2022-06-22 286 浏览
手工曲奇🍪1. 榛子朱古力粒粒曲奇 $28榛子醬嘅榛子味幾出 朱古力粒粒都多 咬落都脆脆地 2. 抹茶紅豆麻薯曲奇 $28抹茶味好香濃 佢係帶少少苦澀味嘅抹茶 所以唔好好甜 麻薯幾煙韌 好有咬口 夾堆紅豆蓉一齊食 三重口感3. 紅棗蓉味蛋糕 半個 $40紅棗味都幾出 食到啲粒粒係蛋糕到 佢仲可以幫你切埋 一出爐都幾香 咬落口感有啲綿 亦有啲實在 都唔錯………………………….🌝小店形式 店員都幾nice🌚得天后一間鋪………………………….
手工曲奇🍪

1. 榛子朱古力粒粒曲奇 $28
榛子醬嘅榛子味幾出 朱古力粒粒都多 咬落都脆脆地

2. 抹茶紅豆麻薯曲奇 $28

3. 紅棗蓉味蛋糕 半個 $40

………………………….
🌝小店形式 店員都幾nice
🌚得天后一間鋪
………………………….
2022-06-14 272 浏览
Mr. W Bakery is a castella cake shop that I often pass by on my way to my closest 759 Store.  They often have various kinds of Taiwanese castella cakes. But on this day as I was passing by, I noticed they had cookies.This seemed new. They had various flavours of cookies. Price range from $25 -$28. The names of the cookies are in English and Chinese. I decided to buy a couple to try.They packaged them in plastic wrap for me so I could take them home easily.One of the cookies was a hochija chocola

One of the cookies was a hochija chocolate mochi ($28) which they said was a new flavour. It was a generous big size. It was very soft as well.

Inside there was a stretchy soft mochi. Not hard at all as some places I've had mochi stuffed cookies, it was always rock hard. The cookie wasn't too sweet. The chocolate wasn't too strong but you can really taste the hochija.

The other cookie was an Earl Gray Cranberry ($25).  The cookie was soft with an intense flavour of Earl Gray tea. It  also smelled fantastic. There were bits of dried cranberry throughout that helped make the tea flavour stand out even more.

Quite delicious cookies that aren't as expensive as the other cookie shops that offer this style of cookie. Not too sweet as well. Will definitely be back if I want a cookie break.
2022-06-09
5 分钟 (外卖自取)
2022-06-14 112 浏览
Mr.W嘅自家制手作曲奇系列總共有7款,日日人手製作新鮮出爐!今次揀左焙茶朱古力麻糬曲奇同埋榛子朱古力粒粒曲奇~🤩🤩焙茶朱古力麻糬曲奇 $28朱古力味幾突出,同時帶有焙茶香~😗 朱古力同焙茶嘅味道又幾match!呢款係軟心曲奇,入面嘅麻糬好滑同軟糯😍,拉開仲可以拉到絲!曲奇食落唔會好乾而且甜度適中😆榛子朱古力粒粒曲奇 $28鍾意榛子醬又鍾意朱古力嘅我一見到呢款就無法抗拒🤣 呢款曲奇比起焙茶朱古力麻糬曲奇黎講口感會脆啲!好重牛油香🧈 而且朱古力粒粒好多每啖都食到咁濟🍫 食到中間就有流心榛子醬😜~ 好邪惡😋
焙茶朱古力麻糬曲奇 $28

榛子朱古力粒粒曲奇 $28
之前已經試過呢間小店嘅古早味蛋糕,今次見到佢哋推出咗曲奇產品,就試咗當中兩款口味😆-​🔖抹茶紅豆麻糬曲奇💰28抹茶紅豆麻糬呢個組合係我嘅all time favourite😍真係好正啊!無諗過紅豆粒會mix埋喺麻糬入面🤩唔會太甜,入面嘅麻糬仲有拉絲效果添㗎☺️而曲奇帶有回甘嘅抹茶味🍵好值得買嚟試下!💫推薦指數: 9/10​🔖紅莓伯爵茶曲奇💰25曲奇食落去有好香嘅伯爵茶味啊😌紅莓乾份量十足,每一啖都會食到㗎🥰滿足🤗💫推薦指數: 8.5/10​

