2021-08-02 444 浏览
Mamaday真係黎幾多次都唔會厭😚今次帶媽媽黎食,佢話啲裝飾好古靈精怪🤣🤣真係每個角落都可以影相📸️今次又叫下啲新嘢食,叫咗兩個set lunch。🔸吉列石斑一定要配芒果他他醬架!配炒蛋多士!$108吉列石斑魚肉好滑,而且加咗黑椒醃製,味道不錯。個多士好香脆,不過得兩塊,真係唔夠喉🤣🔸生薑燒豚肉蛋包飯,好味。$112生薑豚肉同平時嗰啲唔同,呢度係豚肉碎,然後配上旋風滑蛋,滑蛋應該加咗牛奶🤔撈埋啲汁食都唔錯。🔸豆腐豆腐豆腐咖啡呢個三重豆腐咖啡,之前喺佐敦分店都飲過,好飲到我再叫多次😚我好鍾意佢底下面有少少豆腐花,又有豆腐雪糕,好飲!🔸越南滴滴咖啡☕️個底有啲煉奶,啡味香濃,好飲!

🔸吉列石斑一定要配芒果他他醬架!配炒蛋多士!$108

🔸生薑燒豚肉蛋包飯,好味。$112

🔸豆腐豆腐豆腐咖啡

🔸越南滴滴咖啡☕️
個底有啲煉奶,啡味香濃,好飲!
  • 豆腐豆腐豆腐咖啡
2021-08-02 283 浏览
某日搞完銀行事務,竟然落大大大雨,咁就上咗呢間Cafe坐下避下雨同埋食下野,平日下午茶時段唔算多人, 正好可以影吓相!! 點解個個都叫軟殼蟹pizza 㗎?係我鍾意嘅薄底pizza,餅底鬆脆,軟殼蟹啱啱炸起味道幾好,菠蘿幾鮮甜如果可以多啲菠蘿就更加開心!! 蜜汁香茅豬頸肉點解呢個食物名咁正常,放喺呢個Menu度就變得好唔正常😅豬頸肉係用泰式嘅方法嚟整,香茅汁配豬頸肉幾唔錯,仲有好大塊蝦片,加藍莓同大量沙律菜!! 總括來講呢度食物ok,裝修幾有心思好多打卡位!! 呢度用好多唔同嘅樽嚟裝水放喺枱面,咁啱我張枱係呢個Martini樽,都諗咗幾秒飲咗會唔會醉㗎,但冇事嘅係水嚟嘅!! 😅

點解個個都叫軟殼蟹pizza 㗎?

蜜汁香茅豬頸肉
點解呢個食物名咁正常,放喺呢個Menu度就變得好唔正常😅

總括來講呢度食物ok,裝修幾有心思好多打卡位!!

呢間想試好耐,一直聽講打卡able又味道唔錯的cafe💕一入店已覺好靚,餐具同擺設都已經好值得打卡木碟超靚😍個menu的菜式名勁得意試左原條鰻魚日本蛋飯($156)勁大份!鰻魚無得輸,加埋香濃滑蛋。好邪惡的鹹蛋牛油果蟹肉pizza咩叫減肥$132必點推薦,蟹肉勁多同埋鹹蛋咸香同牛油果冇得輸,份量又係唔細因為因為Menu太吸引,忍唔住叫多個小食,叫左蜜糖芥末雞翼$68有8件單骨雞翼,即炸熱辣辣,佢Wasabi味重啲,蜜糖味偏小,但係少少攻鼻的辣感覺都唔錯。和我想像中的味道不一樣。周圍都係打卡影相位,睇得出係一間好有心機的cafe
呢間想試好耐,
一直聽講打卡able又味道唔錯的cafe💕
一入店已覺好靚,餐具同擺設都已經好值得打卡

木碟超靚😍

個menu的菜式名勁得意
試左原條鰻魚日本蛋飯($156)

