係黃竹坑附近做完野,兜兜吓發現呢間有啲所隱蔽嘅多國菜餐廳。雖然位置唔多,但餐廳裝潢同擺設都幾有外國酒吧感覺,靜靜地幾好feel。尼泊爾豬肉餃子 $88.豬肉餡特別以香草同香料醃製,單食餃子都好夠味.一碟有8隻,附有卡其色辣醬,前調會有啲刺激,但後勁唔犀利,辣椒香氣都不俗黑松露薯條 $78.黑松露碎都幾多,有提香效果.粗切薯條薯蓉更為豐富,飽足感幾強奶油雞件 $138.用蕃茄醬同牛油煮成嘅唐杜里雞.醬料微辣,富印度風情.雞件數量唔少,每舊都頗大塊.另附有鹹味脆薄餅意大利瑪格麗特薄餅 $118.選用意大利水牛芝士、車打芝士同蕃茄醬.芝士比例極多,拉絲效果滿分.蕃茄醬解膩一流,清爽唔會過酸Strawberry spritzer $68.偏甜,適合嗜甜人士.內有唔少士多啤梨果肉,果香唔假Virgin mojito $68.青檸、藍莓混合梳打而成.入口清爽,唔會太甜

尼泊爾豬肉餃子 $88
.豬肉餡特別以香草同香料醃製,單食餃子都好夠味

黑松露薯條 $78
.黑松露碎都幾多,有提香效果
.粗切薯條薯蓉更為豐富,飽足感幾強

奶油雞件 $138
.用蕃茄醬同牛油煮成嘅唐杜里雞
.醬料微辣,富印度風情
.雞件數量唔少,每舊都頗大塊
.另附有鹹味脆薄餅

意大利瑪格麗特薄餅 $118
.選用意大利水牛芝士、車打芝士同蕃茄醬
.芝士比例極多,拉絲效果滿分
.蕃茄醬解膩一流,清爽唔會過酸

Strawberry spritzer $68
.偏甜,適合嗜甜人士
.內有唔少士多啤梨果肉,果香唔假

Virgin mojito $68
.青檸、藍莓混合梳打而成
.入口清爽,唔會太甜
2023-11-30
2023-11-25 406 浏览
𓄴 𓄴很少乘搭南港島綫發掘新的美食地點,今次和朋友到訪黃竹坑,意外發現一家不錯的酒吧餐廳。Insanity 主打多國 fusion 菜,店員都是外國人,整體風格比較exotic。可能附近都是工廈,週末人流反而不多,可以和朋友邊喝邊聊,非常悠閒。我們點了 Special Combo Set ($328),適合2-3位用,已包括湯 / 沙律、兩款前菜和兩款主菜。𓄮 是日餐湯非常足料的南瓜湯,喝得到的南瓜肉,原汁原味的口感,溫暖順口。𓄮 皇牌炸雞翼雞翼沒有蘸上粉漿去炸,所以雞皮金黃香脆,內裏還是肉汁滿滿。這裏用上雞全翼,比外面常吃到的雞翼多了翼尖的部份,也是最香口惹味的部份,好吃!𓄮 黑松露薯條新鮮炸起,黃金熱脆,配上茄汁和甜辣醬,好吃得欲罷不能。𓄮 焗肉醬意粉必點推介!這個真的很好吃!很久沒有吃過這麼足料的肉醬意粉。非常多免治肉,醬汁夠酸夠開胃,意粉彈牙,而且份量很足,無可挑剔。𓄮 咖喱雞肉飯個人私心推薦。這裏的咖喱是偏向印度風味的,香料較重和辛口,是吃到一半會微出汗的那種。如果不嗜辣的朋友可考慮點其他菜式。但這風格和辣度剛好是我喜歡的,而且除了飯還配上幾塊薄餅,吃得非常滿足。𓄮 Mang

𓄴 𓄴

𓄮 是日餐湯

𓄮 皇牌炸雞

黑松露薯條+王牌炸雞翼
南瓜湯

𓄮 黑松露薯條
新鮮炸起,黃金熱脆,配上茄汁和甜辣醬,好吃得欲罷不能。

𓄮 焗肉醬意粉
必點推介!這個真的很好吃!

