2022-10-27 1652 浏览
登龍街印象中好似淨係得拉麵店,但原來已經變左好多,除左新開左茶記之外,原來都有間韓國小店🇰🇷。餐廳好新淨,而見到menu有Chicago Pizza即刻頭也不回直接2位呀唔該🤣。🐒海鮮狂熱芝加哥薄餅(全份)💰$215👉🏻魷魚,蜆肉,青口,蟹肉棒,青椒,雙倍水牛芝士,車打芝士,秘製醬汁,蜜糖邊之前睇韓國節目/YouTuber見到佢地食呢款pizza已經好想試🍕但香港就唔係到到都揾到呢款pizza,所以見到就真係要把握機會!食左先講👅。Pizza都可以雙拼,但見到呢個海鮮狂熱仲要配埋千島醬,簡直係為我度身訂造🫵🏻食落好滿足,真係啖啖芝士🧀而個邊有淡淡蜜糖味,同芝士都好match🦑整體加埋好豐富既醬汁同配料,大推💯。🐒蜜糖芥末炸雞(全份)💰$198炸雞同樣有得雙拼,本身以為半份5件聽落好少咁,但上菜先知5件已經打爆一隻碟🤣所以我地係有2碟炸雞🍗。芥末味偏淡,岩啲中意Honey Mustard但又怕公鼻既朋友🍯雞肉全部無骨,同埋件件即炸,所以都要預番多啲時間🔥但熱辣辣既炸雞係Worth it既🤭

🐒海鮮狂熱芝加哥薄餅(全份)💰$215

食左先講👅

🐒蜜糖芥末炸雞(全份)💰$198

• 海鮮狂熱芝加哥薄餅
推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑—————————————————————📍HK 銅鑼灣 - 𝗠𝗿.𝗞 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 𝗡 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 🍕鍾意食芝士唔可以錯過,Double Cheese 芝加哥披薩飽到癲 💫 Lunch Set 每樣超大份,多人聚會必選!(靜靜雞講:「懷疑太少人會食唔曬囉 🤫)◐ 肉食狂人芝加哥薄餅 $198 |7/10𝗠𝗲𝗮𝘁𝘆 𝗠𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗮𝗴𝗼 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 材料豐富到一塊pizza,嚴重懷疑夠4個人食 @@ 有烤雞/烤煙肉/火腿紅 etc. ‼️重點加咗「雙倍水牛芝士巴馬臣芝士🧀」未試過食芝士食到飽成咁,大家腸胃唔好真係食一塊好啦~ 食滯咗就唔好啦 ( ・᷄ὢ・᷅ ) pizza 餅皮非常厚,圍邊仲落咗黑糖漿,成見事非常韓式style 🇰🇷 鍾意甜鹹甜鹹嘅人應該會likey 💫 (𝘍𝘳𝘪𝘦𝘯𝘥𝘭𝘺 𝘙𝘦𝘮𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳: staff 話呢個黑糖可以分開上,照顧返啲鍾意食西式pizza 嘅客人 🫶🏻)【午市套餐 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗦𝗲𝘁】◐ 松露雜菌扁意粉 $98|7/10𝗠𝗶𝘅𝗲𝗱 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 𝗶𝗻 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲意粉份量超多,覺得
肉食狂人芝加哥薄餅

𝗠𝗲𝗮𝘁𝘆 𝗠𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗮𝗴𝗼 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮

【午市套餐 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗦𝗲𝘁】

松露雜菌扁意粉
◐ 松露雜菌扁意粉 $98|7/10
意粉份量超多,覺得係平時嘅1.5倍 🍝 味道方面就同超市買嘅黑松露意粉醬差唔多,但就重返啲芝士味 💫 如果我細附近返工,會同同事兩份一個lunch set 再加小食 🍗

(午市套餐✨ 可以加錢要多款小食)
+ $18: 原味薯條

+$38: 炸雞2件
(可選原味/蜜糖茶未/雙重芝士/甜酸/經典甜辣/BBQ香辣)

