呢間餐廳我之前有食過朗晴坊既分店,食物質素唔錯,於是今日就黎譽發廣場呢間分店試下!首先一出𨋢已經知道呢間餐廳係阿仙奴既主題啦⚽️餐廳好新,好闊落,牆上掛滿波衫。上次食dinner, 今次食lunch. 野食方面order左2個set lunch, 2個小食,2杯野飲同1個甜品。一出場係set lunch包左既羅宋湯同蒜蓉包。羅宋湯同出面食既味道一樣,唔同既係呢個係打成左蓉既。蒜蓉包熱辣辣上枱,麵包軟熟,好味道😋炭燒澳洲草飼牛西冷扒配紅酒燒汁$85,套餐本身已經跟左薯菜,於是我地配左意粉。牛扒嗌左七成熟,但上枱依然唔會覺得韌,意粉食落夠味,蕃薯蓉好creamy. 凱薩沙律$55, 好得意,沙律裝左係個罐入邊,可以依喜好自己倒其他配料同醬汁。健康選擇。黑松露薯角$58 好重黑松露味,新鮮炸起,外脆內軟。法國鵝肝香蒜麵包, 第一次食鵝肝,感覺頗油,個質感唔太習慣,但我朋友食開覺得好味!套餐野飲可揀$39或以下。或者補錢轉其他。柚子薄荷梳打/凍水果紅茶 $52, 每杯補返$13. Overall餐廳食物質素唔錯,又坐得舒服,員工又有禮貌。特別係我竟然係隔離枱走果陳先知原來一直有隻導盲犬係到,好難

餐廳好新,好闊落,牆上掛滿波衫。

一出場係set lunch包左既羅宋湯同蒜蓉包。

黑松露薯角$58 好重黑松露味,新鮮炸起,外脆內軟。

Overall餐廳食物質素唔錯,又坐得舒服,員工又有禮貌。特別係我竟然係隔離枱走果陳先知原來一直有隻導盲犬係到,好難得餐廳唔介意!淨係呢一點都要俾個like👍🏻餐廳!不過事實上導盲犬好well trained,佢地真係好乖,完全唔會嘈。應該間間餐廳都要歡迎佢地!
我自己本身無睇開足球,但今晚就同一位好鐘意足球嘅朋友一齊食飯,佢竟然帶咗我嚟呢一間充滿足球元素嘅餐廳😱我真係第一次見😂覺得老闆好犀利係香港少有見到以足球為主題嘅餐廳!朋友話呢一間餐廳係佢哋新開嘅分店,上到去好新淨,而且又大玻璃風景。上到去諗唔到都真係唔少人食緊,我哋叫咗兩個晚餐晚餐,有前菜沙律同埋餐湯,餐湯附送嘅蒜蓉包好靚,係牛油蒜蓉包。餐湯係紅蘿蔔湯幾好飲,而且覺得好足料。之後我哋叫咗佢哋⭐️脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳$198呢一個見到整得好有心機,切開啲芝士就湧出嚟😯好多芝士,而且炸粉唔會太厚,黑毛豬夠林身。而且我鐘意佢哋嘅配菜係有一個紫番薯茸球,同埋一大堆嘅沙律菜。只番薯好甜而且襯返啲主菜。⭐️香煎海驢魚柳意式鮮番茄沙沙 $188呢一個魚柳賣相已經好靚,好高級嘅感覺。我開頭都會驚呢啲魚會腥,但係佢配埋番茄沙沙,酸酸甜甜,唔會有腥味,而且煎得幾香。是幾滿足的一餐。欣賞埋佢哋餐廳內好細心嘅擺設,原來真係會有唔少客人特登上來食野,同啲足球收藏品影相😯
我自己本身無睇開足球,
但今晚就同一位好鐘意足球嘅朋友一齊食飯,
佢竟然帶咗我嚟呢一間充滿足球元素嘅餐廳😱
我真係第一次見😂覺得老闆好犀利
係香港少有見到以足球為主題嘅餐廳!

