2024-05-03 18 浏览
今晚同frd黎尖沙嘴食個飯。jagger主要賣西餐,比起酒吧佢比較似cafe,d裝修好modern。意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆:藍青口同蜆新鮮,無沙,份量都唔少,配4塊多士,搭配上濃郁嘅意式蒜香牛油汁,幾唔錯。避風塘風味蜆墨魚麵:蜆嘅鮮甜同墨魚麵嘅彈牙完美結合,兩者嘅味道互相融合,同埋幾香辣。同埋難得d麵唔會食到成口都係黑色,如果約會都唔會太尷尬。碳燒加拿大有骨豬鞍扒:豬鞍扒口感好嫩滑,肉質鮮美多汁。碳燒味調味剛剛好。佢已經切好左係bite size,方便我呢d懶人。叫左2杯mocktail,YuNi同 fresh green。2杯都有mint所以好清新,唔會太甜。整體食物質素幾高,同埋舒服好坐,餐廳外面都有d位坐。

意式蒜香牛油汁配藍青口及蜆:

避風塘風味蜆墨魚麵:

碳燒加拿大有骨豬鞍扒:

整體食物質素幾高,同埋舒服好坐,餐廳外面都有d位坐。
2024-04-27 1979 浏览
尖沙咀好多好有特色嘅酒吧,呢間我覺得都幾特別嘅!因為呢度有戶外同室內兩大區域,戶外座位好有Feel,見好多客人嘆住酒;入嚟室內就好光猛,有舒服嘅Cusion雅座,播住音樂,氣氛再Chill啲軟殼蟹牛油果沙律 ($118)擺盤好靚。欣賞佢沙律菜用上一口Size食得唔會論盡。牛油果偏熟,香軟又飽肚;而軟殼蟹對半分,兩個人share,一人半隻剛剛好,軟殼蟹炸得香脆,調味適中,成個沙律鹹鹹酸酸咁,都幾唔錯避風塘風味炒蜆墨魚麵 ($148) 好精緻的菜式,聞落好香炸蒜味,食落椒麻油的餘韻幾強,呢種中西式fusion菜都幾特別,意粉醬汁唔係行濃郁路線,加埋好多清甜嘅蜆肉,清清地唔會好Heavy炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 ($238)黑松露蘑菇醬好香黑松露味,配薯蓉食幾好牛柳扒好軟熟,輕輕力已經可以切開,風味都濃郁整體鹽味偏濃,配埋烚蔬菜食剛剛好Sick leave ($68)由火龍果,莓汁,青檸汁,梳打水打成,莓汁甜味好出,火龍果肉可以再增加口感Fresh Green ($68)綠色健康飲品,賣相同飲落都好清新。主要味道係薄荷薑汁汽水做基底,加入切得好靚的青瓜同蘋果片,份外賞心悅目

軟殼蟹牛油果沙律 ($118)

擺盤好靚。欣賞佢沙律菜用上一口Size食得唔會論盡。
牛油果偏熟,香軟又飽肚;
而軟殼蟹對半分,兩個人share,一人半隻剛剛好,
軟殼蟹炸得香脆,調味適中,成個沙律鹹鹹酸酸咁,都幾唔錯

避風塘風味炒蜆墨魚麵 ($148)

好精緻的菜式,聞落好香炸蒜味,
食落椒麻油的餘韻幾強,呢種中西式fusion菜都幾特別,
意粉醬汁唔係行濃郁路線,加埋好多清甜嘅蜆肉,
清清地唔會好Heavy

炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬 ($238)

黑松露蘑菇醬好香黑松露味,配薯蓉食幾好
牛柳扒好軟熟,輕輕力已經可以切開,風味都濃郁
整體鹽味偏濃,配埋烚蔬菜食剛剛好

Sick leave ($68)

由火龍果,莓汁,青檸汁,梳打水打成,
莓汁甜味好出,火龍果肉可以再增加口感

Fresh Green ($68)

