2019-08-25 71 浏览
到左8月份,也是一個好開心的月份,所以特別同老公食好野慶祝下。朋友推介過呢間La Postre西班牙菜好正,所以一早book定位,同老公去食餐飯慶祝晚餐時間已好多人,侍應也很細心為我們安排了很好的位置成個餐牌都好靚,看完整個餐牌,點了很美味兩道菜:芝士蟹肉蛋餅,難怪朋友推介我一定要點這個,因為真係熱辣辣,蟹肉連蛋及芝士也很香口食到不停口😋然後點了龍蝦燉飯,這個真的不得了,侍應送來時賣相已好正,亦都聞到好香,急不及待食了兩口,愛上了,真係好好味呀燉飯個龍蝦都好豐富,亦都有膏,真係不得了最後為了餐飯完美,點埋甜品,這個鮮雜果麻糬窩夫,太美了,雜果也很新鮮,而且有我至愛的無花果,為呢餐飯劃上完美句號。

晚餐時間已好多人,侍應也很細心為我們安排了很好的位置
成個餐牌都好靚,看完整個餐牌,點了很美味兩道菜:

食到不停口😋

燉飯個龍蝦都好豐富,亦都有膏,真係不得了

2019-08-19
2019-08-21 85 浏览
本身都無為意原來係一間西班牙餐廳, 上次買完喜茶見到裝修好歐陸風情決定今晚同老公試下, 真係好喜歡餐廳的高貴綠, 感覺華麗之餘不失時尚餐牌選擇都多, 細看才發現原來仲有三間分店! 主要有主菜海鮮飯類, 沙律意粉意大利飯等等 ~ 每次入西班牙餐廳我都必點西班牙炒飯, 今次也不例外! 西班牙海鮮炒飯$298(2人份量)賣相非常精緻, 海鮮豐富, 個飯用蕃茄底食得岀又有微辣配搭得宜 , 兩個人share依個main 份量好足再來一客無花果章魚黑醋沙律 $168做配菜, 章魚好鮮甜多汁, 黑醋沙律有青紅椒同菜中和返paella的飽肚感 最後以無花果脆批$79做總結, 平時以無花果做甜品的餐廳已不算多, 今次滿懷期待 ♥ 店員端來先知道上面有雪糕 , 脆撻上鋪滿無花果片配埋旁邊的少許合桃好夾最後不得不讚兩杯飲品,做得非常岀色~ 老公的藍梅芒果mojito$68 飲落味道清新岀色, 而我的仲夏水果熱茶除了用上twining茶包仲加了好多生果, 嘗岀係清新的生果味好岩養生的我 😙

• 無花果脆批
  • 西班牙海鮮飯
  • 仲夏水果茶
2019-08-19 296 浏览
因為有朋友介紹過,所以一直都想試吓呢間,見yoho就腳就去試吓星期日6點幾嘅時間去,無乜人3個人去,俾咗卡位我地,但位置有啲迫,比平時嘅卡位位置細西班牙海鮮飯 2人份量都幾多,味道都ok蟹肉蛋餅,如果鐘意食蛋嘅人應該都會幾鐘意麻糬窩夫,幾好味,但略嫌某啲生果有啲酸總括黎講,嘢食唔錯,但服務就真係麻麻地喇。我地去嘅時間好早,得2-3枱客,但啲staff成日走去後面,想落order舉極手都無人理無人睇到。仲要自己開口,佢地先識斟水俾你,而啲staff又keep住黑口黑面。所以如果要食呢間,會建議去其他分店,因為呢間嘅服務態度真係唔太好

星期日6點幾嘅時間去,無乜人

3個人去,俾咗卡位我地,但位置有啲迫,比平時嘅卡位位置細

西班牙海鮮飯 2人份量都幾多,味道都ok
西班牙海鮮飯

蟹肉蛋餅,如果鐘意食蛋嘅人應該都會幾鐘意

麻糬窩夫,幾好味,但略嫌某啲生果有啲酸
麻糬窩夫

總括黎講,嘢食唔錯,但服務就真係麻麻地喇。

麻糬窩夫
2019-08-16 78 浏览
今天經過元朗,見到有間西式餐廳,一於去試試。店鋪很大很乾淨,坐得很舒適。首先點了小食蜜瓜黑毛豬,賣相非常吸引。蜜瓜非常鮮甜,黑毛豬也不錯。然後到了重頭戲的主食,有西班牙海鮮燉飯及龍蝦燉飯主打,是二人份量的,也有其他不同的主食。因為朋友喜歡吃龍蝦,便選了龍蝦燉飯,好足料,好大隻龍蝦。燉飯入面的飯也燉得十分入味,充滿著龍蝦味,加埋海鮮在入面,好好味。食完龍蝦燉飯已經好飽,但仲想食甜品,就點了綠茶麻薯窩夫,賣相好美。窩夫好鬆軟,窩夫入面也有少少綠茶夾心,配上綠茶雪糕好好味。喜歡吃綠茶的朋友要試試。