朋友話呢一間餐廳係佢哋新開嘅分店,
上到去好新淨,而且又大玻璃風景。

上到去諗唔到都真係唔少人食緊,
我哋叫咗兩個晚餐晚餐,
有前菜沙律同埋餐湯,
餐湯附送嘅蒜蓉包好靚,係牛油蒜蓉包。
餐湯係紅蘿蔔湯幾好飲,而且覺得好足料。

之後我哋叫咗佢哋
⭐️脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳

呢一個見到整得好有心機,
切開啲芝士就湧出嚟😯
好多芝士,而且炸粉唔會太厚,
黑毛豬夠林身。
而且我鐘意佢哋嘅配菜係有一個紫番薯茸球,
同埋一大堆嘅沙律菜。
只番薯好甜而且襯返啲主菜。

⭐️香煎海驢魚柳意式鮮番茄沙沙

呢一個魚柳賣相已經好靚,好高級嘅感覺。
我開頭都會驚呢啲魚會腥,
但係佢配埋番茄沙沙,酸酸甜甜,
唔會有腥味,而且煎得幾香。

是幾滿足的一餐。
欣賞埋佢哋餐廳內好細心嘅擺設,
原來真係會有唔少客人特登上來食野,
同啲足球收藏品影相😯

2021-05-18 15 浏览
以阿仙奴球隊為主題的餐廳❤️ 一入到去感覺好似入左足球場咁👍晚餐包餐湯及牛油法包,餐湯係甘筍湯,超濃,非常足料,再配上蒜蓉包,係即叫即烘😍沙律🥗以樽仔上枱 嗌左香燒美國牛肉眼拼法國鵝肝,煎到好脆身,一點也不油膩😍肉眼份量十足,七成熟,牛味超濃郁,配埋蘑菇汁非常咁夾呀😍西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝,黑毛豬既油脂相對豐富,咬埋好有嚼口,肉質鮮美香甜。餐飲嗌左熱cappuccino ,好喜歡打到好綿既泡沫,啡味濃濃的❤️Lockeroom Dining 油麻地彌敦道558-560 號譽發廣場8樓

