2022-07-21 62 浏览
🌝J.moonBookmark 咗好耐終於都得閒去🥳••••••••••••••••••••••••••••••以月球為主題,室内勁浪漫,成個天花都係波波吊燈室外露天花園環境好chill,outdoor感覺但室內氣溫 就算7月咁熱天氣都唔驚 注意:室內可以食煙 如果好驚煙味嘅朋友記得選擇室內座位••••••••••••••••••••••••••••••🥢All day breakfast $98都幾豐富,烤到好脆嘅酸種麵包配煙三文魚、腸仔、菇、滑蛋完美組合💯加埋個酸酸甜甜嘅黑醋沙律同香脆薯餅,正👍🏻🥢Parma Ham with Balsmic Vinegar Dressing $68火腿同火箭菜份量都好多,ham唔會好乾好鹹配啤酒啱啱好🥢Chicken Wings with Teriyaki Mayo $72單骨雞翼食落去好方便,細心位值得加分雞翼炸到脆卜卜,雞翼少少辣配埋蛋黃醬又幾正🍻生啤 1664 $78🍻生啤 Guinness $78••••••••••••••••••••••••••••••輕輕鬆鬆chill返日,情侶拍拖一流,朋友聚會等prefect食又得飲又得shi又
🌝J.moon

Bookmark 咗好耐終於都得閒去🥳

以月球為主題,室内勁浪漫,成個天花都係波波吊燈

注意:室內可以食煙 如果好驚煙味嘅朋友記得選擇室內座位

🥢All day breakfast $98
加埋個酸酸甜甜嘅黑醋沙律同香脆薯餅,正👍🏻

火腿同火箭菜份量都好多,ham唔會好乾好鹹配啤酒啱啱好

單骨雞翼食落去好方便,細心位值得加分
雞翼炸到脆卜卜,雞翼少少辣配埋蛋黃醬又幾正

🍻生啤 1664 $78
🍻生啤 Guinness $78

輕輕鬆鬆chill返日,情侶拍拖一流,朋友聚會等prefect食又得飲又得shi又得
職員都好勤力check熱度同換碳,吸2個鐘仲係夠味

2022-07-20 66 浏览
座位被安排到室外,沒有一絲冷氣,室外氣氛比較差,一直流汗,整個背部都是濕,燈光極度昏暗,手腳一直感覺有飛行昆蟲爬行飛過。室外旁邊枱煙霧彌漫,感覺有點難受。由於燈光昏暗關係,舉手點菜/結賬,服務員要很久才察覺到。食物質素是不差,可惜環境不是其他客人所說的那麼好,所以整頓飯也吃得很辛苦。
2022-07-13
2022-07-19 272 浏览
提早訂了枱。但原來室內位置很少,且大部分預設為四人或以上枱,即使有要求過,二人都不大機會調到室內坐,這是明白的。我不抽煙(包括水煙)被安排在半室外位置,明白室內位置有限,既然這樣,於半室外位置應該要盡量劃分吸煙區和非吸煙區。但當然店舖沒有這樣做,結果當晚,伸手可達的隔離桌在吸水煙,而我則被逼抽了一晚二手煙。非常辛苦。試了三道菜,carbonara, pizza, 炸雞。炸雞好鹹。食物偏鹹,味道很一般,如果助酒可能還好吧?但我則不會再光顧。飲品是可以的。

