2019-01-30 240 浏览
The popular Seoul based cafe has opened its doors in Hong Kong. Everything from the decor to the presentation is super pink and girly and instaworthy. I tried their Strawberry Omelette which is basically a sponge cake wrapped around some cream topped with a strawberry. It was underwhelming to say the least, the cake was on the dry side and the strawberry was quite sour. The whole thing just tasted bland and plain and seemed like something I could get from Maxim. The Strawberry Latte however, I enjoyed a lot more. It’s plain milk flavoured with real strawberry chunks and sweetened with cane sugar. Super natural, super tasty. It’s a bit on the sweet side, which I’m so down for.
2019-01-28 169 浏览
早排好多人排隊嘅LE BREAD LAB, 今日黎到終於無咁多人,仲可以買到個成日售罄嘅士多啤梨奶tim! 不過奶比較稀,果肉亦較少,失望左d喎!值得讚嘅地方係平日去用𣾀豐卡有半價呀😘半價後都值得買黎一試嘅~

2019-01-21
2019-01-28 271 浏览
主打士多啤梨奶嘅韓國甜品店,不過竟然幾次特登過嚟都買唔到傳說中成日賣晒嘅士多啤梨奶(店員話12-1點賣晒,想飲要早!即係過左1點就唔洗嚟了....)存貨未免太少,我都放棄了!唯有改買紫薯鮮奶加4件裝士多啤梨忌廉蛋糕蛋糕味道口感居然似雪芳蛋糕,士多啤梨唔香,唔甜唔酸,忌廉味道正常,但係呢個價錢完全唔抵食紫薯奶明顯紫薯係用粉開嘅,紫薯粉一舊舊融唔晒....充滿期望下去試,換來三個字:無特別!睇嚟士多啤梨奶都唔洗試了

唯有改買紫薯鮮奶加4件裝士多啤梨忌廉蛋糕

紫薯奶明顯紫薯係用粉開嘅,紫薯粉一舊舊融唔晒....

充滿期望下去試,換來三個字:無特別!

睇嚟士多啤梨奶都唔洗試了

2019-01-27 135 浏览
好興奮❗️❗️之前係韓國一試愛上既士多啤梨牛奶,終於可以係香港買到啦🥳🥳今日經過美麗華忍唔住去買一杯懷念下。成間Cafe都裝修到好粉紅色,好有少女心❤️但今日趕時間只可以外賣,真可惜。呢杯士多啤梨牛奶🥛好好飲,好有士多啤梨味,而且仲有好多果粒,飲落口感唔錯。最重要係我平時唔太鐘意牛奶個浸味既人,都好接受到。不過可惜一杯有D太貴,要$48😢。價值方面比韓國貴左10幾蚊。如果平小小一定會成日幫襯。
士多啤梨牛奶

2019-01-27
士多啤梨牛奶
2019-01-20 414 浏览
我這個粉紅控被它燒到了🔥知道韓國這家粉紅色的甜品店來到香港就一直很想試試,今天幸好有朋友陪我過來,中午一時來到,還以為需要排隊但結果時沒有人😂整間裏裏外外也是粉紅色,對於我這個粉紅色控表示超喜歡一心最想喝到草莓牛奶好像一直都缺貨😭 中午一時很多飲品都已經沒有,唯有熱潮過後再試試草莓牛奶。🍓草莓牛奶捲 $68價位不算平價,就是海綿蛋糕夾住滑滑的忌廉再放上1/4草莓,而且做法超簡單。海綿蛋糕還好算是鬆弛,草莓都不酸但未算很甜美。紫薯牛奶$38熱的紫薯牛奶,整體味道還不錯,紫薯味道應該不假,入口還會吃到部份紫薯口感,相信是直接用紫薯打磨而成,但未有太大驚喜。整體未至於再有衝動想要吃多一次,只可以說現實與想像有點距離🙈
我這個粉紅控被它燒到了🔥
整間裏裏外外也是粉紅色,對於我這個粉紅色控表示超喜歡

🍓草莓牛奶捲 $68

紫薯牛奶$38

2019-01-12
2019-01-19 233 浏览
尖沙嘴 Le Bread Lab🧚‍♀️又一間令少女心爆發既cafe 吖♡♡ 全間都好pink pink ,仲有粉紅色既玫瑰花添🌷🌷🌷🌟草莓奶油捲🍓 $68/4件💘賣相美美噠💓💓💓 但賣相勝於味道😅味道沒有驚喜,但是好吃啊😙 忌廉質感輕身而唔會好甜,當下午茶都唔錯架😉💕#reneetst💕評分:😈😈😈😈
尖沙嘴 Le Bread Lab
🌟草莓奶油捲🍓 $68/4件

