2022-11-22 1012 浏览
雖則本人同朋友都唔係足球迷,但以食物質素嚟講係非常ok 嘅,餐廳氣氛都幾好,以後同朋友weekday 食嘢又多一個選擇😌精選沙律有荔枝肉😍,再淋少許黑醋,酸酸甜甜,可以減去青草味。濃郁足料的是日餐湯—甘筍湯 —蘑菇湯+$20提子包(限定)外形酷似隨圓形的蛋,外表看不出,分開方可見到提子乾,有輕輕煎過所以是脆的,蘸湯是絕配,過後店家會轉蒜香牛油法包,亦是令人期待的餐點。燒肉眼牛扒蒜香意大利扁麵 $178扁麵軟硬度拿捏精準,有實感而不硬,蒜汁在意粉和三色椒可是相當入味,肉眼牛扒五成熟,較軟腍,值得嘗試。低溫慢煮西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁 $238今期店員推介,個人很推薦的一道!肉質望落厚實,其實鬆軟易切,間隙鎖住充足油汁,咀嚼一下就知道了,紅酒汁雖酒味不重,但淋上更滋味,配薯菜,黑松露薯角內裏綿密細緻、外皮脆,散發松露香。熱紅茶☕️典雅精緻的英式茶具,紅茶色澤深味不濃,我很喜歡這個配搭。法式焦糖燉蛋 $68(dinner set 可再7折)凝固度和口感似凍豆腐,亦不會creamy溜口,甜度剛剛好,所有嘢都攞到個平衡,很推薦!

精選沙律
有荔枝肉😍,再淋少許黑醋,酸酸甜甜,可以減去青草味。

濃郁足料的是日餐湯
—甘筍湯

—蘑菇湯+$20

提子包(限定)

燒肉眼牛扒蒜香意大利扁麵 $178

低溫慢煮西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁 $238

熱紅茶☕️
典雅精緻的英式茶具,紅茶色澤深味不濃,我很喜歡這個配搭。

法式焦糖燉蛋 $68(dinner set 可再7折)
2022-11-21
  • 法式焦糖燉蛋
  • 紅茶
  • 低溫慢煮西班牙黑毛豬鞍扒配紅酒汁
呢間係以阿仙奴為主題嘅西餐廳🫣 全場由裝潢到餐具都佈滿足球相關嘅擺設,有球衣👕 紀念品🏅 相片🌁 等,彷彿身處喺世界盃現場嘅感覺🏆 非常推薦阿仙奴球迷去打卡😍 餐廳環境夠闊落同乾淨而且員工們十分友善☺️ 照顧周到,及時留意到顧客嘅需要,非常值得讚賞😗 除此之外餐廳亦提供多款食物選擇🍽 包括前菜🥬 湯類🥣 肉類🥩 海鮮🦐 粉麵飯🍛 到自家製甜品🧁絕對適合一家大細嚟享用美食~ 🦞 波士頓活龍蝦配白松露忌廉意大利飯 一上枱就聞到好香濃嘅白松露味🥰 龍蝦肉質彈牙,啖啖肉,夠juicy,配上芝士🧀 同沙律醬🍯 都幾惹味🔥 意大利飯口感煙靭,飯粒熟度啱啱好,白松露非常creamy,整體性價比幾高,推介😋🍅 鮮番茄藍蟹肉海鮮長通粉 蕃茄汁酸酸甜甜,十分開胃😆 長通粉軟硬度適中而且掛到汁!配料方面亦都有少量蟹肉同蜆肉~ 撈埋一齊都幾好食🤪🍫 朱古力三重奏心太軟 心太軟上面放咗一層薄薄嘅朱古力,嚟到嘅時候會慢慢溶化🥹 上枱時仲係暖暖地!切開後亦有流心嘅效果~ 搭配雲呢拿醬都幾match😝 朱古力味非常濃郁而且甜度適中,必點之選☺️🍰 意式流醬芝士蛋糕 咖啡味濃郁☕️ 蛋糕好企身而且夠濕潤🤣 配埋木糠粉同濃厚嘅

🦞 波士頓活龍蝦配白松露忌廉意大利飯

🍅 鮮番茄藍蟹肉海鮮長通粉

🍫 朱古力三重奏心太軟

🍰 意式流醬芝士蛋糕
咖啡味濃郁☕️ 蛋糕好企身而且夠濕潤🤣 配埋木糠粉同濃厚嘅cream營造多重口感😋 誠意推介!