試了三道菜,carbonara, pizza, 炸雞炸雞好鹹。食物偏鹹,味道很一般,如果助酒可能還好吧?但我則不會再光顧。

飲品是可以的。
2022-07-17 204 浏览
預約同朋友慶祝生日,電話冇人聽,自己上網book,一直冇人打來Cfm.前一日自己打去Cfm.一早預留咗檯.去到有2張4人檯即8個位,職員叫我哋坐上面bra檯(好窄)飲嘢可以,但我哋係講緊開餐慶祝.留檯時已講明.之後又有2位入嚟,先肯將2張檯插膠板分開.室內地方窄,坐得唔舒服,得2部冷氣,好熱.食物一般,款式唔多.多油!炸嘢多.飲品勁貴,叫咗杯Cooktail,一杯Mocktail,每杯接近$150,但限時90分鐘坐.點叫嘢飲?甜品又唔好食職員態度好差,冇禮貌冇耐性!冇下次!
之後又有2位入嚟,先肯將2張檯插膠板分開.
室內地方窄,坐得唔舒服,得2部冷氣,好熱.
職員態度好差,冇禮貌冇耐性!冇下次!
2022-07-15
庆祝纪念
生日
2022-07-14 80 浏览
特色月球主題 打卡able📸唔好彩被安排坐係門口廚房出餐位 客人同職員出出入入都幾煩😐坐吧枱自拍應該會影到多啲波波月球燈一邊欣賞調酒師 shake 酒🍸🍹Cocktail ♉Taurus HH $98Tequila, 檸檬汁, 西柚汁加埋芒果味梳打♐Sagittarius HH $98Rum, Blue Curaçao橙酒, 青桔果汁,薑啤,仲加入Tabasco🌶 整埋支檸檬草比你攪下飲落都幾嗆🥵 自己小飲酒 比較接受唔到😂兩杯酒味不重易入口 酸酸地熱帶風咁金牛座就甜d 人馬座就衝擊d😂Menus有寫星座語錄 對應翻不同星座性格都幾得意🔮J. Moon pizza 🍕 $128火箭菜,菠蘿,配上好多煙三文魚😋 流心溫泉蛋無得輸組合 Calamari with honey yuzu sauce $72魷魚圈炸得乾身 可惜酥炸外皮小厚 比例上冇咁皮薄餡靚 食落食皮多過魷魚 魷魚圈粗d 小d炸粉漿麵包糠 就好喇~ 不過配埋柚子甜醬食又係食到停唔到口😈#moon #酒吧餐廳 #lounge #jmoon #cocktails #calamari #pizza #tarus #sagittari

特色月球主題 打卡able📸

唔好彩被安排坐係門口廚房出餐位
客人同職員出出入入都幾煩😐

坐吧枱自拍應該會影到多啲波波月球燈
一邊欣賞調酒師 shake 酒🍸🍹

Cocktail
♉Taurus HH $98
Tequila, 檸檬汁, 西柚汁加埋芒果味梳打

♐Sagittarius HH $98
飲落都幾嗆🥵 自己小飲酒 比較接受唔到😂

兩杯酒味不重易入口 酸酸地熱帶風咁
金牛座就甜d 人馬座就衝擊d😂
Menus有寫星座語錄 對應翻不同星座性格
都幾得意🔮

J. Moon pizza 🍕 $128
火箭菜,菠蘿,配上好多煙三文魚😋 流心溫泉蛋
無得輸組合

魷魚圈炸得乾身 可惜酥炸外皮小厚
比例上冇咁皮薄餡靚 食落食皮多過魷魚
魷魚圈粗d 小d炸粉漿麵包糠 就好喇~
不過配埋柚子甜醬食
又係食到停唔到口😈

#moon #酒吧餐廳 #lounge #jmoon #cocktails #calamari #pizza #tarus #sagittarius #hongkong #food #foodporn #socialenvy #yummy #amazing #instafood #dinner #eating #852#delicious
Jmoon 🌖📍 旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎最近發現旺角開左間人氣既酒吧餐廳😍🍺,裝修超靚,氣氛好浪漫💕, 啱晒朋友一齊去食下野、傾吓偈、打吓卡😆。 重點係嘢食都幾好食😋,想食水煙,呢間酒吧都有供應😂,趁住星期六日, 記得約埋朋友仔去試下啦👏🤩。🌟 Parma Ham and Rocket Pizza $128邊飲野, 邊食呢個pizza , 簡直冇得頂🤤。好岩幾個朋友一齊食,推介👍🏻。🌟 Nasi Goreng-styled Spaghetti with Prawns $148個意粉🍝分別有大蝦、蝦片、串燒等等⋯⋯⋯ 好豐富👏, 另外味道都唔錯, 成碟都比我食晒😂。🌟 Calamari with Honey Yuzu Sauce $72去飲野,又點可以冇左小食,呢個蜜糖魷魚圈係必點🙈。🌟 Chicken Wings with Teriyaki Mayo $72雞翼係我必點既😂,無限推介呀🙈。🌟 Libra (酒類飲品) $128🌟 Aries (酒類飲品) $128整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎♣︎
Jmoon 🌖