💕#reneetst
💕評分:😈😈😈😈
2019-01-18 242 浏览
之前見到啲雜誌報道得好勁,咁啱嚟開尖沙咀就買嚟試下啦!見到網上面啲食評話原味無咩驚喜,所以我就揀咗Mocha同士多啤里朱古力味啦! 本身都無話想試佢哋嘅招牌士多啤梨奶,見到用信用卡可以半價($24),就即管試下啦!Mocha味其實都幾足嘅, 雖然啲忌廉無咩話好特別,但係若果當新嘢嘅都可以一試, 朱古力味都夠濃, 賣相都幾靚嘅! 至於招牌士多啤梨奶,係個label上面見到佢嘅成份有: 新鮮士多啤梨, 牛奶同埋蔗糖, 見到網上面啲comment好似唔係幾雀躍, 自己飲完覺得其實都可以嘅, 不過士多啤梨粒就好似冇韓國嗰啲咁多, 歌迷唔可以當係普通鮮奶咁, 其實好似台灣夜市嗰啲甘蔗牛奶, 如果飲過又鍾意嘅, 呢個應該會好啱你口味!
2019-01-15
2019-01-12 268 浏览
韓國既👉🏻LE BREAD LAB👈🏻終於到左香港喇✨一定要去食下先😋..點左招牌”士多啤梨牛奶蛋捲”(HK$68/4件)🍰 個cream 好食到連我呢d唔食cream 既人都覺得正👏🏻質感夠滑又唔膩✔️ 士多啤梨好香甜🍓 係好食既🙆🏻‍♀️.

2019-01-11 265 浏览
之前係韓國已經有食過呢間野因為係我女神朴信惠好鐘意食呢間先識早排睇到facebook話會係香港開即係去試個日一點幾到到竟然唔洗排隊仲有位坐因為個度坐位真係好有限要咗四件士多啤梨蛋糕捲 68蚊4件同埋一枝士多啤梨奶件奶油捲真係好好食雖然只係放一小舊士多啤梨我覺得唔夠喉cream唔係好多所以唔會好漏我一個人就食咗三件了lol個士多啤梨奶我覺得韓國個邊好飲d因為士多啤梨味重d奶味都濃d唔知係士多啤梨未咁當造定點啦不過都好飲既士多啤梨都好夠㗎回頭度 8/10
之前係韓國已經有食過呢間野

不過都好飲既
士多啤梨都好夠㗎

回頭度 8/10
2019-01-10 315 浏览
呢間韓國過江龍新開冇耐,趁未係好多人去既時候,我同朋友就相約去打個靚卡先🤣.成間店都好pink pink 💕港女少女心爆發💓不過座位吾多,影相位都吾多🙈仲好開揚既感覺😂燈光影出黎既效果麻麻,要之後再調色或打燈影🤣.蛋糕仔揀左草莓奶油捲 $68實物睇都幾迷你🤣士多啤梨好鮮甜🍓蛋糕就普通吧。.飲品就揀左熱紫薯鮮奶 $38幾好飲,係甜左些少。其實我地好想試果個士多啤梨奶,但賣晒了,我有兩個朋友分別係我早一、二日去都話好快冇晒,估計係未補得切貨🤫飲品同蛋糕既選擇都算少,應該去一試夠了。
成間店都好pink pink 💕港女少女心爆發💓
不過座位吾多,影相位都吾多🙈仲好開揚既感覺😂
燈光影出黎既效果麻麻,要之後再調色或打燈影🤣

蛋糕仔揀左草莓奶油捲 $68

實物睇都幾迷你🤣士多啤梨好鮮甜🍓蛋糕就普通吧。
飲品就揀左熱紫薯鮮奶 $38

飲品同蛋糕既選擇都算少,應該去一試夠了。

買左盒4件裝香蕉奶油卷,職員攞俾我時以為攞錯,明明張圖係有香蕉片係奶油卷上,即刻問返職員係唔係攞錯左,職員話因為怕香蕉片會熔所以轉左藍莓,香蕉片變成藍莓當場好失望,味道完全唔夾,破壞成件香蕉奶油卷,有d失望
2019-01-04
2 分钟 (外卖自取)
2019-01-04 617 浏览
今日同同事午飯完後,經過這間充滿粉紅少女味的新開甜品店,好奇心之下入去看看。嘩!原來價錢不太親民哦人氣草莓卷12件索價$168,四件也要$68哦其實size細細一口-件,老實說賣相不太吸引,所以我地卻步了!不過比我地發現有-個優惠,只要用恒X信用卡比錢,所有飲品有半價優惠,但只適用於星期-至五。於是同同事即刻買另一款人氣產品草莓牛奶試下原價$48半價優惠$24就飲到,抵呀草莓牛奶 - 賣相幾Fancy見佢即日制造,感覺新鮮。材料有草莓,3.6牛奶及蔗糖。可能對佢期望過高,所以有點失望!失望—,草莓份量比想像中少,只有樽口那位置份量,但它的賣點不是牛奶中有滿滿的草莓嗎?可能我只給了—半價錢吧!?失望二,草莓帶酸不甜,這時節不是草莓當造季節嗎?以我認知應該有好多甜草莓吧!失望三,牛奶雖然用3.6,可惜質地較稀無牛奶香味不過飲落幾滑失望四,不明白為何落蔗糖,令到成枝草莓牛奶好甜,甜味蓋過了牛奶味
人氣草莓卷12件索價$168,四件也要$68哦

