因為朋友就黎生日就諗住搵間西餐廳食下飯😆 見openrice咁多好評就book左夜晚食。一入到去waiter就安排我地係門口隔離坐,靜靜地都唔錯。🤣因為想試下威靈頓牛柳,所以前一日就預訂左。Waiter都有問我地話要等45 分鐘,咁我地都無咩所謂就話OK,不過其實3個字已經到左😂威靈頓牛柳 $788 6/10一層層酥皮包住牛柳,中間夾左松露同鵝肝醬,真係好邪惡🥰 牛柳都算嫩,酥皮香脆。可惜係唔夠熱,有可能係預先整定但係無即刻出餐🥲 個味道我覺得普通左d,唔係話好有香濃既感覺。嗰份量都夠大,食完都飽左一半🤣我地仲有叫到一個Dinner Set黑松露烤農家鮮三黃雞佐黑松露雞油😍 $278 跟埋餐湯同一杯無酒精飲品😃🍄蘑菇忌廉湯 9/10忌廉湯入面有一粒粒嘅蘑菇碎,入口順滑兼且有好香嘅蘑菇味,唔錯😋😚黑松露烤農家鮮三黃雞佐黑松露雞油 9/10呢個真係非常有驚喜🥰 有好香嘅黑松露味,雖然一開始食嘅時候味道唔係好特別,但係食食下就越食越香,雞油同黑松露嘅香味慢慢散發出來😋 雞入面仲有啲薯蓉同蔬菜,令口感更加豐富😍 美中不足就係唔係好夠熱🥲如果過嚟食我真係好推介Dinner Set,有餐湯嘢飲包

威靈頓牛柳 $788 6/10

我地仲有叫到一個Dinner Set

🍄蘑菇忌廉湯 9/10

😚黑松露烤農家鮮三黃雞佐黑松露雞油 9/10

如果過嚟食我真係好推介Dinner Set,有餐湯嘢飲包埋,甜品仲可以半價食,真係好抵😍

最後就上埋甜品焦糖燉蛋🍮 食完main dish waiter就好醒目好快咁插埋蠟燭同寫生日祝福語上甜品,仲主動幫我哋影相📸️ 呢個真係值得一讚👍🏿 加上佢哋會留意我地需要,好快就幫我哋加水同收走食完既碟👍🏿

總括而言,喺情調氣氛同服務方面真係100分,食物方面都OK但係唔算話好好食。
2021-05-12
庆祝纪念
生日
2021-05-10 109 浏览
最近俾我見到👉🏻 LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY 👈🏻係有Brunch 食㗎,就約埋朋友一齊去食下😆..環境一如既往嘅寬敞舒適,聽住悠閒嘅音樂,一邊食brunch ,個人覺得好正喇➰ 講返野食先....“煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包 配 蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬”(HK$108) 有溫度又飽滿嘅水波蛋,只要輕輕一划,入面嘅蛋黃液即時流出,再配上煙燻三文魚同酸種麵包,層次豐富,冇得輸💯.“明太子紅蝦沙律牛角堡”(HK$78) 上台就見到超足料,滿滿嘅明太子、紅蝦肉偏多嘅沙律,而且牛角包鬆化好吃,正👍🏻..“黑松露巴馬臣芝士豆乳醬薯條”(HK$78) 熱辣辣嘅薯條配上黑松露巴馬臣芝士,濃郁嘅黑松露味加上巴馬臣芝士 ,成個結合好邪惡但又好好食‼️..“拿坡里風味雞肉丸”(HK$78) 濃厚香醇嘅蕃笳醬汁,遇上口感彈牙嘅雞肉丸,酸酸甜甜嘅味道,好開胃❣️..“巴斯克焦香芝士蛋糕”(HK$68)蛋糕表面呈焦糖色,但口感軟滑帶有淡淡焦香,仲有超濃郁嘅芝士奶香,唔錯😋..“冰釀氣泡咖啡- 法式伯爵花茶”($68) 係Lost Stars 獨創 VIC Garden 系列,冰釀