🥢 @mr.k_pizzanchicken
📍地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
地區:#laymao_銅鑼灣
分類:#laymao_韓式
  • 肉食狂人芝加哥薄餅
  • 松露雜菌扁意粉
2022-10-26 36 浏览
Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)去銅鑼灣睇戲🎬,食pizza做午餐❤️❤️肉色狂人芝加哥薄餅$198烤雞、烤豬肉、煙肉、火腿、紅椒、雙倍水牛芝士、黑糖邊🍕🍕好足料⭐️⭐️pizza底是黑糖麵包底,好好食🥰啖啖肉,配埋雙倍芝士,好滿足👍👍芝士控的朋友一定要試😘😘拉絲pizza好正🍖🍗午餐香蒜大蝦扁意粉$105香蒜好濃郁😋😋大蝦🍤都好鮮甜,扁意粉煮得啱啱好,份量好多,好好食✌🏻✌🏻仲配埋個沙律,好Fresh🥗🥗蜜糖芥未炸雞兩件$38好抵食,炸雞肉汁多,炸都有脆口😍😍飲品跟餐梳打水梳打水好啱配pizza食,唔使驚肥又有氣☺️☺️藍乳酸特飲🧋味道好似忌廉溝鮮奶🥤🥛好好飲,推介😙😙成杯飲品仲係藍色,我啱打卡用,都幾靚😊😊餐廳環境:環境都幾舒服,好啱同啲朋友一大班嚟食pizza😚😚地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖整體評分:5/5味道:5/5抵食:5/5環境:4/5
Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)

去銅鑼灣睇戲🎬,食pizza做午餐❤️❤️

肉色狂人芝加哥薄餅$198
烤雞、烤豬肉、煙肉、火腿、紅椒、雙倍水牛芝士、黑糖邊🍕🍕

午餐香蒜大蝦扁意粉$105

蜜糖芥未炸雞兩件$38
好抵食,炸雞肉汁多,炸都有脆口😍😍

飲品跟餐梳打水
梳打水好啱配pizza食,唔使驚肥又有氣☺️☺️

藍乳酸特飲🧋

地址:銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖

整體評分:5/5
味道:5/5
抵食:5/5
環境:4/5
2022-10-25 54 浏览
銅鑼灣登龍街又新開多咗一間食pizza炸雞嘅餐廳,餐廳都算光猛,而且好多卡位,店員好細心介紹佢哋唔同款式嘅Pizza同炸雞,pizza有好多款都有cheese或者芝心。手工pizza款式夠多而且都特別,有泡菜烤肉,韓式牛仔等等,今次我哋揀左蟹肉樂園芝加哥同海鮮狂熱芝加哥,佢哋個餅底好特別,加咗少少黑糖,食落有啲似outback黑糖麵包,煙靭有口感好好味。蟹肉樂園芝加哥裏面有蟹肉,蟹肉棒,蜆肉,車厘茄,紅洋蔥,海鮮狂熱芝加哥就有魷魚,蜆肉,蝦肉,車厘茄等等。兩個pizza仲加上秘製Mr K sauce,材料同醬汁都鋪滿成個Pizza,加埋黑糖邊嘅Pizza,食落鹹中帶少少甜,出奇地好夾好好食,仲有不得不提佢哋個拉絲芝士,係用雙重水牛芝士同車打芝士整成,有濃厚芝士味影相又靚,芝士控一定鍾意韓式炸雞叫咗蜜糖芥末同泡菜蛋黃味,炸雞外皮酥脆得來唔油膩,肉質嫩滑juicy,而且兩個味都真材實料,特別欣賞泡菜蛋黃味,平時好少見,同埋佢真係有一塊塊泡菜,連埋炸雞食好惹味。因為佢份量都幾多同大份,所以我哋三個人食到飽到上心口,call齊晒朋友嚟一齊開心share就啱哂同大滿足

