2018-04-21 100 浏览
在尖沙咀除便食個午餐套餐都要60起跳,反正都係緊係要選間有質數先花得抵食地點都好方便就正正厚福街入到最入,環境裝潢都很好呢到午餐係3course+drink飲品我加錢配了菠蘿Mojito,味道好清新帶少少酒味,好啱夏天飲我選了黑松露比目魚柳意大利飯,先上餐湯係雜菜湯仲會跟上脆多士到飯上檯了,飲粒軟硬適中仲沾上醬汁,比目魚煎得很香又肉嫩,仲有陣陣黑松露香味,整體都不錯好好味喔當日甜品係芝士蛋糕,香濃芝士蛋糕好鬆軟

地點都好方便就正正厚福街入到最入,環境裝潢都很好

呢到午餐係3course+drink

當日甜品係芝士蛋糕,香濃芝士蛋糕好鬆軟
2018-03-21
2018-04-19 102 浏览
午餐去尖沙咀食咩好?正正因為選擇太多所以諗唔到!諗住去厚得街附近行下,因為果邊簡直係一條食街!又有H8!結果比我見到La Postre!午餐選擇好多好吸引!我叫左Tortellini三色雲吞配上菠菜芝士餡料,濃濃青醬超濃郁好驚喜!入口仲有大量果仁和提子乾,每粒雲吞都軟熟,味濃惹味餐飲叫左水果茶。果味濃郁茶味甘甜,好開胃解膩,果味好突出!甜品是檸檬蛋糕,忌廉非常幼滑,甜度唔高而家清新味道,蛋糕軟軟輕盈。
午餐選擇好多好吸引!
我叫左Tortellini

餐飲叫左水果茶。
果味濃郁茶味甘甜,好開胃解膩,果味好突出!
2018-04-18 169 浏览
一直都很想試這間西班牙餐廳知道係尖沙咀有分店更就腳 終於來一試環境舒服好適合幾個朋友聚餐談天說地坐足一整個下午可惜食物份量樣樣都係tapas size但價錢與份量不太成正比🤑要叫好多食物才夠飽😔西班牙炒麵包酥 | $88估唔到$88換來咁細碟🙄不過係幾好食 麵包酥有點像凱薩沙津的麵包粒非常香脆 加上厚切辣肉腸洋蔥等好豐富的口感 味道亦很濃烈配少許沙津菜平衡鹹味會很不錯黑毛豬煙肉欖油意粉 | $98意粉煮得剛好 我喜歡的硬度 有嚼口但比較油 不過味道幾香西班牙海鮮飯 | $298唯一份量較合理的一碟 的確屬2人份飯煮得很好 夠moist但唔會過濕有咬口但唔會太硬 口感很好👍🏻味道亦不錯 好香有輕微辣味 唔算非常濃海鮮只屬🆗 不算特別新鮮 有點dry雜果麻糬窩夫 | $138 (full)新鮮焗出微溫 窩夫外微脆內軟重點係中間有麻糬❗️的確提升口感不過麻糬並不多 沒想像中咁煙韌但略嫌不夠蛋香 雜果都算甜既 無花果好食👍🏻樣就滿分💯味道就一般😐·整體的確有點失望 味道上沒有驚喜份量較細價錢亦唔平..
一直都很想試這間西班牙餐廳

有咬口但唔會太硬 口感很好👍🏻
味道亦不錯 好香有輕微辣味 唔算非常濃
海鮮只屬🆗 不算特別新鮮 有點dry
雜果麻糬窩夫

雜果麻糬窩夫 | $138 (full)
新鮮焗出微溫 窩夫外微脆內軟
重點係中間有麻糬❗️的確提升口感
不過麻糬並不多 沒想像中咁煙韌
但略嫌不夠蛋香 雜果都算甜既 無花果好食👍🏻
樣就滿分💯味道就一般😐
整體的確有點失望 味道上沒有驚喜
份量較細價錢亦唔平..
2018-04-08
新開西班牙餐廳。試下午餐先😆😆如果午餐可以。晚餐應該無問題😝😝午餐價錢由$79-$169。4course。(1) soup/salad(2) main course (3) drink(4) dessert湯。很足料。味道很好主茶份量足夠。環境食物都很好。唯一可惜的是!餐廳勁大油煙。不知道是open kitchen問題,還是抽風系統不足!一人到餐廳盡是油煙味及見得到油煙。感覺完全沒有冷氣。進餐後尤如煮飯之後般大汗淋漓。以及由頭到腳由煙味!如果晚上有活動。強烈建議不要到這餐廳用餐。味道會跟隨你到晚上!
新開西班牙餐廳。試下午餐先😆😆
如果午餐可以。晚餐應該無問題😝😝

