2023-01-11 129 浏览
環境好Chill 好舒服,好自然有種輕鬆brunch 傾下計既心情。❤️Lost Stars All Day Breakfast 打卡一流既All day breakfast, 魚子醬牛乳滑蛋 又嫩又滑!! 燒牛肉好香口,大大個好香既法式奶油焗薯,仲有微微烤香既蘋果+沙律+牛角包,好豐富好滋味🧡水牛城炸雞菠蘿漢堡 酸酸甜甜微微辣既調味,清甜菠蘿配大大件炸雞,仲有大量薯條,超滿足呀~💛炸牛油果條 第一次試炸既牛油果,外層好香脆,入面牛油果仲係好軟,好值得一試💚巴斯克焦香芝士蛋糕 好綿好軟熟既芝士蛋糕,芝士味又好香,如果唔係已經好飽,一定忍唔住再食多件💙Affogato 將濃香既咖啡倒落雪糕到,甜中帶苦,一冷一熱,Mix埋既獨特口味,好有唔捨得食完既感覺餐廳入面仲有好大個stage,有時有live music,下次要睇岩時間再去

2023-01-09 143 浏览
一到步就能感受到餐廳職員既服務態度非常好,環境也舒適座位與座位之間都很寬躺,而場內更有live brand的setting想必晚上一定好好氣氛,BRUNCH時間選擇也超多,人多來的話可以多試幾款不錯.餐廳的套餐有三款,每款都包有小食主菜跟甜品SET B 主食 脆煙肉班尼迪蛋英式鬆餅 $138這款我想是吃brunch必叫的一款,幻想著濃濃的蛋漿爆開在鬆餅上,但可惜餐廳把水波蛋煮的時間控制得不夠好,上枱時蛋已過熟沒有流心的感覺SET A 主食 素肉茄子千層麵 💓$123近年好多餐廳都開始照顧到素食者,所以餐牌上都會有素食的出現,呢個千層麵本來期望不大反而有驚喜,茄子已事先烹調經過輕輕的油炸,夾在千層麵的中間非常有口感,而即使是素肉醬都是濃濃的不錯SET C 主食 香烤新西蘭肉眼8oz $188肉眼的烹調時間控制的恰當,是我們order的成數,可惜扒的質素較差多筋,令肉眼需在口腔內多咀嚼幾下才能咽下小食/炸牛油果條💓+$0|金沙薯條💓+$15|蕃茄莎莎配芝士粟米片+$18|水牛城雞翼+$15小食方面每個SET餐都有很多的選擇,當中必食的是金沙薯條跟炸牛油果條,每條薯條都包裹住鹹蛋黃而且非常脆
餐廳的套餐有三款,每款都包有小食主菜跟甜品
SET B 主食 脆煙肉班尼迪蛋英式鬆餅 $138

SET A 主食 素肉茄子千層麵 💓$123

SET C 主食 香烤新西蘭肉眼8oz $188

小食方面每個SET餐都有很多的選擇,當中必食的是金沙薯條跟炸牛油果條,每條薯條都包裹住鹹蛋黃而且非常脆口,第一次食炸了的牛油果,感覺很新鮮

SET B 主食 LOST STARS ALL DAY BREAKFAST 💓$173
第一次吃這麼豐富的ADB,入面每樣都很出色,當中驚喜的是ADB的牛扒竟比主食的肉眼好吃,內裡還有舊極像某品牌餐廳的蔬菜薯餅👍🏻👍🏻

SET A 主食 XO醬辣炒象拔蚌奶油扁意粉 $98
外貌看似平平無奇,但象拔蚌爽口彈牙,加以XO醬翻炒的扁意粉香口惹味,餐廳還加了奶油令意粉的醬汁更濃厚地掛在每根意粉上

花茶/ Beeee Calm | La Vie En Rose +$5
花茶的杯子非常英式,Beeee名副其實包含了蜂蜜香料,是一款洋甘菊的茶底,而另一款則有蘋果跟玫瑰令你更嬌麗🤣 餐牌上都有多款花茶可選,而且會標明內有的味道材料

是日甜品brownie+$0|巴斯克焦香芝士蛋糕💓+$15
芝士蛋糕是令人心動的感覺,口感軟熟而冰凍,芝士味都很香濃,忍不住encore了一舊,brownie則是正常水準,喜歡吃朱古力的可以選這
大王話最近返工好攰🥱所以𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝最想既事就係訓到自然醒😴由於佢真係幾訓得🛌,醒既時候已經冇早餐食🥴所以我地👫去左食番個豐富既𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡🍽~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🌞 Brunch Menu (12:00 - 17:30 • Sat • Sun • PH • PH Eve)。🌞👉🏻分左𝟑款𝐒𝐞𝐭 (Start From $98 - $168).▪Set B ($138)▫️Starter • 水牛城雞翼 (加+$15)𝟑隻都大大隻🐥,醬酸味🧡比較出,唔會好辣🤏🏻.▫️Main • 煙燻三文魚班尼迪蛋英式鬆餅 (加+$15)切落去🔪睇住蛋黃流出黎,真係好治癒🤤煙三文魚夠大塊 • 唔乾 • 帶有魚油🐟仲加左菠菜,夠晒營養啦💃🏻底既英式鬆餅加左食落軟身,唔洗咬崩牙個種😎.▫️Dessert • Affogato平時𝐂𝐚𝐟𝐞食依個都唔平,依到唔洗加錢🤭𝐄𝐬𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨☕️好夠濃 • 𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲🤎配埋甜甜既朱古力醬🍫 • 雲呢拿雲糕🍨.▪Set C ($168) ▫️Starter • 金莎薯條(+$15) 有鹹蛋味🥚得黎 • 唔會過鹹,而且牛油味