2022-10-25 38 浏览
Post左一排倫敦既餐廳,又係時候介紹返香港既野食😆今次就搵左係銅鑼灣登龍街新開既”Mr.K Pizza and Kitchen”,佢地係主打韓式手工pizza同炸雞。餐廳唔算大但勝在坐得夠闊落,岩曬一班人去食好野。意粉 - 泡菜魷魚卡邦尼扁意粉(午餐:$118):依個fusion意粉自己覺得幾有驚喜,泡菜味既意粉又幾惹味,又會有少少韓式辣味,魷魚都唔會hea,睇相都見到魷魚係大大舊,平時食carbonara食到厭既朋友仔不妨一試。炸雞 - 原味炸雞(半份:$118):食韓式炸雞平時自己都比較中意食原味,因為韓式炸雞原味既醃料都比較香口,而依間既炸雞都非常脆口,肉又唔會太咸,最緊要係即叫即炸熱辣辣同夠juicy。Pizza - 蟹肉樂園芝加哥($215):Pizza係今次去依間餐廳既目標,佢好多款式出面都好少見到,而重點係佢地既黑糖邊pizza,初初以為又咸又甜甜會好奇怪,但依個黑糖邊既皮唔會太甜,加埋勁厚既芝心係好好食,配料都非常豐富,最後都食唔哂要打包😆

意粉 - 泡菜魷魚卡邦尼扁意粉(午餐:$118):

炸雞 - 原味炸雞(半份:$118):

Pizza - 蟹肉樂園芝加哥($215):
2022-10-24 57 浏览
見到登龍街呢度又有新食肆進駐,仲要主打韓式pizza同炸雞!韓迷如我梗係一定要試吓啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍽食物✨肉食狂人芝加哥 $198 8/10食芝加哥Pizza最出名就梗係pizza maru, 估唔到呢度都可以食到差唔多嘅質素😋手搓餅底夠煙韌!佢哋嘅批邊加入咗黑糖,帶出鹹甜嘅滋味,真係好signature嘅韓國味🤣如果唔鍾意食鹹甜嘅話,Order嗰時記得同店員講走糖邊~今次揀咗呢個肉食狂人,鋪滿烤雞、烤豬肉同煙肉,唔會焗到乾爭爭,仲食到肉嘅嫩滑質感,連埋蕃茄醬同酸忌廉醬酸酸甜甜好開胃,唔好忘記仲有好澎湃嘅水牛芝士同巴馬臣芝士,真係食到好滿足😋👍🏻玫瑰醬豬肉炒年糕 $138 7.5/10玫瑰醬都係最近韓國好興嘅口味,其實係茄汁再加cream撈埋一齊,顏色好似玫瑰咁~ 雖然唔係好似傳統辣炒年糕嗰種刺激,但玫瑰醬嘅溫和係另一種滋味,入口好順滑,年糕質感都好煙靭,鍾意佢哋係用比較幼身嘅年糕,食晒都冇咁滯😂👍🏻原味炸雞(半份) $118 7/10因為嗌咗啲好重口味嘅菜式,就決定試吓原味炸雞,另一方面,最基本嘅口味先試到佢哋嘅功力😉外層炸衣好薄又好酥脆,但係唔會硬到「慘」口,咬開雞肉仲好嫩滑,肉汁

🍽食物
✨肉食狂人芝加哥 $198 8/10

👍🏻玫瑰醬豬肉炒年糕 $138 7.5/10

👍🏻原味炸雞(半份) $118 7/10
因為嗌咗啲好重口味嘅菜式,就決定試吓原味炸雞,另一方面,最基本嘅口味先試到佢哋嘅功力😉外層炸衣好薄又好酥脆,但係唔會硬到「慘」口,咬開雞肉仲好嫩滑,肉汁流晒出嚟🤤 不過調味我就覺得有少少偏淡,點埋泰式辣醬就剛剛好~

⛩環境
👍🏻鋪位唔大,不過卡位夠闊落,坐得舒服~

💁🏼‍♀️服務
👍🏻店員有禮貌,仲會好熱情介紹舖頭嘅主打菜式

📝總評 7.5/10
Pizza有特色,而且出面比較少地方可以食到,不過真係要同多啲朋友share先食得晒🤣如果好似我哋咁眼闊肚窄,食唔晒打包返屋企焗返熱都仲好好味😋整體質素都唔錯,係個適合同朋友聚會吹水嘅好地方~

👛人均消費 ~$250(連加一服務費)

