2020-06-05 67 浏览
一路都好想黎lost star食嘢 因為每次行經過都畀佢高格調嘅裝修同音樂歌聲吸引 雖然而家因疫情問題無咗live band表演 但整體都有氣氛同情調。63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵黑松露嘅香氣從來讓人著迷,先溫泉蛋戳破,與松露一齊攪拌再食,香氣逼人讓人食指大動!而幼扁口感份外彈牙,令人停不住一口接一口!燒美國精選肉眼肉眼扒都幾大塊同厚身 牛肉口感柔軟,牛味濃郁,尤其是係充滿油脂嘅側面位置,油香四溢,香口滋味,配搭鹽香嘅醬汁,解膩又好味~原來幼扁麵仲可以免費跟餐有嘢飲,我地就試咗佢嘅手工啤,味道香醇爽口幾唔錯,同朋友食下chill下好有feel!

63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵

燒美國精選肉眼

2020-06-05 58 浏览
今日難得同男朋友出嚟拍拖,佢特登book咗我地必去checklist 嘅其中一間餐廳,就係位於大角咀嘅live show 餐廳,雖然而家暫時無演出,但感覺都好浪漫好有情調!63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵溫泉蛋溫潤細滑,搭配香味濃郁醇厚嘅黑松露,完美呈現出兩種不同嘅味覺交織,而扁麵煮得啱啱好口感彈牙仲好creamy 😍燒美國精選肉眼牛扒煮得啱啱好,入口鮮嫩非常,邊邊嘅油脂燒到好焦香,柔軟多汁!肉香更係久存喺口中回香不散,而伴碟嘅車厘茄亦不遜色,鮮甜爽口多汁!

63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵

燒美國精選肉眼
/Lost Stars Live House Bar and Eatery 💛/▪️▪️▪️<CP值高lunch set• 有live band 、情調的餐廳>▪️▪️▪️有時放假得閒就會去遠少少嘅地方覓食之前見過呢間嘅環境好chill🥳近門口係透明落地玻璃 日頭去有自然光☀️咁岩去嘅時候係下午 唔算好多人 坐近窗邊 好寧靜嘅感覺✨✨夜晚去就有浪漫嘅感覺🌹❤️而且有時候仲會有live band 聽下歌relax 下但疫情關係 唔知依家仲有無搞呢?食物方面lunch set 同brunch 嘅cp 值都唔錯份量好足~好飽肚 本身order嗰陣都無expect 過咁大份 ➖➖➖1️⃣63度温泉蛋義式芝士肉醬番茄幼扁麵 $78 本身想叫蝦 但無曬就叫左個肉醬意粉✨温泉蛋熟度剛好 但我地撈勻左再食所以就唔太覺有蛋味同味道肉醬嘅份量都幾多 仲有芝士碎嘅咸香調味適中 唔會過咸 食到番茄嘅酸味 係幾開胃扁麵幾有咬口 撈埋蛋 質感滑溜 個別幾條會有點乾硬 但整體而言扁麵都幾入味 唔會好淡口➖➖➖分數: 7.6/10 ➖➖➖2️⃣63度温泉蛋黑松露野菌幼扁麵 $108 呢個同樣有隻温泉蛋 但黎到已經爆左所以蛋黃

▪️▪️▪️
咁岩去嘅時候係下午 唔算好多人 坐近窗邊
好寧靜嘅感覺✨✨
夜晚去就有浪漫嘅感覺🌹❤️
而且有時候仲會有live band 聽下歌relax 下
但疫情關係 唔知依家仲有無搞呢?
份量好足~好飽肚

呢個同樣有隻温泉蛋 但黎到已經爆左
所以蛋黃就偏稠身 凝固左 無左流心效果
菇嘅份量都幾多下 汁都幾creamy 松露幾香
主要分佈係底 一定要搞勻先食
但由於份量頗多 所以可能會有點膩~
覺得兩個人黎嘅話其實叫一碟意粉都夠
黑松露扁麵