午餐價錢由$79-$169。4course。

(1) soup/salad
(2) main course
(3) drink
(4) dessert

湯。很足料。味道很好
主茶份量足夠。
果仁香草汁意大利餛飩
Fresh  Fruit  Mojito
是日甜品
2018-04-13 762 浏览
粉藍色既門面 不知不覺有種走左入赤柱度假既感覺^_^裝修超靚 好適合女士們喺度打卡影番輯靚靚文青相一坐底見到 大家笑左下 哈哈 大家估下笑咩xd蜜瓜黑毛豬-24個月 $198口感幾正 我本身唔係太好蜜瓜不過一場黎到緊係要試下丫 估唔到夾住黎又幾好食因為黑毛豬本身係幾咸 夾埋一齊食反而更加更好入口西班牙海鮮飯 2人份 $298堅係勁多海鮮超大隻蝦 仲要絕對唔係霉蝦飯底睇得出炒得好有心思已切糕三色椒 青瓜 洋蔥等等 好香好入味仲好健康!冇諗過咁大盤 超飽!好體貼地放定碗放殻^_^抹茶麻糬窩夫 $98 half一個前盤加個主食已經勁飽估唔到half 都咁大碟窩夫夠哂外脆 最特別係中間仲有層煙煙韌韌既綠茶麻糬 口感更有層次 平時好少食到!本身驚訓唔著都冇諗住叫咖啡但咁岩坐正隔離見到呢部野真係好想試下!忍唔住叫左杯ice mocha $42果真吸引!希望唔會訓唔著xd埋單仲附送盒迷理糖 好窩心^_^
粉藍色既門面 不知不覺有種走左入赤柱度假既感覺^_^

堅係勁多海鮮
超大隻蝦 仲要絕對唔係霉蝦
飯底睇得出炒得好有心思
已切糕三色椒 青瓜 洋蔥等等
好香好入味仲好健康!
冇諗過咁大盤 超飽!

好體貼地放定碗放殻^_^

抹茶麻糬窩夫 $98 half
一個前盤加個主食已經勁飽

估唔到half 都咁大碟
窩夫夠哂外脆 最特別係中間仲有層煙煙韌韌既綠茶麻糬
口感更有層次 平時好少食到!

本身驚訓唔著都冇諗住叫咖啡
但咁岩坐正隔離見到呢部野真係好想試下!

忍唔住叫左杯ice mocha $42
果真吸引!希望唔會訓唔著xd

埋單仲附送盒迷理糖 好窩心^_^
2018-04-11 74 浏览
補祝朋友生日晚飯,得找間坐得舒服的西餐廳, 看到LA POSTRE 美麗的裝修便一試。藍白色的主題裝置好美,座位亦舒適。我們先點選了飲品------ 仲夏水果茶跟菠蘿莫希托, 再慢慢挑選食品!頭盤我們點了------ 芝士煎蟹餅, 外觀有點像PIZZA, 口感有點像西班牙的薯仔蛋餅, 香味十足! 吃下去有濃濃的芝士蛋香,配上啖啖蟹肉,香口好吃!主菜選擇了------ 西班牙海鮮炒飯, 很久沒有吃過西班牙炒飯了,這店家用足材料, 鋪滿海鮮! 飯粒炒得乾身,入口充滿海鮮的咸香味,賣相跟口味同樣一流! 兩個人吃好飽哦!雖然已經好飽,但還是按捺不住要點甜品, 選擇了店家的招牌------ 雜果麻糬窩夫 好精美的一個甜品, 全部用上新鮮生果配以雪糕,窩夫中間夾著煙韌的麻糬,口感QQ彈彈的好特別, 配以蜜糖同吃, 甜而不膩!好飽好飽的一餐,服務跟食物質素都很不錯的選擇!
藍白色的主題裝置好美,座位亦舒適。

