Recently there is a Twin Star afternoon tea promotion. The afternoon tea set is adorable and some items are good but some are a miss. The sweetness of the mango drink are well controlled.The afternoon tea set arrived and it was overloaded with cuteness. They nailed the mango glutinous rice. The macarons were also tarty without being too sweet. However, the rose tea scone was not aromatic though and it crumbled easily as it was a bit dry.The flavors of the drumstick were good but unfortunately it

The flavors of the drumstick were good but unfortunately it was also not hot enough. It was OK overall but just these misses made it a few steps away from a great review.

2025-08-16
2025-08-25 404 浏览
12:44取的號,13:24下單,14:10取到餐….服務是沒有了。本來打算堂食的,但是等了很久換成外帶。可是服務員卻遲遲不幫忙下單,他說想先安排堂食的客戶入座,但是明明店內已經有收拾好的座位了,卻遲遲不叫號….後來終於有人來幫忙下單了,收了錢後卻不出收據給我嗎,然後他竟然去做其他事了!!!(很無語🙄…),後來是另一位服務員幫我們出的收據。等餐的過程我們去買了飲料,來回的路程大概半個小時,再次回到餐廳,餐廳還未出餐….還需要我們去催。但是我相信這個餐點已經做好放在一旁很久了。因為吃的時候麵已經完全坨了(如圖)…湯和肉也都不是熱的….跟餐的飲料冰也融得差不多了….總結:服務極差,速度極慢
12:44取的號,13:24下單,14:10取到餐….
總結:服務極差,速度極慢
船麵
2025-08-25
90 分钟 (外卖自取)
2025-08-24 0 浏览
海港城有Little Twin Stars event,呢到配合出咗期間限定Twin Stars 套餐,但可惜已經俾人訂晒,食唔到😭,不過都想嚟打卡。佢哋窗口位裝飾Decorte得好靚,配合海景再加上主題人物嘅造型,不過可惜就留咗俾食Twin Star 套餐嘅人,我哋就坐唔到,只可以離遠影相。食物質素就同普通嘅泰國餐廳差不多,Standard水平。佢哋仲有一個好靚嘅打卡位,就係一個Twin Stars 千秋,絕對唔可以錯過。想提一提個客戶體驗,佢哋應該嚴重缺乏人手,好多枱客人走咗都冇人手去執枱,眼見到佢哋啲服務員忙到甩轆,都體諒嘅。

2025-08-23
2025-08-24 0 浏览
我哋今年拍拖周年,就揀咗 Lady Nara 慶祝——店內燈光柔淨、裝潢以泰國風為主,柔和色系加少少金屬,氣氛極適合拍拖約會。點左香茅蝦餅,皮薄饀多,蝦肉彈牙又下味。Tom Yum Soup 微酸微辣,好 refresh,同女友 share 都唔會太嗆。重頭推薦 Green Curry Chicken,濃椰香+辛香料交纏,配埋嫩雞肉同軟飯,香得令人閉上眼慢慢感受。 主食之後嚟個 Mango Sticky Rice,一碟成熟芒果片配黍香糯米飯,椰糖甜香細膩,最啱情侶 share。裝修、服務、食物完全維持一致浪漫線條,價錢適中(約HK$150–180/人),我哋食完都未想行,唔急走。絕對係尖沙咀拍拖小天地。
Lady Nara 今期推出左✨雙子星願下午茶✨,即刻約埋好友去嘆嘆😆,驚喜!!整個tea set 好靚,跟廣告一模一樣,未食,睇到已開心到不得了,每款食物同質素都不錯😋😋😋,最吸睛當然係雙子星造型的芒果糯米飯👍🏻👍🏻👍🏻 ,除此之外,仲附送兩隻雙子星的小碟,價錢仲相當實惠Hk$498/2人😁😁😁
2025-08-12 875 浏览
本人光顧的時段不是繁忙時段間,客人又不是太多人,有幾張吉的窗口位置的,諗住坐窗口位打卡,但被服務員拒絕了...令我有點不開心!不知甚麼原因,送餐的服務員把靚靚的飯餸搗亂了,不完美啊!再一次令我有點失望喔~食物 : 菠蘿蝦炒飯幸好咁熱騰騰,這樣令我滿意,只可惜...炒飯被送餐的服務員弄得不夠完美!味道都算好👍🏻加分😅食物 : 至於芒果糯米飯,芒果可能不是合宜當造,不夠甜美,糯米飯帶點甜,賣相吸引可愛,加分👍🏻
2025-08-07
尖沙咀Lady Nara的泰式奶茶千層蛋糕綿密香甜🍰。蛋糕層層分明,奶茶味濃郁不膩,配泰菜均衡。我點了甜點套餐,蛋糕配芒果糯米飯完美,甜中帶點鹹的泰式風格超獨特。服務友好,店員推薦組合,還會問你甜度偏好;環境粉紅打卡風,可愛舒適,像少女心爆發的咖啡廳。性價比佳,百元內甜點天堂,適合下午茶。位置方便,下次試主菜如冬陰功湯!甜點控來這裡絕對開心。
2025-08-07 527 浏览
一早訂位book雙子星下午茶,打電話多次查詢無職員接聽跟進,社交平台 貼文又唔講清楚時間。再到該介紹網頁訂位,有兩點既選項就揀左兩點!到場先同我講三點開始!冇訂到就等於冇左個set!仲要話果個網頁有其他時間係話比消費者知仲有其他餐點!!明明係活動網頁揀入去!最後book完枱請假過嚟先話無位。
最後book完枱請假過嚟先話無位。

