2025-02-25 299 浏览
最近在灣仔 Jo Jo Indian Cuisine品嚐了一系列印度美食,每道菜品都展現印度料理的獨特魅力,大概是因為餐廳歷史悠久,成立於1985年,在現在舖位亦有5年,別具實力!Punjabi Samosa (薯蓉青豆咖喱角)這道Samosa外皮金黃酥脆,內餡則是香濃的薯蓉和青豆。每一口都能感受到內餡中的香料層次,令人垂涎欲滴。特別是搭配些許薄荷醬,增加清新口感,平衡餡餅的濃郁,非常適合作為開胃小吃。至於小吃Pani-Puri (脆炸薄圓球)是一道經典的印度小吃,外皮酥脆,內餡豐富。每一口都能感受到香料水的清新與濃郁,讓人不禁陶醉。而Hot and Sour Garlic Prawn (酸辣蒜蓉炒鮮蝦)這道蝦仁鮮嫩多汁,酸辣的調味恰到好處。蒜蓉的香氣與酸辣的風味交融,讓人一口接一口。每一口都充滿了刺激的味覺享受,特別適合喜歡辣味的食客。主菜我們要了Kashmiri Rogan Josh (喀什米爾咖喱羊肉)。這道咖喱羊肉的湯汁濃郁,羊肉鮮嫩,香料的使用恰到好處,配上印度薄餅,十分惹味!甜品要了Kesari Rasmalai (傳統印度芝士藏紅花丸子)。這道甜品是用芝士丸子浸泡在濃郁的

甜品要了Kesari Rasmalai (傳統印度芝士藏紅花丸子)。這道甜品是用芝士丸子浸泡在濃郁的牛奶和藏紅花的混合液中,口感柔軟,甜度適中。每一口都是一種奢華的享受,它的甜蜜與香氣讓人感到無比滿足。

Jo Jo Indian Cuisine (灣仔)
地址:灣仔駱克道37-39號得利樓2樓
2025-02-19 237 浏览
餐廳1985年開立,喺灣仔樓上舖已經五年,以正宗的印度風味和精緻的烹飪技巧深受食客喜愛,有唔少印度及外籍人士捧場。醬汁咖喱角 $108咖喱角外皮酥脆,內餡以薯仔和香料為主,口感綿密且帶有濃郁的香料香氣。搭配特製的酸甜醬汁,味道層次更加豐富。 土窯灶烤羊排 $188羊排經過土窯灶烤後,外層微焦,內裡肉質鮮嫩多汁,香料的味道滲透其中,帶有淡淡的煙燻香氣,用鐵板呈上,保持到溫度。 白腰果汁煮雞 $158這道菜以白腰果汁為基底,雞肉煮得軟嫩入味,醬汁濃郁且帶有堅果的香氣,味道層次豐富,好滿足。 酥皮薄餅 $42薄餅外皮酥脆,內裡柔軟,帶有淡淡的牛油香氣,無論是單獨享用還是搭配咖喱,都非常適合。 Lassi $64這款傳統印度飲品口感濃郁,帶有酸奶的酸甜與淡淡的果香,清爽解膩,是搭配印度料理的絕佳選擇。 Ambi Panna $64以芒果為基底的Ambi Panna,酸甜中帶有微微的辛香,口感清新,非常適合在享用濃郁菜式後飲用。