“明太子紅蝦沙律牛角堡”(HK$78)

“黑松露巴馬臣芝士豆乳醬薯條”(HK$78)

“拿坡里風味雞肉丸”(HK$78)

“巴斯克焦香芝士蛋糕”(HK$68)

“冰釀氣泡咖啡- 法式伯爵花茶”($68)
係Lost Stars 獨創 VIC Garden 系列,冰釀氣泡咖啡飲落會感受好濃咖啡味,之後會有少少嘅茶味,幾特別🙈.
“冰釀氣泡花茶 - 玫瑰花白茶”(HK$78)
冰釀氣泡花茶冷係用最少8小時萃取,令茶香更濃醇,幾適合女仔飲👀
2K
週末朋友約我喺大角咀食晏,呢區有好多小餐廳,可能競爭大,好多質素都相當唔錯,朋友揀咗呢間,話要同我一齊食好嘢,咁我就當然奉陪啦😆- $168嘅 Set Lunch「加拿大JBS Prime 西冷(8oz)」: 牛肉幾juicy,有啲咬頭又有牛味😋,仲有好惹味嘅蘑菇汁,沾牛肉食好正😋- $138嘅 Set Lunch「堡雲酥三文魚柳」: 三文魚新鮮,肉質軟滑,廚師煎到啱啱熟😋;仲有軟綿綿嘅薯蓉同埋脆卜卜嘅法邊豆😋- 跟餐 ➕$12嘅 Soup of the Day x 2 : 呢日係「忌廉蘑菇湯」:熱辣辣、幾 creamy 😋- 跟餐 ➕$38嘅「是日精選甜品」: 呢日係「日式芝士🧀蛋糕🍰」:芝士蛋糕好輕身,唔係好甜,但係又有香濃嘅芝士味🧀,呢個我好鍾意😋- 跟餐 ➕$38 飲品升級至 「手工啤酒 Lost Stars Bottle Beer (330ml)」:係India Pale Lager,有較 subtle 嘅小麥味 同 好香嘅 蜂蜜味🐝,好飲😋- 跟餐 「美式咖啡☕️」:朋友話佢杯咖啡☕️幾濃郁幾滑😋呢度嘅 Set Lunch 連週末都有得食😋。仲有,基本上所有店員哥哥 都好好禮貌

- 跟餐 「美式咖啡☕️」:朋友話佢杯咖啡☕️幾濃郁幾滑😋

呢度嘅 Set Lunch 連週末都有得食😋。仲有,基本上所有店員哥哥 都好好禮貌,服務好好,抵讚👍;另外,環境亦都坐得幾舒服😊
2021-05-08 478 浏览
平時比較少去大角咀, 適逢今天路過發現這間環境氣氛十分有情調的餐廳₍₍ ◝( ゚∀ ゚ )◟ ⁾⁾ 跟男朋友二話不說就進入了,餐廳環境有格調\(๑╹◡╹๑)ノ♬ 座位十分寬敞,燈光偏向昏暗。桌上蠟燭掩影 這裏的氣氛令人踏入放鬆狀態 餐廳正中間有個位stage 若夜晚的話會有現場表演🥰🥰🥰🥰Roasted Provencal Salomon $138 咬下去口感豐富, 魚柳的肉感入口即溶, 外皮煎得香脆, 大家真的要趁熱吃, 調味也相當特別,配菜也不錯⁽⁽ଘ( ˊᵕˋ )ଓ⁾⁾ Filled Canada JBS prime Salmon Fillet  $168 我們叫了五成熟, 上菜的時候有少少落差 有點兒煮過火, 不過慶幸牛扒是薄切 吃下去不會太過韌(๑•﹏•) 亦都保留了少少肉汁 牛肉味濃,因此整體不錯乁༼☯‿☯✿༽ㄏ Chocolate Moelleux with vanilla ice cream $48 坊間心太軟有很多,但要弄得美味卻不多 個人感覺他們家心太軟很棒(◍•ᴗ•◍) 朱古力不會太苦涩,流心質地不太稀 保留了朱古力原有味道Today's pastry $38 是
平時比較少去大角咀,
座位十分寬敞,燈光偏向昏暗。