勁大份!鰻魚無得輸,加埋香濃滑蛋。

好邪惡的鹹蛋牛油果蟹肉pizza咩叫減肥$132
必點推薦,蟹肉勁多同埋鹹蛋咸香同牛油果冇得輸,份量又係唔細

和我想像中的味道不一樣。

周圍都係打卡影相位,睇得出係一間好有心機的cafe
2021-07-31 402 浏览
Mamaday 之前已經去過佢哋嘅cwb店,佢哋除咗食物唔錯之外,無論佢哋嘅擺設定係桌上嘅用品甚至環境都玩味十足😆😆,打卡able!今次嚟到尖沙咀店都一樣唔例外好vintage~好色彩!全素漢堡用咗大啡菇代替左平時嘅牛肉漢堡,入邊除咗有啡菇之外,仲有茄子。佢哋會先將佢哋炸左先,所以係幾香口😋,唔會好dry…冬陰功大蝦扁意粉意粉份量適中,食落去估唔到辣到都幾強,有一定嘅辣味~冬陰功味唔係話叫做太突出,俾佢酸嗰個味道搶咗。整體都唔錯☺️酥炸魷魚圈 跟餐+$28食落去熱辣辣,份量好多,魷魚爽口彈牙唔會韌~當然唔少得叫佢哋嘅飲品啦,叫左一杯棉花糖咖啡同埋latte..鍾意佢哋個杯☺️。棉花糖咖啡有意外驚喜唔會係死味嘅感覺,我同朋友都覺得好味。另外仲叫咗個焦糖窩夫🧇,一樣冇令我失望,窩夫口感外脆內軟,另外佢仲有個牛奶味好濃嘅cream一齊食☺️

全素漢堡

冬陰功大蝦扁意粉

酥炸魷魚圈 跟餐+$28

食落去熱辣辣,份量好多,魷魚爽口彈牙唔會韌~

2021-07-31 691 浏览
呢間餐廳嘅名好得意叫Mamaday,同中文麻麻地差唔多音,但食物質素整體來講一d都唔麻麻地哦👍👉 有蟹GO又有蟹肉🦀的蟹蟹蟹意大利扁麵🍝($128)超多蟹肉蟹籽蟹柳 🦀,每一啖都有蟹肉絲同蟹籽在口中爆開💥鮮甜味,不過有少少🤏🏻乾同竟然冇蟹膏味😑👉 蒜蓉虎蝦比薩🍕鐘意食蝦的就鐘意食🤣($136)每塊pizza🍕上面都分有隻新鮮彈牙的虎蝦🦐,單食個part有d似中菜🥢但整體夾埋拉絲芝士🧀、洋蔥🧅、三色椒🫑又變返西餐🍽勁得意,一菜兩食😎👉 記住·期望越大·失望越大雞翼~芝士粉味🧀($68)啱啱炸好🔥單骨雞翼咬落去外層卜卜脆char一聲🤤,裡面出有煙又爆肉汁👍🏻包裹雞翼周圍的芝士粉🧀偏甜,好似韓國🇰🇷初雪炸雞咁🍗,芝士控必試💁🏻‍♀️👉 薯薯薯薯薯⋯條🍟~明太子味($45)明太子真材實料俾得好足,但波浪薯條🍟完全冇落鹽🧂;搞到點得多就鹹,點得少又冇味🙃👉 黃金阿婆塊皮🍹($48)青蘋果🍏好fresh好開胃,酸酸甜甜,另加左蘋果皮碎增加口感tim😋▪️另有銅鑼灣及油麻地分店🏠▪️餐廳好full,建議事先致電📞Book 位😉▪️當日同朋友慶祝生日🎂,餐廳好nice咁幫我在甜品🍮寫字✍️

👉 有蟹GO又有蟹肉🦀的蟹蟹蟹意大利扁麵🍝($128)

👉 蒜蓉虎蝦比薩🍕鐘意食蝦的就鐘意食🤣($136)

👉 記住·期望越大·失望越大雞翼~芝士粉味🧀($68)

👉 薯薯薯薯薯⋯條🍟~明太子味($45)

👉 黃金阿婆塊皮🍹($48)