🥗 是日精選沙律
外型十分可愛,份量適中,味道正常發揮😊

🍲 是日餐湯
粟米湯質地偏水但幾足料,唔錯😉

🍞 蒜香牛油法包
好香嘅蒜蓉味😚 法包有烘過,軟熟得嚟帶點微微嘅香脆,就咁食都已經好好味~
2022-11-20 47 浏览
同事話呢邊開左阿仙奴球迷餐廳#LockeroomDining裝飾全部都係圍繞住足球⚽️ 黑松露忌廉汁煙三文魚及露筍意粉 $168就咁睇落奶白色嘅醬汁會有一點點既黑松露雖然醬汁顔色比較淺 但食落去每條扁意粉都非常非常掛汁😍 芝士味十分濃厚更令黑松露既味道突出配埋煙三文魚造成豐盈嘅口感💕香煎三文魚柳配燒蠔忌廉汁 $208一上菜你會見到三文魚柳嘅紋路 紅白相間🐠魚皮煎得十分香脆 咬落去係脆卜卜既口感 油脂豐盈而且外脆內軟 鎖住肉汁💕 配菜係沙律薯蓉 薯蓉夠滑醬汁creamy😋士多啤梨奶昔 $58 (跟餐半價)係用新鮮嘅士多啤梨🍓同奶打成 濃又香既士多啤梨奶昔質感像溶化左既雪糕令人好sweet ah☺️特濃朱古力蛋糕 $68 食完主菜點都要食甜品 跟餐仲有七折呀😜旁邊配有吉士醬 吉士醬都好香滑朱古力蛋糕係creamy 奶滑👍🏻📍油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
裝飾全部都係圍繞住足球⚽️

一上菜你會見到三文魚柳嘅紋路 紅白相間🐠
魚皮煎得十分香脆 咬落去係脆卜卜既口感
油脂豐盈而且外脆內軟 鎖住肉汁💕
配菜係沙律薯蓉 薯蓉夠滑醬汁creamy😋

士多啤梨奶昔 $58 (跟餐半價)
係用新鮮嘅士多啤梨🍓同奶打成
濃又香既士多啤梨奶昔質感像溶化左既雪糕
令人好sweet ah☺️

特濃朱古力蛋糕 $68
食完主菜點都要食甜品 跟餐仲有七折呀😜
旁邊配有吉士醬 吉士醬都好香滑
朱古力蛋糕係creamy 奶滑👍🏻

📍油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
因為友人喜酒看足球賽⚽️所以選了有足球做主題的餐廳⚽️🥅⚽️🥅而且就快舉行世界盃🥳🥳極力推介試試這間Lockeroom dining 🤤🤤😋😋一入到去見到好多球衣,紅色為主題🤩🤩❤️❤️好有足球比賽⚽️🥅的氣氛啊😍😍今次點了波士頓活龍蝦(半隻)意粉、燒穀飼牛肋排配蜜糖燒汁、紫薯奶昔和百香果鮮檸檬🍋綠茶前菜有沙律🥗、甘荀湯和蒜茸包🤤🤤🤤🤤 甘荀湯和蒜茸包好好味😋現在正在回味那個蒜茸包🤤🤤🤤🤤由於老娘不吃牛,所以友人把整碟吃完🤤🤤😋😋他告知我份量十分足夠,有3塊牛肋排😳😳😳好夠多👍🏻👍🏻另外他只5成熟的牛肋排剛剛好👍🏻不會太熟❤️用心製作🥰🥰薯蓉都好好味🤤老娘有試一點的薯蓉😛好香黑松露😍我點了波士頓活龍蝦🦞意粉😛又吃海鮮😂😂 龍蝦好多籽,都好香的😍與芝士味非常合襯🥰🥰🥰意粉有黑松露香🤤整得好好味😋😋飲品方面:有不少特飲選擇啊🤩🤩 老娘心大細不知道選那一杯飲品🤩因為杯杯都想試😅😅 最後由於老娘吃得太飽,點了清新的百香果鮮檸檬🍋綠茶,新鮮檸檬🍋和百香味❤️飲完好舒服😌因為不會像奶昔般多奶😛😛不過友人點了紫薯奶昔,味道都不太差啊🥰🥰不太甜,有紫薯香味👍🏻👍🏻值得推介啊❤️要清新可飲綠茶,要特別可飲紫薯奶昔😋😋😋但