去飲野,又點可以冇左小食,呢個蜜糖魷魚圈係必點🙈。

雞翼係我必點既😂,無限推介呀🙈。

🌟 Libra (酒類飲品) $128

🌟 Aries (酒類飲品) $128

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

2022-07-13 90 浏览
幸福可以忙裏偷閑同朋友去chill下要求高既我揀左一間環境特別又可以好好放鬆傾計既 bar佢哋既cocktail 好igable❤️Jmoon $138❤️ Virgo $128都係好適合女生的甜甜粉紅❤️Creamy Truffle and Mushroom Rigatoni $108松露醬汁好濃郁 松露控表示滿意配上長通粉 啱啱好唔會太搶❤️Parma Ham & Rocket Pizza $128餅底焗得香脆 滿滿既Parma Ham 好豐富❤️French Fries With Truffle Mayo $68❤️Calamari with Honey Yuzu Sauce $72薯條同魷魚圈都炸得好脆 而且唔會好油膩魷魚圈肉質弱糯彈牙 推介依度實在太舒服啦!我同朋友唔覺意傾左三個鐘摸着酒杯底 一齊傾下自己充滿熱情既事業而且 @j.moon.lounge 實在好容易打卡影咗好多靚相 💕J.moon (旺角)旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖@joanne.kny #HotJoFoodie#Jmoon #alcohol #香港餐廳 #hkig #旺角 #旺角好去處
幸福可以忙裏偷閑同朋友去chill下

配上長通粉 啱啱好唔會太搶

餅底焗得香脆 滿滿既Parma Ham 好豐富

薯條同魷魚圈都炸得好脆 而且唔會好油膩
魷魚圈肉質弱糯彈牙 推介

依度實在太舒服啦!
我同朋友唔覺意傾左三個鐘
摸着酒杯底 一齊傾下自己充滿熱情既事業

J.moon (旺角)
旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心4樓10-11號舖

@joanne.kny #HotJoFoodie
#Jmoon #alcohol #香港餐廳 #hkig #旺角 #旺角好去處 #露天酒吧 #hklounge #truffle
2022-07-09 189 浏览
實際環境好黑暗,唔知以為去佐月球漫步,唔開閃光燈影相,根本就影唔到人樣。真喺昏暗到你懷疑人生!就得近吧台位置有幾張檯適合打卡,至少喺有啲月球燈飾可以俾人影下,至少可以叫做有啲光,影相可以見到人樣!其實已經提早1個禮拜訂位,亦都有請求安排好啲既打卡位置,但都安排唔到好既位置。都幾失望!食物方面,選擇比較少,基本每一檯客order既食物都喺一樣(因為真喺冇咩選擇)。味道一般,冇驚喜,好普通。唯一適合打卡的,只有飲品。但飲品性價比唔高。真喺去1次,試過就好喇!
以月球為主題的超人氣夢幻酒吧✨, 室内浪漫, 懸挂160盞粉紅色玻璃吊燈; 室外型格, 露天花園任你chill~ 提供逾120款口味水煙, 每款都注明濃度, 任君挑選; 特色雞尾酒亦是一大賣點, 無論是經典系列, 還是十二星座主題, 都非常精緻,各有千秋~🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸♦️Main✦ J. Moon Pizza - $128好多人推薦嘅Signature pizza, 薄脆批底, 上臺已切件, 有火箭菜、 煙三文魚、煙肉、菠蘿、溫泉蛋和mozzarella cheese, 咸香夾雜酸甜, 口感濃鬱豐富, 記得吉穿隻溫泉蛋, 蛋黃汁裹住pizza更好味!✦Creamy Mentaiko Rigatoni with Pan Seared Scallop - $148有咬口嘅長通粉, 挂上滿瀉嘅明太子醬汁, 超濃郁, 夠曬咸香creamy,香煎帶子兩邊金黃, 內裡仍嫩滑~♦️ Sharing✦ Chicken Nuggests with teriyaki mayo - $𝟕𝟐類似唐揚炸雞嘅雞粒啖啖肉, 外脆內嫩又juciy, 配上蛋黃醬, 好惹味, 送酒一流~✦ Calamari wit

🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸

♦️Main
✦ J. Moon Pizza - $128

♦️ Sharing
✦ Calamari with Honey Yuzu Sauce - $𝟕𝟐
脆卜卜嘅大大個金黃魷魚圈, 炸皮好薄, 外脆內煙韌, 啖啖肉, 搭配清爽嘅蜜糖柚子醬, 炸物都可以好fresh~送酒必備!

♦️ Cocktail & Mocktail
✦ J. Moon - $118
超igable~店員呈上即時打泡~泡泡爆開後會有煙燻味散出~ 清新柚子味夾住酒香, 亦不過甜, 有回甘, 非常適合女仔飲~小編平時唔好酒, 都飲曬成杯~
✦ Phoenix - $58
駕駛人士, 可以選擇Mocktail, 於是老公點左最fresh嘅Phoenix黎送濃鬱香口嘅食物, 以檸檬汁,蘋果汁, 小青瓜製成的蘇打~

💁 🅢🅔🅡🅥🅘🅒🅔 🛎
靚女店員超多😍仲要好nice👏🏻👏🏻會認真介紹, 推薦合適嘅cocktail~影唔切jmoon仲重新幫我地打多次波波🥺辛苦曬辛苦曬🙏🏻值得回顧💕
J. Moon
Phoenix
J. Moon Pizza
J. Moon
Phoenix
2022-07-06 53 浏览
琴晚去左月球餐廳今晚就黎唯美月球酒吧由160盞月球玻璃波波燈組成漫天月亮我坐係戶外既區域邊飲酒邊欣賞住靚靚月球同朋友傾下計relax下!依度既Cocktail仲係跟住12星座而調配出不同口味,好有特色!Nasi Goreng-styled Spaghetti with Prawns $148有爽口彈牙既蝦、紅椒、菇,配埋印尼style既炒意粉,好有鑊氣夠惹味,仲有一串牛肉串添!Creamy Mentaiko Rigatoni with Pan Seared Scallop $148明太子長通粉配香煎帶子,好creamy,每條長通粉都沾滿明太子醬料,好滋味,帶子好鮮甜,煎得金黃焦香!Libra $128天秤座既cocktail係由一隻雀仔造型既杯裝住,由gin、violet liqueur、lemon juice with lavender flavor 組成,味道微酸帶點甜味又帶點薰衣草味,唔錯!Gemini $128 雙子座既cocktail係一個罩型既花花座,由vodka、prosecco、elderflower liqueur、lemon juice with cucumber
琴晚去左月球餐廳

今晚就黎唯美月球酒吧

由160盞月球玻璃波波燈組成漫天月亮

我坐係戶外既區域

Libra $128

Gemini $128

雙子座既cocktail係一個罩型既花花座,由vodka、prosecco、elderflower liqueur、lemon juice with cucumber flavor組成,味道好fresh,酒味濃香!

炸魷魚圈配蜜糖柚子醬,魷魚圈好香脆,沾上甜甜既醬,好味!