⏱限時90分鐘
🥚蛋美如果食Pizza一定翻嚟呢間‼️銅鑼灣韓式手工薄餅炸雞專門店🤩超驚喜勁拉絲芝加哥薄餅抵食粗管粉套餐🫶🏻😽.呢間係位於銅鑼灣登龍街嘅韓式手工薄餅炸雞專門餐店👍🏻去到見到裝潢空間都幾舒服🫶🏻其實香港真係好少芝加哥pizza🥹勁難得發掘到呢間居然有得食❣️今次雖然冇食到招牌炸雞但都勁滿足🥺🤍.1️⃣海鮮狂熱芝加哥(💰$215)🤍呢個超有誠意勁足料🥺有魷魚、蜆肉、青口、蟹肉棒、青椒、雙倍水牛芝士、車打芝士、紅椒粉、秘製Mr K醬🤍其實對我嚟講重點唔在於海鮮係在於芝士🥺因為超澎湃所以其實食耐會有啲咩膩~不過佢薄餅邊因為落咗黑糖甜甜地又令我勁大胃口繼續食🥰🤭呢個夠三個人份量㗎‼️如果你係芝士控嘅話一定一定要食😽食得勁爽🤩🤩🤩2️⃣韓風辣雞柳粗管意粉(💰$88)🤍當你食食吓Pizza覺得膩嘅話可以食下意粉😽四五舊雞柳其實都幾大舊🥰最緊要嗰張食得出係蕃茄加咗泡菜配洋蔥炒得勁香❣️個味偏濃大大份兩個人share最啱🥰🤍3️⃣沙律跟餐、荔枝梳打(💰+$8)、紫菜薯條(💰+$22)沙律菜好新鮮🫶🏻套餐價來講性價比中上😛另外其實佢有得加配特飲同小食都幾抵❣️紫菜薯條送到上嚟熱辣辣香脆🫶🏻梳打就正常發揮啦~.📍Mr. K Pi
🥚蛋美如果食Pizza一定翻嚟呢間‼️
銅鑼灣韓式手工薄餅炸雞專門店🤩
超驚喜勁拉絲芝加哥薄餅抵食粗管粉套餐🫶🏻😽
1️⃣海鮮狂熱芝加哥(💰$215)

2️⃣韓風辣雞柳粗管意粉(💰$88)

📍Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
🤍[8.5/10]
#蛋美在銅鑼灣 #蛋美吃韓國菜 #韓國菜 #香港美食 #銅鑼灣美食 #hkfoodie #韓式 #拉絲 #薄餅 #炸雞 #薯條 #快餐店 #沙律 #梳打 #手工薄餅 #芝士 #薯條 #意粉 #韓式意粉 #芝士控 #水牛芝士 #車打芝士 #雞柳 #芝加哥pizza #芝加哥薄餅
2022-10-23 106 浏览
Weekend嚟到銅鑼灣行街街,行到肚餓見到登龍街有間新開食炸雞pizza好似幾正咁,所以就入去醫下肚先~有2人餐有lunch set, 不過我地最後叫左1個lunch set同散叫左其他野食😜✨燒烤派對芝加哥 - 雖然睇落唔算好大個,但包你食一塊都夠飽😂因為真係極邪惡,pizza底係用左黑糖整,所以帶點甜甜幾好食,而pizza底,邊同面都滿佈左拉芝芝士,仲用左薯角做餡料,勁過癮!🤤✨芝士煙肉粗管意粉 - 份量都幾多,芝士好濃厚好creamy, 配埋有口感嘅粗管意粉好惹味😍✨雙重芝士炸雞 - 跟意粉餐+$38就有兩件,比想像中大件,拎上手熱辣辣,芝士味好出,炸得唔算太油,有驚喜!✨日式章魚小丸子 - 正常發揮,每粒都食到爽口章魚粒算唔錯😜✨柚子梳打 - 食完熱氣野飲啖梳打會自覺好清熱舒服😂加上柚子幾潤喉👍