大王話最近返工好攰🥱
所以𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝最想既事就係訓到自然醒😴
由於佢真係幾訓得🛌,醒既時候已經冇早餐食🥴
所以我地👫去左食番個豐富既𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡🍽

▪Set B ($138)
▫️Starter • 水牛城雞翼 (加+$15)
𝟑隻都大大隻🐥,醬酸味🧡比較出,唔會好辣🤏🏻
水牛城雞翼

切落去🔪睇住蛋黃流出黎,真係好治癒🤤
煙三文魚夠大塊 • 唔乾 • 帶有魚油🐟
仲加左菠菜,夠晒營養啦💃🏻
底既英式鬆餅加左食落軟身,唔洗咬崩牙個種😎
煙燻三文魚班尼迪蛋英式鬆餅
煙燻三文魚班尼迪蛋英式鬆餅

▫️Dessert • Affogato
平時𝐂𝐚𝐟𝐞食依個都唔平,依到唔洗加錢🤭
𝐄𝐬𝐩𝐫𝐞𝐬𝐬𝐨☕️好夠濃 • 𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲🤎
配埋甜甜既朱古力醬🍫 • 雲呢拿雲糕🍨
Affogato

▪Set C ($168)
▫️Starter • 金莎薯條(+$15)
有鹹蛋味🥚得黎 • 唔會過鹹,而且牛油味都幾香🧈
金莎薯條

▫️Main • 烤新西蘭肉眼 • 8oz (加+$20)
勁大塊牛扒🥩
表面邊邊位烤到有少少焦,幾香口😙
揀左𝟓成熟,肉質都淋身🧏🏻‍♀️
配既薯菜係甜甜既南瓜🎃 • 蕃薯 🍠
烤新西蘭肉眼 • 8oz
烤新西蘭肉眼 • 8oz

▫️Dessert • 朱古力心太軟蛋糕 配雲呢拿雪糕 (加+$25)
蛋糕體濕潤,不過中間唔算好流心🫣
未去到朱古力漿咁,但可以用朱古力醬黎形容🍫
不過仲有球雪糕🍨 • 雜莓 • 葉🌱做裝飾幾靚,都開心既🤣
朱古力心太軟蛋糕 配雲呢拿雪糕

▪Drinks
本身跟餐有汽水🥤 • 檸檬茶/水🍋 • 𝐀𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧𝐨☕️......可揀,
而我地就加錢升級左咖啡師精選✨
▫️Cold Brew (+$28)
推介❣️勁香既果味,
雖然個日好凍🥶,但冇後悔揀左依杯🫰🏻
連平時唔太飲啡既大王🤴🏻都忍唔住飲左幾啖😏
Cold Brew

