2018-04-24 2047 浏览
時常見到報章一版廣告。食物款式不多,而且很多已放在一隻隻醬油碟上都算。樣樣都太難食。真的冇下次。老闆寧願比錢買廣告,都不提供優質食品給顧客。真的無言。點解只獨沽一味,外國人煮芝士意粉,又不是好味。
2018-04-15 3619 浏览
舊同事來電約聚舊,她家住上葵涌,相約我去食酒店自助餐,我嚇左一跳,因她一向節儉,甚少會大破慳囊,她說帶我去一間又平又抵食酒店位於和宜合道絲麗酒店,餐廳格局報置唔錯坐低即刻攞杯野飲,汽水同埋一般茶類飲品都有齊日式食品有多款壽司供應,最受歡迎嘅三文魚壽司當然有熱葷有多款都唔錯,椒鹽雞翼同咖哩雞都很有水準西式食品選擇就更多,薄餅係薄脆質地,餅底很脆,鵝肝同他他多士味道不錯,梗係兩款都試齊佢喇沙律吧夠晒大,有很多冷盤供應,Parma ham用小碟盛載,無限量供應,另一款泰式汁蜆肉酸酸甜甜,很醒胃甜品吧選擇亦很多,士多啤梨小卷超好食,煙煙靭靭,入邊是豆沙饀,外邊是士多啤梨皮仲有外藉廚師即製薄餅,仲幫你加埋朱古力醬,很貼心整體黎講算唔錯,平平地想享受自助餐美食,可考慮呢間廠區酒店

酒店位於和宜合道絲麗酒店,餐廳格局報置唔錯

坐低即刻攞杯野飲,汽水同埋一般茶類飲品都有齊

日式食品有多款壽司供應,最受歡迎嘅三文魚壽司當然有

熱葷有多款都唔錯,椒鹽雞翼同咖哩雞都很有水準

仲有外藉廚師即製薄餅,仲幫你加埋朱古力醬,很貼心

整體黎講算唔錯,平平地想享受自助餐美食,可考慮呢間廠區酒店

2018-04-10 2863 浏览
做到咁平,又有折,係因為太遠,價錢平,嘢食晤差,可以話係超值。員工好細心,风口位好涷,主動問我們。值得讚。款式不算少,甜品,沙律尚可以,晤嚴遠,價錢認真好合理。
2018-03-04
午餐
2018-03-31 3263 浏览
家人見報紙6人 送一位 仲有7折又在附近 所以都即管試下我地一行6人 折左每人兩百蚊樓下 堅係好抵食當然我地唔會話抱好大期望野食款式唔算話好多但大致上都唔算差呀都會不斷refill ~咖哩羊整得唔錯 Pizza 不斷新鮮出爐 整得幾好味 三文魚壽司都新鮮 不斷出refill甜品都幾出色 芝士餅好好味紫米露唔太甜 配涼粉都幾好食大致上食飽飽無難度最後大廚切埋生果為呢餐作一個完美既句號以呢個價cp值算係咁又未致樓下評價咁差呀~
家人見報紙6人 送一位 仲有7折
又在附近 所以都即管試下
我地一行6人
折左每人兩百蚊樓下 堅係好抵食

當然我地唔會話抱好大期望
野食款式唔算話好多
但大致上都唔算差呀
都會不斷refill ~
咖哩羊整得唔錯
Pizza 不斷新鮮出爐 整得幾好味
三文魚壽司都新鮮 不斷出refill
甜品都幾出色 芝士餅好好味
紫米露唔太甜 配涼粉都幾好食