最後由於老娘吃得太飽,點了清新的百香果鮮檸檬🍋綠茶,新鮮檸檬🍋和百香味❤️飲完好舒服😌因為不會像奶昔般多奶😛😛不過友人點了紫薯奶昔,味道都不太差啊🥰🥰不太甜,有紫薯香味👍🏻👍🏻值得推介啊❤️要清新可飲綠茶,要特別可飲紫薯奶昔😋😋😋但建議店員可用粗飲管在百香果檸檬綠茶,因為飲到檸檬🍋核kick 住在幼飲管口🥹🥹

地理位置非常方便😊在油麻地港鐵站旁邊😯睇完世界盃比賽⚽️🥅⚽️🥅都有通宵車返屋企👍🏻👍🏻❤️又有private room🥰🥰快快約班朋友一齊去睇波啦🤩🤩🤩🤩⚽️🥅⚽️🥅
龍蝦意粉
2022-11-14
龍蝦意粉
  • 蒜蓉包
  • 波士頓活龍蝦🦞意粉
  • 牛肋排配蜜糖燒汁
  • 紫薯奶昔
2022-11-16 38 浏览
🥩Lockeroom Dining阿仙奴主題嘅樓上餐廳⚽️⚽️一出lift就見到好多關於阿仙奴嘅佈置餐廳入邊裝修好別緻📸一睇就睇得出老闆係阿仙奴嘅忠實球迷👍餐廳內有簽名球衣~明星卡~海報~紀念品鍾意足球嘅你一定唔好錯過😝😝食物方面今晚嗌咗Set dinner黑松露忌廉汁煙三文魚及蘆筍配意粉👍👍👍👍冇諗過黑松露忌廉汁原來係咁香濃creaming~~啲蘆筍都好新鮮淡淡爽脆 份量亦都啱啱好唔會太多亦都唔會太少香烤美國頂級肉眼扒配紅酒汁👍👍👍👍牛扒烤得外脆內軟~口感好好係個紅酒汁爭少少~唔係好夠味荔枝紅茶有驚喜!!!👍👍👍👍👍味道好Flash好清甜~~其他就不過不失啦~總括嚟講~餐廳食物質素性價比高‼️‼️尤其是球迷更值得一來🫶🏻
🥩Lockeroom Dining
香烤美國頂級肉眼扒配紅酒汁👍👍👍👍
牛扒烤得外脆內軟~口感好好
係個紅酒汁爭少少~唔係好夠味

