2023-11-10 1050 浏览
香港工業中心附近青山道688樓上餐廳《Monster Kitchen》有好地方有好嘢食。唔少年青人好識路,户外開座位都係賣點,三五知己飲返杯coffee,見小食都唔錯。芝麻柚子脆炸雞翼~自家製荽茜青醬意粉·藍鯨吞拿魚蓉·焗松子仁~喜歡澱粉質嘅我今日揀咗呢個青醬pasta,做得唔錯,意粉唔會太淋,條條掛滿醬汁。澳洲m5和牛板腱扒·脆炸薯條·阿根廷青醬~賣相已經相當吸引,五成熟嘅牛已切開,方便大家share,沙津菜新鮮,薯條炸到脆卜卜,正啊!和風明太子蟹肉牛油果意大利飯~鐵鑊蕃茄牛肉芝士燉飯·溫泉蛋~呢度嘅Brownie堅吸引,即叫即焗,熱辣辣焗出嚟,朱古力味道香濃,好軟滑,上面球雪糕好快就溶曬啦。全天候唔收加一,餐具飲水茄汁自助。
芝麻柚子脆炸雞翼~
自家製荽茜青醬意粉·藍鯨吞拿魚蓉·焗松子仁~
澳洲m5和牛板腱扒·脆炸薯條·阿根廷青醬~
和風明太子蟹肉牛油果意大利飯~
鐵鑊蕃茄牛肉芝士燉飯·溫泉蛋~
全天候唔收加一,餐具飲水茄汁自助。
2023-10-31
2023-10-27 957 浏览
我最近發現荔枝角有間繁囂中的綠洲餐廳,完美地滿足到我對美食& relax嘅需求❤️無論係環境、服務還是食物質素,都給我留下了深刻印象✨重點係呢度❌「加一服務費」✨呢度仲有outdoor area,真係令人心曠神怡而最令我驚喜嘅係呢度嘅🐷豬鞍扒勁好食豬鞍非常厚肉,切開後肉質呈微微粉嫩,肉質爽嫩彈牙,每一啖都充滿濃郁嘅肉香,配菜係好滑口嘅薯蓉,平時我好抗拒食薯蓉就係因為普遍餐廳都係用啲好重粒子嘅薯蓉粉~~但呢度嘅薯蓉口感非常細滑,用簡單嘅蒜蓉汁已經令我食唔停口🍝明太子蟹肉牛油果意粉店員一放低,已經聞到好香嘅蟹肉鮮味,相信係用新鮮蟹肉 非常抌本‼️意粉亦煮得剛好彈牙,每條意粉都完全被濃郁嘅明太子醬汁包裹住我哋真係一啖接一啖咁KO哂成碟,食到津津有味~~單單食左呢2碟主菜,已經感受到廚師對細節嘅用心❤️下次真係要嚟食埋🥩和牛腹心肉&🐔黃油雞先得‼️🥗八爪魚牛油果沙律呢份Salad相當大碟牛油果一啲都唔會吝嗇芭樂烏龍Soda
我最近發現荔枝角有間繁囂中的綠洲餐廳,
完美地滿足到我對美食& relax嘅需求❤️
無論係環境、服務還是食物質素,都給我留下了深刻印象

✨重點係呢度❌「加一服務費」✨

呢度仲有outdoor area,真係令人心曠神怡

而最令我驚喜嘅係呢度嘅🐷豬鞍扒勁好食

豬鞍非常厚肉,切開後肉質呈微微粉嫩,
肉質爽嫩彈牙,每一啖都充滿濃郁嘅肉香,
配菜係好滑口嘅薯蓉,
平時我好抗拒食薯蓉
就係因為普遍餐廳都係用啲好重粒子嘅薯蓉粉~~
但呢度嘅薯蓉口感非常細滑,用簡單嘅蒜蓉汁已經令我食唔停口

