2023-12-31
九龍城有越唻越多餐廳, 今次搵到一間好用心經營嘅cafe, 食物咖啡都好有水準😃煙三文魚牛油果班尼迪蛋 $128好多cafe嘅toast整得好hea, 但係呢個好豐富喎😍egg benedict好正, 令成個包唔乾, 加埋自家製嘅荷蘭醬, 酸酸哋好夾👍🏻伴碟嘅potato pave一層一層好有口感, 連粟米都好鮮甜三文魚牛油果夏威夷蓋飯 $120上枱直頭嘩一聲, 唔用碗上而係砌到咁靚😳佩服廚師嘅刀功同心機, 味道又好, 各種材料都新鮮, 清新又滿足🤭法式西多 $78店員介紹話麵包預先浸咗蛋漿, 所以已經吸晒蛋汁, 我覺得有cream bulee嘅口感🤤custard好特別, 係自家製, 加咗菠蘿粒同姜汁, 減少咗啲油膩感, 有微辣效果當一間店嘅嘢咁好味, 咖啡通常都一般😆(純屬個人觀感), 所以本來就對咖啡冇乜期望, 抱住一試嘅心態, 叫咗杯手沖, 巴西fruity豆, anaerobic washed, 出乎意料咁好味😃果味好岀, 冇唔喜歡嘅厭氧味, 好clean👍🏻另外仲叫咗espresso tonic, 一樣好正, tonic味冇遮咗咖啡味, 好balance, 應該大部份人都會
煙三文魚牛油果班尼迪蛋 $128
果夏威夷蓋飯 $120
法式西多 $78
當一間店嘅嘢咁好味, 咖啡通常都一般😆(純屬個人觀感), 所以本來就對咖啡冇乜期望, 抱住一試嘅心態, 叫咗杯手沖, 巴西fruity豆, anaerobic washed, 出乎意料咁好味😃果味好岀, 冇唔喜歡嘅厭氧味, 好clean👍🏻另外仲叫咗espresso tonic, 一樣好正, tonic味冇遮咗咖啡味, 好balance, 應該大部份人都會鍾意飲
呢度唔只環境舒服, 嘢食好味又有心機, 連service都好好, 每上一道菜, 店員都會簡單介紹做法, 咖啡嘅講解都好詳細, 真心like🧡