保留了朱古力原有味道

Today's pastry $38

是日甜品為日式千層香草蛋糕 鬆軟口感,使人吃下去有治癒感覺很幸福唷 ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆ LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY 大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
2021-05-07
  • 慢煮澳洲肉眼
2021-05-08 86 浏览
好耐冇去過大角咀食飯,原來依家都新開咗好多唔同類型嘅餐廳,例如今晚就同朋友去咗呢間 Lost star 西餐廳度食晚飯,因為book咗6:30嘅關係比較早, 所以嚟到嘅時候暫時得我哋一台可以影吓相。呢度環境都幾唔錯,裝修好有情調,昏暗嘅燈光加上好多唔同嘅大細既波波燈泡,仲有大型字母燈泡感覺好浪漫🌹大部份枱上面仲有少少花做裝飾,情侶嚟嘅話真係好有氣氛呀!原來逢星期五六日呢到仲有live Band表演添!雖然我哋今日係星期三冇live Band,不過店內都係播放好多好聽嘅音樂。難得同朋友出嚟輕鬆一下所以我哋都點咗各一杯Cocktail,估唔到連啲名都咁浪漫❤️We found love 主調係Vodka ,配以檸檬汁同埋荔枝,賣相係白色透明仲有少少花瓣碎做裝飾,入口酸酸甜甜好清新!How long will I love you好靚嘅西瓜紅色,有菠蘿、紅莓同埋伯爵花茶喺裏,面入口好有層次,酒味偏淡易入口我哋仲叫咗以下嘅食物;威靈頓牛柳配法式伯那西醬佐意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油(必須半日前預訂)話說呢個係佢哋嘅招牌菜,所以點都要試吓!威靈頓牛柳賣相好靚😍金黃酥脆嘅酥皮外層包住粉紅色而且充滿肉

We found love

How long will I love you

我哋仲叫咗以下嘅食物;

話說呢個係佢哋嘅招牌菜,所以點都要試吓!威靈頓牛柳賣相好靚😍金黃酥脆嘅酥皮外層包住粉紅色而且充滿肉汁既牛柳,😍店員話呢個係三成熟,聽落好似會生,但係食嘅時候其實係剛剛好建議我哋試咗先,我第一次食威靈頓牛柳所以覺得呢個味道真係好震撼,除咗食到酥皮、仲有鵝肝醬同埋蘑菇蓉嘅味道,至於個牛柳真係好好味、好多汁、好腍滑而且牛肉味好濃,成件事真係超級夾❤️

