2024-04-03 22 浏览
大家都知道山林道是食街餐廳林立今次就去了一間超值的西餐廳價錢經濟實惠食材絕對不馬虎一次過試了三款魚的料理自家製醬醃煙三文醬汁濃郁令三文魚更有層次本日日本魚料理今天是新鮮的池魚外皮炸得非常香脆但魚肉仍然嫩滑火炙日本醋漬慢煮鯖魚飯火炙的香味,遠遠已經聞到鯖魚厚實好吃這麼熱的天氣還點了一支La Croisade白酒配襯其他小食也不錯全麻炸雞翼 外脆內滑厚玉子燒 蛋味香濃店家自家製的玫瑰花茶超級好喝又解暑而且不會太甜
大家都知道山林道是食街

今天是新鮮的池魚
外皮炸得非常香脆
但魚肉仍然嫩滑

火炙日本醋漬慢煮鯖魚飯
火炙的香味,遠遠已經聞到
鯖魚厚實好吃

店家自家製的玫瑰花茶
超級好喝又解暑
而且不會太甜
2024-04-03 18 浏览
鍾意週圍去嘅我最鍾意週圍去食下玩下輕鬆下... 有時自己一個人食下感受下餐廳嘅環境 同埋食啲好味嘅嘢真係人生一大快事!呢一日晏晝嚟到山林道Just'er Bar & Restaurant 食晏晝. 我第一個到場, 啱啱開舖坐冇耐, 已經有三四位枱坐咗人. 今日一人前試下啲新嘢, 煙三文魚免治肉醬蕃茄意粉, 一個Juster科布Cobb, 一揸洋金菊蜜糖茶(芒果味), 個煙三文魚落咗啲芝士粉好味好睇又好食, 啲蔬菜沙律又新鮮又嘢味, 鍾意食三文魚嘅我又食咗一個 肉醬意粉啲肉醬有啲彈牙, 三文魚依然係咁好味, 特別一贊係洋金菊蜜糖茶附帶芒果味飲落又幾特別幾出色抵贊, 最後食嗰個係薯蓉煎帶子, 配埋啲沙律有幾好味喎! 依餐一人前食咗港幣$207蚊, 算係勿超所值.

依餐一人前食咗港幣$207蚊, 算係勿超所值.

2024-04-01 21 浏览
中午和朋友來到佐敦,當然是要來吃有名的西餐廳JUST'er Bar & Restaurant。芝麻雞翼做法好特別,在煎炸之前就先將芝麻撒在雞翼上,所以芝麻已經同雞翼融為一體,外層是薄薄一層深黃色煎皮,與眾不同的酥脆,又有芝麻的香味!香草慢烤美國雞配薯蓉滿滿一盤美國雞,感覺係將整個雞送上來,分量好大!經過香草慢烤的過程,雞肉保持一百分的嫩滑度,柔軟多汁,保持了其自然的鮮味。另外,雞肉又吸收了香草的香氣,更加美味!自家製醬醃煙三文魚三文魚鮮美,又有煙燻的香氣,再加上自家製醬,口感豐富。黑松露牛肝醬卡邦尼意粉非常濃郁的黑鬆露和牛肝醬味,令到卡邦尼意粉擁有濃郁的肉香和柔滑的口感,好味到令人陶醉!玫瑰花茶好大一壺玫瑰花茶,充滿玫瑰花芬芳和茶葉的香醇,帶來一份芳香和舒緩的享受!
芝麻雞翼

香草慢烤美國雞配薯蓉

自家製醬醃煙三文魚
三文魚鮮美,又有煙燻的香氣,再加上自家製醬,口感豐富。

黑松露牛肝醬卡邦尼意粉

玫瑰花茶

今天與太太去尖沙咀,走入 JUST'er Bar & Restaurant 午膳,這餐廳擁有舒適的環境和豐富多變的菜單。 我們點了前菜,自家製醬醃煙三文、芝麻雞翼,大大碟,好好味。之後,我們品嚐了香草慢烤美國雞配薯蓉,這一定是廚師精心製作的招牌菜式,雞肉非常嫩滑,我的太太說這是她吃過最好吃的雞扒,獨特的烹飪技巧和新鮮的食材完美結合,每一口都讓我回味無窮。 另外,還有醬油風白汁三文魚扁意粉,味道濃郁的意粉搭配豐富的魚肉,令人垂涎欲滴。配搭老闆推薦的三分鐘舒緩經痛的玫瑰花茶,清新帶少少甜,為整餐增添優雅的氛圍。 除了美味的食物之外,服務人員的周到招待也讓我們感到賓至如歸。專業親切,不僅樂意向我們介紹菜單,還會細心回應我們的需求,令我們享受到完美的用餐體驗。 #JUST'er Bar & Restaurant#尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