▪️另有銅鑼灣及油麻地分店🏠
▪️餐廳好full,建議事先致電📞Book 位😉
2021-07-31 272 浏览
呢間餐廳book mark咗好耐,一直都覺得裝修好靚,好有特色,最緊要係良心💛💛💛餐廳亦都試過星期六日walkin ,無奈餐廳真係太受歡迎,一直都試唔到。終於!的起心肝平日試吓去,得左!終於去到啦 😙仲要係每一台嘅設計都唔同,就算坐到邊一台都十分之打卡🥰試吓佢啲嘢食先!————————————————————————🌕 好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥 $132🌕本身想叫軟殼蟹pizza,估唔到已經賣晒😩唯有轉呢一個Pizza啦!呢個Pizza唔止賣相好靚,亦都真心好食😍薄批底,好脆,批面超多料,粒粒牛油果好新鮮,蟹肉絲都鋪滿一層,係真係每一啖都有鮮甜蟹肉味,好誇張!🤩上面仲有啲蟹鉗,蟹鉗同樣新鮮鮮甜,睇得又食得。而鹹蛋一定係錦上添花,令到成個Pizza好香!🥳🌕 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $124🌕加多$28轉左成條鰻魚,因為我本身係好鍾意食鰻魚嘅,亦都知道鰻魚本身係唔平哈哈😙呢個鰻魚蛋包飯都幾足料,好大份兩個人share都夠食,鰻魚超大條,口感好紮實,啖啖肉!鰻魚汁都好多,配埋啲蛋,木魚碎口感都好豐富!🌕 放心冇乜杏仁味好香的杏仁焦糖綠茶$46🌕咁啱想飲熱野,見到個名幾得意喎
呢間餐廳book mark咗好耐,
一直都覺得裝修好靚,好有特色,
最緊要係良心💛💛💛餐廳
亦都試過星期六日walkin ,
無奈餐廳真係太受歡迎,一直都試唔到。

終於!的起心肝平日試吓去,得左!
終於去到啦 😙
仲要係每一台嘅設計都唔同,
就算坐到邊一台都十分之打卡🥰

試吓佢啲嘢食先!

————————————————————————

🌕 好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥 $132🌕

🌕 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $124🌕

🌕 放心冇乜杏仁味好香的杏仁焦糖綠茶$46🌕
咁啱想飲熱野,見到個名幾得意喎就試吓啦!😂一上枱嘅時候真係哇一聲,因為賣相都真係好靚,好Vintage,好襯個環境 ;而飲落去杏仁味係淡淡地,我自己本身都幾鍾意,入邊加咗啲肉桂,飲落去幾香,有少少甜味,整體來講係好清甜的感覺!好好飲我都幾鍾意❤️
  • 好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥
2021-07-28 157 浏览
呢間mamaday原來係來自香港,係香港開左好多玩味cafe!之前試左cwb既mamaday、mk既泰式no money no talk,覺得佢既fusion菜式都幾surprise同幾high quality😝所以今次就同朋友黎食下tst呢間OMG Mamaday🥳裝修一樣用左好多sharp色,好eyes-catching!仲有好多抵死語錄🤡餐巾用左廢話連篇既林鄭🤡🤡樣樣細節都令你-笑左xd好邪惡嘅鹹蛋牛油果🥑蟹肉pizza咩叫減肥🍕:鹹蛋既鹹香味好出,點綴曬成個🍕既味道!每碟都有2-3粒既牛油果👍每件pizza都有一隻蟹鉗,幾足料!無諗過呢個騎呢pizza食落都幾match😂避風塘雞翼:雞翼金黃色幾靚仔,食落幾惹味又唔會好辣明太子🍟:薯條係用左粗既曲薯👍上面有好多明太子,不過如果再加埋沙律醬會更加好,無咁乾!自家製山渣果肉玫瑰花茶🫖:山渣溶曬,酸酸味味,好開胃!加埋玫瑰花香,清清地,食油膩野完全match曬👍環境:⭐⭐⭐⭐價錢:⭐⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐⭐📍OMG mamaday尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓

避風塘雞翼:雞翼金黃色幾靚仔,食落幾惹味又唔會好辣

環境:⭐⭐⭐⭐
價錢:⭐⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐⭐

📍OMG mamaday
尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓
2021-07-28 117 浏览
Mamaday尖沙咀😍😍今日同朋友去尖沙咀行街,再去左Mamaday食午餐😋😋有得食手打漢堡仲想點?🍔$88😋漢堡黎到已經吸引,入面材料好新鮮🥗,有生菜、蕃茄、芝士、手打漢堡同蜜糖洋蔥,好好味❤️,牛肉味重,配埋洋蔥好夾👍冬陰公虎蝦扁意粉🍝$128😋冬陰公意粉好夠味,而且虎蝦好大隻🥰🥰,而且冬陰公味好出,酸酸甜甜,好好食👍唔甜的紫薯蛋糕🍰$48😋同個名一樣,個蛋糕唔會好甜,而紫薯味好香,蛋糕底好重牛油味,正😍😍蜂蜜紅茶☕️蜂蜜紅茶底有濃郁蜂蜜,再加上紅茶,好飲🥳南瓜湯+$8一碗🥣😋南瓜🎃湯好濃郁,入面有好多南瓜茸,好足料❤️整體評分:5/5環境:5/5味道:5/5抵食:5/5
Mamaday尖沙咀😍😍
今日同朋友去尖沙咀行街,再去左Mamaday食午餐😋😋

有得食手打漢堡仲想點?🍔$88😋

冬陰公虎蝦扁意粉🍝$128😋

唔甜的紫薯蛋糕🍰$48😋

蜂蜜紅茶☕️
蜂蜜紅茶底有濃郁蜂蜜,再加上紅茶,好飲🥳

南瓜湯+$8一碗🥣😋
南瓜🎃湯好濃郁,入面有好多南瓜茸,好足料❤️

整體評分:5/5
環境:5/5
味道:5/5
抵食:5/5
2021-07-25 520 浏览
💮等左好耐終於食到呢間創意cafe!!!蟹go 蟹肉扁意大利麵🦀🦀🦀鍾意蟹羔味嘅必叫!!每啖都好香濃☺️加埋蟹籽同蟹棒令成件事豐富左,好味有驚喜!(店員哥哥話佢麻麻地蟹羔,佢就鍾意食明太子扁麵)軟殼蟹pizza🦀🍕餅底好脆但小燶,軟殼蟹好juicy☺️,羔同肉都夠飽滿又唔會有太咸嘅海水味明太子薯條🍟🍟呢個薯條真係有heart!明太子唔止圖上面果一pat,仲有多一兜明太子醬,個醬仲係杰身見到一粒粒明太子晒冷喺你面前咁!對我呢d點醬魔人黎講真係好滿足!!唯一挑剔就係個醬太足料關係痴唔到落條薯條度🤣豆腐咖啡☕️🥛呢個又係必叫,咖啡香濃,豆腐清新,好夾👍🏽👍🏽焦糖脆脆咖啡沙冰☕️🍧🍧Um...忘記佢😂😂😂後記:想食記得早d book位!menu個個菜名都勁長🤣研究左好耐🙈
💮等左好耐終於食到呢間創意cafe!!!

蟹go 蟹肉扁意大利麵🦀🦀🦀

軟殼蟹pizza🦀🍕

明太子薯條🍟🍟

豆腐咖啡☕️🥛
呢個又係必叫,咖啡香濃,豆腐清新,好夾👍🏽👍🏽

焦糖脆脆咖啡沙冰☕️🍧🍧

蟹go蟹肉意大利麵
明太子薯條
  • 豆腐豆腐豆腐咖啡
2021-07-24 180 浏览
一間充滿玩味嘅Cafe 約咗朋友係尖沙咀 行咗陣有d肚餓 去咗厚福街果邊搵有咩食 好似間間都食過哂 於是上網search下 係一街之隔有間Cafe覺得幾吸引 上到去唔算係D好文青cafe嘅裝修 不過就好鐘意佢地d裝飾 例如牆角有d位置係用Lego砌出嚟 Menu方面亦都好有心思 首先你未必會知道自己想叫咩食 但一定會睇哂佢Menu上嘅所有文字  過癮程度同無制限OT編集団の行動綱領一樣 十分之抵死 有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128故名思意係一個蟹膏蟹肉蟹籽嘅意大利扁麵 仲有兩隻蟹鉗仔 個意粉軟硬度適中 蟹膏撈匀成個意粉再食 !!!!薯薯薯薯薯……條 明太子(小) $45雖然係細Size 份量都夠我地兩個食 係個薯條上面有一篤仔明太子 另外再另上一兜明太子 正過點茄汁食 普通到無得再普通既炸魷魚圈 $68炸得勁鬆脆 唔會太乾身 配埋個沙律醬一啲都唔好通 Cappuccino H $48上枱以為只係一杯普通嘅Cappuccino 以為係一個寫住“萬壽無疆”嘅杯碟 認真啲睇原來杯碟寫住“痴癡呆呆坐埋一枱”
一間充滿玩味嘅Cafe