分數:7.3/10
➖➖➖
3️⃣63度温泉蛋煙肉牛油果多士配牛油果醬$98仲有half portion 可以揀~
今餐真係食左好多隻温泉蛋🤣

5️⃣朱古力心太軟蛋糕配雲尼拿雪糕 $42
心太軟蛋糕朱古力味道幾濃 唔太甜
不過放耐左少少 朱古力醬偏稠身
但都仲有少少流心嘅效果
中間有紅桑子可以解膩~
雲尼拿雪糕唔太甜 夠香滑 仲有雲尼拿籽添
底部仲有餅底碎 幾香脆 增添口感❤️
之前食得飽 但覺得女人係有第二個胃食甜品

分數:8.3/10
➖➖➖
6️⃣玫瑰牛奶咖啡 (跟餐+$28)
面頭有玫瑰花瓣 底部係玫瑰蜜
搞勻之後味道係平衡 玫瑰味幾濃
咖啡味再重啲就好✨
玫瑰咖啡牛奶

分數: 7.5/10
➖➖➖
7️⃣有機綠茶(free)
同平日飲嘅綠茶唔同
呢款幾易入口 見包裝寫住係白桃烏龍
唔會有苦澀味、香精味❤️
有機綠茶

分數:8/10
➖➖➖
📍Lost stars Live House Bar and Eatery

2020-06-03
黑松露扁麵
黑松露薯條
有機綠茶
2020-06-05 119 浏览
食咗呢間幾次,menu都冇轉過,開始食到悶悶地,但聽聞佢近來轉晒menu,好八婆嘅大胃自不然想再去八吓試吓啦淨係呢杯玫瑰咖啡,已經好耳目一新,美貌與味道並重,好好飲呀意粉份量感覺大咗,而且醬汁好夠,唔怕乾身溫泉蛋爆破工程,好治癒依然有跟餐免費飲品仲可以加啲錢食小食,薯條個配醬超濃黑松露味,加上巴馬臣芝士個質感,無與倫比呢款係舊菜式,不過味道突飛猛進,冇咁鹹之餘仲好香濃雞翼勁大隻,食落有鑊氣勁滿足大胃再次愛上呢間餐廳喇

玫瑰牛奶咖啡

淨係呢杯玫瑰咖啡,已經好耳目一新,美貌與味道並重,好好飲呀

63°C溫泉蛋義式芝士肉醬番茄 幼扁麵

意粉份量感覺大咗,而且醬汁好夠,唔怕乾身

溫泉蛋爆破工程,好治癒

檸檬茶

依然有跟餐免費飲品

黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬

63°C溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵

呢款係舊菜式,不過味道突飛猛進,冇咁鹹之餘仲好香濃

脆炸雞翼

雞翼勁大隻,食落有鑊氣勁滿足

大胃再次愛上呢間餐廳喇
63°C溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵
脆炸雞翼
  • 黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵
1K
自從第一次黎過LOSTSTAR後就愛上左依個地方, 我認為佢唔止係一間餐廳, 仲係一個RELAX既好地方, 食個午餐感覺都CHILL過人。全靠佢整個裝潢風格加上有LIVESHOW, 雖然只係晚餐時間有樂隊駐場, 但下午時間黎又係另一番舒適寧靜既感覺。今次黎正好LOSTSTAR出左新既LUNCH同BRUNCH MENU。龍蒿蕃茄大蝦幼扁麵 蝦都算大隻彈牙, 醬汁味道甜甜的帶少少酸, 幾開胃, 鮮茄溶味道天然。扁意粉既軟硬度亦控制得不錯。Lost Stars 三重芝士烤豬柳夾心脆多士賣相非常吸引, 見到佢爆哂餡咁,  厚身既烤豬柳, 加上滿溢既三重芝士, 烘得香脆既多士, 一啖咬落去, 多重既口感同豐富既味道係口入面! 烤豬柳又嫩又香, 三重芝士咸香滋味, 另外仲加左少少酸瓜仔, 平衡番整個膩既感覺, 大大份包保滿足, 推介!朱古力心太軟蛋糕 配雲呢拿雪糕依度既甜品擺盤一向都幾精緻用心, 旁邊有好CRUNCHY既脆脆, 拌上軟滑既雪糕就最岩。心太軟要趁熱食, 輕輕用匙羹切開, 外表有剛焗好既微脆質感, 然後係軟綿蛋糕, 中心係濃濃既朱古力漿, 朱古力味超香噴噴, 溫熱既心太軟配埋冰凍軟滑雪