#JUST'er Bar & Restaurant
#尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
2024-03-19 64 浏览
難得今日晏晝可以Work from Home,就去跟媽媽嘆個午餐先,揀咗地點方便的佐敦站附近的小店,因為朋友之前食過說食物質素非常好,果然冇令我哋失望,我們輕食點了以下三款食物及一樽飲品:~蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉加入了羅勒、蕃茄、蒜容及辣椒的調味,不會很辣,卻十分開胃醒神,正合我們心意;意粉的口感彈牙,加上美味的蜆肉,很快便給我們秒殺了!~美國雞配薯蓉這個烤雞肉廚師的火候掌握得很好,皮很香脆,雞肉嫩滑,非常好味,配胡麻醬也十分匹配,又有少許香草調味,很耐都冇食過咁高水準的雞肉❤️~烤牛肉牛肉口感鮮嫩兼有牛味,生熟度剛好,配沙律菜非常合適,美味可口👍~熱玫瑰花茶清新怡人,玫瑰的花香加上調製得剛剛好的甜味,飲起來感到舒暢和放鬆,不錯的選擇😊順帶一提,小店的霓虹燈寫上 「全院滿座」幾特別,喜歡打卡的朋友可以來試吓啲食物及打卡,令佢全餐廳滿座🤣

~蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉

~美國雞配薯蓉

~烤牛肉

~熱玫瑰花茶

2024-03-18 71 浏览
兩個人坐低見到個好吸睛既門西淋牛豬仁雞VS蝦兵蟹將🤣個名吸引所以叫左~不過就要揀 豬🐽/牛/魚🐟,然後就有齊龍蝦、炸軟殼蟹、半隻雞,薯條🍟/意粉🍝我地就揀左以下既配搭😋🔸豬😋份量男人就未必夠分,但食得出炭燒出黎既美味😆🔸龍蝦就中規中矩🤓份量就正常,肉質彈牙鮮甜🥸🔸炸軟殼蟹就淡淡肉 😻炸得岩岩好🔸雞就好嫩仲有陣陣香味🔸薯條炸得岩岩好地點:尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

我地就揀左以下既配搭😋
🔸豬😋份量男人就未必夠分,但食得出炭燒出黎既美味😆
🔸龍蝦就中規中矩🤓份量就正常,肉質彈牙鮮甜🥸
🔸炸軟殼蟹就淡淡肉 😻炸得岩岩好
🔸雞就好嫩仲有陣陣香味
🔸薯條炸得岩岩好

地點:
尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
2024-03-17 50 浏览
同閨蜜去咗山林道一間酒吧西餐廳lunch,座位唔算多,落地玻璃設計好光猛,可以邊食邊欣賞街景,忙裏偷閒!♡三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶好香玫瑰花香味,飲落清甜又養生好好味。一大壺啱晒我同閨蜜一齊分享♡♡前菜揀佐自家製烤牛肉沙律牛肉入口好嫩,,連同沙律好清新開胃!主菜:♡香草慢烤美國雞配薯蓉 雞扒煎得兩邊焦香,,肉質鬆軟細嫩多汁,,配上creamy 薯蓉連同胡麻醬真係Perfect match!雞扒煎得兩邊焦香,,肉質鬆軟細嫩多汁♡蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉蒜香意粉辣辣地,伴以羅勒,好香好夾,蜆肉份量都多!餐廳環境舒服,亦好啱一個人享受me time嘅好地方☕

♡三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶

♡前菜揀佐自家製烤牛肉沙律
牛肉入口好嫩,,連同沙律好清新開胃!

主菜:
♡香草慢烤美國雞配薯蓉

雞扒煎得兩邊焦香,,肉質鬆軟細嫩多汁

♡蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉
蒜香意粉辣辣地,伴以羅勒,好香好夾,蜆肉份量都多!