Cappuccino H $48
2021-06-22
午餐
2021-07-22 190 浏览
實在太耐無去旅行, 家人同我嘅旅行癮出晒嚟。早兩日同家人去尖沙咀酒店staycation 止止癮先晚飯時間, 就去咗酒店附近嘅加連威老道搵下食咩餐廳~ 行下行下就見到Mamaday, 諗起好耐無去過銅鑼灣嗰間Mamaday, 於是就即刻同家人一齊去食呢間尖沙咀Mamday。 好彩我地6pm 就入到餐廳, walk-in 都有位。我地點了: 細薯條芝士粉, 蒜蓉虎蝦PIZZA, 紫薯窩夫, 水蜜桃花茶細薯條芝士粉: 芝士粉超級多, 雖然對於要KEEP FIT 嘅我嚟講, 係相當魔鬼, 但真係忍唔住不停地食, 好好味, 薯條比較厚身, 唔會炸到好燶, 我自己都食咗起碼半兜蒜蓉虎蝦PIZZA: 批底是超薄身, 配上兩款不同芝士, 加上蒜蓉虎蝦好爽口, 啱晒Cheese Lover紫薯窩夫: 窩夫唔係好甜, 但紫薯總帶點幸福溫暖感, 配上忌廉及雲呢拿雪糕, 家人十分喜歡, 我略嫌雪糕唔夠幼滑水蜜桃花茶: 水蜜桃幾清甜, 有點蜜糖香氣下次會叫意粉,因為pizza 比較一般,想試下意粉會唔會做得出色啲😊

水蜜桃花茶: 水蜜桃幾清甜, 有點蜜糖香氣

2021-07-05
一進餐廳, 不論是餐廳的設計, 還是餐紙上的設計都令人讚嘆, 因為真的太用心了! 而且所有的金句都有反映到都市人的生活和想法。 來到這些cafe 加餐廳結合的地方, 一定都要叫杯coffee 來打卡!我就叫了一杯iced Vietnamese drip coffee ,而我的朋友就叫了一杯 hot chocolate latte . 越南的滴漏咖啡真的令我大開眼界!喝上去味道跟我很合! 不會太苦,又不會太fruity 。 而chocolate latte 就是正常發揮的水準, 不得不講的是那些杯子都很美,雖然是西式餐廳, 卻用了中國人喝茶所用的茶杯。 食物方面就叫了一個鰻魚蛋包飯,半條鰻魚放在蛋包飯上, 看到都令人垂涎欲滴。 再加上木魚絲的點綴又變成了更有日式風味的美食!

再加上木魚絲的點綴又變成了更有日式風味的美食!
越南滴漏咖啡
Hot  chocolate  latte
2021-06-08
下午茶
越南滴漏咖啡
  • 鰻魚蛋包飯
2021-07-14 199 浏览
☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎☠︎︎❦❦❦❦❦❦❦❦今日約埋一𝘱𝘢𝘪𝘳👫,可以叫多𝘥野食。來到餐廳勁多打卡位,餐牌內容繁多但完全唔亂,排得有條理,色彩又豐富,連菜名都攪鬼過人,搞到我不斷📸𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒕𝒆𝒅 𝒄𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 又𝒕𝒐𝒏𝒊𝒄又齊啡,確實係好新穎,幾好飲嘅。⚡️記得唔好慣性用飲筒諗住攪暈來飲呀,𝒅氣會衝上杯頂⚡️豆腐豆腐豆腐咖啡 絕對係一杯特色又有創意嘅飲品上層有一球豆腐味🍨,食一啖🍨飲一啖咖啡,口感勁滿足,絕對唔使落糖水😆黃金阿婆塊皮(🍏🍧) 夏天特飲,清爽啖啖果肉,但朋友偏向就咁🍏🍧⋯⋯唔想有果肉😂炸🐙⭕️ 炸粉唔厚,🐙⭕️𝒔𝒊𝒛𝒆 𝒐𝒌,好味嘅👍🏻𝑾𝒊𝒏𝒈𝒔(芥辣蜜糖醬) 其實原來係7隻單邊雞翼,即係3隻半雞翼,少左𝒅😂但係雞翼炸得好香脆,醬汁惹味👍🏻𝑴𝒂𝒊𝒏 𝒎𝒆𝒂𝒍 👇🏻炒你魷魚薄片沙嗲香港製造蝦籽撈麵 💰118 升級+原隻軟殼蟹 💰18 (🦀因為後加關係冇再📸)蝦籽麵好普通,加上份量少食幾啖冇晒,男仔會覺得食左一浸風咁🥱有蟹𝑮𝑶又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵💰128@2 麵頂有兩隻細蟹鉗,醬汁開胃,扁麵彈牙,加埋蟹子一齊食,係唔錯嘅。之但係碟邊果幾條蟹柳伴碟,好可惜係凍嘅😟可能會

𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒕𝒆𝒅 𝒄𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆

豆腐豆腐豆腐咖啡

絕對係一杯特色又有創意嘅飲品

黃金阿婆塊皮(🍏🍧)

夏天特飲,清爽啖啖果肉,但朋友偏向就咁🍏🍧⋯⋯唔想有果肉😂

炸🐙⭕️

炸粉唔厚,🐙⭕️𝒔𝒊𝒛𝒆 𝒐𝒌,好味嘅👍🏻

𝑾𝒊𝒏𝒈𝒔(芥辣蜜糖醬)

其實原來係7隻單邊雞翼,即係3隻半雞翼,少左𝒅😂
但係雞翼炸得好香脆,醬汁惹味👍🏻

𝑴𝒂𝒊𝒏 𝒎𝒆𝒂𝒍 👇🏻

有蟹𝑮𝑶又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵💰128@2

可能會失望♨️🥚明太子意大利扁麵 💰112

食物唔錯,失望嘅係份量,實在太少,我老公兩分鐘內食完😂

整體打卡位多,食物質素還好,下次去其他分店再食過😁
2021-07-04
2021-07-10 177 浏览
位於tst嘅良心小店特色裝潢配上味道一流嘅西餐吸引我帶媽媽黎食媽媽哋呢間野pizza,意粉都出名 奶昔同小食都好正可惜小弟窮 呢日無緣試飲奶昔(飲過一次牛油果奶昔,非常唔錯)上次試pizza,個人就唔太鍾意薄底意粉同薯條都好有水準 即叫即整 比起坊間好多$1xx西餐都好食適合同女仔黎打卡 拍拖 或者四五個聚會都過癮價錢:7/10抵食:7.5/10味道:8.5/10份量:6.5/10良心:7.5/10以上為小弟良心食評🤡
位於tst嘅良心小店
特色裝潢配上味道一流嘅西餐
吸引我帶媽媽黎食媽媽哋

呢間野pizza,意粉都出名 奶昔同小食都好正
上次試pizza,個人就唔太鍾意薄底

意粉同薯條都好有水準 即叫即整

• 明太子薯條
  • 點解個個都叫軟殼蟹比薩架
  • 可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面
2K
一個人喺尖沙咀,想食個 early dinner, 唔想搵未食過嘅餐廳,唯有諗吓去過邊間好食,同埋朋友最近介紹過邊樹,一諗就諗到呢間,喺附近,咁就決定去食過番尋味😆叫咗 $118嘅「辣架傻🐷🐷🐷頸肉泰式肉碎日本蛋包飯🍚 Spicy Grilled Pork Jowl Omurice (使用日本🇯🇵進口雞蛋)」,同埋$48嘅「Sweet Potato Latte 天然紫薯唔太甜」😆- 「Sweet Potato Latte 天然紫薯唔太甜」先上,淺紫色,幾靚🤩;餐牌上已經寫咗「friendly reminder: no added sugar, no syrup」,果然唔係好甜,啱晒我😋;仲有淡淡又清新嘅紫薯香味,簡單好飲😋-「辣架傻🐷🐷🐷頸肉泰式肉碎日本蛋包飯」嘅豬頸肉 肉質爽滑,味道濃郁😋;泰式🇹🇭肉碎辣辣哋,有蒜頭同香茅嘅香味😋;日本🇯🇵雞蛋🥚有蛋香又有蛋味,真係真材實料😋;所有食材包括 豬頸肉、肉碎、日本雞蛋 份量都好多,食得我相當飽😆;呢個「蛋包飯」真係又美味又抵食😆