2008-08-28
同兩個好友相聚, 揀左呢度係貪佢方便. 坐低接近八點, waiter即刻提我地happy hour就完, 叫我地想叫野飲就快手d. 於是分別叫左"spring rain", "autumn leave" 同比利時啤酒. 果兩個mocktails 果汁味好重, 分別唔大, 不過都幾好味. 三個人唔想食咁多野, 所以只係叫左三個tapas 同一個青口. tapas中以酥炸魷魚最好食, 又香又脆, 個sauce辣辣地得黎又好重芝士嘅香味, very nice. 個香蒜蘑菇都幾好, 清清地. 個芝士焗青瓜矮瓜就好一般, 唔得熱就已經要扣分. 個青口要左泰式香矛湯底, 個湯底好好味, 用黎點隨青口一齊上嘅麵包, 簡直係一流呀, 青口都幾多, 唔錯. 一坐就坐左三個鐘頭, 好友相聚, 一樂事也. service就幾講一個個waiter, serve我地果個年青嘅香港人就非常好, 至少好過reception個manager好多.
一坐就坐左三個鐘頭, 好友相聚, 一樂事也.