Lockeroom Dining
油麻地彌敦道558-560 號譽發廣場8樓
如果你係球迷~咁你就唔可以錯過今日介紹哩間餐廳啦~如果你係阿仙奴球迷~咁你更加唔可以錯過今日介紹哩間餐廳啦~餐廳就好似展覽館咁~展示左唔少阿仙奴波衫~變杯~飾物等等🥰🥰有唔少仲有親筆簽名架~真係珍藏黎架~▶️蒜蓉包order完就上既蒜蓉包一黎到已經聞到勁香~🤤🤤湯都未到~就已經忍唔住開動啦~▶️沙津黑醋分開上~自己鍾意食幾多就落幾多~我鍾意呀👍而且黑醋唔會好酸~微微的酸食完會好開胃~沙律菜內仲有幾粒爆珠係裡面~好特別~▶️蕃茄湯超級多番茄蓉真材實料~佢既缺點就係太細碗啦~太好飲唔夠喉呀~🤤🤤▶️燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝($218)黑毛豬夠哂大塊~咬落有肉汁夠哂juicy~加埋d醬汁甜甜地咁~味道不錯~元貝大大粒咁~唔需要任何醬汁~因為本身已經夠哂鮮甜~▶️香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝($238)牛排外表微微焦脆~食落有少少外脆內軟既感覺~而且仲好香焦香味添~鵝肝雖然唔算好大塊~不過食落味道不錯~兩款主菜既side dish羽衣甘藍同埋紫薯蓉都好有驚喜~紫薯蓉真材實料~食到一絲絲既紫薯絲~餐飲方面~我地加左$3要左杯香濃朱古力~去餐廳叫凍朱古力最怕就係個杯其實就唔係朱古力
如果你係球迷~咁你就唔可以錯過今日介紹哩間餐廳啦~
如果你係阿仙奴球迷~咁你更加唔可以錯過今日介紹哩間餐廳啦~
有唔少仲有親筆簽名架~真係珍藏黎架~
▶️蒜蓉包
order完就上既蒜蓉包一黎到已經聞到勁香~🤤🤤
湯都未到~就已經忍唔住開動啦~
▶️沙津
黑醋分開上~自己鍾意食幾多就落幾多~我鍾意呀👍
而且黑醋唔會好酸~微微的酸食完會好開胃~
沙律菜內仲有幾粒爆珠係裡面~好特別~
▶️蕃茄湯
超級多番茄蓉真材實料~
佢既缺點就係太細碗啦~太好飲唔夠喉呀~🤤🤤
▶️燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝($218)
黑毛豬夠哂大塊~咬落有肉汁夠哂juicy~
加埋d醬汁甜甜地咁~味道不錯~
元貝大大粒咁~唔需要任何醬汁~
因為本身已經夠哂鮮甜~
牛排外表微微焦脆~食落有少少外脆內軟既感覺~
而且仲好香焦香味添~
鵝肝雖然唔算好大塊~不過食落味道不錯~
兩款主菜既side dish羽衣甘藍同埋紫薯蓉都好有驚喜~
紫薯蓉真材實料~食到一絲絲既紫薯絲~
餐飲方面~我地加左$3要左杯香濃朱古力~
去餐廳叫凍朱古力最怕就係個杯其實就唔係朱古力黎既~
不過哩度大家可以放心叫~
因為哩杯真係朱古力黎架~🤩🤩🤩
濃濃既朱古力味~仲要唔太甜~正呀!!
▶️即製梳乎里班戟($52.8)
因為跟餐~可以6折order甜品一客~
我地叫左即叫即整既souffle pancake~
雖然製作需時~不過係有等既價值既~
梳乎里班戟十分鬆軟綿密~
甜度適中而且入口即溶~真係幾高質!!😋
全餐飯~由前菜到甜品都十分滿意😍😍
有下次~有下次🥰🥰

2021-05-03
  • 蒜蓉包
  • 即製梳乎厘班戟
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
2021-05-15 17 浏览
Locker周圍都係,Lockeroom都有幾個🤣講嘅係呢間以阿仙奴球隊做主題嘅Lockeroom Dining,係旺角、油麻地同佐敦有3間分店,仲係💛店,值得支持🙌🏻今次去位於油麻地分店,成間餐廳以紅色為主調,仲擺放咗唔少阿仙奴波衫同紀念品,啱晒球迷嚟朝聖吓,就算唔係球迷,正所謂波係圓嘅⚽️🤣,都可以嚟試下佢嘅西餐。呢度嘅西餐性價比都幾高,因為晚餐都有做set dinner,百幾至二百幾蚊已經包埋餐湯、沙律、蒜蓉包同飲品,仲可以以優惠價加配甜品,晚餐嚟講幾抵食。沙律、蒜香牛油法包、是日餐湯沙律用上密封玻璃樽裝住賣相幾特別,另外仲有黑醋汁可以自己隨意落,幾清爽,另外個蒜蓉包唔錯,烘得好香脆,滲出淡淡蒜香但唔會太重口味留係口腔。個湯望落有啲似洋蔥湯😂其實係用青蘿蔔打碎而成嘅湯,一路飲一路食到滿滿清甜嘅蘿蔔蓉。波士頓活龍蝦(半只)配美國Creekstone牛西冷上網見好多人都有叫呢個主菜,加埋一都唔使三百蚊🤩🤩已經有半隻龍蝦仲有好厚份量好足嘅西冷,龍蝦用咗芝士焗,肉質都ok,唔會霉,仲食到啲蝦膏😋個西冷叫咗5成熟,煎得啱啱好,入面真係靚靚嘅粉色💓肉質腍得嚟唔鞋亦都有肉味。幾鍾意佢配嘅紫薯蓉,