醬汁咖喱角 $108

土窯灶烤羊排 $188

白腰果汁煮雞 $158

酥皮薄餅 $42

Lassi $64

Ambi Panna $64
2025-02-17 222 浏览
又係睇開飯介紹既人氣餐廳,估唔到灣仔都有一間咁好咁有特色嘅印度餐廳,位置也容易找在教堂對面抬頭就見到在二樓,雖然開業也有一段時間,但也保持得很光鮮亮麗,侍應都係印度人,態度有禮👍,早到叫了杯特色Cocktail🍸,必食既印度🇮🇳薄餅和印度咖喱,CP值也很高,我們五人坐在窗邊梳化位置,餐廳也佈置得很有印度特色,很美坐得也很舒服,食物質素高😋,下次放工也很大機會再和朋友來晚飯飲嘢😊星期五訂座還有8折,真心抵食
清水
這度印度菜也是必吃的
印度🇮🇳咖喱🍛
  • 脆炸薄圓球
  • Naan
呢間印度餐廳由印度人主理,喺1985年成立,灣仔店舖已經營5年了~ 食物出色質素高,環境亦好靚坐得好舒服👍 lunch仲有自助午餐,附近返工值得一試!✨炸薄脆餅 $22超級脆口但係又唔油,配上非常清新同埋辛口嘅紫洋蔥、芫荽、青瓜粒、蕃茄粒,再加上惹味嘅辣椒粉,呢個餐前小食好開胃🙌🏻!✨脆炸薄圓球 $68圓球薄得黎好香脆,鷹嘴豆、薯蓉搭配香料,食之前淋上芒果汁或者清新嘅薄荷汁,味道獨特。✨酸辣蒜蓉炒鮮蝦 $138有四隻蝦,夠大隻,蝦肉飽滿彈牙,炸到皮薄香脆。味道酸酸甜甜,微辣,再配上洋蔥、蔥、薑絲同埋印度香料一齊炒,味道好香,好好味😋❤️!✨洋蔥薯仔薄餅 $44薄餅即叫即烤,入面有薯蓉,熱辣辣配咖喱啱晒~✨牛油雞咖喱 $158✨白腰果汁煮雞 $158兩款汁同樣味道香濃可口,配薄餅或者飯都正。牛油雞本身醃得比較入味,夠惹味,而白腰果汁個雞件肉質就比較嫩滑,個汁好creamy👍!✨Kulfi 開心果秘制雪糕 $68呢種雪糕由鮮奶慢火燉煮幾個鐘整成,口感好特別,比較濃稠綿密,上面好多果仁粒,充滿濃郁嘅奶香味,可以一試。✨Mango Lassi $64乳酪味濃郁,飲落陣陣芒果香味🥭,兩種味bala

✨炸薄脆餅 $22

✨脆炸薄圓球 $68

✨酸辣蒜蓉炒鮮蝦 $138

✨洋蔥薯仔薄餅 $44
薄餅即叫即烤,入面有薯蓉,熱辣辣配咖喱啱晒~

✨牛油雞咖喱 $158
✨白腰果汁煮雞 $158

✨Kulfi 開心果秘制雪糕 $68

✨Mango Lassi $64
乳酪味濃郁,飲落陣陣芒果香味🥭,兩種味balance得好好,完全唔會太甜!

✨Yellow Sky $82
菠蘿同埋西柚嘅香味好清新,酸酸甜甜好解膩。
2025-02-05 286 浏览
在大學時認識的印度好友帶我來吃吃傳統的印度菜!🌶️✨這店是她的最愛~我也很期待!🛎 $68 脆炸薄圓球 Pani-Puri 脆炸薄圓球是我最愛的印度小食😍外皮酥脆,內裡倒滿了香濃的醬汁😋比較符合港人口味的是黃色的那瓶~是芒果口味!!!酸酸的,超好食喔🥳🛎 $198 羊腿咖喱 Lamb Shank Curry 這道菜是用小羊腿慢燉過😏搭配肉桂和酸奶醬,味道濃郁~羊肉軟嫩入味🍖🍛咖喱亦很有風味👍🏻👍🏻👍🏻🛎 $98 洋蔥香料炒秋葵 Rajathani Bhindi這搭配非常獨特😜香脆的秋葵與新鮮的春蔥和印度香料一同炒製,口感鮮嫩!🥬🌿🛎 $48 羊肉烤餅 Keema Naan 羊肉烤餅的餅皮外脆內軟,包裹著香濃的羊肉餡,無論是單吃還是搭配咖喱,都十分美味,是不可錯過的美食!🍞🍖🛎 傳統印度芝士藏紅花丸子 Kesari Rasmalai $68 味道香甜,搭配藏紅花的香氣,是完美的甜品!🍮🌼我🛎 Mango Shake $68 第一次看到有拉花的芒果奶昔🤣十分清爽~芒果味超濃郁,很厚醇的感覺🥭🥤
在大學時認識的印度好友帶我來吃吃傳統的印度菜!🌶️✨
這店是她的最愛~我也很期待!

