2017-03-11 379 浏览
😋 $49 一杯芭菲三款水果。兩款crunch。一款醬!好似好大杯。其實乳酪唔多。一個人食哂無難度!揀左士多啤梨🍓,奇異果🥝,提子🍇。份量都幾多。每款都好多粒!不過士多啤梨唔甜嘅😅脆脆揀左蕉糖葵花子,杏仁碎。葵花子好好食!好香好脆!醬揀左野莓醬。有野莓肉架wo.覺得好食過朱古力醬。無咁漏!
😋 $49 一杯芭菲
三款水果。兩款crunch。一款醬!
好似好大杯。
其實乳酪唔多。一個人食哂無難度!
揀左士多啤梨🍓,奇異果🥝,提子🍇。
份量都幾多。每款都好多粒!
不過士多啤梨唔甜嘅😅
脆脆揀左蕉糖葵花子,杏仁碎。
葵花子好好食!好香好脆!
醬揀左野莓醬。有野莓肉架wo.
覺得好食過朱古力醬。
無咁漏!
2017-02-22 407 浏览
這天行街見到街上既人手上都拿著巨型白色紙杯覺得很吸引,剛好下午茶後肚子還放得下甜品,便行到這間賣專賣乳酪的「Llaollao」,問過店員後得知這店叫'Yao yao'。除了乳酪還有幾款smoothie🍌🍏🍓🥝🍋價錢好像大慨是$30多至$40多!可是我的心被乳酪杯吸引了乳酪由最basic $19、small $29、medium $39(3 toppings)、Large $49 到$49像芭菲杯的選擇。2個人share了一杯medium size 加奇異果、士多啤梨、芒果粒。很酸很濃郁質地,溶化後口腔餘下的奶香味很正官方網站說low fat, low calorie and gluten free ,以健康做賣點,老實說一杯大慨100多卡路里,我也不管了因爲是我喜歡的酸酸的味道,下次也要再吃
可是我的心被乳酪杯吸引了

很酸很濃郁質地,溶化後口腔餘下的奶香味很正

下午茶
用餐优惠
優惠券
2017-02-09 540 浏览
其實我本身係一個好仲意食乳酪既人對於E一間賣乳酪雪糕嘅鋪頭緊係愛不釋手 本身覺得佢貴 所以只係食過一兩次不過近來佢有買一送一既優惠(直至2月12)🤔 我就順理理成章咁成日去食我知道7色芭菲表面上好似好抵😅因為配料好多 🙈🙈但係個其實佢嘅雪糕會比較少😟😟所以 用七色菲芭試曬咁多個料配之後我會選擇中($39)or大杯($49)我最欣賞嘅就係佢嘅迷你曲奇😍 完全值得一試😛生果嘅水準唔穩定, 不過都係偏酸🙃 生果醬 同夏威夷果仁係最伏 🤕軟硬朱古力醬幾正😋配朱古力脆波😗你可以叫個店員幫你落多啲醬嫁😶個人覺得旺角一間係服務態度最好😏
其實我本身係一個好仲意食乳酪既人
不過近來佢有買一送一既優惠(直至2月12)
🤔 我就順理理成章咁成日去食
我知道7色芭菲表面上好似好抵😅
因為配料好多 🙈🙈
但係個其實佢嘅雪糕會比較少😟😟
所以 用七色菲芭試曬咁多個料配之後
我會選擇中($39)or大杯($49)
我最欣賞嘅就係佢嘅迷你曲奇😍 完全值得一試😛
生果嘅水準唔穩定, 不過都係偏酸🙃
生果醬 同夏威夷果仁係最伏 🤕
軟硬朱古力醬幾正😋配朱古力脆波😗
你可以叫個店員幫你落多啲醬嫁😶
個人覺得旺角一間係服務態度最好😏
2017-02-06 430 浏览
旺角女人街一帶近年多了不少街頭小食店,而今次來到乳酪專門店『llaollao.』,主打各款水果smoothie和乳酪,主要提供鮮果沙冰、乳酪雪糕和水果smoothie。除了乳酪雪糕只有原味,其他材料均可自選,包括多種水果、脆脆、餅碎、果醬、朱古力醬等等。這次點了$49的「Sanum」,亦即水果smoothie+乳酪+toppings,賣相豐富吸引,份量也很多,足夠2-3人吃。原味乳酪的酸和甜味很平衡,質感也很嫩滑;士多啤梨+提子smoothie酸酸甜甜的,味道清新,跟乳酪味十分夾;加上燕麥脆脆和濃濃的榛子醬,每一啖都有多重口感味道,非常滿足~雖然價格偏貴,但也物有所價,跟朋友share的話很不錯啊!------------------------------By alvahana
七層芭菲 Sanum

雖然價格偏貴,但也物有所價,跟朋友share的話很不錯啊!

