2025-05-23 12 浏览
係沙田火車站新開既果汁店,環境舒適企理,乾乾淨淨。而且店內款式多,有不同口味、不同配搭,非常吸引,值得一試。Mango Yogurt 🥤香甜嘅芒果肉配上特製嘅椰奶及Yogurt,不會太甜,而且不是杰杰的口感,有點清新感。而且,飲完之後也有飽肚嘅感覺,非常健康。Pink Jasmine 🍹飲品內有紅火龍果、菠蘿、蘋果、熱情果同茉莉花茶,入口帶點茉莉花茶的香氣,茶香味濃,也帶點鮮果味,不甜而且解渴,健康之選。⭐️⭐️大推大推⭐️⭐️店內曲奇值得一試,睇起來平平無奇,但好好味。一件係花生曲奇,整體好脆口,食落陣陣花生香味,而且唔會太甜,牛油味香👍另一件係朱古力曲奇,朱古力味濃郁,一樣好脆口。兩款都值得再食,下次仲可以試埋佢既燕麥曲奇😋

Mango Yogurt 🥤

Pink Jasmine 🍹

⭐️⭐️大推大推⭐️⭐️
另一件係朱古力曲奇,朱古力味濃郁,一樣好脆口。

兩款都值得再食,下次仲可以試埋佢既燕麥曲奇😋
2025-05-23 0 浏览
健康飲食是健康的基礎,Le Jus以新鮮果汁和健康飲品為主,高品質、天然成分的飲品,製作既美味又富有營養的果汁,打造時尚的飲品!
沙田的「Le Jus」,最近新店開幕,剛巧下午時分經過店舖,在炎熱的天氣,按奈不住,買了幾杯與朋友一同分享。 😋是日選擇: 1️⃣Pink Jasmine🍽鮮豔的顏色,內裡有紅火龍果、香橙、蘋果、熱情果、苿莉花茶,淡淡的甜味,清新的口味。2️⃣Mango Yogurt🍽以芒果、特調椰奶、乳酪為材料,散發豐富的果香,微酸帶點點甜,很滋味。3️⃣Coco Papaya🍽木瓜清甜,特調椰奶的香濃,平民燕窩之稱的桃膠,既可解渴,非常適合在炎熱的夏天享用。4️⃣Orange Zinger🍽混合了新鮮柑桔、香橙、青檸汁,酸甜平衡,清爽涼快感。

😋是日選擇:
1️⃣Pink Jasmine
2️⃣Mango Yogurt
3️⃣Coco Papaya
4️⃣Orange Zinger
🍽混合了新鮮柑桔、香橙、青檸汁,酸甜平衡,清爽涼快感。
2025-05-16
15 分钟 (外卖自取)
其他
2025-05-23 4 浏览
放工經過連城廣場,見到有間飲品店le jus 新開張,仲要做緊只定飲品第二杯半價, 即刻吸引我走入去睇吓, 飲品全部採用全天然、冇防腐劑、冇人造色素、無添加、高纖和純天然水果, 健康之選.飲品選擇多, 有smoothies ,coconut and mango , mocktail and hot drink 系列, 搞到我都有啲選擇困難症, 最後買咗4 杯, 同屋企人一齊share .Hit the gym: 做完運動, 好適合, 又夠飽肚Mango yogurt :芒果加乳酪, 好夾Ginger tonic :有生薑,蜜糖和熱情果, 好適合,薑味唔會太濃,再加埋甜甜地嘅蜜糖和酸酸地嘅熱情果,味道唔錯Coco mango : 好fresh , 椰奶味濃, 啖啖肉芒果肉, 仲加有奇亞籽, 飲落好有層次

Hit the gym: 做完運動, 好適合, 又夠飽肚

Mango yogurt :芒果加乳酪, 好夾

2025-05-21
其他
又有新店進駐沙田Citylink,以健康飲品為主的〔le jus〕飲品店,主打用新鮮水果製成果昔飲品,以自家配搭各種水果及製作,以無添加、不加糖漿及不加人造色素,保留水果中的營養纖維,感覺很方便繁忙的香港人,因為可以在短時間內提供每天所需營養。看看餐單,wellness smoothie系列部更有列明卡路里,非常適合注重健康的人仕飲用,如果用純天然水果果昔取代高卡路的早餐,相信都是一個不錯的選擇,除咗飲品店外還有輕食曲奇餅。【Pink Jasmine】(Big Size HK$39)桃紅色的外表很鮮明又吸睛,裏面材料用了紅火龍果、菠蘿、蘋果、熱情果及茉莉花茶,飲時有飲到粒粒火龍果籽,口感味道自然香甜又清爽,很適合夏天飲。【Mango Yogurt】(Big Size HK$42)作為腸道精選,飲品內水果有芒果、乳酪及特製的椰奶,質感濃厚滑溜,帶有微微的果香同乳酪香,而且有粒粒香甜的芒果肉,整體清新有飽腹感又不會太膩。【朱古力曲奇】(HK$24)有濃郁的朱古力味道,不算太甜。【燕麥曲奇】(HK$24)有高膳食纖維燕麥及提子乾等等,帶來滿滿的層次口感。

Pink Jasmine

Mango Yogurt

【朱古力曲奇】(HK$24)

有濃郁的朱古力味道,不算太甜。
朱古力曲奇
【燕麥曲奇】(HK$24)

