2022-05-01 560 浏览
同阿爸阿媽去咗呢到食午餐,呢到有好多午餐選擇,我哋等咗大約10分鐘就有位,位唔多,地方比較小。我叫咗個雞扒豬扒餐,主食可以選飯,意大利粉,薯菜同淨菜。淨菜份量都唔少,係爺菜同埋西蘭花,豬扒有一塊塊,雞扒半塊,汁係洋蔥汁,味道有啲怪,好似燶咗⋯⋯。個餐要飲品原來要加錢,唔expect …。個餐大約70幾蚊,有餐湯,多數係白湯,質素係呢個價錢多說可以接受嘅,份量都好足夠。如果熱啲上更好。
2022-03-27
午餐
2022-01-29 559 浏览
星期六放假,諗住輕鬆食個豐富早餐,就揀咗呢間唔算多人嘅餐廳,外面望入去環境唔錯,餐牌嚟睇都吸引,整體食物質素係可以,但侍應態度散慢又差,啲嘢黎錯晒叫佢跟進又冇左件事,多士換塊薯餅半個鐘都換唔到,最終等埋唔要塊薯餅我埋單走人…嬲嬲😡
下午茶時間,睇aftearnon set 都唔算好抵食,見到可以點全日早餐,93蚊,有7款可選擇的材料都幾好,可以自選食材,特飲水果茶好飲,特飲跟全日早餐唔使加錢,價錢實惠。如果全日早餐份量可以多少少就好。
搬左入大埔幾年,Munch now已成為我倆公婆的飯堂,全因餐廳性價比高,食物款式選擇又多。最近發現餐廳又有新menu好吸引,今晚就先試芝士牛奶火鍋芝士牛奶湯底好香濃但唔膩,配料好豐富特別值得一讚既係手切安格斯prime牛小排,肉質夠鮮烚到medium就最正時令海鮮有鮑魚,貴妃蚌,海蝦,藍青口,蠔都好新鮮,手打丸好彈牙,另有枝竹,什菇,菜&稻庭烏冬等...2人食真係好滿足。食到咁上下,之前烚完既海鮮味道融入左湯入面,味道更香甜,令人一飲再飲。餐本身包兩杯特色飲品,但我地另外叫了枝白酒,呢款酒果香帶甜,配搭芝士牛奶火鍋即時錦上添花雖然好飽但我地都清晒所有食物
最近發現餐廳又有新menu好吸引,今晚就先試芝士牛奶火鍋