龍蒿蕃茄大蝦幼扁麵

Lost Stars 三重芝士烤豬柳夾心脆多士

朱古力心太軟蛋糕 配雲呢拿雪糕
依度既甜品擺盤一向都幾精緻用心, 旁邊有好CRUNCHY既脆脆, 拌上軟滑既雪糕就最岩。心太軟要趁熱食, 輕輕用匙羹切開, 外表有剛焗好既微脆質感, 然後係軟綿蛋糕, 中心係濃濃既朱古力漿, 朱古力味超香噴噴, 溫熱既心太軟配埋冰凍軟滑雪糕一齊食, PERFECT!

最後朋友來一杯同甜品絕配既香濃咖啡, 而我就以玫瑰花茶做結尾, 清清味蕾, 繼續享受咁CHILL既下午。

2020-06-03 47 浏览
位於大角咀的Lost Star已經來過好多次,喜歡餐廳的輕鬆氣氛,空間高挑開闊,坐的舒服Menu做的很有質感最近換了新菜單,來看看Lunch SetLinguine Bolognese一上桌就聞到豐盈的蕃茄味,意粉軟硬度適中,番茄醬料味濃郁而不膩Norway Salmon with creamy mashed potatoes 三文魚很大一塊,外皮煎的酥脆肉質軟嫩多汁,相當鮮甜可口,配上節瓜沙律,加上一旁微辣的醬汁,搭配得恰到好處。Crispy chicken wing炸雞翼放在鐵盤上送上桌,炸雞翼香氣撲鼻,食起來肉質不會過於乾硬,相當juicy,調味的部份偏清淡總體而言,餐廳環境好,背景音樂🎵亦給人舒適的氣氛,食物好味,價格亦合理,適合三五好友聚會,推薦給大家

Menu做的很有質感

最近換了新菜單,來看看Lunch Set

Linguine Bolognese

Crispy chicken wing

2020-06-01 747 浏览
之前聽過呢間餐廳夜晚有live music 就好想約朋友嚟chill下🥳但朋友中午先得閒咁唔緊要啦😂 我哋照食住中午先 lunch set其實好抵 $100左右 包埋drinks😍我要咗個青醬雞肉蘆筍貓耳朵粉 幾特別咁😋 餐廳上菜速度都好快 同朋友傾左幾句就有得食啦😛 貓耳朵粉好煙韌 唔係好多餐廳會入貨 但我好鍾意佢個口感🤤細細粒一個匙羹舀起就有四五粒 一啖入口 貓耳朵粉掛左好多青醬😍😍 味道濃郁 超好食🤤雞肉同粟米芯份量都好足料 估唔到粟米芯配芝士青醬都幾夾🥳 重點係$88咋 我同朋友都覺得超值 👍👍挪威三文魚配薯泥及意大利節瓜沙律 三文魚煎得好香 魚肉仲好juicy嫩滑😋 意大利節瓜食落唔會好重草味 加上少少沙律醋同千島辣醬整體味道好豐富好開胃😝除咗lunch set 我哋仲叫多咗半份沙律share😛 呢方面我覺得係幾好嘅 有得order半份同全份 可以試多幾款菜式呀嘛👍 煙三文魚凱撒沙律 半份都有成四塊煙三文魚 分量比得好大方😍😍 唔知全份係咪有八塊呢😂 煙三文魚都好厚好新鮮 沙律菜都好清新 食完覺得成個人都健康啲😂飲品方面我要左杯iced matcha latte 夠打卡了 富