-​
🔖抹茶紅豆麻糬曲奇
💰28
💫推薦指數: 9/10​

🔖紅莓伯爵茶曲奇
💰25
💫推薦指數: 8.5/10​
2022-06-09 124 浏览
《Mr.W 即烘蛋糕. 新出大熱手作曲奇💖》古早味蛋糕起家嘅mr.W 見到佢地新仲開拓美式曲奇市場😍 曲奇控嘅我經開緊係要試下!見到佢地都有唔少口味!不過抹茶紅豆麻糬太多人買冇晒🥺 大家要買就趁早!🍭焙茶朱古力麻糬曲奇($28)見到有焙茶諗都唔駛諗就買咗😆 我係第2日食放氣炸2-3鐘已經熱辣辣!食到外脆內軟!最驚喜係麻糬拉絲!!焙茶味好香,我會想佢再濃多少少!🍭榛子朱古力粒粒曲奇($28)翻熱後曲奇中間會有流心榛子醬🤤 好好食,朱古力好濃郁!仲有粒粒朱古力!好鬼邪惡但好正!曲奇都幾大塊足夠2個人share 食!
《Mr.W 即烘蛋糕. 新出大熱手作曲奇💖》

🍭焙茶朱古力麻糬曲奇($28)

🍭榛子朱古力粒粒曲奇($28)

2022-06-06 98 浏览
每日新鮮製造的手作曲奇餅🍪位於天后的一間烘焙小店✨新鮮出爐的曲奇餅,暖笠笠的!味道也有多種的選擇,味道也很有創意和特別!《焙茶朱古力麻糬曲奇》$28一入口有超香濃的焙茶味道,證明很足料,中間夾着煙靭的麻糬,配搭焙茶和朱古力的味道,很惹味!👏🏻👏🏻《榛子朱古力粒粒曲奇》$28喜歡吃榛子醬的定必愛上這一款!流心的榛子醬夾在曲奇餅的中間,甜絲絲的味道融入口中!總結:曲奇餅人手每天新鮮製造,好味道!👏🏻
每日新鮮製造的手作曲奇餅🍪

位於天后的一間烘焙小店✨

新鮮出爐的曲奇餅,暖笠笠的!
味道也有多種的選擇,味道也很有創意和特別!

《焙茶朱古力麻糬曲奇》$28

《榛子朱古力粒粒曲奇》$28

總結:曲奇餅人手每天新鮮製造,好味道!👏🏻
2022-06-06 89 浏览
之前食過佢哋嘅古早味蛋糕都唔錯, 經過見到佢哋新推出咗一系列曲奇, 口味選擇多, 就買咗兩塊曲奇🍪嚟試吓~ 🍪榛子朱古力粒粒曲奇 店員建議食之前用焗爐焗一焗, 會有流心效果! 曲奇外脆內軟, 內外都佈滿朱古力粒同榛子碎🌰, 朱古力味香濃🍫, 同時有牛油同榛子香氣, 口感、味道佳👍🏻 🍪新口味*焙茶朱古力麻糬曲奇軟心曲奇裏面有大大舊麻糬, Mochi 煙靭軟糯, 焙茶香味十足, 同朱古力味幾match, 整體唔會太甜膩~

🍪榛子朱古力粒粒曲奇

🍪新口味*焙茶朱古力麻糬曲奇
2022-06-06
2022-05-30 122 浏览
今日經過天后見到呢間蛋糕店,望望下見到佢地除左蛋糕外仲有我最近迷上左既美式曲奇!見到都幾吸引就買左返去食下焙茶朱古力麻糬曲奇焙茶味都幾突出而且仲帶點回甘既焙香之餘亦唔會帶澀.中間麻糬厚得黎又唔會過硬或過實,質感軟綿煙韌.除左焙茶香之餘亦帶點朱古力既濃香.整個曲奇唔會好甜同過乾身.經典朱古力粒粒曲奇內裏充滿牛油香既牛油曲奇底再加上大量朱古力碎粒,每一啖都食到朱古力可可香既同時亦帶有一陣陣由曲奇散發出既牛油醇香.曲奇比焙茶朱古力麻糬曲奇口感較脆身但同樣唔會過乾,做下午茶或口痕想食零食配返杯茶/咖啡好夾!