意大利布袋芝士雜錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅熟成蛋黃及松子仁

呢個沙律口味都幾特別,布袋芝士味道淡淡地唔會好漏,蔬菜好清新仲有少少松子仁,感覺好健康

咁好嘅餐廳值得encore,希望下次可以同老公一齊嚟❤️
2021-05-06 74 浏览
雖然地點唔太就腳,但唔算難搵~街外唔係好睇但室內環境好,服務態度非常好!Lunch set主要都係意粉~而且價錢嚟講唔算貴。都係中等價!整體嚟講食物都好食!沙律嘅雞胸一啲都唔鞋,煮得好滑!半份既份量都算多!芝士味好香濃!而且店員好貼心地等我地食完沙律先上主菜!見到羽衣甘藍雞胸意粉又幾特別~雞一樣好滑好好食!但就唔係好食得出羽衣甘藍味,不過調味唔差,好清爽既味道。另外個素菇意粉好香濃菇味!而唔會係苦嘅菇!幾種菇類都煮得岩岩好~坐得舒服又安靜,咁就同朋友係個到坐咗大半日聚下舊~不過原來要夜晚先有音樂會🎼,下次試下夜晚嚟先~
雖然地點唔太就腳,但唔算難搵~
街外唔係好睇但室內環境好,服務態度非常好!
而且店員好貼心地等我地食完沙律先上主菜!
坐得舒服又安靜,咁就同朋友係個到坐咗大半日聚下舊~
不過原來要夜晚先有音樂會🎼,下次試下夜晚嚟先~
Tea
2021-05-04 65 浏览
早前去咗食一個好味又抵食嘅tea! 呢間餐廳夜晚有時有live band,食咗五個tea set ,煙燻火腿火炙芝士croissant ,蜜糖蛋沙律croissant,lost stars薯條配雞翼,拿破崙風味雞肉丸,同埋甜品食咗英式鬆餅! .Croissant足料,我鍾意蜜糖蛋沙律,好好味!雞翼嘅醬汁惹味,雞翼大大隻又Juicy!拿破崙風味雞肉丸,肉汁juicy之餘,蕃茄汁超級好味,點麵包一流!至於甜品英式鬆餅,點上vanilla sauce絕配!.最後配上抹茶牛奶matcha latte🍵 有靚靚嘅拉花,味道100% perfect! 另外又飲咗Americano! 好滿足嘅一餐tea!餐廳環境闊落又好坐,環境靚!
大角咀利奧坊最近開了一系列餐廳,雖然在屋企附近我都好少的過去探索,終於有朋友仔約我去 Lost Stars Livehouse Bar & Eatery 食下午茶,先發現有間咁精緻又有特色的餐廳。唔講唔知,原來利奧坊有一期和二期,唔怪得成日搵唔到d餐廳!這天我從奧海城行過去,以為餐廳在利奧坊二期搵唔到,睇埋樓層指南都唔見,再開 google map 先發現好似有另一座,要行多一個街口先搵到。餐廳入面都幾大喎,中間用透明膠片圍起的原來是舞台!我看了好一陣子才發現,店內座位都很高貴的感覺,配色亦蠻似去 livehouse 聽音樂。牆上像城市 skyline 或是聲頻的設計幾有趣,入面亦有型格的霓虹燈飾。我入去之前已經睇中左個窗邊位,有棵黃色花又有大玻璃窗自然側光,影打卡相食物相都最一流。這邊不是吃三層那種下午茶,自選輕食或甜品再送飲品,想喝特飲也可以加錢轉。鹹食有一款係素食,甜品選擇最吸引係個芝士蛋糕。午餐原來食到 17:30 ,如果你想吃飽一點也可以揀,午餐與下午茶同時存在都可以食。蜜糖蛋沙律牛角堡 HK$68(set) / 玫瑰牛奶咖啡 +HK$28牛角包看起來有點沒精神,但咬落去味道

牛角包看起來有點沒精神,但咬落去味道有驚喜喎!入面個蛋沙律夠足料夠澎湃,而且個味溝得幾好食,配幾條生菜和番茄都幾完滿。玫瑰牛奶咖啡喝起來夠香,而且玫瑰糖漿並沒有好甜或有假味,我都幾滿意。

巴斯克焦香芝士蛋糕 HK$78

餐牌上面張相明明有塊乾橙片好靚咁樣,實物原來係比較簡約的擺盤。芝士蛋糕吃起來味道正常,又沒有很驚豔的感覺。

有機綠茶 / 花茶 (蘋果,玫瑰草,玫瑰花瓣,紅茶)