🍝明太子蟹肉牛油果意粉
店員一放低,已經聞到好香嘅蟹肉鮮味,相信係用新鮮蟹肉
非常抌本‼️
意粉亦煮得剛好彈牙,每條意粉都完全被濃郁嘅明太子醬汁包裹住

我哋真係一啖接一啖咁KO哂成碟,食到津津有味~~
單單食左呢2碟主菜,已經感受到廚師對細節嘅用心❤️
下次真係要嚟食埋🥩和牛腹心肉&🐔黃油雞先得‼️

🥗八爪魚牛油果沙律
呢份Salad相當大碟
牛油果一啲都唔會吝嗇

芭樂烏龍Soda
2023-10-24
入秋涼爽咗好多🌿餐廳環境非常好,唔屬於高級裝修,但有一種小清新感覺,空間感好重要。係估唔到熱朱古力都有拉花,獨特醇苦回味後有一絲微甜90分💛自製酸椰菜芝士鹽酥雞扒竹炭三文治配脆炸蕃薯條本來都擔心會熱氣,但炸番薯條感覺健康,鹽酥雞扒口感酥脆唔乾柴,保留到juicy肉汁,個人口味偏辣,如果有辣少少口味就Perfect咖啡85分💛奶泡幼滑甜度適中,濃縮咖啡同牛奶味道巧妙平衡香煎比目魚柳配淡咖哩雜菜•椰汁泡沫高級西餐擺盤,比目魚軟嫩滑爽,骨少,淡咖喱配菜好特別有層次感,唯獨椰汁泡沫味道偏淡,價錢唔算平但絕對值得試另外加咗個魚手指小食$22,價錢冇懸念埋單嗰陣發現佢哋係香港絕種唔收加-服務費,但店員服務真係非常好👍🏻希望佢哋可以keep住呢個服務質素同出品

係估唔到熱朱古力都有拉花,獨特醇苦回味後有一絲微甜90分💛

自製酸椰菜芝士鹽酥雞扒竹炭三文治配脆炸蕃薯條

咖啡85分💛奶泡幼滑甜度適中,濃縮咖啡同牛奶味道巧妙平衡

香煎比目魚柳配淡咖哩雜菜•椰汁泡沫

另外加咗個魚手指小食$22,價錢冇懸念

2023-10-19
午餐
2023-10-19 96 浏览
最近去荔枝角工作,朋友介紹到工厦內一家餐廳食晚餐,朋友說他們的菜單雖然不算太多,但都甚為吸引。先點兩杯飲品,芭樂烏龍這杯茶清香怡人,入口後帶有淡淡的芭樂味,非常清爽。另一杯薄荷青瓜梳打這杯飲品非常清爽,薄荷和青瓜的味道完美結合,讓人喝了之後感覺非常舒暢。蘋果芥末豬耳炒椰菜仔這道菜的味道非常獨特,豬耳口感煙韌,蘋果粒清甜爽脆,椰菜仔帶少許苦味和芥末的辣味完美結合,讓人回味無窮。青醬吞拿魚蓉意粉是我最喜歡的一道菜,魚蓉的鮮味和青醬的香氣相得益彰,意粉也煮得剛好。慢煮 M5 和牛腹心肉牛腹心肉質非常嫩,入口即化,配上醬汁更是美味。總的來說,這家餐廳的菜和飲品都非常出色,每道菜都有獨特的味道和口感,讓人吃了之後回味無窮。下次要再來嚐試一些不一樣的菜式和飲品,相信這家餐廳絕對是一個不錯的選擇。