🛎 $68 脆炸薄圓球 Pani-Puri
脆炸薄圓球是我最愛的印度小食😍
酸酸的,超好食喔🥳

🛎 $198 羊腿咖喱 Lamb Shank Curry
這道菜是用小羊腿慢燉過😏
搭配肉桂和酸奶醬,味道濃郁~
羊肉軟嫩入味🍖🍛
咖喱亦很有風味👍🏻👍🏻👍🏻

這搭配非常獨特😜
香脆的秋葵與新鮮的春蔥和印度香料一同炒製,口感鮮嫩!🥬🌿

🛎 $48 羊肉烤餅 Keema Naan

味道香甜,搭配藏紅花的香氣,是完美的甜品!🍮🌼

🛎 Mango Shake $68
第一次看到有拉花的芒果奶昔🤣
十分清爽~芒果味超濃郁,很厚醇的感覺🥭🥤

2025-02-05 281 浏览
要去演藝睇劇,所以搵下附近有咩食,碌open rice 見到間印菜,18:00見到可以訂18:30, 都諗住好唔好都一餐,同埋小食印度菜,特色d上到去,招呼果個就麻麻喇,之後serve 果個waitress 態度同笑容就唔錯喇,上到去得小貓三數隻,有d 淆淆地😵‍💫先上一個papadam, 個薄荷醬好好食之後嗌左個羊肉餐包,138兩個餐包好貴🤣🤣,個餐包有煎脆同個免治羊都有羊味👍🏻👍🏻一個牛油煮雞,應該唔辣既,因為個羊有些小辣,我分唔到佢係辣定唔辣🤣。再有杯mango lassi 味道ok,但唔算平naan 就正常兩個人$350,性價比幾好
先上一個papadam, 個薄荷醬好好食

再有杯mango lassi 味道ok,但唔算平
naan 就正常

兩個人$350,性價比幾好
2025-02-02
  • 餐前小食
  • Butter  Chicken
2025-02-01 282 浏览
先前已經嚟過Jo Jo Indian Cuisine 食飯,覺得佢哋啲咖哩幾好食,今次再約朋友到訪一試Set Dinner $609/2薯蓉青豆咖哩角香炸洋蔥秋葵絲前菜分別有兩款,一款係咖哩角,另一款係炸洋蔥絲,咖哩角入面充滿薯蓉同埋青豆,加埋秘製醬汁食落就會冇咁dry;炸洋蔥絲有成五、六舊,真係炸得好酥脆,咬落脆卜卜香料烤雞阿富汗烤羊肉串另外亦都有烤雞同埋羊肉串,烤雞有明顯嘅炭火香,食落雞肉嫩滑;烤羊肉串肉汁比較軟淋鬆散一啲,羊肉醃得好入味,騷味亦都唔明顯,一般人都接受到蒜蓉烤餅白腰果汁煮雞主菜叫咗呢款白腰果汁煮雞咖哩,另外仲有附上米飯、豆咖哩、花椰菜沙律,白腰果汁煮雞沙律一啲都唔辣,味道香甜,帶有濃郁香味,加埋蒜蓉味烤餅食一流。當然亦都可以加埋白飯一齊食,另外仲有豆類咖哩同埋沙律,相當豐富開心果秘製雪糕甜品叫咗開心果秘製雪糕,雖然叫開心果雪糕,但係其實開心果比例非常多,每啖都咬到果仁香,好滿足Watermelon Smoothie $68Mango Shake $68分別叫咗西瓜沙冰同埋芒果汁,西瓜沙冰一如既往清甜,而芒果汁飲落都好好飲

Set Dinner $609/2

開心果秘製雪糕

Watermelon Smoothie $68
Mango Shake $68
  • Garlic Naan
位於灣仔既Jo Jo Indian Cuisine係一間幾地道既印度餐廳,服務好親切而且食物味道幾出色,好值得Bookmark🫶🏻💫 Pani-Puri $68印度嘅street food🥙好好食呢,將薄荷汁同埋芒果汁溝埋一齊呢個組合係店員推介,都係我最鍾意🤤同行唔太鍾意薄荷,但我就好鍾意😍💫 Chilly Chicken (dry) $148超級好食!!😭😭❤️啲雞勁嫩🐥仲要配菜都整得好好🥵三色椒會幫你炒返冧,同時蕃茄又唔會太過腍,食落會有咬口但又唔會過咗👨🏽‍🍳話呢個係Chinese dish嚟 (佢真係整得好好!)💫 Butter Chicken $158係會有啲辣嘅butter chicken🧈🐓呢到嘅係會比較重味,雞同樣地嫩同埋好入味,個人建議配bread🙂‍↕️🫶🏻咁就唔會嘥咗啲汁🥳💫 Amritsari Kilcha $44薯仔洋蔥烤餅🥞一開始係薯仔味重啲先🥔食食下就洋蔥味都出埋嚟🧅係幾夾嘅一個組合👍🏻配埋butter chicken係口感勁豐富💫 Lamp Shank Curry $198以為咖喱味會蓋過羊味🐑點知羊味都好出,但唔係「騷」個隻~勁易切😙呢個係羊腿部位,口感都

