2021-01-31
最近又行返過嚟厚福街食lunch , 見倒open rice book 位有9折不妨又試下🤗。餐廳就喺地面,唔使等又細又層層停嘅Lift真係慳返唔少時間,12:35去到,無乜人,藍色嘅裝修都幾唔錯,衛生情況都幾好,menu選擇都多,有三個course 同2個course , 分別就係有沙律/湯,咁我地都揀咗2個 course , 我要咗個鴨胸香草燴飯,餐有coffee or tea , 加15蚊要我最愛嘅mocha , 野食好快就到,但質素又幾高,唔係整定,係熱辣辣嘅,面有6件鴨胸😊,咬落去係有煎過/焗過,但又有水分同有油分,唔會好乾,飯質感似意大利飯,個汁都調得唔錯,68蚊set 嚟講叫E級,E for Economy, 唔想迫,唔想貴, 服務ok又有啲質素嚟講呢度算幾經濟。😋同事個肉碎欖油意粉都幾好我都試咗少少,唔錯, 除咗肉碎仲有椰菜同黃椒。mocha 就一般般,唔係好夠香。
mocha 就一般般,唔係好夠香。