先點兩杯飲品,芭樂烏龍
這杯茶清香怡人,入口後帶有淡淡的芭樂味,非常清爽。
芭樂烏龍

另一杯薄荷青瓜梳打
薄荷青瓜梳打

慢煮 M5 和牛腹心肉
牛腹心肉質非常嫩,入口即化,配上醬汁更是美味。

芭樂烏龍
薄荷青瓜梳打
慢煮 M5 和牛腹心肉
誤打誤撞搵到呢間有我最愛既Gillerdeau 生蠔😍😍😍 又有個靚既outdoor俾我地兩個girls talk,而且飲品之選,我揀既香檳葡萄soda 又唔太甜,而且咁靚既地方都只需 $22就飲到!而朋友所揀既蘋果soda 都清甜一樣$22.呢度最大好處係有商宜價錢既飲品,其實真係好岩學生來舒服解渴咁自修同傾計。Dinner 中既慢煮加拿大豬鞍既肉好soft, 非常juicy,加埋少少既蘋果醬薯蓉其實都好夠兩個女仔食,一定夠飽。

Gillerdeau

Gillerdeau
2023-10-12 89 浏览
Monster Kitchen和風明太子蟹肉牛油果意大利粉風明太子蟹肉牛油果意大利粉,結合咗好多我好鐘意嘅材料,大量牛油果,蟹肉等,色彩繽紛,香氣誘人。牛油果奶油口感同微辣明太子鹹香完美融合,配上嫩滑嘅蟹肉,意大利粉彈牙,每一口都帶嚟滿滿嘅滿足感。鐵鍋蕃茄醬牛肉芝士燉飯 配溫泉蛋以鐵鍋作擺盤,賣相十分吸引。燉飯上嘅芝士同蕃茄醬被燉飯吸收,而牛肉鮮嫩多汁。加上溫泉蛋融化喺整道菜色中,令人垂涎欲滴。蘋果白蘭地雞肝醬。牛油麵包片。黃梅青檸醬以蘋果白蘭地雞肝醬,抺上香脆牛油麵包片,滑嫩嘅雞肝醬同香氣四溢嘅蘋果白蘭地非常吸引。若再配上酸甜嘅黃梅青檸醬,味覺層次感更豐富。芝麻青檸柚子脆炸雞翼芝麻青檸柚子脆炸雞翼外皮金黃。淋上面嘅青檸同柚子皮令脆炸嘅外皮比較濕潤,帶出清新酸甜味道。雞肉鮮嫩多汁,芝麻香氣充滿口腔。Passion Fruit Tea芒果百香果茶清爽宜人,芒果同百香果帶出令人舒服嘅果香口感。
Monster Kitchen

和風明太子蟹肉牛油果意大利粉

鐵鍋蕃茄醬牛肉芝士燉飯 配溫泉蛋

蘋果白蘭地雞肝醬。牛油麵包片。黃梅青檸醬

芝麻青檸柚子脆炸雞

Passion Fruit Tea

芒果百香果茶清爽宜人,芒果同百香果帶出令人舒服嘅果香口感。
2023-10-12 51 浏览
朋友介紹了一間西餐廳,我和女朋友一起去吃晚餐。這家西餐廳位於荔枝角站附近,交通方便。餐廳的裝修新,氣氛輕鬆。田園小沙律38元,份量比預期中較大,果仁粒香口,蔬菜款式多且新鮮,醬汁帶甜味和一點點酸味,開胃美味。燒烤菇及黑松露卡邦尼粗管通粉‧自家製煙燻腩肉108元,黑松露香氣撲鼻,菇爽口,粗管通粉很巨型,口感彈牙,沾滿了卡邦尼醬汁,煙燻腩肉半肥瘦,很惹味。味噌慢煮加拿大豬鞍‧芥末籽青蘋果雜菜‧幼滑薯蓉188元,豬鞍脂肪甘香,豬鞍肉厚多汁,肉質不韌,蘑菇爽口,椰菜苗新鮮,薯蓉滑,味道層次豐富。茉莉茶35元,一大壺,內有三個茶包,水熱,茶味濃。不收加一服務費。