柚子梳打

柚子梳打
2022-10-23 46 浏览
嚟到銅鑼灣,心血來潮想食炸雞,見到登龍街新開左間韓式餐廳主打Pizza同炸雞。如果想咩都試吓嘅話就建議嗌套餐,今次我就淨係嗌左炸雞,不過我見隔籬枱嘅Pizza都好吸引😍下次同多啲朋友嚟可以試埋Pizza🍕 雞軟骨餃子 ($58)即叫即炸有5隻,外皮脆卜卜,跟埋個酸甜醬。餡料都幾飽滿,咬落真係食到雞軟骨果種嚼勁。雙拼炸雞 ($218)餐牌有成10隻味咁多,最後揀咗經典既蜜糖芥末炸雞🍗同BBQ香辣炸雞🍗,每款都有成5隻仲好大件添。一樣係即叫即炸 兩隻味道都好食,蜜糖芥末個汁鹹鹹甜甜,好滋味,加上啲雞既肉質好嫩好juicy😋另外BBQ味就有啲辣,惹味啲。荔枝梳打($35) | 蜜桃梳打($35)食炸雞又點少得汽水,揀咗呢2款梳打都相當唔錯。荔枝同蜜桃味夠重,而且唔算太甜。飲有汽既飲品配炸雞相當解膩👍🏼

雞軟骨餃子 ($58)

雙拼炸雞 ($218)

荔枝梳打($35) | 蜜桃梳打($35)
2022-10-23 26 浏览
蟹肉樂園芝加哥🍕蟹肉、蟹肉棒、蜆肉、車厘茄、紅洋蔥,佢地嘅芝士多到可以拉絲架😍超級好味有雙倍水牛芝士、車打芝士、蒜香芝士醬,加埋佢地秘製Mr. K 醬真係好冇輸,最正係個邊位😋係蜜糖邊,係我食過最好食嘅Pizza。蜜糖芥茉炸雞🍗蜜糖芥末真係好惹味呀⋯⋯炸雞又脆卜卜無骨嘅✌🏽炸雞配啤酒🍻絕配。藍乳酸特飲🥤味道似忌廉溝鮮奶,我個人兒時已經好like架喇🤩蘋果酒🍻好易入口嘅啤酒,啤啤佢先。
蟹肉樂園芝加哥🍕

蜜糖芥茉炸雞🍗

藍乳酸特飲🥤
味道似忌廉溝鮮奶,我個人兒時已經好like架喇🤩

蘋果酒🍻
好易入口嘅啤酒,啤啤佢先。
.放工去登龍街睇下有咩好食,比我發現呢間新餐廳—Mr. K Pizza N Chicken🍕環境乾淨,有梳化卡座,坐得幾舒適🫶🏼Mr.K 蕃茄芝加哥薄餅 9” ($198)(乾番茄.烤雞.磨菇.煙肉.雙倍水牛芝士.羅勒.巴馬臣芝士.番茄醬.黑糖邊)即叫即焗,上枱個陣聞到好香黑糖味😍薄餅配料非常足料,幾層水牛芝士,拉到長長芝士絲,烤雞磨菇煙肉等等都好入味,蕃茄味香濃。以為薄餅配黑糖餅邊會怪?原來夾架,成塊pizza食落甜甜地酸酸地都幾特別,餅底亦加左穀麥,焗出黎會啡啡地色,芝加哥系列既薄餅食落比較煙韌,如果想食脆身啲可以揀手工薄餅系列。經典甜辣炸雞 半份 ($128)跟足韓國炸雞配方,炸出黎既雞外脆內嫩,不油膩,雞肉嫩滑,又夠juicy,配上經典甜辣醬最好食!青蘋果特飲 ($48)唔會好甜,有少少似梳打口感,杯邊仲綑哂鹽,好特別。薑味汽水 ($25)Watsons個款👍🏼整體來講食物味道都幾好,有質素又特別,pizza有唔同口味選擇,同平時食開既唔同👍🏼店員服務態度又好好,熟悉餐廳既products又會比啲推介我地👍🏼