2025-08-07
2025-08-03 1073 浏览
原本去既時候無expect 星期日有午餐,但係門口外面餐牌見到有午餐時又覺得幾好喎。企喺度等位等左10多分鐘,餐廳入面好多空位,但係個侍應都要我哋等到3點後先比入去,入到去點餐時發現無午餐,問d侍應時先話3點完,但外面午餐餐牌係無寫幾點同逢星期幾午餐完結,純粹放喺門口吸引你左入去,入去時候都冇講午餐完結左。真係純粹放係門口誤導人入去。同埋覺得係專登要等到3點後先俾你入去。食物上菜時只係微溫,好普通,仲要加埋咁唔誠實既做生意手法,無下次。

1939 浏览
**泰式牛肉船麵 & 泰式肉碎煎蛋飯 ** 🍜 **泰式牛肉船麵 $158** - 湯底濃味,**可選辣/唔辣** - 料量正常(有牛丸、牛筋、肥牛、豬油渣,配幼河粉) 🍳 **泰式肉碎煎蛋飯 $118** - 太陽蛋 + 正常飯軟硬 - 辣度可選辣/唔辣 (辣有後勁,唔食得辣唔建議點辣) 🍤 **強制性前菜** - 一入座即上泰式蝦片(非免費) - 自動計入帳單$15 💡 **備註**: - 全部單點無套餐 - 餐廳環境寬敞舒適,桌距合理**評價**: 「食物正常但唔算突出,正常份量,價錢反映地段」
**泰式牛肉船麵 & 泰式肉碎煎蛋飯 **

🍜 **泰式牛肉船麵 $158**
- 湯底濃味,**可選辣/唔辣**
- 料量正常(有牛丸、牛筋、肥牛、豬油渣,配幼河粉)

🍳 **泰式肉碎煎蛋飯 $118**
- 太陽蛋 + 正常飯軟硬
- 辣度可選辣/唔辣 (辣有後勁,唔食得辣唔建議點辣)

🍤 **強制性前菜**
- 一入座即上泰式蝦片(非免費)
- 自動計入帳單$15

💡 **備註**:
- 全部單點無套餐
- 餐廳環境寬敞舒適,桌距合理

**評價**:
「食物正常但唔算突出,正常份量,價錢反映地段」

2025-07-28 697 浏览
週末同拍拖慶祝,就嚟Lady Naraest浪漫一下!鋪頭燈光柔和,全場裝修都好靚,拍相好靚。先試香茅蝦餅,薄粉皮包住鮮甜蝦肉,幾有層次;Tom Yum Soup微酸辣,椰香突出,暖胃醒神。主菜Green Curry chicken味道濃厚,但唔會太滯,雞肉嫩滑;Massaman Beef香料感十足,肉又軟又香。甜品Mango sticky rice芒果成熟甜酸啱啱好,糯米飯吸滿椰汁,散發陣陣清新。飲品揀咗椰子梳打,一啖飲落就好清甜醒胃。價錢約HK$160–200/人,屬中上層次。不過拍拖時想有氣氛、又想食得特別,Lady Nara真係唔錯選擇
2025-06-17 1451 浏览
訂了晚餐,7:30慶祝生日,來的兩個碟也有食飯殘留。承載食物的木碟又崩,又污糟。電話已預訂了芒果糯米飯加生日字句,接線生說到場QR code落order即可啦.可是到來的芒果糯米飯,沒有生日字句。糯米飯太硬.我們五個人order了三個甜品分享,卻沒有給我們額外义及碟吃甜品。7:30入座,8:15 已叫last order。說明9:30關門。9:15已叫我們離場。絕對係趕收工。完全沒有專業服務態度,應該沒有下次了。
絕對係趕收工。
完全沒有專業服務態度,應該沒有下次了。
2025-06-16
庆祝纪念
生日
2025-06-06 1788 浏览
食物質素ok,但一入去個帶位目口目面,中途佢比左2隻碟我地,其中一隻好污糟,d食物殘渣乾左喺碟上,用紙巾濕水都抹唔到。要求佢換過隻,又係目口目面,食完埋單,佢遞張單過黎,都係目口目面一句多謝都冇,完全冇服務唔明點解要加一服務費。我地2人lunch食左$500多蚊,叫左個set lunch,半隻燒雞,一個冬陰公湯,加左一碟蝦餅,應該都唔會有下次。燒雞係燒得幾好,不過寫明要等30分鐘,結果好餓就唔好考慮叫呢個。
2025-06-06
庆祝纪念
生日
2025-05-13 2425 浏览
海港城Lady Nara真是一個打卡同美食兼得嘅好地方!環境粉紅夢幻,藤椅同鞦韆位超啱影相!試咗泰式椰子雞湯,椰香濃郁,微辣開胃,雞肉嫩滑好正!仲有龍蝦冬蔭意粉,蝦肉彈牙,醬汁鮮味但略為唔夠辣。甜品泰式奶茶芝士餅creamy又香,超滿足!服務快,窗邊位望維港景一流!不過價錢稍貴,午餐人均$200左右。想chill住食泰菜,呢度啱晒!
2025-04-27 2520 浏览
如果想打卡嘅話可以試下呢間既因為真係環境唔錯 可以邊食邊對住個海景幾有feel👍🏻🤤不過食物就覺得一般 冇話好特別同好好食未叫嘢食之前會送一碟蝦片 好脆好食我叫咗個菠蘿炒飯 味道就一般不過勝在擺盤夠靚 面頭仲有隻大蝦 適合打卡而且份量都足夠另外叫咗碟通菜 呢個就覺得份量有啲少 味道普通 飲品方面就叫咗個芒果沙冰 好fresh好解渴可能我地叫嗰啲嘢食唔夠特別 所以就覺得味道就普通咗啲🤣 下次有機都想再試吓其他菜式😀
如果想打卡嘅話可以試下呢間既
因為真係環境唔錯 可以邊食邊對住個海景