▫️Matcha Latte (+$28)
有拉花,飲落奶味🍼都幾出 • 滑身🍵
(*可以揀少甜)
Matcha Latte

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺指定日子夜晚🌙有𝐋𝐢𝐯𝐞 𝐁𝐚𝐧𝐝👩‍🎤👨‍🎤🧑‍🎤(*時間表,可參考餐廳𝐈𝐆)🎸
🔺店員哥哥幾細心👍🏻放低𝐌𝐞𝐧𝐮時,主動話我地知是日餐湯 • 是日精選甜品係乜🙇🏻‍♂️
🔺有素食𝐌𝐞𝐧𝐮提供🌱
🔺用電話📲嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單
🔺有口罩套提供😷
2023-01-07 149 浏览
今次去呢間係一間好特別嘅餐廳,平時好多時候都會同朋友去大角咀呢個美食天堂度搵嘢食,呢間餐廳經常都會經過,但係就好少入去,尤其是係未放寬防疫措施嘅時候,呢間西餐廳响大角咀新樓盤—利奧坊曉岸樓下,已經開咗好多年,望入去好大間,樓底好高,好靚好 Grand,最搶眼嘅係中間有一個好大個嘅舞台,記得疫情之前係呢度食晚飯,係會有 年輕音樂人獻唱,背後仲會有一個好大嘅螢幕介紹呢位音樂人,個人又有 Band 又有,支持本地音樂嘅朋友最啱啦。幾個月前再嚟呢度食飯嘅時候,防疫措施仲未放寬,所以就未有表演睇,而家應該都會有啦。嗰日我哋係食晏晝,唔係嗌咗好多嘢食,首先叫咗一個黑松露雜菌意粉,意粉夠軟熟啱我口味,另外又叫咗一份肉眼扒,都係五成熟,生生哋幾嫩口,不過配菜同裝飾就少咗啲賣相爭少少,另外又叫咗個炸雞漢堡,我都係覺得漢堡應該配牛肉好啲。
2022-10-18
2022-12-30 139 浏览
聖誕節難得有假期🎄同男朋友出街拍完拖緊係想食好啲食番個聖誕大餐平時黎開大角咀都係食啲街坊少少既野食今次就試下bookmark左好耐既呢間餐廳啦✨✨原本諗住27號都仲係紅日 晚市時間應該都會多人 所以都有book到位 點知8點去到 竟然得3 4枱客 感覺有啲冷清 仲要原來當晚無live band 有少少失望😢--法式熱溶蜂蜜芝士配法式麵包 $168另加法式麵包(5片) +$38見到係廚師推介 又未試過 就叫黎試下啦!芝士份量係超級多 即使另外再加多份法包都食剩左一半🤥🤥法包好香脆 芝士加左蜂蜜之後甜甜地 唔會話太膩不過侍應係我地食完round 1好耐 主菜又未到既時候先問我地加唔加多份法包 其實啲芝士都凍左 如果早少少問會好啲😉-酸奶油烤保濕豬架 $288主菜都等左一段時間先到黎到見到個豬架都幾大份下 🫣不過食落味道偏咸 如果唔係有蘋果蓉食下既應該食兩舊就已經食唔落 有開心果增加口感都救唔番 有少少失望🤥-燒美國黑安格斯肉眼扒 (10安士)$348牛扒叫左5成熟黎到見到都幾大份 食落無乜筋 不過就覺得牛味唔夠濃 如果濃味多少少就好🤭-French Earl Grey VIC Lemon
聖誕節難得有假期🎄
同男朋友出街拍完拖緊係想食好啲食番個聖誕大餐
平時黎開大角咀都係食啲街坊少少既野食
今次就試下bookmark左好耐既呢間餐廳啦✨✨
點知8點去到 竟然得3 4枱客 感覺有啲冷清
仲要原來當晚無live band 有少少失望😢
法式熱溶蜂蜜芝士配法式麵包 $168
另加法式麵包(5片) +$38
見到係廚師推介 又未試過 就叫黎試下啦!
芝士份量係超級多 即使另外再加多份法包都食剩左一半🤥🤥
法包好香脆 芝士加左蜂蜜之後甜甜地 唔會話太膩

酸奶油烤保濕豬架 $288
主菜都等左一段時間先到
黎到見到個豬架都幾大份下 🫣

燒美國黑安格斯肉眼扒 (10安士)$348
牛扒叫左5成熟

French Earl Grey VIC Lemonade $108
男朋友要揸車唔飲得酒 叫左杯lemonade
無話好特別 正正常常咁啦~

I'll Be Home For Christmas $148
見佢係聖誕special就叫黎試下啦

2022-12-27
庆祝纪念
圣诞节
2022-12-26 124 浏览
訓到自然醒後,只想歎一個休閒的Brunch,雖然只想簡簡單單,但總要點浪漫先可以哄到BB ga🥰!今日就帶佢黎到擁有live band show嘅「LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY」,雖然時間尚早,未有live show,但環境氣氛都一樣一流,點可以錯過!剛巧佢地推出了全新Brunch Menu,真係一個絕好提案!拿坡里風味肉丸(雞肉及豬肉)用上蕃茄醬汁熱燒,令肉丸肉質變得口感彈牙而紮實多汁,風味看似簡單卻很有層次。玫瑰牛奶咖啡天氣涼涼飲番杯熱咖啡就最好不過,那玫瑰牛奶咖啡帶着天然的甜香,更添上玫瑰的馥郁芬芳,口感順滑,絲滑細膩。金沙薯條薯條上加入鹹蛋黃,亮麗金黃,入口香脆可口,陣陣咸香。XO醬辣炒象拔蚌奶油扁意粉(香辣)這個奶油扁意粉加入了XO醬辣,一入口已相當惹味,而且更加入爽脆滑溜嘅象拔蚌,真係這裡先食到👍🏻!香烤新西蘭肉眼下了五成熟剛剛好,外層微微焦香,內裡則肉質嫩身,那油脂分佈均勻,味道濃香,口感柔嫩,肉汁豐富。意式冰淇淋咖啡食到飽飽當然要上甜品,識揀當然選意式冰淇淋咖啡,雲尼拿雪糕上添上朱古力醬,再有一杯香濃濃縮咖啡,冷熱交替,帶出口感絲滑

拿坡里風味肉丸(雞肉及豬肉)

玫瑰牛奶咖啡

金沙薯條
薯條上加入鹹蛋黃,亮麗金黃,入口香脆可口,陣陣咸香。

XO醬辣炒象拔蚌奶油扁意粉(香辣)

香烤新西蘭肉眼

意式冰淇淋咖啡
食到飽飽當然要上甜品,識揀當然選意式冰淇淋咖啡,雲尼拿雪糕上添上朱古力醬,再有一杯香濃濃縮咖啡,冷熱交替,帶出口感絲滑,味道濃郁有口感,為這頓餐畫上完美的句號。