環境乾淨,有梳化卡座,坐得幾舒適🫶🏼

Mr.K 蕃茄芝加哥薄餅 9” ($198)
Mr.K 蕃茄芝加哥薄餅

經典甜辣炸雞 半份 ($128)
經典甜辣炸雞

青蘋果特飲 ($48)
唔會好甜,有少少似梳打口感,杯邊仲綑哂鹽,好特別。

薑味汽水 ($25)
Watsons個款👍🏼

2022-10-21
經典甜辣炸雞
平時食韓式pizza通常都係食pizza maru,但係次次係荃灣分店都要等兩個鐘,老實講真係等到好肚餓LOL 今次見到呢間新開嘅韓式pizza,竟然唔洗排隊好感動(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)芝加哥薄餅係呢到嘅招牌,個超~澎湃嘅芝士唔單止ig-able,食落仲超邪惡😈 pizza好足料,真係啖啖都會食到勁多芝士,面頭鋪滿好多蜆肉同其他配料,而且加埋佢哋個秘製醬汁每啖都好滿足🥰pizza底係黑糖包底,特別鍾意佢個蜜糖邊,夠香又夠脆,有種BBQ嘅感覺🥳除咗主角芝加哥pizza,同朋友仲嗌咗半份甜辣炸雞($128) 其實半份都有五隻算幾大份🫡 雞肉夠嫩,入面雞肉都夠滑嘅,個醬對於我嚟講辣度啱啱好,新鮮熱辣炸出嚟都好熱🤪 加埋嘢飲 coke zero ($25)同C+ ($25)解一解辣就啱晒🥵總括嚟講,呢間以唔洗排隊嚟講,芝加哥pizza值得一試,嚟開銅鑼灣嘅朋友可以留意下✨

2022-10-17 117 浏览
哩排見唔少朋友飛左去韓國~自己未有得飛~唯有係香港搵間韓國餐廳食下~止下癮先啦~今次~我想食韓式既炸雞PIZZA~搵左哩間位於銅鑼灣登龍街~開業冇耐既韓式西餐廳試下~花多眼亂~樣樣都想試咁~最後~我地叫左個2人套餐($499)凱撒沙津一客沙律菜十分新鮮~食完炸雞PIZZA~食返啖沙津~感覺清新得黎又可以解下膩~蟹肉樂園芝加哥薄餅蟹肉+蟹肉棒+蜆肉+車厘茄+紅洋蔥+雙倍水牛芝士+車打芝士+蒜香芝士醬+秘製Mr.K醬+蜜糖邊睇到MENU既介紹已經流哂口水啦~材料勁豐富呀~聽店員講佢地既pizza餅底係手工自家製~製作中仲加入穀物餅底食落有別於平時食開既感覺~反而有D似黑糖麵包咁~煙煙韌韌哩個口感真係唔錯~(如果想食返平時食開既PIZZA口感~可以試下佢地既手工薄餅系列)蟹肉~蜆肉等等材質超級多~醬汁味道都份量都岩岩好~另外pizza既邊邊仲會加入蜜糖邊~咸咸甜甜咁~估唔到會咁夾咁好味~仲有一樣不得不提既就係D芝士呀!!!!!雙倍水牛芝士+車打芝士~芝士控一定要試~倆款芝士夾埋~食到濃濃既芝士味之外~仲好容易就做到拉絲效果添~韓式炸雞(蜜糖芥末)炸雞唔會太多炸粉同太油~皮又夠哂酥脆~雞肉食落
哩排見唔少朋友飛左去韓國~
自己未有得飛~唯有係香港搵間韓國餐廳食下~止下癮先啦~
今次~我想食韓式既炸雞PIZZA~
搵左哩間位於銅鑼灣登龍街~開業冇耐既韓式西餐廳試下~
花多眼亂~樣樣都想試咁~
最後~我地叫左個2人套餐($499)

凱撒沙津一客

沙律菜十分新鮮~
食完炸雞PIZZA~食返啖沙津~感覺清新得黎又可以解下膩~
蟹肉樂園芝加哥薄餅

蟹肉+蟹肉棒+蜆肉+車厘茄+紅洋蔥+
雙倍水牛芝士+車打芝士+蒜香芝士醬+秘製Mr.K醬+蜜糖邊
睇到MENU既介紹已經流哂口水啦~材料勁豐富呀~
聽店員講佢地既pizza餅底係手工自家製~製作中仲加入穀物
哩個口感真係唔錯~
蟹肉~蜆肉等等材質超級多~醬汁味道都份量都岩岩好~
另外pizza既邊邊仲會加入蜜糖邊~
咸咸甜甜咁~估唔到會咁夾咁好味~
仲有一樣不得不提既就係D芝士呀!!!!!
雙倍水牛芝士+車打芝士~芝士控一定要試~
韓式炸雞(蜜糖芥末)