綠色健康飲品,賣相同飲落都好清新。
主要味道係薄荷薑汁汽水做基底,
加入切得好靚的青瓜同蘋果片,份外賞心悅目

2024-04-23
夜晚係bar & restaurant ,朝早竟然係一間好chill 嘅Cafe 😍環境非常舒適,超多打卡位!Lunch set 唔貴🥹平均都唔需要$100🤓仲有好多特色飲品,yogurt smoothie好大杯,仲要超級靚😎意粉好彈牙😋食物係OK, 服務態度非常友善,服務員總是笑容滿面,樂於解答客人的問題。整體而言,Jagger是一個適合與朋友聚餐或放鬆的地方,無論是白天還是晚上都有不同的氛圍。唯一的不足之處可能是食物創意方面可以更上一層樓。
食物係OK,
2024-04-24 55 浏览
近排終於忙完手上嘅嘢,可以約朋友出街飲吓嘢。我自己比較鍾意飲嘢同晚餐係同一個地方,好怕轉場,但係無奈好多時飲嘢嘅地方食物質素都好一般,所以如果難得搵到有酒吧嘅嘢食係高質嘅話就好想再去。呢間餐廳都符合我嘅想法,佢有好多Cocktail嘅選擇,我哋今次揀咗Butterfly同埋Free World,外型非常討好,打卡一流。最緊要係佢嘅食物質素都好高,我哋叫咗幾個dishes都非常好食,最鍾意係佢個避風塘風味墨魚麵,個蜆估唔到勁新鮮,意粉嘅調味適中,好食過真正嘅重口味避風塘,唔好諗住墨魚麵就會整到成口黑色,呢一款無呢種問題,同男仔去食都唔會核突。另外都好欣賞佢個意式飯球,炸得夠脆,送酒一流。軟殼蟹沙律都唔錯,同埋黑松露意大利飯軟硬適中,仲有好多野菌。坦白講呢到性價比都算幾高,仲要喺尖沙咀K11 Art Mall隔離,約人飲嘢真係一流,如果有朋友食煙,佢仲有室外位置,氣氛都好好,趁佢happy hour時間嚟飲品都會平少少,呢個價錢尖沙咀來講算係一個幾好嘅選擇!

2024-04-24 37 浏览
我哋叫左星期日同朋友去尖沙咀睇戲, 係K11附近搵左間既酒吧餐廳食飯。餐廳裝修好有渡假風, 室外擺放好多植物, 環境幾舒服, 可以好chill係度食野傾計。如果夜晚黎飲野會仲好氣氛。我哋叫左兩款lunch, 煙三文魚蘆筍意大利飯, risotto入口煙韌creamy, 味道好夾。而紅酒牛柳粒貝殼粉, 牛柳粒幾嫩滑, 食落有紅酒味。另外玫瑰咖啡飲落去玫瑰味幾香, 味道唔錯。假期唔想係商場同人迫, 係呢度食野都幾relax。
紅酒牛柳粒貝殼粉
煙三文魚蘆筍意大利飯
玫瑰咖啡
紅酒牛柳粒貝殼粉
煙三文魚蘆筍意大利飯
玫瑰咖啡
  • 避風塘風味炒蜆墨魚麵
  • 軟殼蟹南瓜意大利飯
尖東有一間用餐氛圍不錯的酒吧裝潢以黑白為主⚫️⚪️再以霓虹燈為裝飾 充滿格調適🈴三五知己一同聚腳的好地方啊🍹Air Force Red混合了士多啤梨🍓、荔枝、蘋果🍎及生薑味道酸甜開胃🍹Ice-Land荔枝的甜美中夾雜紅茶的甘醇及果香加上熱情果酸香味道獨特清新 層次感豐富 🐚意式蒜香牛油汁配青口及蜆青口及蜆新鮮份量充足味道偏向清新充分保留海鮮的鮮味✨🐖Jagger特色火燄德國咸豬手招牌菜式🌟上菜時熊熊烈火🔥份量十足外層香脆 內裡軟腍餐廳運用了橙酒🍷逼出多餘的油膩感吃多也沒有太大負擔感🍄黑松露野菌燴意大利飯蘑菇味突出🍄‍🟫質感 creamy 香濃飯粒軟硬適中
尖東有一間用餐氛圍不錯的酒吧
裝潢以黑白為主⚫️⚪️
再以霓虹燈為裝飾
充滿格調
適🈴三五知己一同聚腳的好地方啊