2022-12-25 1456 浏览
有次經過大角咀呢頭,見到呢間餐廳好Chill咁,今日嚟慶祝下週年紀念日原本諗住有埋歌手唱歌,撞唔啱日子,如果想聽歌手唱歌,記得要留意番個時間表~一早book咗枱,入到去被安排餐廳最入邊緣位,嗰個位好難叫到餐,最後要求返坐出少少,侍應話可以,但餐牌就要自己拎埋過去(呢個位扣左少少細心分,因為6點半入座人流唔多但人手夠🥹)Korean Queen Crab Paste 1 Bisque 韓國松葉蟹膏龍蝦湯 $168龍蝦湯味好香濃,清曬!好飲👍🏻Crab Open Quesadilla 蟹肉墨西哥式薄餅$268初初比佢鋪滿蟹肉吸引,再配搭牛油果醬,食左四分一塊,已經好濟,味道正常,呢個價錢偏貴左Japanese Scallop Two-toned Pasta Beee Calm 日本刺身帶子雙色麵 蘆筍 蟹子 明太子忌廉汁 $248第三道菜嚟到,雙色麵好似好正咁,帶子口感唔錯,明太子忌廉汁好夾,同男朋友都覺得呢道菜最好味,清曬!推介大家👍🏻👍🏻😋本來諗住慶祝叫個甜品,但因為蟹肉墨西哥餅食完已經好滯,所以食唔落,無謂為咗打卡而落單整體感覺,裝修環境氣氛係chill,雙色麵係出色,蟹肉墨西哥薄餅

韓國松葉蟹膏龍蝦湯

韓國松葉蟹膏龍蝦湯 $168
龍蝦湯味好香濃,清曬!好飲👍🏻
蟹肉墨西哥式薄餅

Crab Open Quesadilla
蟹肉墨西哥式薄餅$268
日本刺身帶子雙色麵 蘆筍 蟹子 明太子忌廉汁

整體感覺,裝修環境氣氛係chill,雙色麵係出色,蟹肉墨西哥薄餅太濟而享受唔到其他食物,服務正常

回頭再食指數:💛💛💛/5分滿分
韓國松葉蟹膏龍蝦湯
日本刺身帶子雙色麵 蘆筍 蟹子 明太子忌廉汁
2022-12-22 131 浏览
巨星隕落 這名字..呃今天在家附近隨便找一間吃我們都選中了一樣的東西哈哈 是因為相處久了有默契嗎XO醬辣炒象拔蚌奶油扁意粉 $88配Soup Of the Day +$12*one of the following beverage included 這個就先說吧其實在下也是現在打食評才發現的Orange juice 這在餐牌上是顯示奉送的餐飲到來時卻是來了兩杯Soda Water因為朋友點了Soda water?在下看在朋友的落單是沒錯的最後電腦出單卻是錯的於是我們把一杯退回去再跟店員說我們點的是一杯Soda一杯Orange店員表示Okay後我們也繼續吃東西結果吃了大半 在下的橙汁也沒到朋友再找跟查才有店員跟我們說橙汁不是跟餐 是要另外單點的啊 好吧 那就點但讓在下覺得不舒服的是店裡同事的0溝通也沒有好好幫客人解決事情不了了之後等客人再三追問😞多重連連的誤會在下好耐性的朋友也不禁搖著頭是日餐湯是菇菇湯喝了幾口後喉嚨稍乾渴另外再要了杯水朋友似乎就是不喜歡菇菇的難怪他都不怎麼選西餐喝到底會變得有點咸不過還是在能接受範圍內的扁意粉就普普通通不辣 不奶油感在下一直誤以為裡面的是魷魚象仔在哭了
巨星隕落 這名字..呃
其實在下也是現在打食評才發現的
Orange juice
這在餐牌上是顯示奉送的
餐飲到來時卻是來了兩杯Soda Water
因為朋友點了Soda water?
在下看在朋友的落單是沒錯的

食物質素 不到位 不夠自然感
服務 有禮貌 但好像大家都是新同事
環境 如果晚上有現場演唱應該很不錯的
性比不高 價位正常 但人們有更多的選擇
曾經跟一位朋友討論過 在香港你最喜愛那間餐廳?然後她的其中一個答案就是這間livehouse了🫶原因是晚上會有Live music performance (💛)-餐廳設有一個小舞台和大螢幕 氣氛感覺都一流!🎤 而且食物質素都不錯 晚上價錢或許會較高 因此我和媽媽就決定周末來吃午餐✨ 雖然當日下午沒有現場表演 但無損浪漫的氣氛呢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🌹 🔻🔻🔻🔻🔻 ✨ 前菜▫️是日餐湯▫️香烤雞肉田園沙律 🥗-前菜選擇有很多 而餐湯和沙律都不用再另加錢呢~ 是日餐湯是幼滑軟綿的忌廉薯仔湯🥔 香濃忌廉香又不膩 香烤雞肉香味四溢 沙律清新開胃🥗! 想要小食選擇的話 加錢可配搭薯條、雞翼、牛油果條🥑、玉米片等~♪(´ε` )-✨ 主菜▫️Lost Stars All Day Breakfast ($138 +$35)可以說是我吃過最最最豐富的ADB之一! 滑蛋混入魚子醬牛乳 而肉量不是一般的香腸、煙肉🥓 是新鮮的燒牛肉及珍珠洋蔥🧅 薯仔也很有心思🥔 是法式奶油焗薯 薯仔之前夾雜住奶油 香滑又邪惡😈 除了有田園沙律解膩之外🥗 更有香烤蘋果🍎 清甜爽口! ADB當然少不了茄汁焗豆(是選用了鷹嘴豆呢!) 牛角包