茉莉茶35元,一大壺,內有三個茶包,水熱,茶味濃。

不收加一服務費。
2023-10-11
2023-10-09 516 浏览
上個月朋友公司由觀塘搬到荔枝角, 今日特別去探他.   荔枝角區道路範圍比較觀塘簡單, 更近地鐵站, 尋找無難度. 拜訪完畢, 朋友請我吃西餐,  在他公司鄰座工廈七樓. Monster Kitchen,  2012 年已成立, 有信心啊.餐廳裝飾帶著文青風格,  給人一點休閒感.  有自助開水及醬汁. 也提供什誌, 餐廳內座位闊落, 餐廳地方大, 有開放式廚房,  室內用餐區, 園林雅座. 玻璃門外, 另設有室外露臺,  有吧檯及方桌, 寬敞舒適,  打卡一流.店員招呼好好,  有效率地安排座位,  送上餐牌, 又介紹牆上今日特式食品飲品. 我們都叫了 香檳葡萄 Soda, 香檳葡萄 Soda, 葡萄味清新甜美, 冰凍解渴. 大家今晚 想食牛,  選了  澳洲M3 和牛肉眼扒,  配脆炸薯條,  法式忌廉胡椒醬. 和牛肉眼扒, 烹調火侯控制得好好, 已切件,方便分嚐.   伴上法式忌廉胡椒醬,  更提升了濃厚牛肉味.  優良的肉質和口感,  鮮嫩多汁, 有豐富的牛味, 脂肪分佈平均,   食得滿意. 法式忌廉醬, 粒粒胡椒脆卜卜, 吃得好滋味.  沙律菜爽口, 薯條夠脆口, 組合非常
上個月朋友公司由觀塘搬到荔枝角, 今日特別去探他.
荔枝角區道路範圍比較觀塘簡單, 更近地鐵站, 尋找無難度.
拜訪完畢, 朋友請我吃西餐,  在他公司鄰座工廈七樓.
也提供什誌, 餐廳內座位闊落,
餐廳地方大, 有開放式廚房,  室內用餐區,
園林雅座.
我們都叫了 香檳葡萄 Soda,
香檳葡萄 Soda, 葡萄味清新甜美, 冰凍解渴.
香檳葡萄 Soda
澳洲M3 和牛肉眼扒, 配脆炸薯條, 法式忌廉胡椒醬
法式忌廉醬, 粒粒胡椒脆卜卜, 吃得好滋味.
沙律菜爽口, 薯條夠脆口, 組合非常完美.
自家製荽茜青醬意粉, 藍鰭吞拿魚蓉, 烘松子仁.
自家製荽茜青醬意粉, 藍鰭吞拿魚蓉, 烘松子仁
好喜歡那高貴 藍鰭吞拿魚蓉, 油香四溢鮮甜無比,  伴上烘松子仁, 粒粒香脆, 吃得出色.
意粉, 煮得爽口, 軟硬度剛剛好, 每條意粉都掛滿濃荽茜青醬汁, 好creamy , 又唔油膩,  好好食,   混上 藍鰭吞拿魚蓉及香脆烘松子仁一起吃, 超級好味, 做得非常好.
食物滿意, 下次要來室外 Happy Hour  又再食西餐.
香檳葡萄 Soda
澳洲M3 和牛肉眼扒, 配脆炸薯條, 法式忌廉胡椒醬
自家製荽茜青醬意粉, 藍鰭吞拿魚蓉, 烘松子仁
2023-10-08 94 浏览
小犬話打唔成又打得成,襯未掛8號風球前出去食返餐先。我哋去咗荔枝角呢間工廠大廈裏面嘅Cafe,雖然地點唔係好就腳,但係都坐滿幾多人客喎,證明出品真係唔錯。仲有戶外座位可以楚添,秋涼氣氛一流。澳洲M5和牛腹心肉・脆炸薯條・阿根廷青醬 $188呢隻M5和牛油紙豐富,肉質柔軟,配上阿根廷青醬,味道好夾😋薯條都好食,係粗身嗰款, 沾茄汁食一流👍🏻燒烤菇及黑松露卡邦尼粗管通粉·自家製煙燻腩肉 $108長通粉掛滿黑松露醬汁好香,口感煙韌,重點係有好多烤啡菇,菇菌香味濃洧,加上一啲煙燻腩肉,味道好豐富😋朱古力布朗尼朱古力味濃郁,布朗尼熱辣辣,加上面頭一啲香滑嘅忌廉,簡單又好味😋。甜品仲可以寫字添,同朋友慶祝生日都可以。