2019-08-15 71 浏览
這一家意料之外的好吃!之前一直沒有試這一家是因為這家的原位置的是APPLE GREEN,吃過一次APPLE GREE覺得一般般,就讓我對這個位置的餐廳沒有什麼信心,但是因為有朋友生日想吃這一家,以便去試一下!餐廳的環境不錯,走復古風!Caesar salad $108很多不同的生果和很香口的麵包粒,口感很好!而且,很喜歡濃濃的美乃滋!松葉蟹奶油芝士意粉 $208這個讓我感到很驚喜!奶油味和芝士很濃但不會說很油很鹹的感覺蟹肉再加上蕃茄和青椒的配搭,增加了多一層的口感和中和了芝士和奶油的重口味最喜歡的是,有一個小小蟹蓋,裡面有蟹膏,加在意粉上混左一齊吃,味道很好又有鮮味!安格斯西冷牛扒配芝士煙肉焗薯皮 $268牛扒沒有過份的調味,所以可以吃到牛肉味,正常水準的好吃薯皮則有點太干身,口感太DRY抹茶麻糬窩夫 FULL $108窩夫的口感很有層次,因為麻糬是加在窩夫的裡面,所以你咬一口時會吃到外脆內軟的窩夫再加上煙韌的麻糬!
這一家意料之外的好吃!
但是因為有朋友生日想吃這一家,以便去試一下!

餐廳的環境不錯,走復古風!

Caesar salad $108

松葉蟹奶油芝士意粉 $208
這個讓我感到很驚喜!
奶油味和芝士很濃但不會說很油很鹹的感覺

安格斯西冷牛扒配芝士煙肉焗薯皮 $268
牛扒沒有過份的調味,所以可以吃到牛肉味,正常水準的好吃
薯皮則有點太干身,口感太DRY

抹茶麻糬窩夫 FULL $108
2019-08-11
  • 松叶蟹奶油芝士意粉
  • 抹茶麻糬窩夫
2019-08-12 114 浏览
同事要調dept ,請佢食餐好嘅Lunch farewell ! 西班牙菜比較少食,就來試下,Lunch 好抵食,比夜晚平一大截🤭🤭3⃣️course lunch set餐湯跟多士 或 沙律🥗絕不欺埸黑松露西班牙黑毛豬扒 最吸引,即叫即做要等15-20分鐘的,一上台,嘩好香😋黑毛豬又稔軟,好重肉香,邊位焦脆,配上黑松露好正!😝仲有5料帶子😍😍薯條好脆呀,淋上秘製source 小小辣,真係停吾到口🤭🤭+ $15 update 左special drink 🥤 鮮雜果莫希托,全是新鮮水果,夏天一流🤩漁夫海蜆意粉好多蜆,新鮮的,特別鮮味,有D海鮮醬汁感覺,非常March ,而且份量好多呢🥰Caramel coffee 就最啱我口味😬😬最尾仲有泡芙甜品,飽到一個點,三百幾蚊來講真系好抵食😋😋

3⃣️course lunch set

餐湯跟多士 或 沙律🥗
絕不欺埸

黑毛豬又稔軟,好重肉香,邊位焦脆,配上黑松露好正!😝

仲有5料帶子😍😍

薯條好脆呀,淋上秘製source 小小辣,真係停吾到口🤭🤭

+ $15 update 左special drink 🥤
鮮雜果莫希托,全是新鮮水果,夏天一流🤩

漁夫海蜆意粉

Caramel coffee 就最啱我口味😬😬

最尾仲有泡芙甜品,飽到一個點,三百幾蚊來講真系好抵食😋😋
午餐
2019-08-10 60 浏览
Yoho 開左間西班牙菜唔使食西餐咁悶啦而且環境好大好寬闊 啱同朋友嚟食飯傾計西班牙海鮮飯 ,呢個飯係二人份量蕃茄味飯。而去上面嘅海鮮都好足料,一d都吾小。星空蛋糕一入門口已經比呢個星空蛋糕吸引住左酸酸甜甜既果味。蛋糕既軟滑呢個係香蕉伯爵茶既波波 佢個口感幾煙銀好似食緊麻薯咁
Yoho 開左間西班牙菜唔使食西餐咁悶啦