🔻🔻🔻🔻🔻
✨ 前菜
▫️是日餐湯
▫️香烤雞肉田園沙律 🥗

✨ 主菜
可以說是我吃過最最最豐富的ADB之一! 滑蛋混入魚子醬牛乳 而肉量不是一般的香腸、煙肉🥓 是新鮮的燒牛肉及珍珠洋蔥🧅 薯仔也很有心思🥔 是法式奶油焗薯 薯仔之前夾雜住奶油 香滑又邪惡😈 除了有田園沙律解膩之外🥗 更有香烤蘋果🍎 清甜爽口! ADB當然少不了茄汁焗豆(是選用了鷹嘴豆呢!) 牛角包亦超有層次感十分鬆軟☺️🥐

▫️堡雲酥三文魚柳 ($168 +$10)
對堡雲酥這個名字有點陌生 送到的時候才知道是三文魚上灑上麵包糠 是法國南部傳統用於烤羊架和牛柳🇫🇷 這次就換成三文魚🍣 麵包糠滲透著牛油和香草味 三文魚外層煎得香脆內滑😋 底下再有一大片薯蓉和酸忌廉 值得一試✨

✨ 拿坡里風味肉丸 豬肉、雞肉 4粒 ($78)
蕃茄醬煮得極之濃郁🍅 感受到蕃茄被煮到蓉爛 旁邊再放上烘烤好的麵包🥖 肉丸加蘸了醬的麵包 很滿足!

✨ 飲品
▫️La Vie Rose (+$8)
▫️Energinger (+$8)
單是茶杯和茶壺上的花絞圖案已非常精美🫖 一款是玫瑰花蘋果茶🌹🍎 味道清香~ 而另一款是檸檬薑茶 味道正常 薑味偏淡☕️
✨ 甜品
▫️是日精選甜品
▫️巴斯克焦香芝士蛋糕 (+$15)
是日精選甜品是朱古力brownie 沒想到附送的都有3大件 朱古力味濃郁但就比較甜了🍫 而巴斯克蛋糕外層做到完美焦面🧀 口感軟綿 但如果能做到半熟軟心更出色☺️🫶

🔺🔺🔺🔺🔺
📍LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY
🗺️ 大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
2022-12-06 178 浏览
支持本地原創音樂的 #良心餐廳 💛原來逢星期五六日都有live band show🎸美食+美酒配上local band🥁🎺周圍的氣氛和情調♪好岩約埋男神 女神嚟撐枱腳🫶🏻逢星期二至四只需 $198 可享有2 hours紅白氣酒 free flow🍻 是日荃姐我生日試左三個main course🍝 1. 澳洲霜降M5和牛腹扒(6.5安士)最佳賣相大獎叫嘅3道菜擺盤都好靚,但講到最精美一定係呢款和牛。牛肉熟度啱啱好,鎖到肉汁之餘唔會太熟,芹醬亦唔會搶咗和牛嘅肉味,好夾😚 2. 酸奶油烤保濕豬架最開胃大獎配菜本來係南瓜同開心果,今日廚師好好咁特制咗呢份配青蘋果嘅版本俾我哋。啖啖肉厚豬架配埋青蘋果口感好清新,酸酸甜甜咁真係越食越開胃。 3. 杜松子鴨油慢煮法國鴨腿💛最啱口味大獎三道菜入面我自己最鍾意呢道,鴨腿煮得好鬆軟口感一流,意大利黑醋汁同鴨肉估唔到係咁夾,私心推介大家一定要試💛 4. 甜到入心大獎🫶🏻最後多謝loststars準備埋呢個生日Tiramisu俾我。每次食晚飯最期待就係甜品環節,Tiramisu整得好滑,甜得嚟帶少少酒香,好味到我熔掉了🫶🏻 📍 @loststarsliveho

支持本地原創音樂的 #良心餐廳 💛
原來逢星期五六日都有live band show🎸
美食+美酒配上local band🥁🎺
周圍的氣氛和情調♪好岩約埋男神 女神嚟撐枱腳🫶🏻

是日荃姐我生日試左三個main course🍝

1. 澳洲霜降M5和牛腹扒(6.5安士)
最佳賣相大獎
叫嘅3道菜擺盤都好靚,
但講到最精美一定係呢款和牛。
牛肉熟度啱啱好,
鎖到肉汁之餘唔會太熟,
芹醬亦唔會搶咗和牛嘅肉味,好夾😚

2. 酸奶油烤保濕豬架
最開胃大獎
配菜本來係南瓜同開心果,
今日廚師好好咁特制咗呢份配青蘋果嘅版本俾我哋。
啖啖肉厚豬架配埋青蘋果口感好清新,
酸酸甜甜咁真係越食越開胃。