荔枝紅茶有驚喜!!!👍👍👍👍👍
味道好Flash好清甜~~
其他就不過不失啦~

總括嚟講~餐廳食物質素性價比高‼️‼️
尤其是球迷更值得一來🫶🏻

2022-11-15 36 浏览
🥗 燒牛扒沙律沙律正常,有2舊細牛扒,配黑醋🥣 是日餐湯+ 牛油蒜蓉包南瓜甘筍湯~ 飲落足料,淡淡ge🥕味道幾fresh☺️法包好食😍熱辣辣出爐,外脆內軟,加上蒜味重牛油又香!真系想食多舊😂🐔 鮑魚雞肉香草醬意大利飯 另配龍蝦(+$80)青汁義大利飯比較少食,食落又味道唔錯!佢冇忌廉汁咁膩,有橄欖油香!配雞肉同埋雜菌都好match😋 鮑魚係磯煮鮑魚,食落入味,唔會煮得老🦞 波士頓活龍蝦(半隻)扁意粉佢有2種醬汁你揀,白松露忌廉醬/番茄醬…我揀左🍅,扁意粉彈牙,好掛汁…開邊龍蝦用芝士焗,有好多膏😍 不過個人認為焗過左少少但肉質都keep到彈牙👍🏻🍮 法式焦糖燉蛋(套餐以7折加配 )有蛋香,味道較淡…份量都比較細,不過焦糖烤得幾香所以加少少分!餐廳每個角落都佈滿阿仙奴ge👣…有球員簽名ge波衫,簽名卡,仲有足球賽事重溫😎 雖然唔係球迷,但係佢觀摩下都係一次有趣ge體驗🤩

🥗 燒牛扒沙律
沙律正常,有2舊細牛扒,配黑醋

🥣 是日餐湯+ 牛油蒜蓉包

🐔 鮑魚雞肉香草醬意大利飯 另配龍蝦(+$80)

🦞 波士頓活龍蝦(半隻)扁意粉
佢有2種醬汁你揀,白松露忌廉醬/番茄醬…

🍮 法式焦糖燉蛋(套餐以7折加配 )

Lockeroom Dining 📍油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓呢度嘅環境舒服,地方好大,餐枱好闊落☺️餐廳佈置一睇就睇得出係球迷必到,喺呢度食住野,睇直播球賽真係一流🤩首先,我地叫左主食黑松露忌廉汁煙三文魚及露筍意粉同燒肉眼牛扒蒜香意大利扁面!燒肉眼牛扒蒜香意大利扁面碟意粉黎到既賣相好靚,燒肉眼嘅份量唔少🤤肉眼扒肉質多軟淋而且充滿牛味🐮意粉嘅份量適中,都夠食☺️ 扁意粉味道不濃不淡,岩岩好而且彈牙爽口👍🏻黑松露忌廉汁煙三文魚及露筍意粉好Creamy&食落又好rich🎈真係落左好多黑松露同忌廉,大大碟又多料 😆特濃朱古力蛋糕 如果跟餐嘅話叫甜品係有七折,好抵食好濃郁嘅朱古力味,飯後甜品必備🤤朱古力三重奏心太軟有好大塊朱古力擺喺面,切落去心太軟嘅朱古力醬流出來😋好味!
Lockeroom Dining
📍油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓

呢度嘅環境舒服,地方好大,餐枱好闊落☺️
餐廳佈置一睇就睇得出係球迷必到,
喺呢度食住野,睇直播球賽真係一流🤩

燒肉眼牛扒蒜香意大利扁面
碟意粉黎到既賣相好靚,燒肉眼嘅份量唔少🤤
肉眼扒肉質多軟淋而且充滿牛味🐮
意粉嘅份量適中,都夠食☺️ 扁意粉味道不濃不淡,
岩岩好而且彈牙爽口👍🏻

黑松露忌廉汁煙三文魚及露筍意粉
好Creamy&食落又好rich🎈
真係落左好多黑松露同忌廉,大大碟又多料 😆

特濃朱古力蛋糕
如果跟餐嘅話叫甜品係有七折,好抵食
好濃郁嘅朱古力味,飯後甜品必備🤤

朱古力三重奏心太軟
有好大塊朱古力擺喺面,
切落去心太軟嘅朱古力醬流出來😋好味!