好飽好飽的一餐,服務跟食物質素都很不錯的選擇!
真心...永遠不會再黎...🙄🙄🙄🙄🙄🙄薯條感覺係拎出黎丟架又油又唔好食又少係咩玩法意大利飯啲飯硬到爆炒蜆平均三隻得一隻有料又係咩玩法唔知我以為係個湯黎囉豬手三舊幾十件都唔知有冇唔該曬囉上菜又慢 真心體會到何謂等到寂寞到夜深員工幫你倒水神速快 唔該曬野食又唔係特別好食份量又少切餅費仲要$180係咩玩法🤦🏻‍♀️真心想知道你地付出左啲咩同憑咩收180成間野最特別就係個condom是但搵間西餐都好過呢間垃圾🤦🏻‍♀️
真心...永遠不會再黎...
🙄🙄🙄🙄🙄🙄
真心想知道你地付出左啲咩同憑咩收180
成間野最特別就係個condom
是但搵間西餐都好過呢間垃圾🤦🏻‍♀️
2018-04-05 143 浏览
唔知點解一直都好鍾意食西班牙野近排尖沙咀好似又開咗幾間見到呢間啲食評都唔錯我就一直都想去難得閒日大家收工都得閑擇日不如撞日就連假之後去試下夜晚五點幾去到完全唔使等位成間野嘅裝修都幾靚而且隻色係唔少女仔都好鍾意嘅湖水藍簡直就係打卡勝地一坐低果然兩個friend都比枱面上面嘅濕紙巾同埋美金之間吸引左目光三個人好快就決定咗想食乜首先一定要叫個西班牙海鮮燉飯呢度最好就係可以叫2人份想試多啲嘢梗係叫2人份啦跟住仲叫咗個藍芝士羽衣甘藍沙律,芝士蟹餅同埋一定要試嘅抹茶麻薯窩夫上菜嘅速度都好快 叫左一陣就已經上咗個飯啦個飯嘅份量都好大就算係兩個人份量青口都好似有成六隻蜆有好多 蝦都有四隻啲蝦都算新鮮 而且肉質幾好唔會話梅個炒飯都好足料有青紅黃椒嗰啲味道都唔錯跟住就嚟咗個沙律面頭都好多藍芝士同埋梨因為我比較鍾意食藍芝士所以就覺得好好食佢個沙律就有啲黑醋汁嘅酸酸地都唔錯跟住就嚟咗個芝士蟹餅份量比想像中大 蟹鉗有五隻但係可能芝士份量唔係太夠做唔到拉絲嘅效果呢樣有少少失望但係喺面頭啲芝士都算香下面就係薯仔同埋蛋個蛋餅嘅蛋味同芝士味唔係太夠而且啲蟹鉗就冇乜味 同埋啲肉都係比較水嘅食完鹹野一定要試埋佢個麻糬窩夫咁
唔知點解一直都好鍾意食西班牙野

食完鹹野一定要試埋佢個麻糬窩夫
咁比較特別好似係佢個抹茶
因為都飽飽地叫咗半份
好彩淨係要半份 隔離枱叫咗全份 個size真係好大
半份就有三塊窩夫 一球綠茶雪糕 幾個綠茶brownies同埋兩劈cream 仲有一兜紅豆蓉同埋糖漿
抹茶麻薯窩夫

首先食咗個brownies 非常重綠茶味 有啲回甘 所以非常之好食 完全估唔到呢樣野會係成個甜品最好食嘅
嗰兩劈cream都比想像中好 完全冇hea度
紅豆蓉呢就係罐頭貨啦 所以不吃也罷
比較差呢就係個雪糕
雪到好硬根本用羹都切唔到落去 唯有等佢開始溶嘅時候先食到
個窩夫就正正常常 麻糬嘅份量唔係話太多 都唔係太煙un 主要係夠熱
抹茶麻薯窩夫

食完餐飯呢其實可以填個問卷之後就會送一個cream brulee
其實佢送呢樣野係最最最最失敗嘅一個位
因為實在太冇誠意啦

根本冇用過雲呢拿子去整
食過paul lafayet真係返唔到轉頭
淨係得個甜字 好彩係送嘅
creme brulee

其實呢間餐廳嘅定價都幾進取
我哋三個人食咗呢四樣嘢 買單一個人都成$280
定係喺香港食西班牙野不嬲都咁貴呢!?
2018-04-03
西班牙海鮮燉飯
藍芝士羽衣甘藍沙律
芝士蟹餅
2018-04-05 143 浏览
路過一間Tiffany Blue 門口嘅西班牙餐廳,發現每一樣野都不錯。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~正餐叫左松葉蟹奶油芝士意粉($208)、西班牙青豆煮蜆 ($168)。意粉真的值得一讚👍,蟹蓋入邊有蟹膏,與意粉一齊食,味道好夾,醬汁帶鮮味不滯。蜆處理得好乾淨,湯滲透出酒的清香,帶點兒酸味好有西班牙風味。~~~~~~~~~~~~~~~~~~甜品同飲品分別叫左焦糖香蕉窩夫(Full) ($98)和鮮雜果莫希托 ($78)。窩夫分別由四個心形組,外脆內軟,上面有一層吉士醬加朱古力粒粒,一整個咬落去好有咬口。香蕉面有一層焦糖,脆而不割口。額外還有朱古力醬提供,甜度剛剛好。👍👍👍~~~~~~~~~~~~~~~~~~飲品方面,鮮雜果莫希托有淡淡的酒品、青檸汁、梳打水和薄荷,與雜果配起來意料之外的好。~~~~~~~~~~~~~~~~~~Follow IG👉 @hangryfoody.dy