而且環境好大好寬闊 啱同朋友嚟食飯傾計

星空蛋糕

一入門口已經比呢個星空蛋糕吸引住左
酸酸甜甜既果味。蛋糕既軟滑

呢個係香蕉伯爵茶既波波 佢個口感幾煙銀好似食緊麻薯咁

2019-07-31 74 浏览
小妹曾經介紹過呢間餐廳嘅甜品,雖然甜品唔係話特別出色,但勝在夠創意。而位於元朗新開嘅分店一樣創意無限,黑膠碟杯墊、避孕套包裝式濕紙巾同迷你版Tic Tac糖,玩味十足!菜式方面,小妹試咗西班牙多士拼盤($158)、漁夫海蜆($98)、松葉蟹奶油芝士意粉($208),味道不過不失。較驚喜嘅居然係甜品——無花果脆批($79),香甜無花果配即整香脆餅批,加上冰凍雲呢拿雪糕,冷熱交加,非常過癮。

2019-07-29
2019-07-21 94 浏览
一下班就約了朋友來吃這家西班牙菜,每次途徑都被她家的裝修吸引,覺得這色調很獨樹一幟,漂亮的藍綠色會讓你眼前一亮。安座後我們點了西班牙海鮮炒飯,哇!感覺一大鍋的海鮮在向我們招手,平時不太吃青口的我也覺得味道鮮甜。飯被海鮮汁伴隨著熱呼呼的特別好吃!再來一碟芝士蟹腳蛋餅,最初被她的賣相吸引,實際上吃起來的味道也很濃郁,特別是熱熱的第一口,伴著芝士的蛋餅融化在你整個嘴裡,再加上飽滿神氣的蟹腳,蟹肉絲絲的充斥著你的口腔,不乾有鮮汁的感覺很贊呢!最後我們還貪心地叫了一份大甜品,抹茶紅豆窩夫雪糕,上來時,我們相視一笑,知道今晚的卡路里一定超標,但面對如此美食也只能顧不得了,雪糕冰冷的和窩夫紅豆一起放進嘴裡的感覺好好吃下次一定會再來!贊!

下次一定會再來!贊!
午飯和同事到元朗形點一期的La Postre嚐嚐西斑牙口味。餐廳裝修高貴雅致,别具型格,座位寬敞舒適。午膳套餐備有多款選擇,跟有沙律或餐湯。是日餐湯是青豆蜆肉忌廉湯 - 入口幼滑綿膩,忌廉味濃郁,蜆肉爽口鮮甜,配上烘得香軟的麵包,份外滋味。南瓜蟹鉗忌廉飯 ($128) - 賣相精緻,松葉蟹肉質鮮嫩,絕非一般貨色,忌廉意大利飯香綿細膩,飯中加了新鮮的南瓜,口感豐富。同事選的是黑松露西班牙黑毛豬扒($189) - 賣相非常吸引,西斑牙黑毛豬豚味鮮甜,入口爽嫩,配上黑松露蘑菇汁,異常惹味。再加上是拉沙蛋黃醬炸薯條及帶子子薑,美味可口。餐飲加$15,分別點了鮮雜果莫希托,和荔枝莫希托,不含酒精的雞尾酒雜飲,味道清新可口,在這炎炎盛夏中來一杯,特別消暑怡神。

餐廳裝修高貴雅致,别具型格,座位寬敞舒適。

午膳套餐備有多款選擇,跟有沙律或餐湯。

成日路過見哩間餐廳 開左成一年都未食過 決定今晚試試餐廳環境好優雅好靚 我地坐卡位 坐得好舒服啲餐具同碟好精緻 女仔見到一定會想打卡影相三人同行 叫左飯&意粉各一 加再個小食個意粉係跟餐 有湯同飲品送黑松露肉丸闊意粉😍😍😍黑松露配意粉真係無得輸 大部分餐廳都會整得好食 哩間都唔例外 yummy🤤🤤🤤西班牙海鮮飯一如往常 西班牙飯係勁大盤上面鋪滿曬海鮮🤤🤤正呀~海鮮肉質唔錯 蝦都大隻 唔會hea你比啲渣野你 味道辣辣地 幾開胃😊蟹肉芝士焗牛油果即整即焗 上菜時仲係好熱🤩如果牛油果再熟啲就好啦 略嫌有少許生同硬哩到慶生真係好好呀 有免費生日牌,即影即有,同一張靚靚卡💙
成日路過見哩間餐廳