就嚟到四年一次盛大嘅世界盃足球賽事,你諗住同朋友仔去邊度睇波呢,去酒吧?去朋友仔屋企?不妨可以去吓以足球為主題嘅西餐廳⚽️🍽️餐廳嘅環境充滿咗足球嘅氣息,而且去得餐廳嘅朋友仔,大多數都係好熱愛足球,相信可以喺呢到可以識到唔少熱愛足球嘅朋友仔👍🏻⚽️今次攞到呢一間餐廳,我哋叫咗兩個set dinner ❤️一個pasta同一個牛扒餐😊每一個餐都會跟一個沙律、一個是日餐湯、一個蒜蓉包同埋一杯嘢飲☺️⭐️香烤美國頂級肉眼扒配紅酒汁 $328最鍾意就係食牛扒啦,今次呢一塊肉眼牛扒嘅脂肪比例較為均勻,油花豐富得黎,口感軟腍,食落去仲有淡淡的牛肉味👍🏻 佢嘅配菜包括粟米薯蓉及沙律🥗粟米薯蓉食落去爽口的粟米甜甜地,都幾得別,又健康👍🏻⭐️波士頓龍蝦 (半隻)配白松露忌廉汁貝殼粉$208香濃嘅白松露忌廉汁配上貝殼粉,貝殼粉中的空位充滿左忌廉汁,食到多汁得黎,又爽口煙韌嘅貝殼粉;再加上半隻面頭有一層美乃茲的龍蝦,爽口又彈牙❤️🦞 ⭐️跟餐-是日精選沙律最開心就係沙律入邊有醃好咗、食落去又香口嘅牛肉,沙律菜配埋酸甜嘅黑醋一齊食,沙律新鮮得來又健康👍🏻🥗⭐️跟餐-是日餐湯今日嘅餐湯係忌廉湯,配上外脆內軟又大塊嘅蒜蓉包一齊食,超

香烤美國頂級肉眼扒配紅酒汁

⭐️跟餐-是日精選沙律
是日餐湯
蒜蓉法包

⭐️跟餐-是日餐湯
今日嘅餐湯係忌廉湯,配上外脆內軟又大塊嘅蒜蓉包一齊食,超級滿足😋
紅茶
熱薑茶

⭐️跟餐-飲品
我哋叫咗兩個餐,分別叫咗兩杯嘢飲,熱紅茶及熱生薑茶,好啱天氣凍凍地嘅時候飲👍🏻
香烤美國頂級肉眼扒配紅酒汁
紅茶
熱薑茶
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
2022-11-09 54 浏览
是日同朋友到左Lockeroom 食個早鳥晚餐,食早啲無咁多人等位嘛。黎左咁多次,第一次坐到呢個鳥籠打卡位😆出面個大電視仲播緊琴晚場波,愛足球人仕真係啱晒。叫左dinner set再加小食,唔…加唔加埋甜品好呢?😆🥗是日精選沙律沙律好快就到啦,入面有沙律菜同芝士粒,再配上士多啤梨味沙律醋真係幾好食,又香又甜。🥣是日餐湯及蒜香牛油法包跟住有餐湯同餐包,是日餐湯係蕃茄湯,酸酸地茄味濃郁。餐包是烘過的,又暖又香口,勁正👍🐓鹹蛋黃雞中翼一直大愛鹹蛋黃食品,見到左呢味雞中翼即叫唔諗啦~鹹蛋黃很厚好好味,雞翼係煎熟唔係炸㗎,熱辣辣仲要每個位都包實鹹蛋黃,太好味停唔到口🤤🐟黑松露忌廉汁煙三文魚及露筍貝殼粉主食點左呢樣,可以揀意粉、扁麵或貝殼粉,選左餐廳少見嘅貝殼粉。賣相好吸引,一上枱已經聞到黑松露香,正。貝殼粉煙韌有咬口,入面兜住醬汁超好味。除左煙三文魚同露筍,入面仲有唔少雜菇,味道豐富口感又好,讚呀!🐂燒肉眼牛扒蒜香意大利扁麵朋友點左牛扒意粉,賣相同樣不錯,牛扒碎上更方便食,半熟牛扒睇見都流晒口水,牛味十足肉質軟嫩,好味好味。扁麵吸滿醬汁,仲有濃濃蒜香,好食!🥤凍奶茶&凍檸茶餐飲叫左凍紅茶,一杯加