大致上食飽飽無難度

最後大廚切埋生果為呢餐作一個完美既句號

以呢個價cp值算係咁
又未致樓下評價咁差呀~
  • 芝士餅
  • 咖哩羊
  • Pizza
2018-03-29 2868 浏览
之前因為有 coupon, 成人只需 $99 便可以食 lunch buffet, 所以就算係工廠區都吸引我去幫襯下。去到酒店, 周圍環境認真麻麻地, 酒店嘅房間同食自助餐係同ㄧ層 食物款式又唔多, 都係菜, 蒸魚, 豬扒, 炒飯, 湯, 火腿, 炸薯餅, 多士等大路食物, 整體都算油膩, 甜品有凍綠豆沙, 凉粉, 啫喱, 果凍, 都係 d cheap cheap 食物。 可能因為平嘅原因, 當日都有ㄧ間老人院舍招待左大約 20 位老人家去品嘗。老係果句 : ㄧ分錢ㄧ分貨, 係無錯嘅。
2018-03-23 3592 浏览
每日翻工都會經過 絲麗酒店,酒店門口旁邊有一個廣告牌,是介紹2樓有自助餐任食。所以放工後約了同事去品嚐吓。餐廳内環境清潔,坐位舒適。放工時間客人已經坐滿三分一,我們坐下不久,看見全場餐廳已經坐冇虚席,顧客滿門,非常熱鬧。自助餐的食物也有很多款式選擇,例如壽司款式也有 多款選擇 ,而且擺放在雪櫃內可以保持 新鮮 衛生, 認真細心 ,可以放心任食。也有田園新翠鮮翠綠的蔬菜, 生炒咕嚕肉 ,魚肉 蒸豆腐 ,烹調美味的 金華火腿 ,即叫即做的班戟, 還有 炒伊麵 ,意粉 , 雜菜 炒飯,湯類等等, 應有盡有 ,可以任食。甜品方面, 也有 不同款式的糕點和mousse。汽水和檸檬茶可以到汽水機自由 斟。 這個晚餐我們大家都食得很滿足離開。
所以放工後約了同事去品嚐吓。

甜品方面, 也有 不同款式的糕點和mousse。

2018-03-20
2018-03-22 2371 浏览
近來葵涌區新開了坐酒店, 其中 絲麗酒店 二樓 新開了中 西式餐廳 ,設有自助餐 放題。最鍾意試新嘢的我, 便約了幾位朋友, 到這間酒店式餐廳食自助餐。 餐廳内環境 寬闊, 也有卡位式座位, 舒服其中有 豉油王 炒伊麵 ,魚肉蒸豆腐 ,青 炒芥蘭, 生炒骨 ,蟲草花湯, 忌廉湯。 款式幾多幾吸引,因而好快被人一掃而空,真的要鬥快。如果補充餸菜速度較快一點,這會更好讓多食客品嚐到酒店廚師的手藝。喜歡食 沙律的,可以 到沙律台前任取任食。也有多款 糕点,甜品選擇只是擺在抬架上任意拿取, 非常方便。

2018-03-20
2018-03-12 2559 浏览
很明顯以這個價格,並沒有期望能有多少美食,食物種類不能算多但也不算是太差,有幾款食物會有驚喜,例如Pizza ,千層麵,中西湯等,反而主打的芝士意粉就只是很普通,可能當日大廚心情欠佳
2018-03-04 3826 浏览
有親戚帶我地一家黎食,食完我懷疑個親戚係耍我地,因為真係勁難食。首先,食物選擇少,冇刺身羊架呢啲都預左,但中菜,壽司,甜品樣樣得幾款,一眼睇晒。當中仲有啲係炒飯、炒麵、青菜。雖然可以食三個鐘,但應該半個鐘就可以試晒所有野。食物質素方面,三個字:極差劣。野菌忌廉湯有陣酸味,豬手鹹到腎虧,壽司仲衰過X鮮,好似買左番黎雪左三日咁。應該熱既野唔熱,應該凍嘅野唔凍。所有朱古力製品都好似用大陸朱古力做咁。唯一正常嘅係芝士蛋糕。總之一路食一路負評。服務態度方面我覺得ok嘅。但如果你想食餐好啲,呢個價錢仲有好多選擇,唔好辛苦自己。