🍹Air Force Red

混合了士多啤梨🍓、荔枝、蘋果🍎及生薑
味道酸甜開胃

質感 creamy 香濃
飯粒軟硬適中

2024-04-07
2024-04-18 26 浏览
個feel好chill既一間西餐廳mix酒吧🥂餐廳分室外同室內 涼小小既天氣坐係岀面會更relax😌而且有好多植物 完全唔似置身於鬧市之中今次我同朋友就揀左室內坐 環境寬敞 裝修比較外國feel 好有格調👍🏻飲品叫左2杯🥂🌟Sick Leave 簿荷味較重 有小小火龍果 底仲有火龍果肉 一邊飲一邊食 另外都做左漸層效果 打卡一流🌟Ice-Land 沙冰質地 有枝竹籤串住荔枝 飲落有小小似荔枝mix熱情果 仲有枝薰衣草 賣相精緻😍食物方面就叫左1個前菜同2個主食😋🌟地中海風味意式飯球入面有小小飯粒 薯蓉 醬汁有小小芥末味 原來地中海風味係咁樣!幾特別幾好食 令人好surprise既一道菜🤩🌟炭燒加拿大有骨豬鞍扒🐷店員又話做到七成熟 但其實係安全食用嘅程度 上菜嘅時候已經切好 十分細心!色澤帶粉紅 好嫩滑 唔會靭 咬落有肉汁😍🌟避風塘風味炒蜆墨魚麵有炸蒜鋪面 六隻大蜆 都有小小辣因為真係有避風塘嘅味道 呢個Crossover喺香港人特有嘅味道 一定要嚟試吓!😍 另外 蜆真係大大隻 而且厚身 好好味!因為太飽就無再叫甜品 但係絕對會再黎!環境同食物我都俾💯😍
個feel好chill既一間西餐廳mix酒吧🥂

飲品叫左2杯🥂

食物方面就叫左1個前菜同2個主食😋

🌟地中海風味意式飯球

🌟炭燒加拿大有骨豬鞍扒🐷
色澤帶粉紅 好嫩滑 唔會靭 咬落有肉汁😍

🌟避風塘風味炒蜆墨魚麵

因為太飽就無再叫甜品 但係絕對會再黎!
環境同食物我都俾💯😍
  • 避風塘風味炒蜆墨魚麵
  • 炭燒加拿大有骨豬鞍扒
2024-04-18 30 浏览
今日約咗朋友食晚餐,想搵間chill啲輕鬆啲嘅西餐廳,上網喺尖沙咀見到呢間,環境優美,所以去試吓。真係幾OK喎,入到去餐廳嗰邊有音樂,有梳化同咕𠱸,都坐得舒服。另一邊坐巷嘅,傾吓偈,感覺好輕鬆。我揀咗喺餐廳入邊坐,即刻好似忘卻咗日常煩惱咁,專心嘆我嘅晚餐。朋友叫咗黑松露雜菌燴意大利飯,我叫咗炭燒牛柳配黑松露蘑菇醬,加一柸Ice-land,一柸Air Force Red, 最後加多個Jagger 心太軟.朋友話意大利飯好好味,性價比高,蘑菇好香,質感剛剛好,佢仲試賣咗食用花,話好鮮味,襯返個飯😂。我份牛柳五成熟,真係煮到好淋滑,有牛味,食到咁嫩口又唔鞋既牛,而家都唔係咁容易。值得一讚係配菜都好入味,蔬菜新鮮,薯蓉好滑。朋友柸Ice-land好快飲哂啦,佢話好味,凍冰冰,好解暑。我柸Air Force Red甜甜地,好清新。心太軟就一定要讚一讚個蜜瓜雪糕,好新鮮嘅味道,仲有蜜瓜肉喺入邊,唔知係唔係餐廳自己整,好好味。心太軟當然切開有朱古力醬流出嚟,再加埋凍冰冰嘅蜜瓜雪糕,一絕。會再黎chill下😎😋Yummy Yummy: 9/10😋

會再黎chill下😎

😋Yummy Yummy: 9/10😋
2024-04-15 40 浏览
我最近去左尖沙咀嘅Jagger食嘢,真係好出色!佢哋嘅菜式好豐富,味道又正,推介同朋友來聚腳。首先,我試咗佢哋嘅「北海道刺身帶子配三文魚子及酸青瓜」。刺身帶子新鮮得嚟就好滑口,加埋三文魚子同酸青瓜,一齊食真係好開胃。另外,我試咗佢哋嘅「燒加拿大有骨豬鞍扒」。個樣普普通通,但食落真係又嫩又多汁!佢哋燒得好好,表面有啲香脆焦味,入面嘅肉質好滑嫩。每一刀落口,都有濃郁嘅豬肉味道,真係令人回味無窮。然後,我試咗佢哋嘅「香辣茄汁海鮮燴意大利飯」。飯煮得剛剛好,每粒飯都係彈牙有嚼勁。而海鮮同番茄醬嘅組合,真係好香又有味。辣椒唔會好辣,唔食辣都食到,但又提到味,海鮮有蝦,八爪魚,青口,蜆肉,好足料。黎到酒吧當然要嗌酒。如果你鍾意容易入口嘅啤酒,我推薦你試下佢哋嘅「Sam 76 beer」。呢款啤酒香濃而且清爽,有啲微微嘅花香同果香,好適合配搭佢哋嘅菜式,係一個好好嘅選擇。最後,如果你唔飲酒,可以試下佢哋嘅「Sick Leave mock-tail」。呢杯飲品係一個無酒精嘅雞尾酒,有火龍果做base,有啲酸酸甜甜嘅口感,好解渴同開胃。如果你想飲杯清涼又特別嘅飲品,可以試下呢個。總括而言,Jagger係