叫左dinner set再加小食,唔…加唔加埋甜品好呢?😆

🥗是日精選沙律

🥣是日餐湯及蒜香牛油法包

🐓鹹蛋黃雞中翼

🐟黑松露忌廉汁煙三文魚及露筍貝殼粉

🐂燒肉眼牛扒蒜香意大利扁麵

🥤凍奶茶&凍檸茶
餐飲叫左凍紅茶,一杯加奶一杯加檸檬,個糖水係分開上的,可以自己落控制甜度。

整體黎講勁高水準,呢個價錢抵食呀😋
2022-11-07
2022-11-06 29 浏览
最近有個球迷朋友見到社交平台球迷group見到有人share尼間阿仙奴球迷主題餐廳就叫我陪佢去食餐廳佈置有好多阿仙奴球員牆紙,周圍掛住好多球衣,地板用草皮色令我覺得自己係球場上既感覺,有個小角落放左阿仙奴周邊產品,有投影機播放較早前錄影既球賽影片,非常岩阿仙奴球迷餐牌方便有10款set dinner,我揀左波士頓龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁配貝殼粉,我朋友揀左黑松露忌廉汁煙三文魚及露荀配意粉,飲品揀左雜果賓治職員好快送上沙律、餐湯、蒜蓉包,沙律好新鮮,醬料分開上,可以自己決定沙律同醬料比例,餐湯酸酸地好開胃,蒜蓉包熱辣辣香噴噴,龍蝦好新鮮味道吾錯,貝殼粉都好好食👍🏻
2022-11-04 37 浏览
雖然唔係球迷,不過呢間人氣餐廳都bookmark左好耐!地點好方便,近油麻地地鐵站行2分鐘就到!成間餐廳設計成好似個球場咁,餐具都係足球造型,好有心思!今晚點左2個set dinner!👉🏻是日精選沙律用玻璃密實瓶裝住,真係第一次見,都幾新鮮爽口,點黑醋食真係好開胃!👉🏻南瓜湯配蒜蓉包個湯一d都唔稀,食到d南瓜蓉,好真材實料!蒜蓉包好大件,而且好軟身,好夠蒜香味!👉🏻西班牙伊比利黑毛豬柳保雲蘇拼北海道元貝 $228豬柳厚切,但好多肉汁好juicy!好欣賞個配菜,好甜嘅紫薯蓉,羽衣甘藍,仲有荔枝,健康又好食,味道一流!👉🏻香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248見到有鵝肝真系雙眼發亮!!肥味又入口即溶!肉眼扒叫左7成熟,好有牛味,唔鞋唔硬!👉🏻朱古力三重奏心太軟 $49 (跟餐6折)賣相好靚,流心醬唔會過甜,外層系脆脆朱古力片,蛋糕好濕潤入味,真系好幸福!

👉🏻是日精選沙律

👉🏻南瓜湯配蒜蓉包

👉🏻西班牙伊比利黑毛豬柳保雲蘇拼北海道元貝 $228

👉🏻香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248

👉🏻朱古力三重奏心太軟 $49 (跟餐6折)

2022-11-04 33 浏览
餐廳佈置以足球為主題, 吸引不少足球迷粉絲支持, 環境相當舒適寬敞。波士頓龍蝦半隻配白松露忌廉汁、白飯 $180椰菜花餐湯, 香稠順滑, 還有脆卜卜的蒜蓉包跟配 , 讓人胃口大開 。 半隻龍蝦表面鋪滿邪惡半融化芝士 , 十分邪惡 ,令人垂涎, 龍蝦肉肉質爽彈, 鮮味十足, 白松露忌廉汁, 令龍蝦肉鮮味提升, 讓人停不了口。香蒜黑醋黑毛豬意大利扁麵 $178 厚切大件的黑毛豬柳,用刀輕輕已經好容易切開, 質感軟腍, 每條煙韌的意粉,掛滿誘人香蒜、黑醋汁 , 特別惹味開胃,與豬柳十分搭配,越吃越滋味 。即製梳乎厘班戟 $88震騰騰的梳乎厘班戟,即叫即製,上枱時,陣陣誘人蛋香撲鼻而來, 口感蓬鬆綿彈, 充滿空氣感, 加上一球雲呢拿雪糕,香甜滑溜, 啖啖窩心。雜果賓治 (跟套另 +$10)冰爽香甜, 淡淡清新果香。