Follow IG👉 @hangryfoody.dy
2018-03-28
鮮雜果莫希托
松葉蟹奶油芝士意粉
焦糖香蕉窩夫
今日同朋友仔去左尖沙咀行街~一如以往,去到食飯時間,兩個人無idea食咩就會決定去厚福街!去到厚福街,見到呢間地舖外表幾靚,睇埋個menu就決定入去啦~一開始以為呢間係正式既西班牙菜...細看menu先知原來唔係架!!係Fusion西班牙菜~ 好多菜式都唔係傳統西班牙菜~因為我地得兩個人既關係所以我地只叫了兩個main course同兩個飲品~首先係 松葉蟹蕃茄意粉上面個蟹蓋,係有濃濃既蟹膏架!!!意粉入面有好多蔬菜粒,好似有zucchini, 矮瓜, 蕃茄等等mix埋好好食! 意想不到咁match!之後上菜既係 海膽意大利飯~睇落個樣有啲日式~意大利飯好杰身,好濃郁~加埋新鮮海膽都好好食~但有少少滯~ 如果多幾個朋友share會好啲!飲品方面,我就叫左杯水果茶!無乜大驚喜,不過不失啦~但最值得一提,係呢度既service!侍應們都係禮貌超好的!比日本餐廳更加貼心~~

一開始以為呢間係正式既西班牙菜...
細看menu先知原來唔係架!!係Fusion西班牙菜~
好多菜式都唔係傳統西班牙菜~

因為我地得兩個人既關係
所以我地只叫了兩個main course同兩個飲品~
首先係 松葉蟹蕃茄意粉
松葉蟹蕃茄意粉
上面個蟹蓋,係有濃濃既蟹膏架!!!
mix埋好好食! 意想不到咁match!

之後上菜既係 海膽意大利飯~
海膽意大利飯
睇落個樣有啲日式~
意大利飯好杰身,好濃郁~
加埋新鮮海膽都好好食~
但有少少滯~ 如果多幾個朋友share會好啲!

飲品方面,我就叫左杯水果茶!
無乜大驚喜,不過不失啦~

但最值得一提,係呢度既service!
侍應們都係禮貌超好的!
比日本餐廳更加貼心~~
2018-03-17
松葉蟹蕃茄意粉
海膽意大利飯
2018-04-02 73 浏览
After dinner, a friend and I wanted dessert so we went down this small stretch of road in Tsim Sha Tsui with a number of dessert shops. But it must have been a while since we've been here because a lot of the dessert shops seemed to have disappeared!Then we came across La Postre. This bright  blue restaurant that served a variety of food but most importantly at this moment, dessert.The place was fairly spacious. Menu was in English and Chinese with photos of a lot of what they serve.I noticed th

I noticed this: the napkin was like a US dollar bill and the wet towel looked like a condom package. That was hilarious and this place obviously wants to set a humorous mood.

Half Mixed Fruit Waffle ($108). We shared dessert and found this place gives you an option to have a whole or half. The waffle was mixed with mochi and pretty good. It was stretchy and soft. It came with a scoop of vanilla ice cream and some fresh fruit and sweet custard.

Churros ($68). Then came the churros. These were horrible. The churros were  shaped like an "S". They were  soggy and doughy in consistency. There wasn't enough cinnamon sugar. We basically didn't finish this. It was that horrible. I've had some pretty terrible churros in Hong  Kong but this ranks as number one.

While we were eating,  a waitress came  by and asked us to partake in a survey. After filling it in, they thanked us by providing us with a free mini creme brulee! This was nice! The custard was smooth and not too sweet. It had a nice taste of vanilla.

Dessert was mostly good except for the churros. So, I'd stay away FAR away from the churros here. Staff was friendly and courteous. I'd be back for an actual meal next time.
2018-03-26
$100 (其他)
2018-03-29 83 浏览
一直都有留意呢間餐廳,知道佢喺銅鑼灣同中環都有分店,但就一直冇試過!!但近排竟然係尖沙咀厚福街開咗第三間分店,一定要去試下佢呀,其實尖沙咀區都有好多間西班牙餐廳,一直對好鐘情西班牙菜,因為覺得好精緻又好味🤪今日一行十二人去左試哩間野,當然人數咁多係要打去book定枱先啦!先唔講食物質素,呢間餐廳嘅裝修真係好用心,嗰大門口同埋嗰外牆都係好型格既藍色,然後隻碟,刀叉同埋餐巾都好靚,我地嗌左好多野食呀,有單骨雞翼,西班牙粟米片,黑松露薯條,西班牙蛋餅,西班牙海鮮飯,嗌左八人份量,我覺得好好味,啲西班牙飯完全索哂蕃茄同海鮮既精華,龍蝦燉飯都好有驚喜,值得嗌!仲有個西班牙豬手同埋西班牙古法牛肋骨,食完仲嗌埋嗰窩芙,,真係棒住嗰肚走🤤🤤🤤🤤