炸雞翼配蛋黃醬,雞翼好有肉汁好juicy,同蛋黃醬係絕配啊!
2022-07-05
餐廳分左室外同室內,我地因為怕熱,所以揀左坐室內。我地到達餐廳雖然已經兩點幾,但室內幾乎滿座,得返bar枱位,所以如果黎食,最好就book定枱。因為好肚餓,所以我地order左兩款主食、兩款小食同兩杯野飲。餐廳食物份量非常充足,值得一提既係佢既炸物完全做到酥脆口感,食落唔會油冧冧,野飲既造型真係打卡一流。*Avocado & Smoked Salmon Sourdough $74*朋友叫左個牛油果配煙三文魚酸種包,一上枱就見到超足料,朋友食完一塊已經話飽。鋪係面既牛油果切片加埋絕對有一個牛油果份量,下面仲鋪左好大塊既煙三文魚,底層仲有沙律菜。牛油果好新鮮,食落去熟度岩岩好,煙三文魚有咸香,搭配返好fresh既黑醋沙律菜,就可以中和返牛油果同埋煙三文魚油膩感。*J.moon All Day Breakfast $98*全日早餐好豐富,炒蛋份量好多,食落好滑身,仲有蛋汁,唔會炒到乾晒。d菇炒到好香,薯餅食落好脆但唔油,豬肉腸咬落彈牙,但唔會好咸。*Calamari with Honey Yuzu Sauce $72*炸魷魚份量都好多,咬落外脆內煙韌,配搭特製既蜂蜜柚子醬,酸甜適中,好好味!

*French Fries with Truffle Mayo $68*
炸薯條有額外兩款醬選擇,分別係Nori aioli同truffle,仲額外配有蕃茄汁,因為我係truffle迷,當然揀返truffle mayo☺️ 炸薯條熱辣辣,食落外脆內軟,黑松露醬好香濃,食到漏左,又可以點返酸甜嘅蕃茄醬。

Menu上面仲有多款cocktail同mocktail揀,餐廳仲好有心思,特登設計左12星座cocktail俾客人選擇。因為唔想飲酒,所以我地最後order左兩杯mocktail。Bartender好nice,會主動同客人傾計交流下,又會介紹唔同cocktail或者mocktail,了解返客人既口味,知道朋友鐘意peach味,仲特登為佢customized一杯mocktail。而我因為想開胃d,所以揀左*Lyra $58*
雀仔造形既mocktail,忍唔住哇一聲,真係好靚,打卡一流👍🏻👍🏻Lyra入面有柚子汁同蘋果汁,飲落酸酸地,好開胃。
2022-07-04 46 浏览
📸 @j.moon.lounge 為食妹係月亮控黎🌙Bookmark咗好耐後尾知道有埋野食就即刻訂枱試餐廳分開2個區域室外同室內但因為限時90分鐘今次就淨係揀咗食野先一入去已經好有情調周圍都係月亮燈 每枱都有一個😍天花板仲有好多球型燈飾🍴Calamari with Honey Yuzi Sauce $72💛8/10新鮮炸起 酥脆可口帶有淡淡既柚子令魷魚鬚食落唔好太dry😆不過份量真係偏少🍴Creamy Mentaiko Rigatoni with Pan Seared Scallop $148💛8.5/10帶子煎得剛剛好 保留到入面既肉汁忌廉汁配長通粉 唔會太淡太膩忍唔住一啖接一啖咁食🤪🍴Signature Cocktail - J Moon $128💛9/10一黎到會係客人面前表演用氣槍吹起一個大波波留返翻個波波好快會爆要打卡就一定要快手店員好貼心 見我影唔切 幫我重新整過飲落都易入口 偏甜甜完過後有烈酒既醇🍴Aquarius $128💛9/10飲落完全唔似酒似益加多🤪🤪仲要咗牛奶盒形狀既玻璃杯裝住😍🌙 個人覺得呢間啲cocktail好有心思啱打卡又好飲留意番 野食份量比較細下次要再
📸 @j.moon.lounge

🌙 個人覺得呢間啲cocktail好有心思
啱打卡又好飲
留意番 野食份量比較細
下次要再黎試cocktail💕
  • Calamari with Honey Yuzu Sauce
  • J.moon
2022-07-02 63 浏览
約朋友假期前一晚聚聚大家不約而同想起這間月球餐廳果然是超人氣 6點半已經全場爆滿餐廳有分室內和室外 這晚我們就被安排坐室外位一樣舒服 雖然沒有月球燈 但環境更relaxJ.Moon打卡必備的Signature Cocktail店員會即場打泡泡🫧香甜柚子味調酒易入口Libra小鳥造型超美 味道是檸檬gin酒加薰衣草 大愛!French Fries with Truffle Mayo剛剛炸起的粗薯條配黑松露醬很香口Peking Duck Pizza薄薄的批底配上鴨胸和填鴨醬 夠fusionCreamy Mentaiko Rigatoni with Scallop明太子醬咸香creamy 帶子柔軟鮮甜長通粉有咬口
約朋友假期前一晚聚聚

J.Moon
打卡必備的Signature Cocktail
店員會即場打泡泡🫧香甜柚子味調酒易入口

Libra
小鳥造型超美 味道是檸檬gin酒加薰衣草 大愛!