跟餐的茶飲係用好靚的茶杯上,雖然唔係一壺一壺,見在係貴族感花紋就原諒佢。茶包都係用「OR TEA?」,原來係香港牌子喎。

朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕 HK$78

心太軟需要一點時間焗製,原來咁迷你而且有點塌,蛋糕只有很薄的一層,入面全部都係朱古力醬,變成朱古力醬配雪糕咁樣。

大角咀近近地原來有間咁骨子的餐廳,喜慶節日約會休閒都好合適啊!
2021-04-30
2021-05-02 76 浏览
位於鬧市中充滿情調既西餐廳~環境寬敞舒服 如果唔係因為疫情 仲有live band🥁🎷🎹 而家唯有聽著播放既音樂先🎼今次同朋友慶生 燈光昏暗都真係幾適合飲下酒傾下偈🥂舒緩下一整日既疲勞☺️🥢Lost Stars Snacks Platter ⭐️⭐️⭐️入面有芝士球 蟹餅 炸牛油果 棒棒雞~但大家都覺得個platter soso🤔個日上枱有d凍凍地😶🥢Grilled fresh chicken with black truffle & breadcrumbs ⭐️⭐️⭐️⭐️整體雞唔錯 好嫩 又多雞油👍🏻覺得d配菜可以多少少調味😊🥢Homemade fettuccine with waterfall cheese, mushroom & artichoke ⭐️⭐️⭐️⭐️Homemade pasta推介❗️佢好煙韌 配埋芝士令到個口感更加好😋😋🥢Barramundi fillet with Pancetta and Greens in tropical salsa ⭐️⭐️⭐️呢個擺盤好吸睛 但個人覺得有少少overcooked🐟 但整體都係好食既~

整體雞唔錯 好嫩 又多雞油👍🏻覺得d配菜可以多少少調味😊

昨天叫咗一個牛扒,一個油封鴨髀。食物5分鐘內上,擺明係預先製作。牛扒一邊十成熟,一邊三成熟,仲要成條筋掹到出嚟,比起大家樂早餐個牛扒仲難食。啲配菜係啲蒸熟左嘅一粒粒蘋果,同個味道完全唔夾,不知所謂。油封鴨髀完全唔係油封,同煎雞髀一樣。啲配菜就係一粒粒嘅橙。以前佢食嘢仲有 好靚嘅smoothie 送,而家得返杯加咗梳打水嘅橙汁。成餐三百幾蚊,比起英國讀書時個飯堂仲衰,真係貼錢買難受。佢哋個位置好唔就腳,以前食物質素好,所以間唔時都會行過去,當支持下俾啲音樂人有表演嘅舞台,估唔到而家搞到咁。The star is lost!