2018-03-28 76 浏览
之前係銅鑼灣已經食過呢間餐廳,原來尖沙咀都有分店橫掂未諗到食咩,就決定食下呢間分店啦今次就唔食西班牙海鮮燉飯,因為上次已經食過,我反而想食下新既野啤酒海鮮火鍋一開始就有好濃既啤酒味,飲左一小啖都有啲苦澀味,但落完哂啲海鮮之後,酒味就慢慢揮散哂,反而海鮮既鮮味更突出、更鮮甜整壺既湯都被我地飲哂海鮮都洗得好乾淨,又好新鮮芝士煎蟹餅熱辣辣食最好味,凍左之後就有點遜色,所以一定要襯熱食無花果脆批呢個甜品甜度適中,外脆內軟,內軟係因為中間的無花果,有唔同既口感
之前係銅鑼灣已經食過呢間餐廳,原來尖沙咀都有分店
橫掂未諗到食咩,就決定食下呢間分店啦

啤酒海鮮火鍋
整壺既湯都被我地飲哂

海鮮都洗得好乾淨,又好新鮮

芝士煎蟹餅
熱辣辣食最好味,凍左之後就有點遜色,所以一定要襯熱食

無花果脆批
2018-03-28
2018-03-24 107 浏览
知道呢間餐廳係香港有唔少分店..今日就嚟到尖沙咀新開嘅呢一間!如果想來依度食就一定要book位因為我嗰日都差唔多八點幾九點來到出面仲有成條長龍排緊隊...🙈兩個人叫咗雞翼作小食一個西班牙海鮮飯🤤(絕對值得推介!)同窩夫做甜品可惜嘅係叫咗嘅生蠔因為侍應冇落到單仲要係我追左幾次單先發現..而且仲話如果落單就要等多30分鐘..所以最後都冇食到😢😢
知道呢間餐廳係香港有唔少分店..
今日就嚟到尖沙咀新開嘅呢一間!

如果想來依度食就一定要book位

兩個人叫咗雞翼作小食
一個西班牙海鮮飯🤤
(絕對值得推介!)
同窩夫做甜品

可惜嘅係叫咗嘅生蠔因為侍應冇落到單
仲要係我追左幾次單先發現..
而且仲話如果落單就要等多30分鐘..
所以最後都冇食到😢😢
2018-03-24 567 浏览
平時成日都食開日本菜丫,泰國菜丫咁....一係就韓燒打邊爐咁....其實你唔悶我都悶啦...好彩男友係尖沙咀番工,平時佢食飯都會行去厚福街個邊,俾佢發現左有一間裝修超靚既餐廳,仲要係西班牙菜,作為一個西班牙既盲球迂迷,又想試下新意思..今日就同男朋友試下佢啦~裝修真係好精緻,如果唔係FULL HOUSE我真係想周圍打卡影相餐牌終於有好多平時無見過既菜式了仲夏水果茶新鮮水果既鮮味,唔會過甜,仲飲到淡淡既茶香青檸蜜桃沙冰以為有青檸就會好酸,但其實溝埋蜜桃反而中和左本身過甜既味道,沙冰夠綿密細緻,唔好太大粒,太難咬西班牙牛仔蠔肉燉飯一搬上黎個陣香味我到而家都記得....飯唔會太爛,D蠔同牛肉多到數都數唔哂,蠔夠大隻有咬口而且非常JUICY,牛肉鮮嫩唔會過熟你睇下D蠔幾大隻幾肥美芝士煎蟹餅超滿足既一隻蟹腳,仲有咁多隻,蛋餅入面有菇,有薯仔,蛋餅煎得勁FLUFFY什果麻糬窩夫入面是滿滿的麻糬,超煙UN,窩夫又超脆,配埋超鮮甜生果加雪糕,為今晚晚餐畫上左完美句號

餐牌終於有好多平時無見過既菜式了

仲夏水果茶
新鮮水果既鮮味,唔會過甜,仲飲到淡淡既茶香

青檸蜜桃沙冰

西班牙牛仔蠔肉燉飯