澳洲M5和牛腹心肉・脆炸薯條・阿根廷青醬 $188

燒烤菇及黑松露卡邦尼粗管通粉·
自家製煙燻腩肉 $108

朱古力布朗尼
2023-10-03 94 浏览
係幾個月前朋友介紹認識到呢間荔枝角穩世餐廳,餐廳喺荔枝角地鐵站隔離勝在性價比極高,坐得舒服見到佢換咗新Menu,同朋友再嚟開餐今次我哋叫咗一個餐前沙律,及三個主菜:1)法式火腿牛油果及藜麥沙律•蜜糖芥末油醋汁:餐前沙律,十分之健康有牛油果及藜麥,對於我哋注重身形減肥人士嚟講,簡直係必食之選,配上蜜糖芥末油醋汁嚟食,嘅野味又低卡。2)法式奶油香蒜蝦球•麵包碗:麵包碗用法式方法配合奶油煮出充滿蒜香爽脆蝦球,無論係奶油汁或者係新鮮蝦球,配上麵包都可以多多都唔夠,建議大家可以叫多個多士去點嚟食!3)澳洲m3和牛肉眼扒,法式忌廉胡椒醬配脆炸薯條:第二度主菜就係澳洲和牛扒配炸薯條,剛和牛扒煎嘅時間啱啱好,肉嫩而且充滿肉汁。而且薯條係我喜愛嘅粗薯條,再配上佢哋秘制法式忌廉胡椒醬,胡椒香十分野味。4)鐵鍋蕃茄醬牛肉芝士燉飯•溫泉蛋:最後我哋叫多咗一個燉飯,利用鐵鍋上菜因此熱度十足,食嘅時候仲係充滿蕃茄及牛肉喺香合熱度,再配合溫泉蛋,十分飽肚,適合無飯不歡嘅人士。5)朱古力布朗尼蛋糕:而最後我哋再叫多咗一個甜品Chocolate Browne, 食呢一款蛋糕最驚就係質感過硬或過軟,而呢一個係焗得啱啱好!

今次我哋叫咗一個餐前沙律,及三個主菜:

6)開心果奶蓋:而呢一餐裏面最令我驚喜嘅係呢杯飲品,應該係有一位新水吧負責人嘅關係,飲品嘅款式多咗,而我哋今日飲到嘅呢一杯開心果奶蓋特飲,味道香濃係我喺香港少見。

總括嚟講Monster Kitchen算喺香港食過性價比較高餐廳之一,小型餐廳亦比較有有人情味,下次再有新Menu時候會再嚟開飯!
2023-09-27 911 浏览
一個平凡的工作天,一行十人特意到訪一家略有名氣的工廈咖啡餐廳食午餐。驟眼看餐牌,主食的價位由八十多至百六元左右,似乎不貴,但所有麵包、餐湯、飲品等都要另外加錢,收費好像都在此了。同事看完餐牌,已覺得未必夠飽,於是先行加了個蘑菇湯。據他說,味道還不錯,惟質感杰到好似嬰兒食物般糊口,又或是一些減肥奶粉冲成的杰糊,唯有用麵包沾著來食,才能勉強入口。名字很長的松露豬腩肉條雜菌忌廉燴濶條麵,松露味是食到的,但不夠濃;忌廉卻又太多,加上豬腩肉頗肥膩,唯一好處是起碼飽肚。這道煎魚柳份量還可,魚皮煎得尚算香脆,魚肉亦嫩。可惜的是那淡咖哩雜菜就真的很淡,完全帶不出咖哩的衝擊,而椰汁泡沫更起不出作用。十個人當中有三個人(包括小人)都叫的封門牛柳叫的熟度都不同,餐廳統統都做到。牛柳細嫩,趁著青醬是好味的。無奈太細份,我們食完都不飽!席間有人叫了炸雞三文治與一眾人等分享。首先,中間的鹽酥雞扒一點也不像鹽酥雞,只是普通炸雞而已。竹炭麵包更加無謂,純粹就是黑色,我們無一喜愛。兩杯拿鐵值得欣賞的就只有那拉花。最有趣的是兩杯都是熱的咖啡,其中一杯竟是用玻璃杯盛上的,同事不禁問是否不夠杯用?環境又熱,上菜又慢,無甚可提