3. 杜松子鴨油慢煮法國鴨腿💛
最啱口味大獎
三道菜入面我自己最鍾意呢道,
鴨腿煮得好鬆軟口感一流,
意大利黑醋汁同鴨肉估唔到係咁夾,
私心推介大家一定要試💛

4. 甜到入心大獎🫶🏻
每次食晚飯最期待就係甜品環節,
Tiramisu整得好滑,甜得嚟帶少少酒香,
好味到我熔掉了🫶🏻

📍 @loststarslivehouse
📍地址: 大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
#loststarslivehouse #chillvibes
#大角咀美食 #foodofinstagram #hkphotography
#hkfoodies #foodielife #foodstagram #foodies
#foodiesofinstagra#hkblogger
#foodpic #foodgraphy #foodshots #hkfood
#hkfoodblogger #instafoodie #hkinfluencer
#hkblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram
#香港美食 #相機食先 #美食摄影 #美食日記
#黃色經濟圈 #大角咀黃店 #支持黃店 #黃店
2022-11-12
疫情前有朋友帶我黎呢間西餐廳慶祝生日👯呢度環境氣氛一流,仲有埋live band show,果年生日真係好難忘❣️早幾日放假,終於帶埋男朋友黎呢度感受一下浪漫氣氛🥰嘆一嘆Weekend brunch😍呢度白天同夜晚氣氛好唔同,白天有自然光滲入餐廳,有種舒適、時尚既感覺✨雖然白天冇live band睇,但都有好好聽既背景音樂襯托我地既brunch🎶🎵我地都好享受呀👫💕我地叫左兩個Set,每個Set有Starter + Main +Dessert + Drink✨❥ 水牛城雞翼(3件)雞肉好嫩滑,配上微辣帶酸既水牛城辣醬,惹味而唔會過辣!好食😋❥ 金沙薯條即係鹹蛋黃薯條,唔係間間西餐廳都食到,見到當然要點呢個🤩同我想像中一樣咁邪惡🤭食落充滿鹹蛋黃味🧡薯條都夠香脆,一條接一條停唔到😂❥ Lost Stars All Day Breakfost好推薦呢個咁豐富既ADB!有魚子醬牛乳滑蛋、燒牛肉及珍珠洋葱、香烤蘋果及馬鈴薯、英式焗豆、田園沙律、法式奶油焗薯、迷你牛角包!完全係perfect match🫶🏼🥰特別深刻既係燒牛肉,平時好少見出現喺ADB,牛味香濃,肉質超淋!勁高質🤩奶油焗薯都好唔錯,香
疫情前有朋友帶我黎呢間西餐廳慶祝生日👯

我地都好享受呀👫💕

❥ 水牛城雞翼(3件)

❥ 金沙薯條
即係鹹蛋黃薯條,唔係間間西餐廳都食到,見到當然要點呢個🤩
同我想像中一樣咁邪惡🤭食落充滿鹹蛋黃味🧡
薯條都夠香脆,一條接一條停唔到😂

奶油焗薯都好唔錯,香滑軟嫩,食落有層次感👍🏻

❥ 水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條
Burger好厚實足料‼️炸雞肉質好嫩,配上水牛城醬好juicy,夠惹味🫶🏼
另外仲配埋菠蘿、蕃茄同沙律菜🥗增添左份清新感覺💚
Order既時候仲可以remark開半,食落好方便!
薯條份量比想像中多好多🍟😆熱辣辣又脆卜卜,最後清晒😛🤟

-Dessert-

❥ 意式冰淇淋咖啡
賣相好精緻既Affogato❤️
純白色既雲尼拿雪糕,淋上朱古力醬,再加上香醇既熱濃縮咖啡☕️
雪糕融化後既甜,融合埋Espresso既獨特香味,甜中帶苦,一試難忘😋

❥ 朱古力心太軟蛋糕 配雲呢拿雪糕
正🥰好耐冇食到真•流心既心太軟😍
上枱時溫熱,切開堅有流心放果,朱古力慢慢流出來🍫配埋軟滑既雲呢拿雪糕,冷熱交融,好好食😛✨

❥ Mocha
朱古力味濃郁,唔會蓋過咖啡的香味🤎🍫

❥ 玫瑰牛奶咖啡
天氣凍來一杯暖笠笠既玫瑰牛奶咖啡,有幸福既感覺🥰
玫瑰味好清香,咖啡質地好順滑!
2022-11-26
下午茶
“Are we all lost stars? Trying to light up the dark”🌟以電影Begin Again主題曲<Lost Stars>命名嘅餐廳,座落於大角咀利奧坊💕香港少數提供專業音響場地嘅Livehouse,每逢五六日都有音樂人表演🎶今次雖然閒日嚟睇唔到表演,不過就咁食飯都好有情調,夠晒Chill😆.🌟晚市套餐🎶每星期提供兩款主菜選擇🎶餐湯+主菜+飲品.🍴餐湯是日餐湯係南瓜忌廉湯🎃質地濃稠,非常creamy,充滿南瓜香甜😚.🍴杜松子鴨油慢煮法國鴨腿💰$298鴨腿外皮香脆,切落去卜卜聲😆內裡肉質軟腍,肉味濃郁,油香四溢🤤伴碟沙律一啲都唔馬虎🥗無花果蜜柑合桃沙律,配以意大利黑醋汁,酸酸甜甜非常開胃😋沙律亦有助化解鴨肉油膩感,完美配搭👍🏻.🍴炙燒松葉蟹膏意大利飯💰$368鋪上帶子及海膽嘅意大利飯,賣相已經令人垂涎三尺🤤意大利飯粒偏硬身,好有口感😙佐以松葉蟹膏,入口充滿鮮味☺️帶子及海膽非常鮮甜,好滿足🥰.🍴Tiramisu 💰$79(跟餐價)Tiramisu 質感輕盈幼滑,味道帶濃郁咖啡及酒香☕️可可粉中和芝士本身甜味,唔會死甜😋.🍹Happy