💫 Pani-Puri $68

💫 Chilly Chicken (dry) $148

💫 Butter Chicken $158

💫 Amritsari Kilcha $44

💫 Lamp Shank Curry $198
以為咖喱味會蓋過羊味🐑點知羊味都好出,但唔係「騷」個隻~勁易切😙呢個係羊腿部位,口感都幾似羊腩咁,啖啖肉

💫 Kulfi(pista) $68
開心果味勁重嘅雪糕🍨應該係話似雪糕嘅開心果😂😂成嚿雪糕都好多開心果碎🫡勁大方

💫 Deep Blue Sea $92
freshly cocktail嚟🍹pineapple味都出🍍好夏天feel🤣啱晒配埋啲重口味嘅食物🥘

💫 Litt $102
勁重酒唔係講笑🍸long island係到叫就唔洗再嗌重酒喇🤣🏝️唔係好飲得酒嘅記得叫lassi/milkshake🍼~~

📍Jo Jo Indian Cuisine
灣仔駱克道37-39號得利樓2樓
2025-01-29 438 浏览
JoJo Indian Cuisine 1985年成立至今,由印度人主理,保證正宗。🍤南印度脆炸蝦這道菜以五香度蘭豆的風味為基底,搭配鮮嫩的大蝦,外酥內嫩,口感彈牙,是絕佳的前菜選擇。🍖烤肉拼盤用鐵板上,色香味俱全,新鮮食材釋放出誘人的香氣。六款獨特的烤肉,包括黑胡椒烤雞、香料烤雞、烤魚柳、土窯春雞、土窯羊排和羊肉串,每一口都帶來不同的風味。🍛 果阿魚咖喱這道咖喱擁有獨特的風味,辛辣中帶有椰子的香甜,讓人回味無窮。記得一定要加薄餅,柔軟的口感與濃郁的咖喱相互輝映,讓每一口都充滿驚喜。🍮 傳統印度芝士藏紅花丸子這款傳統甜品由茅屋芝士製成,搭配香濃的藏紅花牛奶。口感滑順,香甜的味道讓人難以忘懷,是不可錯過的獨特享受。

🍤南印度脆炸蝦

🍖烤肉拼盤

🍛 果阿魚咖喱

🍮 傳統印度芝士藏紅花丸子
2025-01-29 204 浏览
Jo Jo Indian Cuisine Hot and Sour Garlic PrawnHot and Sour Garlic Prawn有啲似中式嘅辣酸蒜蓉蝦,令人印象深刻,蝦肉鮮甜彈牙,配上酸辣醬提味,味道層次豐富,而且好開胃!Butter ChickenTandoori Chicken全世界都流行,呢度嘅butter chicken 份外傳統,用咗煙燻嘅雞肉,浸喺濃郁嘅牛油番茄醬入面。醬汁滑順、味道豐富,雞肉嫩滑,整體味道甜甜哋,配麵包非常開胃。Kashmiri Rogan Josh Kashmiri Rogan Josh呢個菜式係用嫩滑羊肉煮成,配上香噴噴嘅Cardamom、茴香、丁香同埋Kashmiri Chili Powder。每一口都帶有濃烈嘅香氣,味道帶辣,羊肉煮得恰到好處,軟熟得嚟又唔失肉味。Paratha 食印度餐通常都有多款薄餅,今次揀咗Paratha,多層嘅麵包,外脆內軟,喺泥爐入面焗出嚟,香氣四溢。配埋咖喱或者多種濃郁醬汁都好合適。Mocktails Fruit Float Fruit Float 由芒果汁、橙汁、菠蘿汁同椰子奶製成,加上石榴糖漿,味道豐富
Jo Jo Indian Cuisine