𓄮 咖喱雞肉飯

焗肉醬意粉

𓄮 Mango Madness $68
雖然是酒吧,但是 non-alcoholic 都有很多選擇。Mango madness 雖然以香甜芒果為主軸,但是裏面巧妙地加了 cucumber,所以味道層次更豐富,多了點清新。

𓄮 Strawberry Spritzer $65
香甜的士多啤梨配上夢幻的粉紅色,是女生的必點推介吧。

食物和飲品的質素都令人非常滿意。餐廳的 L型吧枱和後面的巨型壁畫非常 eye catching,用了很多懸垂綠植去裝飾特高樓底,令整體氛圍非常 relaxing。餐廳還不乏尼泊爾和印度菜式,下次有機會都想試試。

𓄴 𓄴

2023-11-24
黑松露薯條+王牌炸雞翼
南瓜湯
焗肉醬意粉
Insanity就位於打卡酒店, Ovolo Southside旁邊。係黃竹坑工廠區之中,擁有住濃烈異國風情既Bar & Restaurant。整體環境好舒服,可以好好同朋友小聚一下特別係佢地仲有combo set可以選擇,食個晚餐都合適𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥Special Combo Set $328✨ 是日廚師精選湯 - 雜菜湯口感好軟綿,有少少咖哩味,仲有一dd糊椒味味道非常特別,仲有兩片硬麵包配湯✨ 皇牌炸雞翼 & 黑松露薯條炸雞配辣醬,薯條配茄汁雞翼本身就好香脆,加少少辣醬好惹味✨ 焗肉醬意粉佢地既肉細意粉香香辣辣,感覺就係落左好多Tabasco既肉醬意粉😂簡單得黎好食✨ 奶油雞件飯奶油雞既汁都係帶一dd辣,配雞配飯都ok雞肉嫩滑有口感佢仲有片米餅配汁食,非常正🍸 MANGO MADNESS $65芒果味既mocktail,口感同snowball好似,甜甜地咁🍸 LEMONGRASS JASMINE ICE TEA $65相對簡單既檸檬草茉莉茶,帶有少少荔枝味,好清爽ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Insanity📍 黃竹坑黃竹坑道54號M Place地下2號舖

整體環境好舒服,可以好好同朋友小聚一下
特別係佢地仲有combo set可以選擇,食個晚餐都合適

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

Special Combo Set $328

✨ 是日廚師精選湯 - 雜菜湯
口感好軟綿,有少少咖哩味,仲有一dd糊椒味
味道非常特別,仲有兩片硬麵包配湯

✨ 皇牌炸雞翼 & 黑松露薯條
炸雞配辣醬,薯條配茄汁
雞翼本身就好香脆,加少少辣醬好惹味

✨ 焗肉醬意粉
簡單得黎好食

✨ 奶油雞件飯
奶油雞既汁都係帶一dd辣,配雞配飯都ok
雞肉嫩滑有口感
佢仲有片米餅配汁食,非常正

🍸 MANGO MADNESS $65

相對簡單既檸檬草茉莉茶,帶有少少荔枝味,好清爽

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Insanity

📍 黃竹坑黃竹坑道54號M Place地下2號舖

自許瘋狂的隱世多國菜特色酒吧The restaurant is owned and operated by a Nepalese couple who exude warmth and hospitality🇳🇵. On the day of my visit, the head chef fell ill🤒, but luckily, his wife stepped in and managed to whip up some incredible dishes for us. Their generosity in going above and beyond left us with a lasting impression.The menu boasts a delightful array of dishes that span across different cuisines, satisfying the cravings of even the most discerning palates🍽️.🇮🇹Pepperoni: This classic Italian pi
自許瘋狂的隱世多國菜特色酒吧

🇮🇹Pepperoni: This classic Italian pizza features a perfect harmony of flavors🍕. The combination of Italian Mozzarella, Cheddar Cheese, Tomato Sauce, and savory Pepperoni creates a mouthwatering sensation.

🇮🇳Traditional Butter Chicken: Embark on a journey to India with this famous dish🐔. Tender Tandoori Chicken is cooked in a rich Tomato Sauce and finished off with a generous amount of butter, resulting in a creamy and aromatic delight.

🇳🇵Nepalese Chicken Momo (Dumpling): Experience the flavors of Nepal with these delectable chicken dumplings🥟. Minced Chicken marinated with a medley of herbs and spices is encased in a delicate dumpling wrapper, creating a burst of flavors with every bite.