總括而言,Jagger係一間值得一試嘅餐廳,主菜2樣都發揮出色。記得飲杯「Sam 76 beer」或者「Sick Leave mock-tail」,會加倍享受你嘅餐飲體驗!
2024-04-12 41 浏览
尖沙咀都有氣氛好好嘅吧,環境優雅又超Chill,估唔到味道都咁好食!呢個地方真係好啱傾偈飲杯嘢,flower speechless好飲到Speechless!估唔到用prosecco都可以溝得咁好飲,因為加咗接骨木花酒同埋玫瑰糖漿,甜得來好易入口🥂意式蒜香牛油汁配青口及蜆($158)呢個前菜好開胃,蒜蓉包焗得非常之香脆,加埋蒜香牛油汁好惹味,青口同埋蜆都好鮮嫩😋黑松露野菌燴意大利飯($128)呢個原來係素菜嚟㗎,但係好好食,食落口為之一振!口感好Creamy好濃郁,黑松露完全融入意大利飯,一啲都唔稀,菇菌嫩滑得嚟份量好多,忍唔住一個人都食晒一碟🤤炭燒牛柳配黑松露醬($238) 叫咗medium Rare,食得出牛柳好新鮮,即使有血水都唔係杰嘅👍份量唔多,但係啱啱好,輕輕一點黑松露醬,唔錯👍

2024-04-11 28 浏览
Weekend chill vibe 🍰🫖☕️約咗朋友星期六見面食個tea 🥰揀咗尖東呢間Jagger環境唔錯坐得幾舒服外面有少少熱,所以我哋揀咗坐室內雖然都係半開放式,但係舒服啲🫶🏻食完lunch唔係好肚餓所以一齊叫咗All day breakfast同埋一件紅莓熱情果蛋糕share超級推介蛋糕!甜度適中!紅莓酸酸地好好食👍🏻另外加咗一份炸薯條 一路傾偈一路食🥹脆卜卜口感又唔會太粉係我鍾意食嘅薯條叫一壺Peach Oolong Tea慢慢飲。
Weekend chill vibe 🍰🫖☕️
約咗朋友星期六見面食個tea 🥰
揀咗尖東呢間Jagger
環境唔錯坐得幾舒服

外面有少少熱,所以我哋揀咗坐室內
雖然都係半開放式,但係舒服啲🫶🏻

食完lunch唔係好肚餓

超級推介蛋糕!甜度適中!紅莓酸酸地好好食👍🏻

另外加咗一份炸薯條 一路傾偈一路食🥹
脆卜卜口感又唔會太粉
係我鍾意食嘅薯條

叫一壺Peach Oolong Tea慢慢飲。
2024-04-03 42 浏览
行過見到呢間餐廳嘅裝修幾靚,有戶外同室內嘅位坐,幾吸引咁!最後我地揀左室內位,坐位同音樂都幾chill😆🥗軟殼蟹牛油果沙律 $118軟殼蟹炸得香脆,蟹肉鮮嫩,配上新鮮嘅牛油果同埋唔同嘅爽口蔬菜,充滿fresh嘅口感,同時帶有微微的酸甜味道😋係唔錯嘅嘅開胃前菜👍🏻🍽炭燒加拿大有骨豬鞍肉 $228呢個真係要大讚👍🏻👍🏻👍🏻豬鞍肉炭燒得岩岩好,外層炭燒焦香,內裡肉質鮮嫩多汁🤤好鐘意每啖都享受到炭燒豬肉嘅焦香😋配上醬汁同香料,真係好prefect👍🏻🍽黑松露雜菌燴意大利飯 $128意大利飯煮得唔錯,每一粒飯都鬆散分明,如果可以淋多少少就更加好👍🏻加埋黑松露同雜菌的香氣,令整道菜更加濃郁好味😋每一啖都有creamy口感,係簡單易飽之選!🍹Sick leave $68裡面係薄荷、火龍果、蔓越莓汁、酸橙汁同蘇打水混合而成,味道酸甜可口,鐘意清爽的氣泡感,幾解渴!我朋友話飲完sick leave,就唔會sick leave lol🍹Air Force Red $68我叫左Air Force Red,因為見到其他人影嘅相,睇落唔錯🤣裡面係士多啤利、荔枝、蘋果汁同姜汁啤酒調製而成,味道獨特而豐富👍🏻好開胃