🌟晚市套餐

🍴炙燒松葉蟹膏意大利飯
💰$368
炙燒松葉蟹膏意大利飯

🍴Tiramisu
💰$79(跟餐價)
Tiramisu

🍹Happy (Mocktails)
💰$68(跟餐價)
雜合荔枝、西柚、青瓜,入口先係荔枝香,再淡淡滲出西柚甘甜😌感覺非常清新💕
Happy

近期越來越多大角咀項目完成後,都有好多不同種類新餐廳進駐😛今次Lost Stars正正係其中之一,仲要係一間高質Livehouse🎹下次有機會都想去睇睇live band表演,嚟過Happy Friday😎
杜松子鴨油慢煮法國鴨腿
炙燒松葉蟹膏意大利飯
Tiramisu
Happy
之前已經去過 @loststarslivehouse 幾次,不過疫情關係冇咗𝒍𝒊𝒗𝒆 𝒃𝒂𝒏𝒅,而家佢哋嘅𝒔𝒉𝒐𝒘 𝒏𝒊𝒈𝒉𝒕 終於番嚟啦😍逢星期五至日為𝒔𝒉𝒐𝒘 𝒏𝒊𝒈𝒉𝒕✨,7點入座,先食晚飯,8:30開始就會有45分鐘嘅𝒍𝒊𝒗𝒆 𝒔𝒉𝒐𝒘表演🎸🎶 .📍法式熱融蜂蜜芝士|法式麵包($168) 𝑸𝒖𝒊𝒄𝒌 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑭𝒐𝒏𝒅𝒖𝒆 | 𝑩𝒂𝒈𝒖𝒆𝒕𝒕𝒆 流質嘅芝士加上蜜糖同檸檬🍯🍋,食落好香唔會膩 加埋法包一齊食的確唔錯🥖,不過法包只有6片完全唔夠點👉🏻👈🏻浪費咗啲芝士😢 .📍炙燒松葉蟹膏意大利飯|澳洲海膽|北海道刺身帶子($368) 𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑺𝒏𝒐𝒘 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒆 | 𝑨𝒖𝒔𝒕𝒓𝒂𝒍𝒊𝒂𝒏 𝑺𝒆𝒂 𝑼𝒓𝒄𝒉𝒊𝒏 | 𝑯𝒐𝒌𝒌𝒂𝒊𝒅𝒐 𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑 𝑺𝒂𝒔𝒉𝒊𝒎𝒊 意大利飯粒粒飽滿而且唔會過腍 食落好濃蟹膏香,好似食緊甲羅燒咁🦀,味道濃郁吸引😍 海膽𝒄𝒓𝒆𝒂𝒏𝒚香甜濃郁,北海道帶子係刺身級數口感嫰滑 加上飯中仲混入香葉🌿,勁好食❤️‍🔥 .📍法式烤雞焗釀芝士煙肉卷 丨馬鈴薯蓉 丨意大利黃瓜丨蒜香奶油汁($288) 𝑩𝒂𝒌𝒆

📍法式熱融蜂蜜芝士|法式麵包($168)
流質嘅芝士加上蜜糖同檸檬🍯🍋,食落好香唔會膩

意大利飯粒粒飽滿而且唔會過腍
食落好濃蟹膏香,好似食緊甲羅燒咁🦀,味道濃郁吸引😍
海膽𝒄𝒓𝒆𝒂𝒏𝒚香甜濃郁,北海道帶子係刺身級數口感嫰滑
加上飯中仲混入香葉🌿,勁好食❤️‍🔥

📍法式烤雞焗釀芝士煙肉卷 丨馬鈴薯蓉 丨意大利黃瓜丨蒜香奶油汁($288) 𝑩𝒂𝒌𝒆𝒅
𝑩𝒂𝒄𝒐𝒏 & 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑭𝒓𝒆𝒏𝒄𝒉 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑹𝒐𝒍𝒍| 𝑯𝒐𝒎𝒆𝒎𝒂𝒅𝒆 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚 𝑴𝒂𝒔𝒉𝒆𝒅 𝑷𝒐𝒕𝒂𝒕𝒐𝒆𝒔 | 𝒁𝒖𝒄𝒄𝒉𝒊𝒏𝒊 | 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚 𝑮𝒂𝒓𝒍𝒊𝒄 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆
今日咁啱食到嘅係雞髀肉,肉質非常嫰滑
中間加入𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎 𝒄𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆食落香滑有鹹香
外層仲有香脆嘅煙肉片包住雞皮,食落層次豐富
旁邊配有軟滑薯蓉同醬汁,堅好食,推薦❣️

📍巴斯克焦香芝士蛋糕 | 雪糕($128)
𝑩𝒂𝒔𝒒𝒖𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒏𝒕 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆𝒄𝒂𝒌𝒆 | 𝑰𝒄𝒆 𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎
蛋糕感覺輕盈軟滑🍰但同預想中有啲唔同
中間冇流心效果,唔計呢枝都係個唔錯嘅芝士蛋糕