黑松露肉丸闊意粉😍😍😍
黑松露配意粉真係無得輸
大部分餐廳都會整得好食 哩間都唔例外 yummy🤤🤤🤤

一如往常 西班牙飯係勁大盤
上面鋪滿曬海鮮🤤🤤正呀~
海鮮肉質唔錯 蝦都大隻 唔會hea你比啲渣野你
味道辣辣地 幾開胃😊

蟹肉芝士焗牛油果

蟹肉芝士焗牛油果
即整即焗 上菜時仲係好熱🤩
如果牛油果再熟啲就好啦 略嫌有少許生同硬

好靚呀張卡💙

哩到慶生真係好好呀
有免費生日牌,即影即有,同一張靚靚卡💙
黑松露肉丸闊意粉
好靚呀張卡💙
2019-07-16 94 浏览
這間位於元朗Yoho 的La Postre,主要以西班牙菜為主,有多些西班牙小食及主菜,當然甜品都是非常吸引。無花果章魚黑醋沙律黑醋酸酸甜甜甜拌在沙律內,有些青瓜、椰菜、洋葱及芝士等,無花果清甜,十分清新開胃。西班牙豬手豬手製作過程比較耐,店員在下單時已通知需時四十五分鐘,豬手足二人份量,而且已經起骨切件,豬手保留肉汁,外皮焗得鬆脆,肉質不會太鞋,但亮點是旁邊的蜜糖,點了蜜糖味道提升,而且配上洋蔥等特製醬汁,跟平時的焗豬手完全不同,別有一番風味。綠茶麻薯窩夫窩夫表面香脆,裏面煙韌有咬口,配上綠茶醬、蛋王醬、蜜紅豆及蜜糖,甜度自己選擇,足二至三人分享。鮮製雜果沙冰以新鮮生果攪拌而成,有清新果肉香味。鮮橙菠蘿果汁綠茶綠茶味道跟生果味都幾夾,而且不會太甜。

無花果章魚黑醋沙律

西班牙豬手

綠茶麻薯窩夫

鮮製雜果沙冰
以新鮮生果攪拌而成,有清新果肉香味。

鮮橙菠蘿果汁綠茶
綠茶味道跟生果味都幾夾,而且不會太甜。
2019-07-12 87 浏览
放咗工同屋企人喺YOHO Mall 揾野食,發現近YOHO Mid-Town 地下有間食西班牙菜既餐廳,屋企人詁未食過西班牙菜,所以決定入去試一試下。首先叫咗個無花果章魚黑醋沙律 ($168)西班牙豬手($388),好大隻,脆脆地,再加D蜜糖,幾好味鮮雜果麻糬窩夫($138),好大份,D窩夫入面有D麻糬,上面仲有個雪糕球,好特別,好味!飲品有好多選擇,本身諗住揀mojito, 最後揀咗鮮製雜果沙冰($68)宇治抹茶紅豆($68)

首先叫咗個無花果章魚黑醋沙律 ($168)

西班牙豬手($388),好大隻,脆脆地,再加D蜜糖,幾好味

飲品有好多選擇,本身諗住揀mojito, 最後揀咗
鮮製雜果沙冰($68)

宇治抹茶紅豆($68)
2019-07-10
2019-07-12 87 浏览
一班好同事約埋 happy lunch,揀咗呢間選擇多元化嘅西班牙餐廳。三文魚窩夫+沙律,健康之選!明太子忌廉意粉西班牙炒飯鮮蝦煙肉意粉我食煙雞胸羅勒意粉,58蚊連飲品好抵食,味道都唔錯,雖然碟底幾油膩,但雞胸嫩滑,配料豐富,意粉都炒得好乾身餐廳有得做會員儲積分,1蚊1分,用咗600分換咗黑松露薯條,薯條好脆好粗身,配合黑松露醬,真係食到停唔到口而且好大份,我地7個人先食得晒。 最後仲用2000分換咗半份雜果窩夫,每人試少少,份量啱啱好,完美嘅句號

三文魚窩夫+沙律,健康之選!

明太子忌廉意粉

西班牙炒飯

鮮蝦煙肉意粉

而且好大份,我地7個人先食得晒。

2019-07-11 128 浏览
見openrice有優惠,西班牙炒飯2人份量減$100,又近屋企,就book位試下夜晚6:30去到,得幾枱人,一入到去聞到好香窩夫味,打算食完主菜就叫窩夫做甜品同老公睇完menu, 決定要一個2人份量嘅西班牙炒飯同一份多士併盤,落單時問多聲個waiter係咪有得減$100,佢木無表情咁問我係咪openrice訂枱,我話係,佢繼續面無表情只微微點一下頭就當答左我,我覺得好無禮貌西班牙炒飯上枱,都算幾多海鮮,但d海鮮食落無鮮味,個炒飯亦無海鮮味,而且又油又好辣,我同老公都唔食得辣,但menu同點菜時waiter都無提醒係辣嘅之前到個多士併盤,多士又係勁油,上面嘅配料亦唔特別好食食完主菜之後,已經無mood食佢地嘅甜品埋單2個人4百幾蚊,都唔知食左d咩

之前到個多士併盤,多士又係勁油,上面嘅配料亦唔特別好食

食完主菜之後,已經無mood食佢地嘅甜品

埋單2個人4百幾蚊,都唔知食左d咩