青醬雞肉蘆筍貓耳朵粉

煙三文魚凱撒沙律

飲品方面我要左杯iced matcha latte 夠打卡了 富士山🗻杯既造型好靚 latte夠凍又唔會太甜☺️
最後當然要叫返個甜品啦 跟餐加$42就可以要個朱古力心太軟配雲呢拿雪糕🤤 朱古力味好香濃 心太軟嘅時間掌握得好好 熱溶既朱古力醬配上雲呢拿雪糕 太完美啦🥰
2020-05-31
青醬雞肉蘆筍貓耳朵粉
煙三文魚凱撒沙律
2020-06-01 47 浏览
放假當然要揾間正餐廳食個令brunch! 之前黎過lost star食晚飯,已經好中意呢度既環境,今次見到佢地出左brunch menu就嚟試下。Brunch選擇都唔少,點左三文魚egg benedict加牛油果,三重芝士豬柳三文治,另外加combo小食truffle fries.Truffle fries 炸得夠脆夠幼身,點埋truffle 醬好味。而三文魚egg benedict賣相吸引,有好多煙三文魚,個sauce做得唔錯,唔會好膩,不過個包烘得over左少少。另外三重芝士豬柳三文治好邪惡呀!勁多流心芝士,雖然係三文治但都好飽肚!最後配埋杯咖啡,過左一個優閒既下午:)