The restaurant embraces a unique travel-themed concept✈️, immersing guests in a captivating ambiance. The ceiling is adorned with vibrant seaweed🌾, and with even a wooden raft suspended🛶, adding a touch of whimsy to the dining experience.

As we dined, two high-definition televisions played footage of picturesque Greek landscapes🇬🇷, adding to the overall ambiance and creating a serene and tranquil atmosphere📺.

* 奶油雞件 $138
* 意大利辣香腸薄餅 $138
* 尼泊爾雞肉餃子 $98
2023-11-18
🍽️ Insanity 📍黃竹坑黃竹坑道54號M Place地下2號舖-今日去咗一個從來都未去過嘅地方😆😆😆竟然喺黃竹坑呢度搵到一間好好氣氛嘅餐廳,我哋叫咗Special Combo Set($328),性價比都幾高㗎🫶🏻🫶🏻💫是日廚師精選湯一飲落去就係好香濃既南瓜同胡椒香味!仲飲到洋蔥碎同菇菌既口感😍😍😍好濃郁👍🏻👍🏻👍🏻老闆娘話呢個係廚師嘅秘製靚湯🤣🤣🤣係獨一無二架前菜💫本店王牌炸雞翼外皮好香脆!雞肉煮得啱啱好,點埋青醬辣醬就更惹味😍😍😍雞翼表面仲有啲好香口既辣椒碎、炸蒜等😙😙😙食到停唔到口👅👅💫傳統咖喱角外型好似一隻糭嘅形狀,外皮酥脆香口,入邊有好香濃嘅咖喱,辣味會慢慢滲出來👍🏻👍🏻入邊有薯仔、青豆同埋腰果等既餡料🫶🏻🫶🏻食落真係好傳統,同平時香港食到既好唔同!主菜💫意大利辣香腸薄餅廚師落芝士嘅份量完全冇手軟🍕🍕🧀🧀但比例啱啱好,食到芝士嘅香味,同時食到辣肉腸嘅鹹香同埋蕃茄醬嘅鮮甜😍😍😍加上佢係薄批,批邊香脆👍🏻👍🏻👍🏻完全唔會膩!💫奶油雞件飯奶油雞入口有微微嘅酸味,慢慢變到好Queenie同埋有少少辣味🤩🤩🤩層次好豐富👍🏻👍🏻好好送飯😍😍而且雞件冇骨,啖啖肉好滿足😋😋😋飯嘅旁邊仲

🍽️ Insanity

💫傳統咖喱角

主菜

💫意大利辣香腸薄餅

💫奶油雞件飯
奶油雞入口有微微嘅酸味,慢慢變到好Queenie同埋有少少辣味🤩🤩🤩層次好豐富👍🏻👍🏻好好送飯😍😍而且雞件冇骨,啖啖肉好滿足😋😋😋飯嘅旁邊仲有香脆嘅薄餅❤️❤️本身有香料味,夾雜少少鹹味,點埋醬食真係冇得彈😋😋

💫Virgin Mojito($65)
青檸味同薄荷味好突出!好開胃!