By alvahana
2017-02-04
5 分钟 (外卖自取)
七層芭菲 Sanum
2017-02-04 286 浏览
[超足料大大大yogurt]行過旺角,見到呢間yogurt白同青色嘅配搭好吸引,唔理食完飯飽飽地都食左先算😂佢有幾隻價錢比你揀,最平嘅得一款topping!因為佢啲toppings同醬實在太吸引嘅關係,本身有選擇困難症嘅我揀左大大杯$39!有三款toppings! 店員十分均爭咁會用個磅磅一磅個yogurt夠唔夠重!配料方面揀左朱古力脆波波,奇異果同dark chocolate sauce, 店員係落勁多波波同奇異果,個chocolate sauce雖然係dark,不過唔係超苦嗰種,佢一落左杯yogurt好快就乾,好似朱古力脆皮咁!拎上手,勁大杯!啲料多到可以每一啖都有配料!奇異果都好甜!成完飯再食呢個yogurt真係飽到想嘔😂
[超足料大大大yogurt]
2017-02-03 226 浏览
是日點餐:乳酪 + 3款 toppings (可選生果、脆脆、sauce)各有十款左右, 好多選擇 ~^^~乳酪 - 好有喺外國食到既feel, 重奶味 X 酸味份量足, 價錢合理士多啤梨 – OK甜,芒果 -  酸, 唔係時令,奇異果 - 一d 甜, 一d 酸蔓苺乾 -  酸酸甜甜,份量非常多lotus醬 – 好似加左玉桂粉既花生醬好特別,玉桂粉 / 花生醬迷一定要試同yogurt一齊食, 好夾~~!番食指數:*****
是日點餐:

各有十款左右, 好多選擇 ~^^~

乳酪 - 好有喺外國食到既feel,
重奶味 X 酸味

份量足, 價錢合理

蔓苺乾 -  酸酸甜甜,份量非常多
lotus醬 – 好似加左玉桂粉既花生醬
好特別,玉桂粉 / 花生醬迷一定要試

同yogurt一齊食, 好夾~~!

番食指數:*****
1K
2017-01-03 827 浏览
假期嘅最後一日,我地喺旺角食完放題就想食飯後甜品,就諗起附近嘅呢間來自西班牙嘅乳酪,雖然開左好耐,但一直都未食~用openrice搵下確實地址,點知發現有優惠!店家原來有買一送一 優惠券,包括細、中、大杯乳酪雪糕 甚至招牌七層芭菲都適用,買嘅時候出示電子優惠券即可 無需列印,超方便!細杯乳酪 $29/兩杯 (乳酪+一款配料)本來30蚊唔洗有呢個份量嘅乳酪都唔算貴,而家仲要buy 1 get 1真係好抵食!乳酪質地唔易溶,相機食先冇問題,食落帶奶味,唔會太酸。配料選擇多~一杯揀左白朱古力餅乾,好有口感 ~另外見佢地嘅水果幾新鮮,就揀哈蜜瓜 (如果平時按重量收費嘅乳酪係必定唔會揀,怕重)唔洗多講啦,買一送一冇得唔食!經過一定會再食,兼且會留肚試下七彩芭菲!

用openrice搵下確實地址,點知發現有優惠
細杯乳酪 $29/兩杯 (乳酪+一款配料)

乳酪質地唔易溶,相機食先冇問題,食落帶奶味,唔會太酸。
細杯乳酪
配料選擇多~
一杯揀左白朱古力餅乾,好有口感 ~

2017-01-02
$15 (宵夜)
用餐优惠
優惠券
細杯乳酪
2016-12-11 785 浏览
路經旺角,發現開左間乳酪雪糕店,忍唔住行左入去試,一試竟然有驚喜!yogurt 雪糕算唔錯,乳酪味算出,而且雪糕算滑,不過我嫌奶味偏重,$29 包一款topping,我就揀左朱古力波波,朱古力波幾脆,而且好像幾多,整體不錯!
2016-11-20 573 浏览
Frozen Yogurt 🍦想食雪糕但又唔想咁有罪惡感🙈第一次試Llaollao嘅yogurt 佢地同其他牌子好唔同好重奶味 鍾意飲奶嘅朋友一定要試下🍼🍼 是但唔飲奶嘅你地就要考慮下啦😁 $29 一個topping 有好多選擇 fruit, sauce, cereals...本身諗住一個topping應該好少點知佢超足料 俾好多sauce👍🏻 9
Frozen Yogurt 🍦
想食雪糕但又唔想咁有罪惡感🙈