首先,食物選擇少,冇刺身羊架呢啲都預左,但中菜,壽司甜品樣樣得幾款,一眼睇晒。當中仲有啲係炒飯、炒麵、青菜。雖然可以食三個鐘,但應該半個鐘就可以試晒所有野。

2018-03-04
2018-02-24 3147 浏览
超難食,又少菜式。 請不要去。 油菜冇味同油淋淋。 牛排好硬。只有六款中菜,全部都油淋淋。 沒有任何海產類,甜點吃不入囗。 沒有生果,雪糕等。。。沒有一樣食物好吃。果然係便宜無好嘢
2018-01-17 5857 浏览
由於有優惠券,星期日下午2:30入坐。有沙律雜菜,三文魚他他原來只係塊麵包仔放左D唔知乜野 搽咗喺上面,根本沒有三文魚。中湯味道較濃好快就冇曬。 熟食有 春捲咖哩角 咖哩魚蛋 腸粉 乾蒸燒賣 牛肉 奶黃包 雞軟骨 腸仔 鹽焗雞翼 炒烏冬 炒飯, 最好是香草魚柳,可惜指出得一轉。睇住做意大利粉,只用水炒熱意粉加 火腿和芝士粉,完全冇芝士味, 而且好硬。 另外還有pizza,一出就比人羅哂! 甜品有好甜嘅紫米露 豆腐花好鞋 雜果涼粉 蛋撻 啫喱糖啫喱 涼果子。 食到四點就清場。 只剩返炒飯和甜品 乜都冇曬。 飲品有部汽水機和 咖啡機。 總括嚟講全部平價嘢食食飽你。
2018-01-14
用餐优惠
優惠券
2018-01-07 4933 浏览
非常差。。。非常差的自助餐 一般海鮮都無 普通嘅刺身又無 只得炒粉,麵,飯 同去茶餐廳無分別 點叫得酒店自助餐係有coupon覺得平 所以一家大細試下。但 真係無下次 非常失望了
2017-10-17 10959 浏览
見有coupon就諗住去試下,因為價錢方面一家大細都接受到☺我係食夜晚既, 嗰度地方有啲唔就腳🤔 去到嗰度環境都算唔錯,可能因為地方唔大,啲waiter做野都幾快手。但食物款式好少,連刺身壽司一件都冇,食物都係普普通通,只可以講真係食得飽甜品都還可以,但就冇咩驚喜,冇雪糕食, 但款式都可以講到飲料,本人覺得檸檬茶係最飲得過,其他汽水完全唔擺得落肚,唔似汽水咁總結,有咁既價錢就有咁即質素 好唔好食就見人見智
總結,有咁既價錢就有咁即質素
好唔好食就見人見智
you should not expect 5* hotel quality and food, rather you should go if you are looking for somewhere with good value and decent food. the staffs were very welcoming and kind, with a sense of ownership when serving us. The food is not amazing, however it is very reasonable for the price you pay. a shout out to the chef who took extra effort to tailor his spaghetti and risotto station to our liking. will definitely go back!!!
2017-10-12 9175 浏览
見到某免費報紙有coupon又咁平就勇敢一試。地方位於工廠地帶,一上到去餐廳就見到啲侍應全是主婦,呢點本人覺得幾好,因無話好似某啲餐廳敢全部要請後生仔女。侍應有禮貌,收碟快。入正題,我係食午餐,用餐時間係一小時四十五分,價錢$98一位,用coupon有九折即=免加一。甜品區,本人覺得全部甜品最好食係啫喱糖,因軟硬同甜度適中,什果涼粉同紫米路就唔太衛生,因無冰冰住,就敢揾個大盆裝住就算,紫米個人覺得太甜同水太多,其他個賣相都唔吸引所以無食。值得一讚係蘑菇忌廉湯,好重菇味,我添左幾次,另一就係沙律菜,比起好多五星酒店還要新鮮,但相比其他食物就無特別,好似屋企平時嘅餸菜敢,食食下會有個侍應攞住個剛出爐嘅pizza續張枱去問客人試唔試,可能係出爐關係,所以好食。另外有位外籍廚師會即場煮意粉後會放係舊大芝士上面再用火槍燒熔舊芝士撈一撈上碟,但味道就一般。如果抱住食好野或回本嘅心態去食,一定會失望,如果好似我敢抱住夠平食得飽就可接受。
見到某免費報紙有coupon又咁平就勇敢一試。
甜品
其他個賣相都唔吸引所以無食。
值得一讚係蘑菇忌廉湯,好重菇味,我添左幾次,另一
就係沙律菜,比起好多五星酒店還要新鮮,
但相比其他食物就無特別,好似屋企平時嘅餸菜敢,