💫Lemongrass Jasmine Ice Tea($65)
茶味香濃,好清新🌿🌿除咗檸檬草嘅味道,仲有淡淡既荔枝味😚😚😚可以完全中和左咖喱角嘅辣味呀🤩🤩

🌟餐廳座位闊落,而且睇得出老闆係裝修上好用心,好似去咗度假咁呀🏖️🏖️吧枱展示左大量嘅酒,相信鍾意飲酒嘅人會好開心😙😙

🌟鄰近係萬豪旗下嘅奧華南岸酒店,喺附近想食宵夜,來呢度都係一個好選擇😋😋😋

🌟去到餐廳有一種置身異地嘅感覺,聽到唔同嘅食客講唔同嘅語言🤣🤣令人不自覺咁好放鬆好chill😚😚

推薦指數:5/5
抵食指數:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#WongChukHang #黃竹坑 #黃竹坑餐廳 #黃竹坑好去處 #黃竹坑必食 #insanity
2023-11-01 113 浏览
星期三下午1:30分,店內枱不是很多, 卻只有一個樓面。枱都未執就叫人坐低先,然後過左10分鐘,零招呼,零抹枱或給餐牌。本身滿滿期待,但咁樣嘅服務同安排,係咪做生意的?
位於黃竹坑工商區,地鐵站附近,俾我發現到間走異國風情的酒吧餐廳,裡面嘅裝潢好有心思,天花上掛滿彷植物,中間仲有模型船,而吧枱後一幅迷人大壁畫,樓底高空間感大,環境幽靜,感覺好chill。 我哋午市時間去有多國菜套餐揀,好多野都想試,而我哋就揀咗奶油雞件及尼泊爾雞肉餃子🥟(Momo) 奶油雞件配Naan ,薄餅外脆內煙韌,沾上香滑濃郁嘅醬汁好正! 雞件亦好嫩滑😋至於Momo 有8隻,每隻都好飽滿,皮薄餡料豐富,入口鮮味爽甜。每款套餐都包餐湯及飲品,可以慢慢嘆

每款套餐都包餐湯及飲品,可以慢慢嘆

2023-10-30 106 浏览
黃竹坑酒吧餐廳慢慢多了今次去了一家 天花掛了一隻船的餐廳看見網上很多人推介餐廳藝術感很強 配上酒吧台更加精緻舒服的環境 適合三五成群聚會⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___ ⋆ Special Combo Set $328 套餐包括餐湯或沙律兩款前菜及兩款主菜🍽沙津很大碟 配上蘋果醋油醋汁口感清爽 並有助中和蔬菜的苦澀感之後是前菜3選2🐓皇牌炸雞翼 炸雞翼是用上原隻雞全翼生炸 好香脆不過油上面有很多香料及黑椒 不辣但味道很香入味🍟黑松露薯條薯條偏半脆半濕潤 黑松露醬份量多搭配飲品 chill chill半天🍝焗肉醬意粉熱辣辣的肉醬意粉 表面有大量芝士碎 醬汁帶少少辣 濃厚每條意粉都有被醬汁包裹住 🍕夏威夷薄餅薄餅以簡單Mozzarella、菠蘿、火腿 番茄醬🥫芝士有少少拉絲效果餅底是超薄 不會太飽🥂兩杯MocktailMango Madness &Strawberries兩杯都很清新 香甜——————————————————

黃竹坑酒吧餐廳慢慢多了

熱辣辣的肉醬意粉 表面有大量芝士碎
醬汁帶少少辣 濃厚
每條意粉都有被醬汁包裹住

🍕夏威夷薄餅
薄餅以簡單Mozzarella、菠蘿、火腿
番茄醬🥫
芝士有少少拉絲效果
餅底是超薄 不會太飽

🥂兩杯Mocktail
Mango Madness &Strawberries
兩杯都很清新 香甜

——————————————————

2023-10-25 544 浏览
Special Combo Set意大利辣肉腸薄餅賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧薄餅新鮮即點即製,薄脆香口的餅底上,舖滿濃厚馥郁的拉絲芝士和辛辣鹹香的辣肉腸片,食落每一啖味道都非常豐盈,滋味滿分必食。卡邦尼意粉賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧每條意粉都掛滿香濃的忌廉醬汁,餐廳特意加添了蒜蓉調味,食落比一般的卡邦尼意粉多了一分蒜蓉獨有的鹹香,別具特色令人驚喜。煙肉肥瘦合適,食落軟腍有嚼感,微鹹的煙肉與惹味的蒜蓉非常合拍,令人回味無窮。本店皇牌炸雞翼、黑松露薯條賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧炸雞翼原隻新鮮炸起,油香不膩,咬落外皮焦脆香口,內裡雞肉鮮嫩多汁,鹹香惹味,不愧為皇牌推介。薯條每條都沾上眾多的黑松露,菇菌香氣四溢,非常誘人。隨熱騰騰的薯條附上經典茄汁和辣醬,配搭食用味道爆分。🐧❣️跟餐可選是日廚師精選湯或皇牌雜錦沙律一客。Latte, Mocha賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧兩款咖啡均屬水準之作,咖啡與鮮奶的比例恰到好處,口感綿滑潤喉,帶有迷人的啡香和奶香,提神良伴。環境:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳採用大量綠色長草裝點天花,中間掛上一艘小艇,由下而上觀賞,令人有置身於湖底的錯覺,非常特別。座位
Special Combo Set