第一次試Llaollao嘅yogurt
佢地同其他牌子好唔同
本身諗住一個topping應該好少
點知佢超足料 俾好多sauce👍🏻 9
2016-11-16 454 浏览
之前去新加坡旅行見到好吸引 可惜日日都食到飽晒無機會試🙁發現原來旺角有鋪即刻買番杯😍🏃🏻‍♀️揀左朱古力smoothie X yogurt有齊朱古力醬同朱古力脆脆 岩晒朱古力控🍫Yogurt吾算太酸 比較容易入口 最最最緊要係超大杯 由頭到尾都full of yogurt絕對抵食
之前去新加坡旅行見到好吸引
Yogurt吾算太酸 比較容易入口
最最最緊要係超大杯
由頭到尾都full of yogurt絕對抵食
2016-11-09 400 浏览
等上堂果陣又有啲肚餓又唔想食咁飽 試下食乳酪啦 $39 中乳酪+3toppingstoppings 揀左火龍果,Oreo 餅同一個麥餅..1. 火龍果都要5-6舊,2. Oreo 餅份量多啲3. 麥餅果個太碎,好細粒4. 醬都計一個toppings... 味道:乳酪唔太甜 其實啱啱好 份量:一個中杯可以2-3個女仔分就更加好隻羹都幾搞笑 好長,好似飲湯啲湯羹咁
等上堂果陣又有啲肚餓又唔想食咁飽
試下食乳酪啦 $39 中乳酪+3toppings
toppings 揀左火龍果,Oreo 餅同一個麥餅..
1. 火龍果都要5-6舊,
2. Oreo 餅份量多啲
3. 麥餅果個太碎,好細粒
4. 醬都計一個toppings...
味道:乳酪唔太甜 其實啱啱好
份量:一個中杯可以2-3個女仔分就更加好
隻羹都幾搞笑 好長,好似飲湯啲湯羹咁
下午茶
2016-10-10 622 浏览
呢間真係幾抵食👍👍佢既yogurt係比平時個啲更有奶味Toppings都幾多選擇 又特別尤其係隻lotus焦糖餅乾醬 真係幾正😛個staff仲主動比我地試隻醬又推介我地揀咩toppings仲提我地星期一至五有學生優惠減10蚊$39可以買到$49既large size 真係唔錯唔錯 所以幾日後又去食😂今次試Sanum(七層芭菲)不過原來sanum係toppings多yogurt少啲因為可以揀3款生果 食到最尾好似食緊生果杯咁😂😂所以我個人就中意large多啲不過真係好中意佢隻lotus醬食到上左癮應該次次經過都會幫襯🙆🙆
呢間真係幾抵食👍👍

仲提我地星期一至五有學生優惠減10蚊
$39可以買到$49既large size
真係唔錯唔錯

所以幾日後又去食😂
今次試Sanum(七層芭菲)

不過原來sanum係toppings多yogurt少啲

應該次次經過都會幫襯🙆🙆
Large
Sanum
2016-09-10 652 浏览
想食雪糕但係又有罪惡感,甘依個時候食番杯frozen yogurt都係吾錯嘅選擇。仲可以自選3款水果,2款脆脆同醬料。極力推薦西瓜,估吾到原來同乳酪都夾到仲要好juicy,相反吾知D芒果係咩品種,味道有D怪怪地。
七層芭菲
2016-08-17
2016-08-26 588 浏览
Medium Size Frozen Yogurt.中size配3款配料 而8月優惠(只要follow ig/ like fb)可免費加焦糖餅乾! froyo份量很多 中size足夠2人吃有餘😌 酸酸甜甜帶點奶味 冰感質地非常消暑😚 配料非常推薦他們招牌的焦糖餅乾醬😍 雖然甜度較高 但加上froyo一起吃 好正的😋
Medium Size Frozen Yogurt.

2016-08-12 663 浏览
其實佢喺旺角剛剛開張果陣已經食過,喺門口啲staff有一杯杯試食,果陣試完覺得幾好味就買咗細杯食。見咁耐無食,所以今次叫咗7彩乳酪芭菲Sanum,可以揀兩款脆脆,3款水果,兩款醬。我揀咗crumb, 瓜子,哈蜜瓜,士多啤梨,奇異果,同榛子朱古力醬,食評打到哩度我先發覺佢俾少咗一款醬我😑啲生果唔夠凍,食到中間好酸,啲榛子朱古力醬仲諗住佢會凍咗變脆皮,點知無變。總括而言,哩間froyo最好食係乳酪本身,奶味濃帶點微酸,而topping真係麻麻,下次我淨係乳酪就算。

7彩乳酪芭菲Sanum
2016-08-06
5 分钟 (外卖自取)