焙茶朱古力麻糬曲奇

經典朱古力粒粒曲奇

• 焙茶朱古力麻糬曲奇
有邊個朋友仔都鍾意食曲奇🍪架🙋🏻‍♀️之前喺呢間蛋糕店買過佢嘅蛋糕都覺得好正,咁啱同朋友經過呢邊,見佢又出咗新嘢,就買咗兩款唔同味道嘅曲奇🍪試下✿ᶜˡᵃˢˢⁱᶜ ᶜʰᵒᶜᵒˡᵃᵗᵉ ᶜʰⁱᵖ ᶜᵒᵒᵏⁱᵉ ✿經典朱古力粒粒曲奇 $25牛油味香濃,啖啖都食到朱古力粒粒,外脆內軟又唔會過甜✿.。.:ᵖᵉᶜᵃⁿ ˢ'ᵐᵒʳᵉ ᶜᵒᵒᵏⁱᵉ .:**:.☆*.:。.✿棉花糖朱古力果仁曲奇 $28曲奇面中間係棉花糖🍪好吸引朱古力味濃郁,加上綿軟嘅棉花糖、朱古力同粒粒果仁,口感勁豐富😋✿.。.: ✿.。.: ✿.。.: ✿.。.: ✿.。.: ✿.。.: ✿.。.: ✿
有邊個朋友仔都鍾意食曲奇🍪架🙋🏻‍♀️

經典朱古力粒粒曲奇 $25
牛油味香濃,啖啖都食到朱古力粒粒,外脆內軟又唔會過甜

棉花糖朱古力果仁曲奇 $28
曲奇面中間係棉花糖🍪好吸引

2022-05-22 109 浏览
天后有間蛋糕店都幾唔同,佢係會賣埋曲奇有時一個人食唔晒古早味蛋糕,都可以買曲奇自己食佢地嘅曲奇都係自家製作,大胃最鍾意自己整嘅食物,感覺比較有誠意佢地都有幾款味道可以選擇,見佢即日出爐唔使等特定時段,買返兩件試吓抹茶味係新出品,menu都未有㗎大胃作為抹茶控,當然要入手啦一擘開,有麻糬拉絲,仲可以拉得幾長,太扯喇!抹茶餅澀澀地好濃抹茶香,加上紅豆唔會太甜,值得一買另外一塊係有榛子流心,流心癖人士可以一試裡面滿滿榛子醬,加上表面有粒粒朱古力,食落都幾開心㗎
天后有間蛋糕店都幾唔同,佢係會賣埋曲奇

有時一個人食唔晒古早味蛋糕,都可以買曲奇自己食

佢地都有幾款味道可以選擇,見佢即日出爐

唔使等特定時段,買返兩件試吓

抹茶味係新出品,menu都未有㗎

抹茶紅豆麻糬曲奇

大胃作為抹茶控,當然要入手啦

榛子朱古力粒粒曲奇

另外一塊係有榛子流心,流心癖人士可以一試

裡面滿滿榛子醬,加上表面有粒粒朱古力,食落都幾開心㗎
2022-05-21
抹茶紅豆麻糬曲奇
榛子朱古力粒粒曲奇
.📍Mr.W 即烘蛋糕📍香港天后電氣道67號地下D號舖比起一般的脆曲奇🍪,我一向更喜歡軟身的美式曲奇,尤其是朱古力味🍫😍雖然超邪惡但真的好好吃😋今日食lunch路過,順便試試這間小店😆焙茶朱古力麻糬Hojicha Choco Mochi (28hkd)這款是新品,個人比較推薦這款,曲奇比較軟身,不會太膩,入面有大大塊麻糬,好軟糯煙un,焙茶和朱古力🍫好match而且互相中和,不會太苦或太甜,推薦這款😍👍🏻棉花糖朱古力果仁Pecan S’more (28hkd)這塊曲奇🍪比較硬身一點,不會太甜,配上上面微微溶化的棉花糖,加上果仁更加香,可以一試🥰#foodiblum甜點
📍Mr.W 即烘蛋糕
📍香港天后電氣道67號地下D號舖

焙茶朱古力麻糬

棉花糖朱古力果仁Pecan S’more (28hkd)

#foodiblum甜點
2022-05-21
焙茶朱古力麻糬
2022-05-19 97 浏览
我兩個小朋友好鍾意食曲奇🍪尤其是係朱古力同榛子味經開天后,見到一間Mr.W即烘蛋糕除咗有古早蛋糕外仲有手作曲奇,有五款口味✨經典朱古力粒粒曲奇$25✨紅莓伯爵茶曲奇$25✨燕麥提子曲奇$25✨榛子朱古力粒粒曲奇$28✨棉花糖朱古力果仁曲奇$28即刻買咗朱古力味同榛子味比佢哋甜度適中,相當鬆脆有粒粒朱古力,增加口感充滿牛油芳香,帶有濃厚的朱古力同榛子味,味道層次更加豐富仲好細心每一件都有獨立包裝唔使擔心開咗之後會影響其他曲奇
我兩個小朋友好鍾意食曲奇🍪
尤其是係朱古力同榛子味