沙律、蒜香牛油法包、是日餐湯

波士頓活龍蝦(半只)配美國Creekstone牛西冷
上網見好多人都有叫呢個主菜,加埋一都唔使三百蚊🤩🤩已經有半隻龍蝦仲有好厚份量好足嘅西冷,龍蝦用咗芝士焗,肉質都ok,唔會霉,仲食到啲蝦膏😋個西冷叫咗5成熟,煎得啱啱好,入面真係靚靚嘅粉色💓肉質腍得嚟唔鞋亦都有肉味。幾鍾意佢配嘅紫薯蓉,紫薯本身嘅甜味好出,配主菜食健康啲又唔會太heavy。

低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁
呢個三文魚柳低溫焗完仲要煎到個魚皮好香脆🥳平時唔食魚皮嘅我都覺得呢個好好食,好香口,入面嘅魚柳肉質好滑,無論食到咩位都唔鞋,好高質🙌🏻🙌🏻

朱古力三重奏心太軟
最後仲叫埋個甜品,個心太軟即叫即焗,上到嚟仲有塊朱古力片放喺面令朱古力味更濃郁,不過未影已經溶咗🤣🤣心太軟入面嘅流心好澎湃,朱古力味好濃郁,岩晒朱古力迷,個蛋糕本身都幾moist,配埋個汁同側邊嘅crumble食,剛好為呢個晚餐劃上完美句號👌🏻

人均消費:$250
推介指數(10分為滿分):8.5分

2021-05-05
  • 朱古力三重奏心太軟
  • 波士頓活龍蝦配美國Creekstone牛西冷
  • 低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁
香港比較少見嘅足球主題餐廳,係阿仙奴fans嘅你更加唔可以唔去感受下個氣氛🥰同埋覺得如果女朋友帶自己男朋友去食的話,男朋友應該會好開心😂小編去食個日,前同後都有拉布拉多,仲要係一黑一白,超得意,好少見市區有狗狗friendly嘅餐廳🤤.🥂蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 $88去食嘅話一定一定要記住叫呢個沙律黎食🤩雖然整體份量唔係太多,但每一啖都係滿滿嘅蟹肉同水果😆芒果木瓜牛油果呢個配搭好fresh好正,好似食緊甜品咁,但又有蟹肉嘅少少鹹味中和返,真係要比100分😳.🥂法式蛋黃醬焗波士頓龍蝦 $238比啲配菜深深吸引住,個紅蘿蔔蓉好甜好好味😂好啦講返主角先,龍蝦幾新鮮,而且有蛋黃醬助陣嘅野乜都好食架喇😌蛋黃醬嘅份量比較少,唔會俾佢搶咗主角嘅味道,令你更加食得出龍蝦陣鮮味🥳.🥂法國鵝肝牛肝菌意大利燴飯 $158個飯夠曬creamy,同鵝肝襯到絕🥳鵝肝煎到外脆內軟,入口即溶🤩雖然一個飯已經用晒全日嘅卡路里quota,但真係抵擋唔住鵝肝+ risotto呢個配搭🥺.🍽味道: 3.5/5 🏙環境: 3.5/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 3/5
🥂蟹肉芒果木瓜牛油果沙律 $88
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 3/5
2021-05-12 19 浏览
今日約咗朋友喺油麻地食dinner,呢間餐廳係阿仙奴足球主題餐廳。波士頓活龍蝦配白松露忌廉意大利飯,龍蝦肉質爽彈新鮮,意大利飯有咬口,白松露忌廉汁,味道香濃惹味,好好味。低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁,三文魚香煎後皮脆肉嫰,好有驚喜!香檳汁同三文魚好夾,味道層次豐富,旁邊有香甜幼滑既紫薯蓉伴碟。套餐包湯、沙律、蒜香牛油法飽和飲品,餐湯酸甜開胃,沙律清新解膩。蒜香牛油法飽香脆可口,真心唔錯!新鮮水果紅茶,清新解渴,茶味香濃。柚子薄荷梳打,柚子味道微酸清新解膩。法式焦糖燉蛋,蛋味濃、嫰滑,甜度適中。
今日約咗朋友喺油麻地食dinner,
呢間餐廳係阿仙奴足球主題餐廳。