餐廳環境舒服,亦好啱一個人享受me time嘅好地方☕
2024-03-14
用餐时段
  • 蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉
  • 香草慢烤美國雞配薯蓉
  • 自家製烤牛肉沙律
2024-03-13 31 浏览
今天與朋友去了尖沙咀的山林道一家名為'JUST'er Bar&Restaurant'的餐廳吃午餐,它的菜色獨具特色,每一口都好好味。 我們點了特色飲品,三分鐘舒緩經痛玫瑰花茶,讓我享受茶香中輕鬆愜意。此外,還有美乃至白汁帶子(半生)扁意粉,帶子肉鮮嫩,搭配意粉的香滑口感,每一口都讓人驚艷。不得不提的還有蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉,融合了羅勒的香氣和蕃茄的鮮甜,讓人回味無窮。巴馬火腿和牛油果沙律的絕妙搭配,帶來意想不到的美味。最後,別忘了品嚐香草慢烤美國雞配薯蓉,每一口都是對味蕾的滿足。 'JUST'er Bar&Restaurant'不僅擁有出色的菜色,還擁有舒適的氛圍和親切的服務,讓顧客們在這裡用餐時感受到賓至如歸的溫馨。如果你想品嚐來自不同國度的美食,感受別樣的用餐體驗,千萬不要錯過'JUST'er Bar&Restaurant'這家美味可口的餐廳。

2024-03-10 35 浏览
JUST'er Bar and Restaurant尖沙咀山林道🍽️。中午午餐套餐價格為$83,包括以下食物:- 味增煎半生北海道帶子,北海道帶子經過味增煎烤🍢🍡。- 自家製醬醃煙三文魚,三文魚經過特殊醃製程序,散發出獨特的煙燻風味🐟🔥。另外叫了醬油風白汁三文魚扁意粉,$68 就可以飽飽🍝🐟🍤。飲品卻令人耳目一新,他們推薦洋甘菊蜜糖茶檸檬,$45,這杯飲品結合了洋甘菊茶和檸檬的清新風味,甜中帶酸,非常開胃👍🏻🍵🍋。
JUST'er Bar and Restaurant
尖沙咀山林道🍽️。

中午午餐套餐價格為$83,包括以下食物:
- 味增煎半生北海道帶子,北海道帶子經過味增煎烤🍢🍡。

另外叫了醬油風白汁三文魚扁意粉,$68 就可以飽飽🍝🐟🍤。

2024-03-08 58 浏览
Just'er Bar是一家位於尖沙咀山林道路的餐廳,今天我經過時被它吸引住了。這間餐廳的環境相當清靜,讓人感到放鬆舒適。當我走進門口,午市餐牌上的眾多主食引起了我的興趣,而且價格都在六十幾蚊左右,相當實惠。我們兩個人決定分享幾道美食,首先是巴馬火腿牛油果黑醋沙律菜。這道菜結合了巴馬火腿的鹹香和牛油果的濃郁,再加上黑醋的酸味,形成了開胃的沙拉。接下來是紅酒燉牛肉,牛肉經過悶燉後變得極為軟嫩,讓每一口都充滿了濃厚的肉汁。蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉是另一道我們品嚐的主食。意粉以蜆肉為主角,加入了蒜容和辣椒的調味,再伴以羅勒。意粉的口感彈牙,每一口都散發出香甜的番茄氣色。最後,我們點了洋甘菊蜜糖檸檬茶來解渴。這杯茶清新怡人,洋甘菊的花香和檸檬的酸爽完美結合,加上蜜糖的甜味,讓人感到舒暢和放鬆。

2024-03-07 33 浏览
今天下午,我和太太到位於尖沙咀山林道的“JUST'er Bar & Restaurant(尖沙咀)”吃午餐。在這個溫馨的用餐環境中,我們品嚐了一系列精緻的西餐美食,享受著愉悅的用餐時光。作為開始,我們點了清新怡人的甘菊芒果汁,清涼宜人,讓我們的胃口大開。飲了飲品,我們接著品嚐了蜆肉意粉,那道精心烹製的意大利意粉讓人食指大動,每一口都充滿了美味的海鮮鮮味,令人回味無窮。美國雞薯蓉是我們的愛吃之一,細嫩多汁的雞肉搭配鬆軟香氣四溢的馬鈴薯蓉,口感豐富,又飽又好味。最讓我們驚艷的是自家製醬醃煙三文魚,清新的煙燻味道和醬汁的混合,讓我們對這道菜贊不絕口。除了美食,細心的服務和溫暖的用餐環境也為我們的午餐增添了樂趣。和太太一起分享西餐盛宴,讓我們更加親密地拉近了彼此的距離,共同享受。