經開天后,見到一間Mr.W即烘蛋糕
除咗有古早蛋糕外
仲有手作曲奇,有五款口味
✨經典朱古力粒粒曲奇$25
✨紅莓伯爵茶曲奇$25
✨燕麥提子曲奇$25
✨榛子朱古力粒粒曲奇$28
✨棉花糖朱古力果仁曲奇$28

即刻買咗朱古力味同榛子味比佢哋
甜度適中,相當鬆脆
有粒粒朱古力,增加口感
充滿牛油芳香,帶有濃厚的朱古力同榛子味,味道層次更加豐富

仲好細心每一件都有獨立包裝
唔使擔心開咗之後會影響其他曲奇
2022-05-19 54 浏览
👯早兩日同朋友係天后食完晏🍴行過見到有一間白雪雪嘅曲奇餅舖🍪見佢鋪頭show 出嚟個啲曲奇同平時食開嗰啲好唔同❤一睇佢曲奇餅嘅形狀🍪就知佢唧曲奇塊塊都係人手製作🤲我返到屋企即刻用焗返2⃣️分鐘🔥哇😍焗番熱之後🔥就好似啱啱出爐嘅曲奇餅感香脆呢❤🍓紅莓伯爵茶曲奇 $25🍪:伯爵茶茶味好香,裏面仲食到有紅莓肉🍓呢個我超喜歡呢😋🍇燕麥提子曲奇 $25🍪:燕麥加提子係一個好健康嘅選擇,欣賞佢味道仲唔會太甜😋我好鍾意呢款曲奇🍪

• 紅莓伯爵茶曲奇
  • 燕麥提子曲奇
2022-05-07 93 浏览
今晚係天后食完飯,行岀去就見到呢間local餅店。佢哋賣嘅主要係自家制手作曲奇同自創手作特色蛋糕,款式唔算好,但就好精緻,所以就想支持下買2件曲奇返屋企做甜品。店員仲好細心話返到屋企放係焗爐焗2分鐘就最好食。唔好睇啲曲奇都唔平,其實好大舊,都幾掋食榛子朱古力粒粒曲奇($28)- 啲朱古力粒粒真係好多,真係啖啖都食到,仲有香濃嘅榛子味,但一啲都唔會覺得過甜。棉花糖朱古力果仁曲奇($28)- 賣相好搶眼,一眼就被嗰件大大舊嘅棉花糖吸引。焗完後個棉花糖呈微焦,有啲煙韌感更好食。而個朱古力都好濃郁,又唔會話超甜,仲咬到粒粒果仁,朱古力控必試!

店員仲好細心話返到屋企放係焗爐焗2分鐘就最好食。

唔好睇啲曲奇都唔平,其實好大舊,都幾掋食

一向喜愛曲奇餅,唔同店舖製作嘅都各有特式...天后呢間小店,除咗蛋糕之外原來有賣曲奇餅,口痕痕又揀兩款試下。曲奇有唔同味道選擇,口感係我喜歡嗰種。人手製作真係好食好多,唔會太甜.太油膩。無加入牛奶成份,可以存放到五日,放入焗爐輕輕加熱,仲有剛出爐嘅口感。「流心榛子曲奇」第一次食流心曲奇,有驚喜,每片都加入榛子碎,足料又好食。「棉花糖朱古力曲奇」朱古力味超濃郁,又厚又大塊.口感鬆脆,大人小朋友都喜愛。
一向喜愛曲奇餅,唔同店舖製作嘅都各有特式...
天后呢間小店,除咗蛋糕之外原來有賣曲奇餅,
口痕痕又揀兩款試下。

曲奇有唔同味道選擇,口感係我喜歡嗰種。
人手製作真係好食好多,唔會太甜.太油膩。

無加入牛奶成份,可以存放到五日,
放入焗爐輕輕加熱,仲有剛出爐嘅口感。

「流心榛子曲奇」

第一次食流心曲奇,有驚喜,每片都加入榛子碎,足料又好食。

「棉花糖朱古力曲奇」

朱古力味超濃郁,又厚又大塊.口感鬆脆,大人小朋友都喜愛。
2022-05-06
  • 朱古力綿花糖曲奇