The star is lost!
#跟住我食唔中伏.自從個friend搬咗去大角咀,我就過來多咗先發現呢度真係好多隱世靚餐廳🙈LOST STARS LIVE HOUSE 係其中一間超推介餐廳!雖然地鐵站過來要行一段路,但真心堅值得🤤.食物方面都係好睇又好食,價錢合理! #性價比高[油封鴨腿野米飯]鴨腿肉嫩滑又夠香,乾濕平均👍🏻好好食❤️野米飯調味微甜,食落唔會漏 #高質.[堡雲酥魚柳]食落效果口感豐富,麪包糠再加雜香草一齊食好有層次魚柳肉質&味道都唔錯👍🏻.[香烤雞肉凱撒沙律]就相對比較普通羅文生菜新鮮,份量適中🥗烤雞肉無乜特別.飲品都好多選擇😍我揀咗杯好靚嘅[法式佰爵花茶]估唔到花茶都成杯mocktail咁💞店員亦推介[枝裝手工啤]🙈飲落好香,幾易入囗✨.中意呢度環境好靚,枱與枱之間空間感好夠,樓底好高…食物質素好✨侍應有禮貌又專業💖暫時係我近排覺得最正嘅西餐廳💯😆
#跟住我食唔中伏
自從個friend搬咗去大角咀,我就過來多咗
先發現呢度真係好多隱世靚餐廳🙈
雖然地鐵站過來要行一段路,但真心堅值得🤤
食物方面都係好睇又好食,價錢合理! #性價比高
[油封鴨腿野米飯]
鴨腿肉嫩滑又夠香,乾濕平均👍🏻好好食❤️
野米飯調味微甜,食落唔會漏 #高質
[堡雲酥魚柳]
食落效果口感豐富,麪包糠再加雜香草一齊食好有層次
魚柳肉質&味道都唔錯👍🏻
[香烤雞肉凱撒沙律]就相對比較普通
羅文生菜新鮮,份量適中🥗烤雞肉無乜特別
飲品都好多選擇😍我揀咗杯好靚嘅[法式佰爵花茶]
估唔到花茶都成杯mocktail咁💞
店員亦推介[枝裝手工啤]🙈飲落好香,幾易入囗✨
中意呢度環境好靚,枱與枱之間空間感好夠,樓底好高…
食物質素好✨侍應有禮貌又專業💖
暫時係我近排覺得最正嘅西餐廳💯😆
2021-04-22 97 浏览
📍Lost Star Livehouse Bar & Eatery經過上次發現原來大角咀也很多小店,這天再殺進去覓食。有點像台灣說的那種餐酒館,環境氣氛很好,有紅白調酒各種,連侍應小哥哥們都穿得有點帥😳(誤)據說有時還會有Live Band註唱,是約會不錯的選擇。🦞米蘭烤龍蝦 手製寬條麵。配12小時淆製赤米蝦蟹膏龍蝦汁不得不說的是這個龍蝦真的鮮甜,上面的起司調醬不會搶了膏的味道,我很優雅地用刀叉吃到一塊肉都不剩🤣寬條麵微硬,特製的醬汁很讚,把不夠完美的麵變成有90分了。🥣餐湯(磨菇...湯?)金魚腦的記憶把是什麼湯已經忘了,就記得味道算濃郁,盤子好美但太平有點使用不方便🐷加拿大保濕豬架 配 香芹牛油炒新薯 焦糖青蘋果醬煮得軟嫩的肉,就大慨如此配菜還不錯,是偏向爽脆口感,對味🌸花茶杯子超美!感覺是喝下午茶會用的那種~💲Hkd約300@人🏡香港大角咀利得街11號利奧坊一期地下506鋪
經過上次發現原來大角咀也很多小店,這天再殺進去覓食。

🦞米蘭烤龍蝦 手製寬條麵。配12小時淆製赤米蝦蟹膏龍蝦汁
寬條麵微硬,特製的醬汁很讚,把不夠完美的麵變成有90分了。

🥣餐湯(磨菇...湯?)

🐷加拿大保濕豬架 配 香芹牛油炒新薯 焦糖青蘋果醬
煮得軟嫩的肉,就大慨如此
配菜還不錯,是偏向爽脆口感,對味

🌸花茶
杯子超美!感覺是喝下午茶會用的那種~

💲Hkd約300@人
🏡香港大角咀利得街11號利奧坊一期地下506鋪
2021-04-19 105 浏览
✨LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY✨.🎼But are we all lost starstrying to light up the dark?🎹店名是我喜歡的歌,裡面燈光昏黃,氣氛不錯🎸🥁🎤🥩火山石燒澳洲霜降M5和牛腹扒 伴 🧈牛油汁輕煮蔬菜 🥬佐意大利鮮香芹醬$388平日吃牛扒一般都是西冷或者肉眼,較少機會吃到牛腹扒,見到menu有當然要試吓😍果然肉味很濃郁,而且口感很好,入口即融🤤清新的香芹醬點綴一下就很夠味😁🦞米蘭烤龍蝦手製寬條麵 伴 12小時淆製赤米蟹膏龍蝦汁(全隻) $368超誇張的龍蝦😍 大隻到遮哂成隻碟😂蝦肉鮮甜,加埋赤米蟹膏龍蝦汁,簡直甜到漏🤤手製寬條麵好煙靭,也很掛汁😋