波士頓活龍蝦配白松露忌廉意大利飯,
龍蝦肉質爽彈新鮮,意大利飯有咬口,
白松露忌廉汁,味道香濃惹味,好好味。

低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁,
三文魚香煎後皮脆肉嫰,好有驚喜!
香檳汁同三文魚好夾,味道層次豐富,
旁邊有香甜幼滑既紫薯蓉伴碟。

套餐包湯、沙律、蒜香牛油法飽和飲品,
餐湯酸甜開胃,沙律清新解膩。
蒜香牛油法飽香脆可口,真心唔錯!

新鮮水果紅茶,清新解渴,茶味香濃。
柚子薄荷梳打,柚子味道微酸清新解膩。
法式焦糖燉蛋,蛋味濃、嫰滑,甜度適中。
身為一個有良知的香港人,當然要時刻幫襯黃店;今晚,我們就到「Lockeroom Dining」享受晚餐!一入店,看到四周圍掛滿波衫,就知道它是間足球主題餐廳!有選擇困難症的我們,簡單點了兩個套餐再開心sharing!澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵($168)牛柳汁多嫩滑,意大利麵煮得彈牙,勁有口勁!香烤澳洲羊架拼德國腸($208)我們點了七成熟;一碟兩份,羊味勁濃厚,但若果你受唔住的話就點其他菜式吧!除了主菜,套餐還包括沙律、餐湯和餐飲呢!另外,我們亦多點個鹹蛋黃香脆薯角($58),鹹蛋黃香勁惹味!最後埋單,每人$240.5!
一入店,看到四周圍掛滿波衫,就知道它是間足球主題餐廳!

有選擇困難症的我們,簡單點了兩個套餐再開心sharing!
澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵

香烤澳洲羊架拼德國腸

除了主菜,套餐還包括沙律、餐湯和餐飲呢!
是日沙律
餐湯
熱檸檬茶

鹹蛋黃香脆薯角

最後埋單,每人$240.5!
2021-05-03
$240.5 (晚餐)
澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵
香烤澳洲羊架拼德國腸
是日沙律
餐湯
熱檸檬茶
鹹蛋黃香脆薯角
2021-05-09 28 浏览
在樓上cafe/西餐廳中過不少伏,今次竟然發現一間食物相當不錯,當然要分享🤗 餐廳裝潢是以足球為主題,阿仙奴球迷絕不可錯過🤟🏻我介紹了朋友帶同球迷男友去一嚐,都大讚食物超岀預期,眾多足球相關物品又可以打卡👍🏻👉🏻食物: 4.2/5晚市套餐選擇多🤩配有沙律、蒜蓉包、湯及飯品,性價比不錯!▪️燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝💯有驚喜!美味🤤 黑毛豬肉厚但嫩滑!一開始會擔心燒烤醬會太甜太膩,但入口完全不會👍🏻整個配搭剛好!一向不太好西餐的媽媽都大讚好味! ▪️香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝鵝肝不錯,外脆內嫩👍🏻相比黑毛豬,牛肉眼水準正常,略欠驚喜。牛味濃郁唯少許過熟,醬汁有點不夠咸,要另加鹽巴。

👉🏻食物: 4.2/5
晚市套餐選擇多🤩配有沙律、蒜蓉包、湯及飯品,性價比不錯!

