2022-10-27
登龍街印象中好似淨係得拉麵店,但原來已經變左好多,除左新開左茶記之外,原來都有間韓國小店🇰🇷。餐廳好新淨,而見到menu有Chicago Pizza即刻頭也不回直接2位呀唔該🤣。🐒海鮮狂熱芝加哥薄餅(全份)💰$215👉🏻魷魚,蜆肉,青口,蟹肉棒,青椒,雙倍水牛芝士,車打芝士,秘製醬汁,蜜糖邊之前睇韓國節目/YouTuber見到佢地食呢款pizza已經好想試🍕但香港就唔係到到都揾到呢款pizza,所以見到就真係要把握機會!食左先講👅。Pizza都可以雙拼,但見到呢個海鮮狂熱仲要配埋千島醬,簡直係為我度身訂造🫵🏻食落好滿足,真係啖啖芝士🧀而個邊有淡淡蜜糖味,同芝士都好match🦑整體加埋好豐富既醬汁同配料,大推💯。🐒蜜糖芥末炸雞(全份)💰$198炸雞同樣有得雙拼,本身以為半份5件聽落好少咁,但上菜先知5件已經打爆一隻碟🤣所以我地係有2碟炸雞🍗。芥末味偏淡,岩啲中意Honey Mustard但又怕公鼻既朋友🍯雞肉全部無骨,同埋件件即炸,所以都要預番多啲時間🔥但熱辣辣既炸雞係Worth it既🤭
🐒海鮮狂熱芝加哥薄餅(全份)💰$215
🐒蜜糖芥末炸雞(全份)💰$198