最後配埋杯咖啡,過左一個優閒既下午:)
2020-05-30
// Lost Stars' Divine Delight 🌟//.Never thought Tai Kok Tsui would have such a high-end restaurant in the corner of Li Tak Street. It's a hidden gem that has a live band stage inside this place.🎸🎹Love the soothing ambience to dine under soft lightings and peaceful music.💕.▪Confit Norway Salmon w/ Creamy Mashed Potato & Zoodle Salad▪One of the best dish to-go if you're a salmon addict!🤪🐟It's a perfectly cooked salmon that's wonderfully soft and moist; quite delectable when savoring with the spicy
▪Confit Norway Salmon w/ Creamy Mashed Potato & Zoodle Salad▪[HK$128]
It's a perfectly cooked salmon that's wonderfully soft and moist; quite delectable when savoring with the spicy orange sauce that made with sriracha and mayo!😋
The creamy mashed potato had a nice touch by mixing chewy potato skin bites while the zoodle salad was a mix of "spiralized" zucchini with balsamic, both appetizing and refreshing!👅
▪Linguine w/ Black Truffle Sauce, 63°C Hot Spring Egg, Mixed Mushroom & House Cured Egg Yolks▪[HK$108]
Couldn't find what's more appealing than this savory and tempting linguine.🤤 The dish was nicely done by serving the linguine with black truffle sauce!😍
To my mind, everything's undoubtedly amazing when it comes to a flavor mix of black truffle sauce and a runny egg yolk! So every mouthful was delightfully delicious and satisfying!🤤💕
▪Smoked Salmon Egg Benedict On Toast in Honey Lemon & Dill Mayonnaise▪[HK$108]
Who doesn't love a luscious egg benedict for a weekend vibe?😝 The toast on the bottom was crisply toasted, then topped off with a generous amount of smoked salmon and pouched eggs.🤤🍴
It went extremely irresistible when you poke-open the pouched egg and mix it up with the sweet and sour honey lemon & dill mayonnaise.😋 My kind of comfort food for sure!👅
▪Classic Caesar Salad w/ Smoked Salmon & Croutons▪[HK$78]
This got to be the most satisfying caesar salad I've ever tasted! Every slice of the smoked salmon was incredibly thick and meaty.🤙🏻 Huge portion size that could fulfill my cravings on fresh smoked salmon and salad!😍😋 This is what makes the definition of "mouthful of satisfaction"!🤪
▪Truffle Fries w/ Truffle & Grana Padano Soya Mayonnaise▪[HK$48]
If you know me, I'm kind of a truffle addict. I know I'd order this when I spotted this on the menu.🤣 It was still crispy and irresistible even after almost half an hour of leaving it on the table!😝 Extra point for the appetizing soya mayonnaise dipping that topped with grana padano powder~😋
▪Lost Stars Triple Cheese Crispy Toast w/ Roast Pork Loin & Ham▪[HK$118]
It's one of a signature dish from Lost Stars that you can't miss it.🤩 The toast was grilled till crispy and savory on both sides; then filled with a thick piece of tender and juicy roasted pork loin and ham.🍖 Each layer was added with melted cheese to make it even more devilishly delicious!🧀
// 10% Service Charge 💞 //
Confit Norway Salmon w/ Creamy Mashed Potato & Zoodle Salad 油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律
Linguine w/ Black Truffle Sauce, 63°C Hot Spring Egg, Mixed Mushroom & House Cured Egg Yolks 63°C溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵
Smoked Salmon Egg Benedict On Toast in Honey Lemon & Dill Mayonnaise 煙燻三文魚班尼迪蛋配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬
Classic Caesar Salad w/ Smoked Salmon & Croutons 煙三文魚凱撒沙律配烘脆麵包條
Lost Stars Triple Cheese Crispy Toast w/ Roast Pork Loin & Ham Lost Stars 三重芝士烤豬柳夾心脆多士
Cappuccino
Cappuccino
  • Truffle Fries w/ Truffle & Grana Padano Soya Mayonnaise
  • Lost Stars 三重芝士烤豬柳夾心脆多士
  • Lost Stars Triple Cheese Crispy Toast w/ Roast Pork Loin & Ham
  • 煙三文魚凱撒沙律配烘脆麵包條
  • Classic Caesar Salad w/ Smoked Salmon & Croutons
  • 63°C溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵
  • Linguine w/ Black Truffle Sauce
  • 63°C Hot Spring Egg
  • Mixed Mushroom & House Cured Egg Yolks
  • 油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律
  • Confit Norway Salmon w/ Creamy Mashed Potato & Zoodle Salad
  • Smoked Salmon Egg Benedict On Toast in Honey Lemon & Dill Mayonnaise
  • 煙燻三文魚班尼迪蛋配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬
  • 黑松露野菌熟成蛋黃幼扁麵
  • 黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
2020-05-31 51 浏览
最近Lost star 推出左新嘅lunch & brunch menu,決定再去食個靚brunch !餐廳環境情調絕對係一流,會有好嘆好舒服嘅感覺!Lost star 三重芝士烤豬柳夾心脆多士 $118多士烤至微微香脆,帶金黃色!內裡充滿半溶化嘅芝士,加上美味嘅豬柳及火腿,口感味道層次豐富!好正呀!63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵 $108溫泉蛋好香好滑,橙黃色嘅蛋黃慢慢流出,加上充滿黑松露嘅幼扁麵,好味道,超讚!朱古力心太軟蛋糕 配 雲呢拿雪糕 加$42外層嘅蛋糕焗至微微香脆,內裡朱古力保持流心,而且朱古味濃郁!加上雲呢拿雪糕,一冷一熱,冰火交融,very nice!凍美式咖啡 (跟餐)熱美式咖啡 (跟餐)

餐廳環境情調絕對係一流,會有好嘆好舒服嘅感覺!

Lost star 三重芝士烤豬柳夾心脆多士 $118

多士烤至微微香脆,帶金黃色!