▪️燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝

▪️香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
2021-05-09 299 浏览
足球控、英超控、阿仙奴控快啲望過黎!屬於你地既主題餐廳食咗未!🍽波士頓活龍蝦配鮮茄汁醬意大利扁麵(4/5) 💰168龍蝦被芝士厚厚咁覆蓋咗,幾新鮮好易整啲肉出黎食意粉分量好足,彈牙硬身一啲每條都好平均被醬汁包住,有茄醬同茄蓉,味道酸酸甜甜🍽香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝((4.2/5) 💰238牛排選擇三成熟,燒得岩岩好外焦內嫩,肉汁鎖得好實冇血水仲有洋蔥汁配上鵝肝都煎得好脆身,咬落口油脂爆曬出來好正除咗肉,仲有配菜:紫薯蓉、番茄同羽衣甘藍🍽 法式焦糖燉蛋 (4.5/5) 💰好好食!蛋香重,唔會太甜,仲有雲呢拿籽整體幾滑,上面焦糖燒得好脆仲有酥皮餅乾加吉士醬,呢個都好好食,好脆🍽即製梳乎厘班㦸 (4/5) 💰88只要叫Set Dinner,就可以6折追加甜品喇梳乎厘好大件,震騰騰,蛋香濃郁,食到啲檸檬皮香一個Set Dinner仲包熱飲一杯,沙律,餐湯加蒜蓉包,呢個價錢真係超級值!裝修以紅色為主,有唔少關於阿仙奴球衣、版卡等等等等如果男友咁岩中意呢隊,帶佢上黎食佢係咪都會好開心呢
足球控、英超控、阿仙奴控快啲望過黎!
屬於你地既主題餐廳食咗未!

🍽波士頓活龍蝦配鮮茄汁醬意大利扁麵(4/5) 💰168
龍蝦被芝士厚厚咁覆蓋咗,幾新鮮好易整啲肉出黎食
意粉分量好足,彈牙硬身一啲
每條都好平均被醬汁包住,有茄醬同茄蓉,味道酸酸甜甜

牛排選擇三成熟,燒得岩岩好
外焦內嫩,肉汁鎖得好實冇血水
仲有洋蔥汁配上
鵝肝都煎得好脆身,咬落口油脂爆曬出來好正
除咗肉,仲有配菜:紫薯蓉、番茄同羽衣甘藍

🍽 法式焦糖燉蛋 (4.5/5) 💰
好好食!蛋香重,唔會太甜,仲有雲呢拿籽
整體幾滑,上面焦糖燒得好脆
仲有酥皮餅乾加吉士醬,呢個都好好食,好脆

🍽即製梳乎厘班㦸 (4/5) 💰88
只要叫Set Dinner,就可以6折追加甜品
梳乎厘好大件,震騰騰,蛋香濃郁,食到啲檸檬皮香

裝修以紅色為主,有唔少關於阿仙奴球衣、版卡等等等等
如果男友咁岩中意呢隊,帶佢上黎食佢係咪都會好開心呢
2021-05-09
2021-05-08 11 浏览
阿仙奴球迷必到之地🥰🥰抵食嘅足球主題餐廳,Bookmark定父親節慶祝差唔多架啦🤩🤩 除咗特大玻璃窗比你俯瞰旺角夜景,呢度每一串地方都係打卡點。腳下有草地🌱🌱,窗前同牆上有唔少簽名球衣,仲有獎杯同其他收藏品。食野隻碟都係足球場咁嘅樣🤩🤩想像一下如果老闆放埋電視喺度,有阿仙奴球賽嗰時比球迷book位一齊集氣,一定會好有氣氛。 套餐連餐湯、蒜蓉包、沙律、熱飲,仲可以以6折加甜品🍧🍧比起其他西餐算係好抵🥰🥰 蒜蓉包厚身得嚟脆、熱辣辣。餐湯係甘筍湯,完全feel都係好足料嘅甘筍打蓉🥕,好味。沙律用透明盒裝住,仙氣十足。佢色彩繽紛🥗🥗,仲有爆珠添,口感當堂豐富哂。 波士頓活龍蝦半隻🦞配白松露忌廉意大利飯($168)龍蝦咁大隻,擺喺度打卡夠哂睇頭,龍蝦味鮮甜。白松露意大利飯好夠多汁🥰🥰而且份量十足,我諗男士嚟到都好夠飽。 白松露忌廉燴鮑魚美國雞髀扒($188)估唔到有原隻鮑魚,雞髀扒仲好香嫩多汁😊😊松露汁令成碟野生色不少。仲估唔到有紫薯蓉同車厘茄,酸酸甜甜,胃口都好啲啦。 加咗$3 each轉凍飲,凍奶茶嘅茶味比較濃,柚子茶啲柚子超級多🍋。 焦糖燉蛋(跟餐$40.8)加曲奇雪糕($12)個焦糖燉蛋

