2022-02-20
📍Wanchai 灣仔 (LOF10 Bistro)今次嚟到休閒風嘅Cafe🥰✨ 嘢食都係中西合璧🥰🌹 重點味道好好食😙 想嘆個下午茶嘅可以去試吓😆!!! 性價比幾高🎐 值得一試📸- ✨ 雙拼出前一丁公仔麵配牛油吐司 $42 👑👑呢個係我食過最好食嘅公仔麵🤣 我估我自己都煮唔到🤣🤣 太陽蛋煎得好香🤓 午餐肉亦都好好❤️ 公仔麵識落唔會太淋!!! 整體都好好食~😋✨ 火腿雜菜蕃茄湯烏冬配牛油吐司 $42 👑👑湯底係羅宋湯🥰 但係蕃茄更加濃郁🍅🍅 上面都有薯仔作配菜, 重點係烏冬超級煙韌☺️☺️☺️ 唔係普通嘅烏冬🤣✨ 意式黑椒班尼尼配薯餅 $52 面包烘得好香脆可口 裏面餡料包括黑椒牛肉芝士蕃茄🥰 食落味道唔錯🤩 不過略嫌味道有點清淡🙈✨ 意式燒雞班尼尼配薯餅 $52 燒雞🔥整得啱啱好 唔會太乾💛✨ 抹茶紅豆吐司 $38抹茶醬抹茶味好濃郁🍵 不過紅豆偏甜🙈 整體都幾夾🤣 吐司烘得都幾脆!!✨ 法式燉蛋泡沫咖啡 $39 👑👑👑今次第一次是燉蛋泡沫咖啡💛 上面嘅焦糖超級香脆😍 燉蛋味道好香🍬 不過味道偏甜🤣😋✨ 黑糖培茶鮮奶☺️ $39 👑👑👑呢個都係我第一次試嘅組合黑糖同培茶好夾😋 味道都好驚喜
📍Wanchai 灣仔 (LOF10 Bistro)
✨ 雙拼出前一丁公仔麵配牛油吐司 $42 👑👑
✨ 火腿雜菜蕃茄湯烏冬配牛油吐司 $42 👑👑
✨ 意式黑椒班尼尼配薯餅 $52
✨ 意式燒雞班尼尼配薯餅 $52
燒雞🔥整得啱啱好 唔會太乾💛
✨ 抹茶紅豆吐司 $38
✨ 法式燉蛋泡沫咖啡 $39 👑👑👑
✨ 黑糖培茶鮮奶☺️ $39 👑👑👑
呢個都係我第一次試嘅組合黑糖同培茶好夾😋 味道都好驚喜🥰 我會想飲超多杯🤩🤩
🗝 地址其實近金鐘地鐵站多啲🤣 記得看Google map🤣
#灣仔美食 #wanchaifood #wanchai #lof10