2021-05-11 264 浏览
話說喺度行過左個幾個月,今日終於入去一試,睇得好清楚個餐牌寫明凍飲加$3,我嗌左個蒜片橄欖油蟹肉意粉+熱柚子茶!跟住見佢收咗我加$3,我問服務員點解?佢話個Menu錯嘅、未更新,而收銀機的電腦就更新咗!吓,敢都得?大門口個餐牌係舊價,比我枱面嘅餐牌都係舊價,作為一個消費者,我點會估到你俾個餐牌嘅價錢吾正確,只係會更新你個收銀機!其實真係唔係$3嘅問題,如果我冇睇清楚,用八達通俾錢就會比多了!奉勸大家⋯你呢間餐廳食嘢,一定、一定、一定要對單!
2021-05-11
2021-05-09 192 浏览
新蒲崗大有街果頭,一直唔覺有咩特別好食食來食去,都係啲普普通通嘅茶記見到呢間@LUNCH新開,門面望落唔錯,見價錢合理同老婆同朋友一齊入去試下新野一人一杯野飲,點左兩個小食,一份羊架,一意粉一齊SHARE,然後特登留肚叫左兩個甜品水牛雞翼幾好,炸薯角好正,估唔到個羊架咁好食甜品有驚喜,樣樣都好好食。最重要價錢唔貴,大約比一般油尖旺區平3至4成好滿意,食到超飽,又抵最重要環境舒服,賣相靚,又可以打卡。好味,正,推介。
新蒲崗大有街果頭,一直唔覺有咩特別好食
食來食去,都係啲普普通通嘅茶記

見到呢間@LUNCH新開,
門面望落唔錯,見價錢合理
同老婆同朋友
一齊入去試下新野

一人一杯野飲,點左兩個小食,一份羊架,一意粉
一齊SHARE,然後特登留肚叫左兩個甜品

水牛雞翼

牛油果炸雲吞

羊架

泡菜卡邦尼意粉

水牛雞翼幾好,炸薯角好正,估唔到個羊架咁好食
甜品有驚喜,樣樣都好好食。
最重要價錢唔貴,大約比一般油尖旺區平3至4成

好滿意,食到超飽,又抵
最重要環境舒服,賣相靚,又可以打卡。
好味,正,推介。
Apple Crumble
2021-05-09
水牛雞翼
牛油果炸雲吞
羊架
泡菜卡邦尼意粉
Apple Crumble
2021-05-05 122 浏览
新蒲崗萬迪地下呢個舖位又轉左手,今次變左呢間食西餐既@lunch經典牛肉漢堡配薯菜 $88個包好脆,塊漢堡扒差少少,唔係好濃牛味,唔夠Juicy...不過不失啦!幾好嘅係又有沙律又有薯條,薯條炸得好香脆👍🏻👍🏻烤雞雜菜沙律$58雞嘅份量都幾多,可以揀凱撒醬或者芝麻醬⋯主要係羅馬生菜、紅葉生菜,勝在麵包粒同芝士粉都好多整體來講都唔錯👌🏻呢個價錢包左餐湯同埋嘢飲,不過嘢飲似茶餐廳,凍熱檸茶檸水,阿華田好立克😂😂😂有啲唔係好夾咁岩喺呢區出現,都可以試吓

經典牛肉漢堡配薯菜 $88
經典牛肉漢堡配薯菜

烤雞雜菜沙律$58
烤雞雜菜沙律

咁岩喺呢區出現,都可以試吓
經典牛肉漢堡配薯菜
烤雞雜菜沙律
2021-04-29 128 浏览
喺新蒲崗做嘢咁耐 ,今日行過五芳街角落頭 發現到一呢間嘢,之前好似係食台灣嘢而家改咗 cafe咁嘅樣 。晏晝嗰陣勁多人排隊跟住冇食到,之後下午茶返去再食,間餐廳都算整齊,雖然個餐牌係有啲大包圍,但叫咗個甜品下午茶,味道都唔錯幾好食。 同埋價錢又唔係話太貴上算合理。 感覺唔錯可以覆桌 加分位係啲侍應好有禮貌。 但係冇咩特飲之類嘅嘢 特咖啡,聽講話之後仲會有啤酒飲到時可以happy hour, 成個新蒲崗好似真係冇乜地方可以坐低飲杯嘢 到時再去試多次
  • 蘋果撻配手打雪糕
2021-04-22 191 浏览
見萬迪又有新餐廳仲幾靚咁,就襯lunch 去試吓🥳 一點接近full house ,好好彩窗邊仲有張高枱🙂 深木色餐枱配金屬餐具有種平靜美感,不過其實都幾繁忙少少嘈😅洋蔥雞柳豬骨湯烏冬($55) 睇落有啲頹,不過味道同份量算OK 😆餐湯揀咗雜菜湯,個人口味覺得太淡,而且有啲菜係燶咗😅即磨咖啡相對上好,香滑易入口☕️總括嚟講食物質素同環境一般般,不過lunch set 包湯同嘢飲都抵食嘅,如果晚餐就未必會嚟食喇🥴
見萬迪又有新餐廳仲幾靚咁,就襯lunch 去試吓🥳

洋蔥雞柳豬骨湯烏冬

餐湯揀咗雜菜湯,個人口味覺得太淡,而且有啲菜係燶咗😅

雜菜湯

即磨咖啡相對上好,香滑易入口☕️

即磨咖啡

午餐