📍法式焦糖燉蛋 |愛爾蘭奶油利口酒|雪糕($138)
𝑪𝒓è𝒎𝒆 𝑩𝒓û𝒍é𝒆 | 𝑩𝒂𝒊𝒍𝒆𝒚𝒔 | 𝑰𝒄𝒆 𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎
焦糖脆面做得好好👍🏻薄脆香甜
下層嘅燉蛋口感輕盈幼滑,而且份量都唔少

食物全部都水準以上,服務又夠好
唯一係呢到餐點定價較高,但其實計埋有𝒍𝒊𝒗𝒆 𝒔𝒉𝒐𝒘睇就合理好多🤘🏻
當晚請咗成隊𝒇𝒖𝒍𝒍 𝒃𝒂𝒏𝒅表演🎤🥁氣氛好𝒄𝒉𝒊𝒍𝒍
政府的防疫措施放寬,終於可以做回live music了!位於大角咀的Lost Star Live House,會邀請不同的本土音樂人來表演。環境方面,樓底夠高而且具空間感,超有情調哦。-酸奶油烤保濕豬架 $288我會稱之為神級~一般吃到的豬都是會偏硬的,這個真的超厚超嫩,質感好像半熟雞胸一樣。外面抹上微脆的開心果,另有香烤蘋果、蜜糖薯與蘋果蓉伴碟,增加清爽感覺。-埃及風沙單骨棒棒雞 $148一共有6件,炸得連骨也很脆,更有炸蒜作為伴碟,點上自家製酸辣青醬,挺惹味。-小食拼盤 $268有牛肉串、埃及風沙棒棒雞、炸牛油果等,配啤酒與livemusic一流。-法國100%純鴨肝多士 $148純鴨肝多士配上香檳果凍,香檳味道夠重,好解膩。-We Found Love $138比較多人點的一款Cocktail,有荔枝、檸檬汁,加上Indian Tonic Water,易入口。-Lost Stars Craft Beer $98手工啤酒麥香好濃,相對沒有那麼苦澀。
政府的防疫措施放寬,終於可以做回live music了!
位於大角咀的Lost Star Live House,
會邀請不同的本土音樂人來表演。
環境方面,樓底夠高而且具空間感,超有情調哦。
酸奶油烤保濕豬架 $288
我會稱之為神級~一般吃到的豬都是會偏硬的,
這個真的超厚超嫩,質感好像半熟雞胸一樣。
外面抹上微脆的開心果,
另有香烤蘋果、蜜糖薯與蘋果蓉伴碟,增加清爽感覺。

埃及風沙單骨棒棒雞 $148
一共有6件,炸得連骨也很脆,
更有炸蒜作為伴碟,點上自家製酸辣青醬,挺惹味。

小食拼盤 $268

法國100%純鴨肝多士 $148
純鴨肝多士配上香檳果凍,香檳味道夠重,好解膩。

We Found Love $138

Lost Stars Craft Beer $98
手工啤酒麥香好濃,相對沒有那麼苦澀。
大角咀呢個位對於我嚟講有少少似百慕達三角,平時好少可以入到去,不過知道呢頭其實都幾多嘢食,今次特登同朋友一齊到訪呢間西餐廳,一開頭都係見佢weekend都有lunch set幾抵食,估唔到幾有驚喜🥳自己主菜揀咗65°C低温油封鵬腿伴姬松茸藜麥南瓜飯($98) 鴨腿皮夠脆,但係略嫌鴨腿烤得比較乾🦆飯底撈咗啲南瓜同藜麥,食落香得嚟又冇咁heavy🎃 香烤新西蘭肉眼(8oz)($168) 嗌咗medium,生熟度都合格嘅👌🏻 肉眼肉質軟稔,而且夠大份,都算係對得住佢個價錢🤑估唔到小食反而有驚喜😝黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士醬(+$48) 薯條雖然係幼身,但係炸得好香口🍟個芝士醬係除咗有黑松露香,仲有啲芝士粉係面,而且呢個份量都幾大份,啱晒同朋友share🤲🏻 朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕(+$48) 好享受呢種冰火交融嘅感覺🍫但係略嫌心太軟表面可以烤得再脆少少🤏🏻每份午餐都會包埋嘢飲,La Vie En Rose嘅花茶(+$8) 飲落好清新,而且唔會太甜,帶淡淡嘅玫瑰香🌹Matcha latte (+$28) 拉花好靚🍵不過建議一定要忍心破壞個咁靚嘅拉花攪勻嚟飲,因為最底有超多抹茶粉,撈勻飲

每份午餐都會包埋嘢飲,La Vie En Rose嘅花茶(+$8) 飲落好清新,而且唔會太甜,帶淡淡嘅玫瑰香🌹Matcha latte (+$28) 拉花好靚🍵不過建議一定要忍心破壞個咁靚嘅拉花攪勻嚟飲,因為最底有超多抹茶粉,撈勻飲就夠濃💚

特別鍾意呢到樓底好高,採光度夠好,而且坐得好舒服,侍應服務都幾有禮貌,加埋啲餐具全部都好精緻,成個環境配合氣氛真心唔錯,如果係夜晚有埋live band music應該更正👍🏻 呢個價錢有呢個用餐體驗係幾唔錯得🫶🏻
  • 朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕
  • 黑松露薯條