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️跟餐可選是日廚師精選湯或皇牌雜錦沙律一客。

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

座位採用絨製椅子,舒服又綿軟。木桌寬闊空間足,每一桌都放置了小花瓶作點綴,賞心悅目。

🐧❤️結語:Special Combo set 性價比極高,抵食必㨂。
下午茶
Latte, Mocha
🍷多國特色菜西餐廳🍽️- 秋高氣爽 有動力行遠少少 今次揀左黃竹坑一間有多國特色菜嘅餐廳 食佢個特價套餐🥰 Special Combo Set ($328) 套餐包湯或沙律 兩款前菜 兩款主菜🥗-✨前菜 - 🐔Insanity Full Chicken Wings估唔到前菜用上雞全翼 雞翼稍為醃味炸至外皮乾爽😮 咬落內裏雞肉仍然Juicy 好味😋- 🧆Traditional Veg Samosa印度傳統咖喱角 內有薯仔 青豆 鷹嘴豆 腰果 等雜豆以及辛香料混合成為餡料😌 外皮酥香鬆軟 唔錯👍🏻前菜會附上薄荷孜然醬以及酸辣醬 清新又解膩 🌱-✨主菜- 🍛Traditional Butter Chicken With Rice 經典印度菜 用上乳酪 辛香料 蕃茄 牛油 加上雞脾肉煮成☺️ 食落好滑 酸酸地 惹味又開胃😳- 🍕Pepperoni Pizza薄身餅底加上辣肉腸以及滿滿Mozzarella芝士&車打芝士🧀 岩哂鍾意拉絲嘅朋友 記住要襯熱食啊🥹-🍹Strawberry Spritzer / Virgin Mojito $65呢度嘅印度菜屬於小辣程度🌶️ 食完口腔微微慶慶地 仍然食到食物
🍷多國特色菜西餐廳🍽️
✨前菜
- 🧆Traditional Veg Samosa
前菜會附上薄荷孜然醬以及酸辣醬 清新又解膩 🌱

✨主菜
- 🍕Pepperoni Pizza

呢度嘅印度菜屬於小辣程度🌶️ 食完口腔微微慶慶地 仍然食到食物嘅味道 讚💕 食完濃味嘢就緊係要嗌埋嘢飲 兩款都幾清新 大大杯 抵飲呀🧉

📍Insanity
黃竹坑黃竹坑道54號M Place地下2號舖
小編今次同朋友仔搵食搵到嚟黃竹坑,喺呢個工廠大廈林立嘅地方,竟然有間好食、環境好chill嘅西餐廳,不得不試雞翼同奶油雞,真喺令小編好surprise😮♥️ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ Special Combo Set for 2 $338૪ 是日餐湯 - 忌廉湯餐湯份量多,配兩件烤到微焦嘅麵包,整體味道充滿奶香,咸咸哋有胡椒味😊૪ 小食 - 雞翼 & 黑松露薯條雞全翼炸到好脆,仲帶有陣陣香料味,雞肉保持嫩滑😋薯條粗身,充滿黑松露,外層脆口,內層粉糯🍟૪ 主食 - 夏威夷薄餅 & 奶油雞件飯薄餅表面鋪滿厚厚嘅芝士,厚到可以拉絲,餅底薄脆,好似食緊脆餅,芝士嘅咸香,配搭煙肉嘅煙燻味,加埋菠蘿粒嘅酸甜,整體唔會好膩☺️奶油雞味道甜甜哋帶啲辛辣,醬汁creamy,配飯一流👍🏻❥ Mango Madness $65❥ Virgin Mojito $65Mojito薄荷葉味道濃郁、清新Mango Madness 同另一杯比較下,味道清新中帶甜🤓