忌廉蘑菇湯
松露豬腩肉條雜菌忌廉燴濶條麵
香煎比目魚柳配淡咖哩雜菜・椰汁泡沫
烤焗美國封門牛柳・阿根廷香草青醬・脆炸薯條
自製酸椰菜芝士鹽酥雞扒竹炭三文治配脆炸蕃薯條
熱拿鐵
都是熱拿鐵
環境又熱,上菜又慢,無甚可提。
午餐
2023-09-23 191 浏览
朋友介紹性價比高,值得介紹嘅荔枝角餐廳分室外室內,涼少少都想試吓帶埋狗仔上黎玩下,成個環境氛圍都幾舒服⭐️法式火腿牛油果及藜麥沙律•蜜糖芥末油醋汁有Fd唔食八爪魚,廚房好好肯幫我哋換法式火腿,個下感覺餐廳好貼心,而且沙律菜品質好新鮮份量都好大。⭐️ 海膽汁米型意粉。灸燒帶子。醬油潰三文魚子呢個係必食推介,賣相相當吸引,米型意粉口感特別,灸燒帶子鮮甜,似高級餐廳fusion作品,打卡同味道都非常出色,最鍾意食有驚喜嘅菜式。⭐️香蔥風味 • 咸蛋黃芝士醬脆薯條同我心目中嘅鹹蛋黃有唔同,我以為係中式鹹蛋嘅做法,原來係偏向西式蛋黃醬加芝士醬,下次應該偏向會揀返黑松露⭐️澳洲m3和牛肉眼扒,法式忌廉胡椒醬。脆炸薯條100分推介!入口有油脂化開甘甜,外皮微焦香有飽滿肉汁,塊扒本身高質,烹調時間岩岩好,配菜嘅沙律好fresh。⭐️chocolate brownie滿足嘅飯後甜品,香濃嘅朱古力味但唔太甜,食到中間會有少少似心太軟嘅朱古力流心💛⭐️芭樂鳥龍梳打芭樂係香港好少飲到🥤呢杯好飲又解渴,超啱夏天⭐️白桃烏龍茶開心果奶蓋開心果奶蓋鹹香濃郁,茶底勁清甜,原來係用有機茶葉包,有heart💛⭐️蘋果梳打純粹解渴價錢唔貴
朋友介紹性價比高,值得介紹嘅荔枝角餐廳