波士頓龍蝦半隻配白松露忌廉汁、白飯 $180

香蒜黑醋黑毛豬意大利扁麵 $178

即製梳乎厘班戟 $88

雜果賓治 (跟套另 +$10)
冰爽香甜, 淡淡清新果香。

2022-11-02 23 浏览
⚽️Lockeroom dinning 🥗餐前沙律沙律新鮮,夠凍,而且用個玻璃罐裝,少fun 配意大利黑醋(AKA臭腳汁),酸酸甜甜🥣餐湯(粟米湯) 粟米湯由粟米打成,粟米味好濃🥩香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 248 好重牛肉味,配上燒汁好夾雖一不足係肉質有d囗🍝巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵 168 因為我鐘意食扁意粉,request想轉扁意粉,廚師都肯做比我!個ham充滿油香,忌廉雜菌料好creamy,可以再戰🍰意式流漿芝士蛋糕 78 唔好意思成餐飯最好味係個蛋糕蛋糕偏乾身、淡口流漿芝士就偏甜、creamy 成件事好夾🤤
⚽️Lockeroom dinning

🥗餐前沙律
沙律新鮮,夠凍,而且用個玻璃罐裝,少fun
配意大利黑醋(AKA臭腳汁),酸酸甜甜

🥣餐湯(粟米湯)
粟米湯由粟米打成,粟米味好濃

🥩香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 248
好重牛肉味,配上燒汁好夾
雖一不足係肉質有d囗

🍝巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵 168

🍰意式流漿芝士蛋糕 78
唔好意思成餐飯最好味係個蛋糕
蛋糕偏乾身、淡口
流漿芝士就偏甜、creamy
成件事好夾🤤
2022-11-01 29 浏览
聽聞呢間餐廳成日都好多人訂位,好易滿座,難得今次訂到位,雖然只有90分鐘用餐時間就要交枱,都照要啦。首先揀左份煎三文魚,羽衣甘藍好新鮮,蕃茄亦多汁,南瓜蓉夠滑身,主角三文魚亦算煎得唔錯,唔會過熟變得好乾身,唔錯!跟住有個煎雞髀扒,配黑松露汁好濃味,而且更出乎預期咁滑口,完全係零雪味,一般出面食到ge雞扒簡直冇得比。最後甜品叫左個心太軟,一切開有流心效果,已經好滿足,食落朱古力味夠濃之餘又唔會苦,可以算係完美總結呢一餐。👍👍👍👍

2022-10-30 35 浏览
今日同🐰🎀爸爸嚟到足球主題餐廳食飯 令足球迷嘅爸爸非常開心🥳 𨋢門一打開 已經見到有好多嘅運動精品 餐廳嘅環境都好有足球特色嘅😉 餐廳主打食西餐 有得鋸扒 又有意粉類 真係想食乜野都滿足到是日餐湯及蒜蓉牛油法包今日嘅湯係椰菜花忌廉湯 湯入面仲有一粒粒嘅椰菜花🥦 配埋蒜蓉牛油法包真係幾好食🥖 法包唔會太硬 塗滿咗牛油好香炭烤美國SRF牛肋排配蜜蜂燒肉汁總共有三件牛肋排🐮 牛肉嘅質地幾好 充滿油花 牛肉嘅熟度唔會太過火 所以唔會太韌😉 側邊仲有薯蓉同埋芝麻醬沙律🥗 薯蓉都幾香牛油味香烤澳洲羊架配德國腸側邊同樣有薯蓉同埋芝麻醬沙律作伴碟😙 羊架有兩件 我都覺得幾厚身 我揀咗七成熟🐏 羊肉好嫩口 又有適量嘅羊羶味☺️ 鍾意食羊嘅我覺得啱啱好💛餐茶凍奶茶同埋熱咖啡 咖啡個杯好靚☕️ 可以好elegant咁打個卡🙈呢個環境好特別😌 好適合足球迷幫襯⚽️ 地點又好方便喎 下次要再嚟先得
是日餐湯及蒜蓉牛油法包
椰菜花忌廉湯