外卖自取
用餐优惠
信用卡優惠
2019-01-04 541 浏览
上年韓國IG界人氣大熱既草莓甜品店LE BREAD LAB開到嚟香港啦🥰終於可以親身試吓上年瘋狂俾人洗版嘅草莓牛奶啦👏Le Bread Lab係一間瘋魔韓國嘅夢幻粉紅咖啡館,店舖以士多啤梨甜品為主角😍所以草莓奶油捲同草莓牛奶都係店內既人氣產品☺️-🍴草莓巧克力奶油捲呢一件草莓巧克力奶油捲沿用韓國原有嘅食譜製作,忌廉、蛋糕🍰等食材都係由韓國以低溫運送過嚟✈️。巧克力奶油捲既忌廉同蛋糕都會加入巧克力🍫去製作,最後就係忌廉表面放上草莓🍓。奶油捲個蛋糕餅入口口感鬆軟😊但同時入口亦都非常乾身,所以奶油捲一入口就會令到成個口都覺得好乾😳雖然蛋糕中間加入左巧克力奶油,不過確實幫助唔大🤔巧克力奶油方面,入口口感幼滑,而且甜而不膩👍入口仲有淡淡香濃嘅巧克力味添,奶油捲真不概為店舖嘅招牌產品😁但係表面嘅草莓就有少少敗筆🤨雖然草莓顏色都幾紅潤,不過望落就好似已經雪左幾日咁🤫唔太新鮮,而且草莓入口味道偏酸😔-🍴草莓牛奶草莓牛奶都係每日新鮮製造,店員會將草莓🍓切粒加入到日本3.6牛奶🥛,製作出呢一支人氣大熱草莓牛奶🤗草莓牛奶入口真係非常失望😩因為一嚟飲品嘅牛奶味唔香,二嚟草莓暨唔酸亦唔甜😞只係隱約間有少少草莓嘅香氣

草莓巧克力奶油捲

🍴草莓巧克力奶油捲
草莓牛奶

🍴草莓牛奶
草莓牛奶入口真係非常失望😩因為一嚟飲品嘅牛奶味唔香,二嚟草莓暨唔酸亦唔甜😞只係隱約間有少少草莓嘅香氣😔總括嚟講其實個草莓味同牛奶味都偏淡。但草莓牛奶裏面嘅草莓粒份量都算係幾多😋所以值唔值飲就留返比大家去衡量啦😳
紫薯牛奶

🍴紫薯牛奶
呢一杯紫薯牛奶🥛係冬日特飲,店員加入咗新鮮紫薯蓉去製作,味道濃郁,而且會係杯面撒上心形紫薯粉💜,真係會少女心爆發🥰
飲品入口暖粒粒咁,非常暖胃😚而且紫薯同牛奶嘅比例調校得恰到好處😉所以入口除咗有淡淡的紫薯香味,亦都有飲到鮮奶嘅味道😋而飲品個紫薯味亦都十分天然,入口有淡淡香甜嘅紫薯味😆而且飲品整體嘅味道亦都唔會太甜。紫薯牛奶入口嘅質感亦都十分濃厚,而且幼滑😚所以小編覺得整體來講呢一杯紫薯牛奶都算係相當唔錯🤗
紫薯牛奶
2019-01-03 301 浏览
昨天夜晚訂5盒不同款餅(草莓,芒果,Mocha, 限定款,香蕉)及草莓牛奶,今日11點去取餅。服務員的態度都很友善,親切。同事都話D餅好味,特別是Mocha味及香蕉味,牛奶好飲。
2019-01-03
5 分钟 (外卖自取)
  • 草莓牛奶,Mocha 餅
2019-01-03 381 浏览
下午茶黎左呢間新開既cafe食cake,好似話係韓國過江龍。環境雖唔大座位不多但好靚係以粉紅色為主調,好多打卡位架,有大棵粉紅聖誕樹同桌上有粉紅玫瑰花🌹。佢蛋捲都好多種味道選擇,而最受歡迎係草莓系列,仲見到有ol話買黎做散水餅。🍰草莓牛奶蛋捲($68/4件)細細舊好岩女仔食,食落草莓都幾甜🍓,同cream好夾。味道未算十分驚喜。我地堂食既但都用紙盤裝,用碟應該會靚d。•☕️紫薯熱牛奶($38)賣哂草莓牛奶,所以試下紫薯牛奶,點知有驚喜!😋好香濃既紫薯味,好滑好好飲!杯野有大大個紫色心心好靚呀💜
🍰草莓牛奶蛋捲($68/4件)

☕️紫薯熱牛奶($38)