波士頓活龍蝦半隻🦞配白松露忌廉意大利飯($168)

白松露忌廉燴鮑魚美國雞髀扒($188)

焦糖燉蛋(跟餐$40.8)加曲奇雪糕($12)
個焦糖燉蛋係好值得試🥰🥰唔單止面頭焦糖脆而下面綿密,仲要有好多雲尼拿籽,唔係用假野架😊😊配酥脆嘅拿破倫同冰凍嘅雪糕,好有層次呀。

總括:性價比幾高嘅特色西餐😊😊
香港小有⚽️足球⚽️主題餐廳我哋4大1小一行五人點餐如下:📌德國豬手📌燒牛仔骨x2📌 洋蔥圈📌 燒春雞📌 三文魚扒📌 西冷併龍蝦📌 心太軟四客📌1664一杯 兩杯菠蘿汁,一杯蘋果汁, 一杯檸檬茶。一千七百幾蚊埋單,openrice訂位有八折一千五百幾。掛住食唔記得影相😂😂食物水平中上,價錢都十分大眾化,環境都非常寬敞乾淨,而且服務員態度有禮,工作十分勤快,加上地理位置都十分方便,值得推介食飯聚會,及節日慶祝的好地方,阿仙奴加油!!Dee哥加油💪
香港小有⚽️足球⚽️主題餐廳
📌 燒春雞
📌 三文魚扒
📌 西冷併龍蝦
📌 心太軟四客
📌1664一杯 兩杯菠蘿汁,一杯蘋果汁, 一杯檸檬茶。
一千七百幾蚊埋單,
openrice訂位有八折一千五百幾。
掛住食唔記得影相😂😂
食物水平中上,
價錢都十分大眾化,
環境都非常寬敞乾淨,
而且服務員態度有禮,
工作十分勤快,
加上地理位置都十分方便,
值得推介食飯聚會,
及節日慶祝的好地方,
阿仙奴加油!!Dee哥加油💪

2021-05-03 15 浏览
周日與朋友K去左呢間以球隊為主題嘅餐廳,雖然我地對足球唔係好識,但係都知道餐廳用左阿仙奴做主題。V仔之前已經有試過旺角果間,旺角鋪頭比較細,呢間比較寬敞,舒服😌有街邊可以望下,食客可以享受一下旺角彌敦道街境,比較開揚。可以享受假日同美食。早前有試過牛扒,今次我哋都叫左煎魚。都十分出色。香煎盧魚同,慢煮三文魚。香煎盧魚柳,配上酸酸地嘅蕃茄粒,非常惹味,魚柳都算新鮮,唔係一般炸魚柳,扎實香脆。另外佢配試炒羽衣甘藍🥬⋯⋯苦苦地酸酸地蕃茄,幾配搭。另外朋友K就試左低溫焗挪威三文魚,都十分好食😋香口魚,加上蘑菇汁,香濃蘑菇加上香口魚肉,只可講係好好配搭。V仔係雞翼控,有水牛雞翼,一定唔會錯過,酸甜微辣嘅汁加上雞翼嫩肉,十分惹味可以引起食慾。可以響鬧市中有個享受嘅下午,非常唔鍾意。可以再嚟過。