૪ 是日餐湯 - 忌廉湯

૪ 小食 - 雞翼 & 黑松露薯條
雞全翼炸到好脆,仲帶有陣陣香料味,雞肉保持嫩滑😋
薯條粗身,充滿黑松露,外層脆口,內層粉糯🍟

૪ 主食 - 夏威夷薄餅 & 奶油雞件飯
奶油雞味道甜甜哋帶啲辛辣,醬汁creamy,配飯一流👍🏻

❥ Mango Madness $65
❥ Virgin Mojito $65
Mojito薄荷葉味道濃郁、清新
Week End 做什麼好了?當然要約朋友出來吃東西喝上一兩杯🍻聊聊天💬今日就約了朋友去到黃竹坑地鐵站附近的一間酒吧餐廳,餐廳環境都比較乾淨,而且人流也不會太多,坐得舒適聊得盡興。今日就點了Special Combo Set 二人套餐 $328,價錢除了非常親民之外,份量也不會太少,而且選擇種類有多,味道不會太差🥂⭐️HOUSE MIX SALAD 皇牌雜錦沙律 🥗一大盤的雜錦沙律有生菜、洋蔥、橄欖、小蕃茄,再加上酸甜鹹的沙律醬及芝士碎,成個沙律都讓人開胃,滿滿的纖維!⭐️INSANITY FULL CHICKEN WINGS 本店皇牌炸雞翼 🍗餐廳用的是全雞翼,雞翼經過醃製後炸至金黃色外脆內香,如果覺得味道不夠的話,可以配上紅辣椒醬一起吃。⭐️BLACK TRUFFLE FRIES 黑松露薯條🍟炸到外脆內軟的黑松露薯條,餐廳用了粗薯條,再加入黑松露醬,讓薯條帶有淡淡的黑松露香味。⭐️PEPPERONI PIZZA 意大利辣香腸薄餅🍕餐廳選用了薄皮去製作Pizza,滿滿的芝士鋪在薄皮上,而芝士及薄皮中間就加入了蕃茄醬,最後在Pizza面上加辣肉腸🍕 賣相吸引資源味道也不錯,厚厚的芝士🧀超吸引⭐️

⭐️HOUSE MIX SALAD 皇牌雜錦沙律 🥗

⭐️BLACK TRUFFLE FRIES 黑松露薯條🍟

⭐️PEPPERONI PIZZA 意大利辣香腸薄餅🍕

⭐️SPAGHETTI CARBONARA 卡邦尼意粉 🍝
帶有濃郁芝士🧀、煙肉🥓及蛋🥚香味的卡邦尼意粉,每一條意粉都能夠沾上醬汁,使每一口都很幸福,超滿足的

⭐️熱茶-Jasmine tea 🍵
因為身體的緣故想飲啤酒都不可以,最後要了一杯茉莉花茶🍵 有濃郁的茉莉花香
2023-10-22 35 浏览
呢間黃竹坑嘅隱世餐廳酒吧真係好有驚喜!一入到去,就見到喺天花度掛住一隻船,好有藝術感!而小酒吧台就更加精緻又好睇,真係好舒服嘅環境!仲有部電視播放住調酒嘅資訊!我哋揀咗尼泊爾雞肉餃子Momo嚟食,真係好正!佢哋嘅外皮好薄好滑,內裡有多汁嘅雞肉,配埋特製嘅醬汁,味道更加出色!同我哋平時食開嘅中式餃子完全唔同風味!值得一試!我地仲叫左墨西哥芝士餡餅,同埋肉眼扒配薯條,都好好味!墨西哥芝士餡餅有濃郁嘅起司味,配上香脆嘅外皮,好滿足!肉眼扒煎得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,同薯條一齊食更加美味!既然黎到酒吧就要試下師傅特調雞尾酒,真係好好味!佢哋嘅調酒師傅真係好有心機,每杯雞尾酒都有獨特嘅口感同風味!真係一種享受!餐廳嘅酒選擇亦都好多,真係有啲眼花撩亂!

肉眼扒煎得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,同薯條一齊食更加美味!