剛剛炸起的粗薯條配黑松露醬很香口

Peking Duck Pizza
薄薄的批底配上鴨胸和填鴨醬 夠fusion

明太子醬咸香creamy 帶子柔軟鮮甜
長通粉有咬口

1K
bookmark了呢間旺角樓上bar好耐,前排終於約了閨蜜去tea🌕🍸估唔到舊式大廈內有如此別樹一格嘅餐廳,月球🌕佈置好吸引😍睇得出餐廳好花心思他們的cocktail都非常有特色,除了好啱打卡用嘅signature cocktail J.moon外,仲有12星座cocktail~🌕J.moon- “I’ll fly you to the moon”店員會在你面前整個foam出來,感覺真係好似月球🌕!(記得整好後盡快打卡📸,因為好易爆開)飲落去好香grapefruit味,味道fruity微甜,好易入口♊️gemini- “Falling in love secretly is not a crime, let others know how much you love this"雙子座嘅我,點了這杯gemini,特別喜歡佢地句tagline😆飲落去係好香好balance嘅lemon+青瓜味拌上花香,再滲出vodka味道,感覺好refreshing好開胃🌟J.moon All-Day Breakfast非常豐富,入面炒了好多菇,而且蛋好creamy香濃蛋香,薯餅好香脆,煙三文魚新鮮。🌟Avo

J.moon All-Day Breakfast

🌟Avocado and Smoked Salmon on Sourdough:同樣是不錯的配搭,上面的煙三文魚厚香新鮮,配上軟香+甜甜的牛油果及脆口的sourdough,味道幾好。

🌕French Fries with Truffle Mayo:用上香脆的粗薯條(仲有薯仔皮),邊食邊傾計一流
Grilled Cod Fish Crackers

🌕Grilled Cod Fish Crackers:魚片薄脆香不油膩,同樣係拌酒小食

這裡真係傾計+飲野好地方,食物質素又幾好+服務都好好,下次去mk會再來😍
J.moon All-Day Breakfast
Grilled Cod Fish Crackers
  • J  moon
2022-06-29 44 浏览
上網見到呢間咁有氣氛嘅餐廳~掛滿月球燈,氣氛好浪漫💕 就即刻約埋朋友去呢間唯美月球酒吧🥰去到見到滿天都係月球,食嘢都感覺格外有情調🥂All day breakfast 入面都幾豐富,有酸酸甜甜嘅黑醋沙律、咸香嘅煙三文魚、香脆薯餅、腸仔、菇、滑蛋及烤到好香脆嘅酸種麵包😋Avocado & Smoke Salmon Sourdough呢個牛油果及煙三文魚嘅份量都好多!!好足料!鹹香嘅煙三文魚加埋牛油果簡直絕配~仲有啲蔬菜感覺比較清新✨煙煙韌韌嘅酸種麵包令整體更加有口感💕 Chicken Wings with Teriyaki Mayo單骨雞翼食落去都幾方便👍🏻 雞翼調味剛剛好有微辣,令人不禁一直食落去😆 雞翼炸到脆卜卜~加埋蛋黃醬真係正😆Calamari with Honey Yuzu Sauce脆卜卜嘅炸魷魚,炸皮好薄,咬落去感覺啖啖肉😆搭配酸酸甜甜嘅蜜糖柚子醬都幾特別,幾清新✨最後俾錢嘅時候發現,Follow IG可以有9折🤩 份量足,食物質素又不錯,真係抵食👍🏻

All day breakfast