2024-03-05 39 浏览
一間位於尖沙咀山林道的餐廳,主打西餐美食,每一份餐點的性價比高,好味又抵食。另外牆壁係好多人打卡既霓虹燈牌📸懷舊感十足course menu $83巴馬火腿·牛油果整個配搭清晨開胃,肉質柔軟、甘甜芳香,味道細緻。香草慢烤美國雞配薯蓉雞肉嫰滑煎得剛剛好🙆‍♀️薯蓉好香牛油味🧈好creamy配埋胡麻醬一流。蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉 $64味道清新,酸酸甜甜,好開胃,仲有我最喜歡既蜆肉榛子鮮奶咖啡 $28口味較甜,奶香味濃。JUST'er Bar & Restaurant📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖📞23415628 #hkmama #優惠 #discount #尖沙咀 #TsimShaTsui #飲食 #美食 #hk #foodie #hkfood #hkfoodie #foodiehk

course menu $83
巴馬火腿·牛油果
整個配搭清晨開胃,肉質柔軟、甘甜芳香,味道細緻。

香草慢烤美國雞配薯蓉

蒜香辣羅勒蜆肉蕃茄意粉 $64
味道清新,酸酸甜甜,好開胃,仲有我最喜歡既蜆肉

榛子鮮奶咖啡 $28
口味較甜,奶香味濃。

JUST'er Bar & Restaurant
📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖
📞23415628

早2日系尖沙咀做完facial之後就同朋友系附近食lunch😊我地叫左個lunch set,入面包含左前菜、主菜同飲品;前菜揀左✨自家製烤牛肉✨ + $25肥瘦適中、牛味超濃既和牛肉烤到啱啱好,外層微焦,肉心顏色仲系粉粉嫩嫩😍滑嫩得梨仲帶有超多肉汁!配埋生菜、小番茄-齊食,少少油既感覺都唔會有,正👍🏻✨香草慢烤美國雞配薯蓉✨ $83大大塊既無骨雞扒充滿住滿滿清香香草味,真係又香又嫩🤣;伴碟既薯蓉份量都唔少,質感綿滑兼帶有好香牛油味👍🏻✨醬油風白汁三文魚扁意粉✨ $68可能呢個白汁系醬油風既關系,比起平時食開既白汁多左陣醬香味,感覺香d之餘仲冇咁漏👍🏻煙煙韌韌好有咬口既扁意粉掛滿晒呢個汁再加埋滑嫩鮮味既三文魚-齊食真係正到爆,本身麻麻地白汁既我都超快秒哂❣️✨洋甘菊蜜糖茶芒果✨ $43呢排天氣又凍番,所以叫左個幾有特色既熱飲;呢個熱飲入面含有洋甘菊丶蜜糖同埋芒果,洋甘菊味會比較重,飲落甜甜地又唔會太甜,特別得梨夠唒暖身🫶又係-間質素高,價錢平,性價比高既餐廳呢👍🏻🧡JUST'er Bar & Restaurant📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖港鐵佐敦站D出口,步行約4分鐘

我地叫左個lunch set,入面包含左前菜、主菜同飲品;

前菜揀左✨自家製烤牛肉✨ + $25

✨香草慢烤美國雞配薯蓉✨ $83

✨醬油風白汁三文魚扁意粉✨ $68

✨洋甘菊蜜糖茶芒果✨ $43

又係-間質素高,價錢平,性價比高既餐廳呢👍🏻

🧡JUST'er Bar & Restaurant

📍尖沙咀山林道13號地下A1-A2號舖

港鐵佐敦站D出口,步行約4分鐘
2024-03-04 25 浏览
‼️❗️‼️❗️‼️❗️‼️‼️❗️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️❗️✍🏼 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 $490千祈唔好比外表蒙蔽,係,佢大大份,好吸引似好好食,但係食落1. 唔好食 2. 所有肉都好鹹 3. 牛扒唔係啲咩好嘅質素 4. 好迫,坐得好唔舒服 5. 雖然仲係肚餓,不過都唔大興趣再食其他野🥲呢個platter set 佢收我$490+1我只可以講唔會有下次!

✍🏼 門西淋牛豬仁雞 VS 蝦兵蟹將 $490
呢個platter set 佢收我$490+1
我只可以講唔會有下次!
2024-02-27 52 浏览
第一次來這家餐廳比佢超大的落地玻璃吸引風格很特別老闆人好好經常問我夠唔夠食好唔好食非常好客店鋪的食客全是年輕人好適合大家吹水聊天而且地理位置很方便風景好好一邊吃飯一邊看落地玻璃
第一次來這家餐廳
比佢超大的落地玻璃吸引