可以響鬧市中有個享受嘅下午,非常唔鍾意。可以再嚟過。
2021-05-03 27 浏览
之前食過旺角分店,今次試下油麻地呢間。環境比旺角店較大,但感覺旺角店較有氣氛。前菜一樣,都係沙律,可接受。主要,我點了牛肋骨,味道好,煎到啱啱好,厚薄適中😋😋😋同行朋友點了鵝肝併牛扒,鵝肝油味重,非常好味。牛扒煎得啱啱好😋😋😋另外點了香煎三文魚,個汁好特別👍🏻👍🏻,估唔到咁夾。最後有飲品,個杯都好靚😊呢間生日無送甜品,感覺有d失望。旺角個間會免費送嫌寫字。😔😔總括值得encore。
之前食過旺角分店,今次試下油麻地呢間。
環境比旺角店較大,但感覺旺角店較有氣氛。

前菜一樣,都係沙律,可接受。
主要,我點了牛肋骨,味道好,煎到啱啱好,厚薄適中😋😋😋

另外點了香煎三文魚,個汁好特別👍🏻👍🏻,估唔到咁夾。

最後有飲品,個杯都好靚😊

總括值得encore。
餐廳裝修同設計都係⚽地氈係綠油油草地🟢, 餐椅係紅色🔴, 仲有球隊簽名波衫精品, 有cutecute足球場碟仔🤣, 有各式各樣dinner set揀, 包是日餐湯🥣+蒜蓉包🥖+爆珠黑醋精選沙律🥗+主菜+飲品☕️✨法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯 💰168💫評分: 8.7/10📝香草醬意大利飯第一次食, 好creamy好滑, 意大利飯粒粒分明好掛汁, 配野菌同雞肉碎好有口感, 仲有彈牙原隻鮑魚有驚喜🥰✨香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 💰238💫評分: 7.4/10📝牛味重, 肉質軟林,有細細塊煎得好香口嘅鵝肝, 配好少見嘅羽衣甘藍🥬&紫薯蓉幾有特色😍✨鹹蛋黃雞翼 💰78/5隻💫評分: 7/10📝熱辣辣, 雞翼多汁, 仲有一粒粒嘅鹹蛋黃碎, 雞翼仲有水牛城口味可以揀🤣𝕃𝕠𝕔𝕜𝕖𝕣𝕠𝕠𝕞 𝔻𝕚𝕟𝕚𝕟𝕘 (朗晴坊)📍 油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓(油麻地🚇 A2 出口行2分鐘就到)💫評分: 7.9/10💬店員服務好好, 晚市set dinner價錢合理, 即叫即整嘅梳乎厘班戟叫完set dinner再叫就有6折, 不過個set都好夠飽🤰🏻❣️其他分店❣️𝕃𝕠𝕔𝕜𝕖𝕣𝕠𝕠𝕞
法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯

💫評分: 7.4/10
鹹蛋黃雞翼

✨鹹蛋黃雞翼 💰78/5隻
💫評分: 7/10

𝕃𝕠𝕔𝕜𝕖𝕣𝕠𝕠𝕞 𝔻𝕚𝕟𝕚𝕟𝕘 (朗晴坊)
📍 油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
(油麻地🚇 A2 出口行2分鐘就到)

💫評分: 7.9/10

❣️其他分店❣️
𝕃𝕠𝕔𝕜𝕖𝕣𝕠𝕠𝕞 𝔻𝕚𝕟𝕚𝕟𝕘 (朗晴坊)
📍旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
(旺角🚇C3出口)

𝕃𝕠𝕔𝕜𝕖𝕣𝕠𝕠𝕞 𝔼𝕩𝕡𝕣𝕖𝕤𝕤
📍佐敦彌敦道216-228號恒豐中心低層地下16號舖
(佐敦🚇D出口行1分鐘就到)
用餐优惠
試食活動