63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵 $108

朱古力心太軟蛋糕 配 雲呢拿雪糕 加$42

凍美式咖啡 (跟餐)

熱美式咖啡 (跟餐)
2020-05-31 52 浏览
去大角嘴都會掛住呢間餐廳上次同朋友食芝士主題下午茶今晚520特登book枱同男朋友撐枱腳 LOST STARS LIVEHOUSE嘅氣氛好好 每晚8點都會有live show 氣氛好好啊 先叫咗沙律 溫泉蛋牛油果羽衣甘藍沙律牛油果同羽衣甘藍係perfect match 羽衣甘藍新鮮得嚟又脆身配上甜甜酸酸嘅杏桃油醋好開胃餐廳推出意粉套餐 好吸引啊!我叫咗青醬雞肉露荀貓耳朵羅勒醬味道剛剛好 加咗少量蒜 令到醬汁更香食落好creamy😋但唔會太流 忌廉比較濃郁🥰貓耳朵好有口感 比一般嘅意粉更加煙韌同埋有咬口每塊耳朵入面都有啖啖既羅勒醬味🥰每一啖都好滿足男朋友叫咗63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵陣陣黑松露味好香啊!幼扁麵沾滿黑松露野菌醬同蛋漿 好好味意粉十分掛汁 而且充滿蛋香味!LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY
去大角嘴都會掛住呢間餐廳
上次同朋友食芝士主題下午茶
今晚520特登book枱同男朋友撐枱腳
氣氛好好啊

先叫咗沙律 溫泉蛋牛油果羽衣甘藍沙律
牛油果同羽衣甘藍係perfect match
羽衣甘藍新鮮得嚟又脆身
配上甜甜酸酸嘅杏桃油醋好開胃

餐廳推出意粉套餐 好吸引啊!
我叫咗青醬雞肉露荀貓耳朵
羅勒醬味道剛剛好 加咗少量蒜 令到醬汁更香
食落好creamy😋但唔會太流 忌廉比較濃郁🥰
貓耳朵好有口感 比一般嘅意粉更加煙韌同埋有咬口
每塊耳朵入面都有啖啖既羅勒醬味🥰每一啖都好滿足

男朋友叫咗63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵
陣陣黑松露味好香啊!
幼扁麵沾滿黑松露野菌醬同蛋漿 好好味
意粉十分掛汁 而且充滿蛋香味!

呢間喺大角咀嘅live House,最近有午市套餐同埋brunch嘅新餐牌,感覺都好高級。⁣⁣⁣🎼 而且環境非常有格調,真係一流。⁣✨⁣⁣⁣⁣63°C溫泉蛋義式芝士肉醬蕃茄幼扁麵($78)[好味度:7/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢個肉醬意粉都好有水準。😍 上面嘅溫泉蛋超級嫩滑,啱啱好,令到肉醬意粉提升一個層次。🆙 而且蕃茄味道深入,酸甜適中。🍅 再加上稍有咬口嘅扁意粉,的確係有質素嘅西餐廳。⁣⁣⁣⁣👍🏻⁣⁣⁣⁣油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律($128)[好味度:8/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢個油封三文魚真係軟嫩。🥰 一切開嗰陣時就feel到三文魚非常之軟腍,而入口非常之滑。😋 再加上油封嘅烹調方法,令到三文魚鎖緊肉汁,所以有超濃嘅三文魚味。💦 外皮就好脆,外脆內軟。😬 而上面嘅雖然食落有啲似青瓜,但係其實係意大利節瓜(Zucchini)。🥒 而且整到好似一條條麵咁,所以英文就叫zoodle salad,算係罕見嘅菜式。⁣⁣⁣⁣😆⁣⁣⁣⁣朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕(+$42)[好味度:8/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣上面嘅都係啲午市套餐,除咗跟咗跟餐既飲品之外,亦