芝士牛奶湯底好香濃但唔膩,配料好豐富

雖然好飽但我地都清晒所有食物

2021-11-29 260 浏览
The pasta is soo scrumptious!!!The shrimp is very fresh.The servant in there is very polite. And I also think that this restaurant is so kind because every restaurant. Cold drink usually need to plus $3~8. For this restaurant, NO NEEDED!(⊙o⊙)I felt surprised about this.Also the ingredients in this pasta is not only fresh but also well-cooked 😋. The spaghetti is not overcooked. I prefer to come to this restaurant again and again. The environment of this restaurant is also good.(๑•̀ㅁ•́ฅ)
The shrimp is very fresh.
I felt surprised about this.
(๑•̀ㅁ•́ฅ)
2021-07-26 543 浏览
約11點左右,經過門口有些少格調,在門口棟咗3個餐牌價錢尚算ok$49-79。天氣熱又餓唔理三七廿一走咗入去。入去待應給我餐牌$60-99。問有無其他餐牌,待應用奇怪眼光望著我無回答問題,於是本人只好用另一方式問"只有一款餐牌"。答「係」本人再問外面餐牌寫$49 $59無嘅。嘩。今次待應好有反應,用看不起眼光望著我,無禮貌答「個D外賣㗎」##大家留意有「㗎」音。我坐在位上默默想了一會。太無禮貌所以決定離開。
入去待應給我餐牌$60-99。
本人再問外面餐牌寫$49 $59無嘅。
我坐在位上默默想了一會。太無禮貌所以決定離開。
2021-07-11 439 浏览
(背景說明:我係第一次去,所以以為會好似其他餐廳,問客咁。佢完全唔問。所以我先會最後問加飲品幾多錢。佢就當我仇人咁對待。通常外賣都係出面點,佢見到人,死都唔出門口。跟住我入去,知道我外賣自取,死都係叫我入到非常之裡面槪櫃臺。)態度非常差。落單之後,想加個配餐咖啡,就計單點。我問點解,講左非常複雜啲話,總之,就係唔想比你加嘢。加嘢飲,就係單點價錢。態度咁差,可唔可以換個人?定係個人就係老闆?茶餐廳態度都唔會咁啦。起碼唔會當客係仇人咁。同你買嘢,好似仇人咁。你間鋪扮高級,但服務態度低級過街市。
你間鋪扮高級,但服務態度低級過街市。
2021-07-10
30 分钟 (外卖自取)
2021-02-12 792 浏览
依間餐廳,外表看上去好像高不可攀,之前在荃灣都見到有分店,但原來內裏其實都是幾名阿姐一手包辦。🤔看完餐牌,下午茶都不太特別吸引,於是還是點個午餐。餐前的白湯,味道普通,不算杰身,與西餐的濃杰西湯好像有點不同,比較遜色。但其實豬頸肉衹有三至四片左右,亦不算大份,也不是厚身,因此用來送飯,不算份量太多。🤷🏾幸好焗飯的汁醬夠多,即是冇餸都可以用芝士及醬撈飯,焗得夠熱,還算不錯另外一件龍利柳飯,其實都相當普通,只是剪好一塊魚😰然後放在飯旁邊,感覺上和自家製的沒有什麼大分別。另外如果加飲料又要另加錢,而我詢問過有沒有甜品蘋果金寶,但亦都賣光了,於是,這餐就煮喝了個湯及吃一個配料不太多的豬頸肉飯,感覺都不算太過值得回頭。🤭

看完餐牌,下午茶都不太特別吸引,於是還是點個午餐。
餐前的

Munch  now

但其實

幸好

另外一件

另外如果加飲料又要另加錢,而我詢問過有沒有甜品
下午茶
2020-10-03 677 浏览
試一次就夠!食最普通焗豬扒飯都唔好食!有個侍應態度差!唔知以為去左茶餐廳!我哋一行7人!想坐得近小可以照顧小朋友!但係個服務員態度非常唔友善!下次都唔會再去食!
2020-10-02
2020-07-26 716 浏览
上星期喺限聚令8人最後一晚幫襯,當晚唔係太多人,我地一行7人入去環境是不錯的,有西餐的情調我地叫左7份肉眼扒餐😅😅有湯、餐包及餐飲,我地分別叫左3成同5成熟可惜黎到之後,全部都全熟咁滯,對於一間收費不是特別平嘅餐廳,加上主動問顧客要幾成熟,但做不到,絕對失望🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️除此之外。我地食到後期,隔離枱有個女仔突然驚叫同彈起,開頭以為係有曱甴😱我地有啲緊張,點知個女仔話要即刻走,話見到天花有老鼠,嚇到我地都有啲驚😣我地都趕緊食完即刻結帳最搞笑係水吧嘅職員竟若無其事繼續做嘢🤦🏼‍♀️