Hot and Sour Garlic Prawn

Butter Chicken

Kashmiri Rogan Josh

Paratha

Mocktails

Fruit Float

Fruit Float 由芒果汁、橙汁、菠蘿汁同椰子奶製成,加上石榴糖漿,味道豐富得嚟清新、甜而不膩,芒果味突出,夏天飲好舒服。

Kala Khatta

Squash Made out of Mixed Grapes with A Pinch of Black Salt Served with Ice Candy

Kala Khatta 混合咗多種葡萄,加咗少少黑鹽,味道獨特清新,造型非常cool。

Jo Jo Indian Cuisine於1985年開業,而家喺灣仔嘅舖位已經有5年,店員親切友善,相信係好多灣仔返工嘅人嘅好去處。
2025-01-28 203 浏览
話說銅鑼灣都係多國菜嘅美食天堂、如果唔係朋友介紹都唔知道原來灣仔有間印度菜真係幾好食!餐廳環境除咗好優美之外充滿着印度時尚風格、嘢食除咗色香味俱全!呢度嘅酒類飲品同埋冇酒精飲品都係非常之多種類!包括印度嘅薑茶大家一定要嘗試一次!非常推介!嚟到呢度單叫都唔緊要㗎、因為種類嘅美食真係好齊!尤其喺呢度嘅薄餅我最欣賞佢個咖喱!首先當然叫杯特飲、Yellow Sky,甜甜嘅菠蘿汁配上其他水果味道好清新!朋友就叫咗杯印度嘅薑茶、我飲咗一啖味道真係好獨特印象好深刻都幾好飲!印度蒜蓉薄餅、配魚咖喱、菠菜芝士咖喱、洋蔥青瓜蕃茄薄脆片,最後一定需要一食嘅雞肉羊肉雜錦拼盤!我最欣賞就係菠菜芝士咖喱甜甜香香開胃!配上薄餅真係非常之襯搭!青瓜薄脆片咬落去清爽味道層次豐富!羊肉一啲都唔蘇、仲好有咬口!雞肉比較厚身、配上咖喱醬薄荷醬都係一流!最後一定唔可以錯過就係印度小球又芒果汁同薄荷汁拼青瓜混合而成嘅醬汁到落去小球入面、鹹鹹甜甜味道超有層次、鹹味又唔會蓋過甜味!越食越開胃!灣仔分域街得利樓37至39、2樓全層Jojo Indian cuisine

最後一定唔可以錯過就係印度小球

灣仔分域街得利樓37至39、2樓全層
Jojo Indian cuisine
2025-01-27 239 浏览
Jojo India係香港好出名的一間印度連鎖餐廳,於1985年成立,食物種類豐富,南印度北印度乃至阿富汗既菜式都有~一入到去店員姐姐就端上餐前小食印度脆餅配四種蘸醬,十分開胃。印度菜怎麽少的了panipiri薄脆球,配有兩種醬汁,青色清新帶薄荷香,紅色酸甜帶果香,要把兩種醬汁倒在脆球中間再一口吃下,非常有異域風情。因爲可以食小小辣所以叫左阿富汗烤羊肉,好得意,整個鐵板上來,聽到滋滋油聲,真係都幾辣,不過好爽!野飲我地有一杯熱瑪薩拉奶茶,超多香料好好味!另一杯mango lassi,好順滑,濃濃果香,推薦!最後甜品怎少得印式雪糕Kulfi我地就選左開心果口味,Kulfi的整體感覺冇雪糕咁凍,奶味十足,入口順滑更食到一顆顆果仁顆粒,超有層次感。

2025-01-22 301 浏览
係印度人主理,充滿濃郁既印度菜餐廳 Jo Jo Indian Cuisine 黎到餐廳環境寬敞舒服,一啲都唔迫,空間感十足😍,睇到啲掛畫,裝飾,都充滿異國風情,呢日仲好多外國人黎食,我地揀左Mago Lassi & Plain Lassi 呢杯係印度餐廳必嗌既野飲,係傳統既印度飲品,朋友嗌左芒果味,我就嗌左原味,各有特色🥰Kashmir Rogan jash有香料,紅🌶️,少少辣,食唔到辣既朋友都好友好👍🏼羊肉.吸收埋 濃郁醬汁同香料 ,質感嫩滑,非常好食👍🏼Butter chicken黎到聞到又香,又滑,口感好好平衡,雞肉一啲都唔乾,好滑,😋Paneer Tikka shashlic 好特別,第一次食印度芝士, 係用鮮奶酪,配上彩椒串起烤成,仲有洋蔥,Punjabi samosa 呢個又係印度餐廳受歡迎必叫既小食😍,酥脆外皮,外皮唔厚,內餡份量仲好十足😋Naan & Tandoori Roti係印度柔軟麵包會烤到外邊酥脆,包身好柔軟,另一款係全麥,比起naan會韌性一點,比較有口感呢兩款配上咖哩,簡直係絕配❣️Cucumber of raita 酸奶配上青瓜, 呢個都係第一次食好特別,