炸雞唔會太多炸粉同太油~皮又夠哂酥脆~
雞肉食落仲好嫩滑添~
蜜糖芥末醬汁唔會太多~係炸雞上加少少蜜糖芥末既味道作為點綴咁~
又唔會遮蓋炸雞本身既香氣~
藍乳酸特飲
青蘋果特飲

2杯飲品味道都唔錯~而且又唔會太甜~
食完pizza炸雞飲返啖~真係又爽又解渴~
好鍾意佢加左d鹽係杯邊~連埋一齊飲~好似更加提升飲品既味道~

2022-10-16
  • 韓式炸雞
  • 蟹肉樂園芝加哥薄餅
2022-10-17 70 浏览
約咗個大食朋友行街食飯,知佢無肉不歡,於是帶佢嚟呢間主打pizza 同fried chicken 嘅餐廳explore吓(o^^o)入面環境整齊企理,而且燈光明亮人都精神d,加上炸雞同批薩,俾人喺度食飽飽叉足電。loop近十年好紅嘅k-pop,勾起一波回憶殺。女侍應敬業同有禮貌,對個個都招呼周到,亦會經常留意幫客加水。呢個係食過最特別嘅pizza,批身係人手搓👍🏻口感較煙靱,批底顏色黑黑啡啡係因為加咗穀類食物,仲潵左糖霜,成件事好似咬緊高級麵包咁,而且師傅夾嘅芝士都絕不手軟!厚芝士拉絲畫面好吸引😍蜆肉、蟹肉加車厘茄同洋蔥絲配搭不錯。炸雞🍗熱辣辣、卜卜脆,韓式炸雞還原度高,同埋發現蜜糖芥末醬質地比一般醬汁結身+黏少少,夠濃味,雞肉連皮令口感屬於較滑嫩,見半份唔夠,叫全份先可以大快朵頤!😋Overall, 不錯吃👌🏻下次會想試佢個優惠lunch set,點個海鮮🦞批。
侍應敬業同有禮貌,對個個都招呼周到,亦會經常留意幫客加水。

2022-10-14
2022-10-16 45 浏览
柚子梳打 $35藍乳酸特飲 $48朝日 啤酒 $45蟹肉樂園芝加哥薄餅 全份 $215 香蒜大蝦扁意粉 $138蜜糖芥末炸雞 半份 $128服務費 10% 今日同屋企食 Pizza 加 韓國炸雞 。新開張所以就試吓啦 。點知又唔錯啵 。聽waitress 話 薄餅餅底喺自製嘅,以炸雞都喺韓國到學嘅正宗版。所以就立即揀咗兩款 ,芝加哥餅底加上蜜糖邊,感覺超正,咸咸甜甜加上啲配料,重重嘅芝士。。真喺好飽。香蒜意粉,真喺好勁香蒜味 返到屋企都隱隱約約,聞到香蒜味。蜜糖芥末炸雞 ,真喺脆得嚟啖啖肉 ,幾正。以我飲個杯藍乳酸特飲 ,比起出面有少少唔同,周邊多咗少少盐,飲落多咗一份層次。值得推推。總括嚟講,我全家都幾滿意。HA 行過就試吓啦。最想提喺嘅服務,每次都好有禮貌回答所有疑問。

柚子梳打 $35

藍乳酸特飲 $48

朝日 啤酒 $45
蟹肉樂園芝加哥薄餅 全份 $215

香蒜大蝦扁意粉 $138

蜜糖芥末炸雞 半份 $128

服務費 10%

香蒜意粉,真喺好勁香蒜味 返到屋企都隱隱約約,聞到香蒜味。
蜜糖芥末炸雞 ,真喺脆得嚟啖啖肉 ,幾正。

總括嚟講,我全家都幾滿意。HA 行過就試吓啦。
最想提喺嘅服務,每次都好有禮貌回答所有疑問。