🥗軟殼蟹牛油果沙律 $118

🍽炭燒加拿大有骨豬鞍肉 $228

🍽黑松露雜菌燴意大利飯 $128

🍹Sick leave $68

🍹Air Force Red $68
我叫左Air Force Red,因為見到其他人影嘅相,睇落唔錯🤣裡面係士多啤利、荔枝、蘋果汁同姜汁啤酒調製而成,味道獨特而豐富👍🏻好開胃🤤
  • 炭燒加拿大有骨豬鞍扒
2024-04-03 46 浏览
❣炭燒牛柳配黑松露磨菇醬 (5成熟):牛柳經炭燒處理,帶有陣陣燒烤味! 我地叫咗5成熟~ 牛柳好腍, 無筋~ 肉質好嫩多汁,味道濃旭, 配埋黑松露磨菇醬~ 更滋味, 黑松露磨菇醬的香氣同味道好豐富,同牛柳好夾。好鐘意佢既配菜薯蓉超幼滑❣意式蒜香牛油汁配青口及蜆:青口同蜆肉質肥美, 鮮甜! 加埋牛油汁中的蒜香味道, 味道更濃旭! 仲有香脆蒜蓉包! ❣波士頓龍蝦(半隻)配龍蝦汁意粉:擺盤好靚! 龍蝦肉質鮮美嫩滑,配埋濃郁既龍蝦汁同意粉,令鮮味更出~口感豐富。❣Long Island:Long Island由龍舌蘭酒、伏特加、蘭姆酒、金酒同龍舌蘭金酒混合而成,再加上檸檬汁同可樂。帶有一種微酸同甜味! ❣Tequila Sunrise:Tequila Sunrise由龍舌蘭酒、柳橙汁同紅石榴糖漿。感覺好清新! 顏色好靚
❣炭燒牛柳配黑松露磨菇醬 (5成熟):

❣意式蒜香牛油汁配青口及蜆:

❣波士頓龍蝦(半隻)配龍蝦汁意粉:

❣Long Island:

❣Tequila Sunrise:
2024-03-31 41 浏览
接🐷先生放工,搵個地方chill下浪漫下,行去K11經過餐廳,見佢有戶外位置好舒服,室內既裝修又好有外國feel😊🔸炭燒加拿大有骨豬鞍扒豬鞍扒以炭火慢烤而成,外焦裡嫩,肉汁豐盈,雖然冇醬汁搭配,但因為調料已經好夠味道,非常惹味🔸意式蒜香牛油汁配青口及蜆青口和蜆肉質鮮嫩煮到岩岩好,蒜香牛油汁濃郁可口,非常適合搭配麵包食用。🔸軟殼蟹牛油果沙律軟殼蟹炸得酥脆可口,牛油果沙律清新爽口,沙律🥗菜新鮮,口感豐富,配上微酸既醬汁,食得好開胃🔸Just For You🐷生先諗唔到飲咩,就叫左e杯等人地幫佢決定😂上到枱好驚喜,係以蜜瓜🍈做基底,再配上vodka,非常易入口🔸Yu-ni同個名一樣,係用柚子蜜做基底,再配上梳打水,加埋薄荷葉點綴,適合打卡👍🏻餐廳真係好適合小酌一番,我下次帶啲閨蜜過嚟先😊

🔸炭燒加拿大有骨豬鞍扒

🔸意式蒜香牛油汁配青口及蜆

🔸軟殼蟹牛油果沙律

🔸Just For You

🔸Yu-ni

餐廳真係好適合小酌一番,我下次帶啲閨蜜過嚟先😊
2024-03-29 30 浏览
呢間酒吧餐廳近尖東出口,中意佢既室內同室外,室外有情調,空間感大,室內開左D門,都好開揚。食物同飲品都夠特別,又唔貴。佢有好多小食,但意大利飯球就比較少見,所以叫左個飯球,調味相當唔錯,我成碟食晒。德國咸豬手就食得多,但有酒精既咸豬手就未見過,佢係我面前SHOW個火焰咸豬手,比我打完卡後再拿去廚房比師傅幫我CUT,食落有酒香,加埋香脆既薯角,一流呀!飲品係lychee strawberry,原粒新鮮既lychee點綴左杯野飲,好夏日。
2024-03-13