📌 Insanity - 黃竹坑黃竹坑道54號M Place地下2號舖🗓(21/10) 星期六 ⏰ 下午1點左右 💈特式:星期六都要返公司OT,所以要搵返間環境舒服嘅餐廳去食返個lunch,去平衡返一下個心情,同事就介紹左我去呢間西餐廳一試。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐廳假日都有做2人Special Combo set,個餐會包左餐湯或沙律,兩款前菜及兩款主菜,而家等我同大家講下🍽味道先。是日廚師精選餐湯 - 我地就揀左餐湯,而今日個餐湯係椰菜花湯,個湯好多值得讚嘅地方。首先上枱時個湯夠熱,配埋兩條蒜味好重亦好脆身嘅多士條,個湯飲落雖然椰菜花味唔算好濃,但入面仲有大量香料/洋蔥粒同黑胡椒碎,好惹味可口。皇牌炸雞翼 - 炸雞翼係原隻雞全翼生炸,炸得好香脆唔油膩,上面再舖左少少香料,係好簡單普通嘅做法,但出嚟效果好好食。傳統咖喱角 - 咖喱角係印度最著名嘅小食之一,佢地咖喱角個皮做得好香酥,隱約仲有少少牛油香,入面都係傳統嘅咖哩醬薯仔/鷹嘴豆/香料等等。卡邦尼意粉 - 個卡邦尼意粉望落已經好靚,面頭有大量芝士碎,醬汁唔算多,但每條意粉都有被醬汁包裹住。另外,最值得一提係
🗓(21/10) 星期六 ⏰ 下午1點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

是日廚師精選餐湯

皇牌炸雞翼/傳統咖喱角

卡邦尼意粉 - 個卡邦尼意粉望落已經好靚,面頭有大量芝士碎,醬汁唔算多,但每條意粉都有被醬汁包裹住。另外,最值得一提係佢地個醬汁有好重酒味,係我食過嘅卡邦尼入面酒味最重嘅一個,不過我又幾鐘意佢地呢個做法,有種零舍不同嘅感覺。
卡邦尼意粉

咖喱雞肉飯 - 佢地個咖哩係正宗印度式咖哩,味道唔會好辣,反而香料味偏重,飯底偏向硬身,適合配以咖哩食用。另外仲會配左塊印度薄脆片,脆片十分脆口,而且本身已經有調味,可以就咁食或者沾咖哩食都得。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 因為餐廳係類似酒吧佈局,所以有不少酒類選擇,例如紅白酒/汽酒/啤酒/雞尾酒等等,但因為食lunch所以就無叫酒,只係普通叫左熱咖啡同凍檸檬茶。

🍽環境:環境就相當舒服,餐廳有張長型吧枱,另外仲有一排梳化卡位,無論氣氛/環境等都比人感覺好舒適,而且環境清幽,可以Chill到一個lunch時間。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務態度好好,主力都係用英文溝通,雖然見佢都好忙一腳踢,但服務態度都keep到好高水準。

💰💸價錢:個Combo Set$係
3️⃣2️⃣8️⃣再加一,價錢都唔算好貴,食物亦質素好,仲要比到咁舒適嘅用餐環境,都物有所值。

🐲💬總結:我覺得除左地理位置外,呢餐飯都冇挑剔嘅地方,因為本身好少去黃竹坑,但餐廳離地鐵站都算近,如果去開呢頭嘅朋友都推薦一試。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️❣️
2023-10-21
是日廚師精選餐湯
皇牌炸雞翼/傳統咖喱角
2023-10-20 46 浏览
[黃竹坑]Insanity.皇牌炸雞翼食剩指數:0/100雞翼係全翼外皮香脆雞肉嫩滑幾多香料同黑椒.傳統咖喱角食剩指數:5/100估唔到咁正宗內餡薯蓉、洋蔥、綠豆、印度香料一食外面酥皮入面濃濃既印度香料.奶油雞件飯食剩指數:10/100Butter Chicken唔會好辣雞肉煮完仲係唔鞋個汁配上印度烤餅同飯好啱.夏威夷薄餅食剩指數:0/100有Mozzarella、菠蘿、火腿番茄醬做base餅底幾薄Mozzarella少少拉絲唔會太多接受有菠蘿既pizza就可以叫.Ps叫左兩杯MocktailMango Madness,Lemongrass Jasmine Ice Tea兩杯都好fresh,仲幾好影~
[黃竹坑]Insanity
幾多香料同黑椒
傳統咖喱角
食剩指數:5/100
估唔到咁正宗
內餡薯蓉、洋蔥、綠豆、印度香料
一食外面酥皮
雞肉煮完仲係唔鞋
個汁配上印度烤餅同飯好啱
夏威夷薄餅
食剩指數:0/100
有Mozzarella、菠蘿、火腿
番茄醬做base
餅底幾薄
Mozzarella少少拉絲唔會太多
接受有菠蘿既pizza就可以叫
Ps叫左兩杯Mocktail
兩杯都好fresh,仲幾好影~