🎼But are we all lost stars
trying to light up the dark?🎹
店名是我喜歡的歌,裡面燈光昏黃,氣氛不錯🎸🥁🎤

果然肉味很濃郁,而且口感很好,入口即融🤤
清新的香芹醬點綴一下就很夠味😁

超誇張的龍蝦😍 大隻到遮哂成隻碟😂
蝦肉鮮甜,加埋赤米蟹膏龍蝦汁,簡直甜到漏🤤
手製寬條麵好煙靭,也很掛汁😋

2021-04-13
2021-04-11 176 浏览
𝙻𝚘𝚜𝚝 𝚂𝚝𝚊𝚛𝚜 𝚕𝚒𝚟𝚎𝚑𝚘𝚞𝚜𝚎是一所非常有情調的西餐廳,逢星期五 六 日會有𝚕𝚒𝚟𝚎 𝚋𝚊𝚗𝚍 𝚜𝚑𝚘𝚠,非常適合情侶拍拖 或 慶祝節日,餐廳非常尊重每一位表演者,每逢𝚘𝚗 𝚜𝚑𝚘𝚠時,不會接受任何點餐 或 上菜,讓大家好好投入表演。另外,表演其間會非常安靜,如果想聚會聊天的朋友們,要慎選 哈哈。留意 逢星期五 六 日 經常滿座,記得提早預訂喔。蟹肉墨西哥薄餅 $𝟸𝟼𝟾因為配搭墨西哥辣椒蛋黃醬,所以吃起身是酸酸辣辣的,作為一道前菜,很開胃,再配合牛油果醬,不會有負擔感,反而有點開胃清新。黑松露烤農家鮮三黃雞 $𝟸𝟽𝟾認為是當晚最出色的一味,三黃雞烤得外脆內鮮嫩,一切開 肉汁都流出來,肉質非常之嫩滑,惹味,但黑松露味不太突出。叢林風味烤乳豬 $ 𝟹𝟺𝟾外皮不像徳國豬手般的超級脆身,屬於軟糯微脆型,肉味濃,不會有油滯感,不錯吃。燒美國黑安格斯肉眼 $𝟹𝟸𝟾略嫌普通的一道,正常發揮,性價比不高。

留意 逢星期五 六 日 經常滿座,記得提早預訂喔。

蟹肉墨西哥薄餅 $𝟸𝟼𝟾

黑松露烤農家鮮三黃雞 $𝟸𝟽𝟾

叢林風味烤乳豬 $ 𝟹𝟺𝟾

燒美國黑安格斯肉眼 $𝟹𝟸𝟾
略嫌普通的一道,正常發揮,性價比不高。
2021-04-11 125 浏览
突然間好想食威beef Wellington,見到呢間有得食所以book咗。呢度今晚有live performance, 即日book都安排到唔錯嘅座位(對着台)。 整體覺得味道唔錯, 但係價錢偏貴, 應該係包左請音樂人嘅價錢..呢度裝修幾靚,服務態度都唔錯,不過有人頭minimum charge 要每人叫一份main course + 一杯嘢飲....睇咗好耐真係揀唔到飲乜🥺 因我晚上唔可以飲咖啡或茶,亦都戒緊凍飲....好彩最後waiter返嚟話嗌一杯凍飲就得因為個Beef Wellington 已經meet到個quota環境太黑睇唔清楚,但係威靈頓牛柳好好味,酥皮裏邊有鵝肝醬!食完都唔覺好Heavy。👍🏻龍蝦湯索價$188, 味道ok但係份量超細....😱甜品叫咗一個Hazelnut 味嘅tarfuto...呢個有驚喜!雪糕有濃厚嘅Hazelnut味,外/底層鋪滿脆脆亦都食到有粒粒嘅榛子同有啲Berries中和返冇咁甜。老公叫咗杯Bailey味嘅Cocktail...唔記得個名...味道正常但係好細杯 😵今晚perform嘅係Cowhead, 係純音樂嘅樂隊....個人比較喜歡聽

龍蝦湯索價$188, 味道ok但係份量超細....😱

今晚perform嘅係Cowhead, 係純音樂嘅樂隊....個人比較喜歡聽有人唱歌多啲....可惜兩個時段都係同一隊Band perform...如果換唔同嘅group/人可能會有多啲新鮮感...下次嚟之前一定會check咗佢哋個社交平台 page 先..