我地揀左
Mago Lassi & Plain Lassi

Kashmir Rogan jash
有香料,紅🌶️,少少辣,食唔到辣

Butter chicken
黎到聞到又香,又滑,口感好好平衡,雞肉一啲都唔乾,好滑,😋

Paneer Tikka shashlic

Punjabi samosa

Naan & Tandoori Roti
係印度柔軟麵包會烤到外邊酥脆,包身好柔軟,
另一款係全麥,比起naan會韌性一點,比較有口感
呢兩款配上咖哩,簡直係絕配❣️
Cucumber of raita
酸奶配上青瓜, 呢個都係第一次食好特別,味道又好清新

鍾意食人道菜嘅朋友真係唔好錯過👍🏼高質環境又舒服👍🏼店員仲好nice ❣️

2025-01-21
  • Butter  Chicken
  • Mango  Lassi
  • 餐前小食
2025-01-18 266 浏览
天氣咁凍,就想食啲辣嘢,今次就嚟到銅鑼灣嘅一間樓上印度餐廳試吓。呢度裝修幾有特色,店員服務態度都好好,好熱情❤️‍🔥每台都會附送一個小食,係新鮮炸起既薄脆片,唔同嘅醬汁可以點嚟食,佢哋嘅薄荷汁好香,食完好開胃🤙🏻之後前菜試咗佢哋嘅Pani-Puri,一個脆嘅波波入邊有啲薯粒,再加佢哋獨特嘅芒果汁一啖放入口,酸酸甜甜好好食🤣另外都試咗佢哋嘅乳酪,係薄荷味嘅乳酪,入面有啲果仁粒,都係一個開胃嘅前菜😝燒烤就試咗佢哋嘅拼盤,有烤雞、黑椒雞、肉腸同埋羊扒,每款都好濃味,佢哋嘅烤雞唔會好嚡,都幾有肉汁,而羊扒騷得嚟好濃羊味,加埋啲印度香料,好惹味😋咖哩簡單食佐個芝士咖哩,芝士味好濃,鹹香味十足,咖喱又唔會太辣,有啲椰奶嘅香味,一流🥰Naan食佐芝士味,入面真係有流心嘅芝士,另外都食咗佢哋嘅印度黃米飯,口感軟糯,撈咖喱食岩岩好😚佢哋嘅飲品亦都好好飲,芒果乳酪好香濃,一定要試!

佢哋嘅飲品亦都好好飲,芒果乳酪好香濃,一定要試!
2025-01-16 362 浏览
灣仔有間樓上印度餐廳,由印度人開設,除了單點餐牌,weekday和weekend 都有buffet供應。原來餐廳於1985年成立,元祖店在西貢,而這間分店則開了5年。這次來吃weekend brunch buffet🌞。$180/位,包一杯飲品,另設加一。餐廳有大片玻璃窗,環境格局光猛舒適,氛圍好好😊。有職員現場烹煮食物,更會主動送上客人座位。有數款蔬菜,可自製沙律。有各款咖喱,包括羊、魚、雞、蔬菜、芝士。有各口味簿餅、簿脆、印度飯。還有一至兩款甜品。Naan有原味、蒜蓉和牛油味,Roti有原味和牛油味。兩者都烘烤得熱辣辣,餅皮薄薄地,表面香脆,餅身口感煙韌。簿脆好好味😍。口感好好,滿滿印度香料的香草味,不點任何醬汁,已經非常可口😋。印度炒飯,沒有一次讓人失望,永遠都這般好吃😝。粒粒分明爽口,充滿香料香氣😋。不拌咖喱,就這樣吃已經可以吃一碗。至於主食方面,我覺得最最好味是炸魚!無論口感味道都一級棒🤤。酥脆的炸漿,厚度適中,裡面魚肉軟嫩新鮮,調味一流。夾完又夾🤤。緊隨著好味的是Paneer Tikka Masala,是瑪沙拉芝士咖喱。切成一顆顆小方塊,口感柔軟又微微帶硬,味道帶著淡淡甘鮮

餐廳有大片玻璃窗,環境格局光猛舒適,氛圍好好😊。

有職員現場烹煮食物,更會主動送上客人座位。

緊隨著好味的是Paneer Tikka Masala,是瑪沙拉芝士咖喱。切成一顆顆小方塊,口感柔軟又微微帶硬,味道帶著淡淡甘鮮奶香,好味☺️。

至於飲品,點了Mango Lassi。口感creamy,芒果味極濃!可能是我飲過最濃的頭三位。

總結,環境舒適,職員有善熱情,食物不錯。如果想吃印度菜,又想每樣試一點,來個簡單小型buffet,大家不妨可以將這家放入to-eat list😊。