有高膳食纖維燕麥及提子乾等等,帶來滿滿的層次口感。
燕麥曲奇
2025-05-17
下午茶
Pink Jasmine
Mango Yogurt
2025-05-23 0 浏览
🍒🍋🍎Le Jus 🥑🍌🍉🥝健康果昔🍊豐富纖維🫐港鐵沙田站樓上Citylink開咗新分店,果昔以多款原隻新鮮蔬果製作,讓身體更快吸收每天所需營養,比起食生果仲方便,比起沙律更高纖,比起果汁更加少糖分一於齊齊👯‍♀️🥤Drink Smart 🌈 Live Well🍀💚Detox 高纖排毒 $42羽衣甘藍🥬菠菜仔+青瓜🥒,菠蘿🍍牛油果🥑檸檬🍋奇亞籽💛Mango Yogurt 芒果乳酪特飲 $42芒果🥭特調椰奶🥥乳酪🩷Pink Jasmine $39紅火龍果+香橙🍊蘋果🍎熱情果+茉莉花額外加配生薑🫚+$3奇亞籽+$5牛油果🥑/希臘乳酪/乳清蛋白粉/桃膠+$8加大杯🥤+$7
🍒🍋🍎Le Jus 🥑🍌🍉
🥝健康果昔🍊豐富纖維🫐

港鐵沙田站樓上Citylink開咗新分店,
果昔以多款原隻新鮮蔬果製作,
讓身體更快吸收每天所需營養,
比起食生果仲方便,
比起沙律更高纖,
比起果汁更加少糖分
一於齊齊👯‍♀️
🥤Drink Smart 🌈 Live Well🍀

💚Detox 高纖排毒 $42
羽衣甘藍🥬菠菜仔+青瓜🥒,菠蘿🍍牛油果🥑檸檬🍋奇亞籽

💛Mango Yogurt 芒果乳酪特飲 $42

奇亞籽+$5
牛油果🥑/希臘乳酪/乳清蛋白粉/桃膠+$8
加大杯🥤+$7
  • Mango  yogurt
沙田連城廣場最近新開純天然smoothie店 LeJus主打無添加、高纖維smoothie,並有多款選擇🍹特別推介Lime Cooler,成份有新鮮青檸、柑橘青檸汁、西柚汁同梳打水,飲落非常清新解渴,夏天消暑一流!☀️🥤另外,推介Mango Yogurt,加入咗特調椰奶,內有濃郁嘅芒果汁同芒果果肉,甜度啱啱好🥭🍦而人氣推介Pink Jasmine則有通便效果嘅紅火龍果、熱情果同茉莉花茶等,飲完感覺輕盈🌸🍍Immunity C內有芒果、香橙、生薑同檸檬等,依家流感肆虐,飲返杯增強免疫力就啱晒💪🍊

熬夜趕工嘅我終於搵到救星!🌟呢度嘅果昔用冰封技術,將成個水果園嘅營養鎖喺杯入面,每杯足料用到3-4份新鮮水果,唔使啃蘋果都補夠每日維他命!🔥下面仲有隱藏優惠🔥🔸Pink Jasmine $39紅火龍果 × 香橙 × 蘋果 × 熱情果 × 苿莉花茶第一啖飲落去,🌸紅火龍果同熱情果嘅酸甜即刻喚醒味蕾!尾韻飄嚟淡淡苿莉茶香,仲咬到粒粒果肉纖維~老闆話一杯嘅維他命C等於8個橙,難怪我連續飲咗3日,塊面啲暗沉真係淡咗!🌙(特別推介俾成日OT嘅姊妹)🔸Mango Yogurt $42呂宋芒 × 特調椰奶 × 希臘乳酪朝早趕時間必飲!用菲律賓樹上熟芒果打成🥭,甜度天然完全唔使加糖。最正係加入椰奶同希臘乳酪,質地綿密似奶昔但更低卡,飲完飽到lunch都唔會手震震~🔸手工曲奇🍪 $24@1朱古力:必試70%黑朱古力版本+朱古力碎,濃郁邪惡花生:香濃花生味,粗粒花生醬製作,咬落去超滿足

🔸Pink Jasmine $39
紅火龍果 × 香橙 × 蘋果 × 熱情果 × 苿莉花茶

🔸Mango Yogurt $42
呂宋芒 × 特調椰奶 × 希臘乳酪

🔸手工曲奇🍪 $24@1
朱古力:必試70%黑朱古力版本+朱古力碎,濃郁邪惡
花生:香濃花生味,粗粒花生醬製作,咬落去超滿足

2025-05-22 2 浏览
平時經過Le Jus都會買返杯,用新鮮蔬果、無添加糖無代糖、高纖低卡嘅果昔好過飲肥仔手搖!🩷Pink Jasmine $39紅火龍果•香燈•蘋果•熱情果•茉莉花茶🍵 茉莉茶清淡有花香,多款酸酸甜甜水果層次好豐富🥭 Mango Yogurt $42芒果•特調椰奶•乳酪🍦 椰奶較厚身飲落口感順滑,酸甜平衡好好飲!🥑 Morning Glory $42牛油果•香蕉•無乳糖鮮奶•堅果芝麻粉🍌 牛油果香蕉都叫常見,但加埋堅果芝麻粉好香亦更高蛋白又通便🤭Regular係380ml,加$7可upsize做480ml,加$10仲有個膠樽

🩷Pink Jasmine $39
紅火龍果•香燈•蘋果•熱情果•茉莉花茶
🍵 茉莉茶清淡有花香,多款酸酸甜甜水果層次好豐富

🥭 Mango Yogurt $42
芒果•特調椰奶•乳酪
🍦 椰奶較厚身飲落口感順滑,酸甜平衡好好飲!

🥑 Morning Glory $42
牛油果•香蕉•無乳糖鮮奶•堅果芝麻粉