⭐️法式火腿牛油果及藜麥沙律•蜜糖芥末油醋汁

⭐️ 海膽汁米型意粉。灸燒帶子。醬油潰三文魚子

⭐️香蔥風味 • 咸蛋黃芝士醬脆薯條

⭐️澳洲m3和牛肉眼扒,法式忌廉胡椒醬。脆炸薯條

⭐️chocolate brownie

⭐️芭樂鳥龍梳打
芭樂係香港好少飲到🥤呢杯好飲又解渴,超啱夏天

⭐️白桃烏龍茶開心果奶蓋

⭐️蘋果梳打
純粹解渴價錢唔貴,夠氣唔甜

大廚仲出黎同我地傾計!不定期會轉Menu,約定下次試新野🤭
2023-09-22 162 浏览
平日係荔枝角食午餐,真係道道都人頭湧湧🙈 我同朋友揀咗工廈入面的一間新餐廳Monster Kitchen🌱餐廳環境舒適,分咗室外同室內位置,擺滿不同綠植。午市時間只有午市套餐供應,每款都好有特色。✪ 火炙墨魚片•紅菜頭芝士燴飯•松子仁 ⌫💲118火炙墨魚片質感鮮嫩彈牙,配上微焦的外皮,口感美味。紅菜頭芝士燴飯係一道創意的菜品,紅菜頭的甜味和芝士的濃郁相互融合,帶來獨特的風味。松子仁為整道菜品增添了香氣和口感。✪ 松露豬腩肉條雜菌忌廉燴闊條麵 ⌫💲108闊條麵掛上了松露的香氣,味道濃郁,口感彈牙。豬腩肉條煎香咗,加上濃郁的忌廉醬汁,口感豐富。整體醬汁比較濃稠,飲返杯果茶中和返就岩曬。【 Monster Kitchen 】📌荔枝角青山道688-690號嘉名工廠大廈H座7樓
午市時間只有午市套餐供應,每款都好有特色。

✪ 火炙墨魚片•紅菜頭芝士燴飯•松子仁 ⌫💲118

✪ 松露豬腩肉條雜菌忌廉燴闊條麵 ⌫💲108

【 Monster Kitchen 】
📌荔枝角青山道688-690號嘉名工廠大廈H座7樓
2023-09-13 159 浏览
約朋友食飯, 佢話帶我去荔枝角既工廈搵隱世食店食做人最鐘意就係要有驚喜, 有D期待, 所以我乖乖地跟左朋友去搵食雖然係工廈入面, 但入面既裝修真係睇得出花左好多心思, 岩晒傾計, 而且仲有外面可以坐, 都幾有氣氛下明太子蟹肉牛油果意粉-$118呢碟明太子蟹肉牛油果意粉, 真係正!面條彈牙, 蟹肉香濃多汁, 明太子嘅鮮味同牛油果嘅滑順口感完美結合M3和牛肉眼扒-$238M3和牛肉眼扒, 絕對是頂級享受!牛肉眼扒嫩滑多汁, 每一口都散發著濃郁的肉香。友人鐘意食熟D的, 所以我地叫左7成熟, 平時食開5成熟既我, 都夠覺得個嫩滑度仲係保持到好好, 證明塊扒真係好正總結, 識飲識食朋友推薦既唔會差, 真係幾好味, 傾左好多傾, 係個好開心既晚上黎
約朋友食飯, 佢話帶我去荔枝角既工廈搵隱世食店食
做人最鐘意就係要有驚喜, 有D期待,
所以我乖乖地跟左朋友去搵食

雖然係工廈入面, 但入面既裝修真係睇得出花左好多心思,
岩晒傾計, 而且仲有外面可以坐, 都幾有氣氛下

明太子蟹肉牛油果意粉-$118

M3和牛肉眼扒-$238

2023-09-06
2023-09-04 181 浏览
行過路過,唔好錯過😘路過茘枝角,心思思又上Monster Kitchen食個Sunday lunch😊。可惜得兩個人,試嘅嘢唔多,但同上次weekday lunch set又唔同!只係重複咗上次嘅八爪魚牛油果沙律,因為真係好味😋主菜叫咗牛板腱,牛肉煎得啱啱好,好稔,連薯條都脆卜卜。鮮茄意大利飯,滾住卜淥卜淥咁滾住上枱。👍🏻
行過路過,唔好錯過😘

主菜叫咗牛板腱,牛肉煎得啱啱好,好稔,連薯條都脆卜卜。
鮮茄意大利飯,滾住卜淥卜淥咁滾住上枱。👍🏻