環境是不錯的,有西餐的情調

最搞笑係水吧嘅職員竟若無其事繼續做嘢🤦🏼‍♀️

2020-07-11 516 浏览
第一次嚟Munch Now食午餐,睇睇menu,發現佢地原地都好多選擇,今日唔想食咁飽,揀咗豬頸肉鴨胸配沙律,朋友就揀咗冬蔭功炒扁意粉🍝午餐有送餐湯,今日係忌廉湯,飲落都幾香滑,主菜嚟喇,一開始有啲嚇親,得咁少嘅😂😂只得寥寥幾片豬頸肉+鴨胸,同埋細份嘅沙律!但唔計份量,都算好食嘅,豬頸肉爽口,煎得夠香但唔會過硬,鴨胸亦唔會過咸,沙律有薯仔同埋新鮮水果,用嘅系蛋黃醬唔系一段嘅奇妙醬。朋友食嘅冬蔭功海鮮炒扁意粉,份量比我嗰個合理好多😍意粉掛汁,冬蔭功酸酸辣辣嘅味道好開胃,水準都唔錯。餐廳環境好舒服,同埋有落地玻璃,食午餐都特別chill,有機會再返嚟試其他嘢食先!

2019-05-10 1737 浏览
這間餐廳已光顧多次, 性價比高而質素每次都keep到...所以好想推介一下~ 餐牌食物選擇很多, 今次我們點了手指魚薯條 & 卡邦尼意粉手指魚薯條很美味, 炸魚外脆內滑,難得炸後仍保留魚肉的肉汁,卡邦尼意粉份量十足, 煙肉很多, 忌廉味香濃, 粉質軟硬適中, 吃得非常滿足餐飲我們都+$12點了玫瑰桂花茶, 茶味芳香, 再加了一次水還很有茶香~~除了食物美味, 餐廳裝修雅緻坐得舒適 & 侍應殷勤有禮也是我們喜歡在此用餐的原因呢~~

餐牌食物選擇很多, 今次我們點了手指魚薯條 & 卡邦尼意粉

手指魚薯條很美味, 炸魚外脆內滑,難得炸後仍保留魚肉的肉汁

~~
2019-04-12 858 浏览
嗰日剪完頭髮,周圍搵食,見到呢間類似酒吧嘅餐廳搏一搏入去試下,食咗個下午茶薯條+漢堡包。食物賣相見得人,擺設很有層次感,而個漢堡包超好食,塊肉厚身得嚟又多汁,啲薯條都唔差, 整體十分滿意,本人第日返到公司,亦有介紹比同事食,推薦這間餐廳。
2019-04-11
  • 漢堡包薯條
2019-03-30 674 浏览
豬排Pasta :0/5一口牛pasta:0/5豬排pasta pasta太過散 完全唔彈口 食落就知煮熟咗好耐 難聽啲講句的確衰過Ikea 啲pasta 豬排 無肉之餘 仲似薄切過。。。 汁唔夠肉唔厚 最最最最最最離譜嘅喺成碟涷冰冰咁上碟 真喺嬲得震 無下次 下次一定唔會再幫襯一口牛pasta 牛份量少得好過分 而且食落好老 一啲都唔新鮮 亦都係無賣相可言 pasta又散又濕 似岩岩洗完就放上碟 無熱温架 味道又欠佳 只可以用一個字形容:差 !
豬排Pasta :0/5
一口牛pasta:0/5

2019-03-08
2019-03-30 527 浏览
周末下午近2時進入餐廳本想享受一個休閒的午餐,可惜...一)點了牛尾意粉,本來味道不錯...唯食物完全唔熱,冷冰冰的入囗,再美味的食物也變得無味。二)沒想過吃一份近百元的午餐被要求搭枱。明明餐廳有多張空席,但午餐期間侍應突然安排一位女士搭枱...我不是吃茶記!三)沒有服務可言。首先,我喝完侍應給我的1/3杯水後再沒人為我添水。其次,我吃過主菜後送上餐飲時竟沒有人收拾吃完的餐碟。即使侍應看到枱面沒多餘位置放餐飲,也視而不見。我不求高水準服務,但沒想到要在餐廳接受上述茶記式招待。
周末下午近2時進入餐廳本想享受一個休閒的午餐,可惜...

我不求高水準服務,但沒想到要在餐廳接受上述茶記式招待。

2019-03-30