63°C溫泉蛋義式芝士肉醬蕃茄幼扁麵

油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律

上面嘅都係啲午市套餐,除咗跟咗跟餐既飲品之外,亦都可以加錢配小食或者甜品。😇 呢一度嘅心太軟都一啲都唔馬虎。😯 一切開就見到流心嘅醬份量非常充足。🍫 而且新鮮現制,仲係暖暖哋嘅。♨️ 而且朱古力嘅甜度恰當,唔會得一浸死甜。😌 再配上雲呢拿雪糕,咁樣可以每食一啖濃味嘅朱古力心太軟之前都清一清味蕾,咁就可以試真啲。⁣⁣⁣⁣👅
朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕
63°C溫泉蛋義式芝士肉醬蕃茄幼扁麵
油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律
朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕
2020-05-30 48 浏览
之前有朋友生日在這裏吃過晚飯,得知最近有午餐和Brunch 供應,一於拉埋為食姊妹去試試午餐主要提供飯麵類,Brunch 是以沙律和飽為主,於是點了一個午餐和一個人Brunch午餐包括一碗紅菜頭湯,紫色的紅菜頭湯上面灑上一點蕃茜,賣相不錯,呻一口清甜,紅菜頭本身帶點腥味,但這個湯一點也沒有,飲落清新再嚟一碟蒿蕃茄大蝦幼扁麵,大蝦大大隻,新鮮彈牙,包着蕃茄醬,食落惹味,小蕃茄煮得淋淋的很好吃,至於幼扁麵煮得恰到好處,不硬不淋,粘上微酸的番茄醬,可口套餐還可加錢點五款小食,就點了一個雞翼,雞翼炸得外層酥脆,咬落去肉質嫩滑,很Juice,這個雞翼做得不錯Brunch餐牌內選了 lost star 三重芝士烤豬柳夾心脆多士,還加選了大啡菇,首切頂級依比利J5黑蹄豬風乾火腿,嘩!三重芝士果然不同,充滿拉絲效果,咬落滿滿的芝士香味,加上濃郁的豬柳味道,豬柳肉質柔軟,飽烤得穌脆好味很喜歡這裏的環境, 十分優雅舒服,現在有午餐供應,同朋友又係多一個享受的好選擇

假日最鍾意訓飽飽然後去食個brunch位於大角咀呢間餐廳環境唔錯 空間感十足而且晚上特定時間仲有live Band music假日都仲有午市套餐蕃茄大蝦幼扁麵蝦肉夠爽口而且蕃茄仔非常新鮮,茄味香濃蕃茄醬汁夠濃郁令每一條意粉都可以包住醬汁溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵流心既溫泉蛋混入黑松露惹菌份外creamy意粉口感彈牙黑松露薯條配黑松露芝士豆乳醬薯條熱辣辣 夠晒香脆黑松露混合芝士成為醬份外滋味跟餐+$28可配抹茶牛奶抹茶與牛奶形成了漸變顏色非常吸引抹茶味香濃味道不俗Lost star 三重芝士烤豬柳夾心脆多士豬柳肥瘦均勻入口夠juicy而且三種唔同嘅芝士惹味又邪惡多士烘得夠脆身頂頭加入了一片酸瓜令味道更加豐富
假日最鍾意訓飽飽然後去食個brunch
位於大角咀呢間餐廳
環境唔錯 空間感十足

而且晚上特定時間仲有live Band music
假日都仲有午市套餐

蕃茄大蝦幼扁麵
蝦肉夠爽口
而且蕃茄仔非常新鮮,茄味香濃
蕃茄醬汁夠濃郁

而且三種唔同嘅芝士惹味又邪惡
多士烘得夠脆身
頂頭加入了一片酸瓜
令味道更加豐富

趁現時疫情略為好轉,終於可以同朋友補祝生日,今次就同佢去了R&B食lunch。先來杯Sparkling wine同手工啤啤一啤佢先啦,手工啤麥味很香,味道很清,完全無平時既苦澀味。另外再叫了個黑松露薯條及炸雞翼送下酒,薯條香脆,黑松露醬加了芝士粉,配薯條就食到松露香,雞翼炸得香脆。主菜就揀了個煙熏三文魚班尼迪蛋配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬及63C溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵,大家一齊share。班尼迪麵包用了香脆較硬身的麥包,吸收了蛋汁,麵包就較易入口,檸檬醬汁帶酸,十分開胃。意粉有大量的野菌,加上松露獨特香味,蛋汁溝埋個忌廉汁反而稀身一點,唔會太膩。最後加埋個檸檬cheese cake當生日蛋糕,檸檬酸味令cheese cake唔會太滯,而且很清新。