2016-10-07 1583 浏览
Sept 24, 2016--I called in advance to check if there is Happy Hour promo on Saturdays, the gentleman who picked up the phone answered yes and that HH finishes at 8pm. My friend and I decided to have a few beers there around 6.30pm only to find out we were charged regular prices. The staff who handed us the bill about Happy Hour explained that "there's no happy hour today(Saturday)".Sept 24, 2016--我提前打電話來詢問星期六有否歡樂時光,拿起電話的男人回答有,歡樂時光至晚上八時。 我和朋友晚上6:30左右到達喝了幾杯啤酒,結賬時才發現我們被收取正價。工作人員解釋說“今日沒有歡樂時光"。I know

I know the pricing at Inn Side Out is cheaper than places around the neighborhood that offers Happy Hour on weekends and I wouldn't mind paying the regular price, but their dishonesty made me feel like a tourist being ripped off by some remote villagers in the Philippines.
我知道Inn Side Out 比附近提供週末歡樂時光的酒吧廉宜,我也不會介意付出正常價格,但他們的失信讓我覺得自己像一個遊客在菲律賓被一些偏遠的村民佔便宜。
For this reason I wouldn't recommend this place.
出於這個原因,我不會推薦這個地方。
2016-09-24
2016-09-06 2361 浏览
What a nightmare . The service n food are terrible !!! Missing order and a bug inside of my drink . The waitress are so mean and terrible . I wouldn't go back for sure .
2016-06-20 5485 浏览
早前朋友去過一次,之後就極力推薦我一定要去一試Inn Side Out的薯條。之後咁岩因為與朋友相約想搵個地方傾計吹水,就即刻要去一試。首先去到地方超大,有內有外,怕熱的話可以選擇坐室內,外面則較熱,但對住球場,非常有氣氛。入內需要成要會員,$20一個人,是一個月的會費。來到除了選喝啤酒外,仲有花生任食,真係剩係飲野傾計都好抵。特別推介:芝士薯條,真係筆記大力推介。厚身薯條,加上濃郁芝士醬,而且更可以掂埋佢附有的SAUCE,超香口又有口感,絕對正啊!燒豬肋骨配薯條,豬肋骨完全係骨肉分離,又軟又腍,醬汁豐富,超好味。薯條粗身又香口,食完都飽左一半。Sangria,紅酒加上雜果,炎炎夏日,一杯落肚,爽
之後咁岩因為與朋友相約想搵個地方傾計吹水,就即刻要去一試。
入內需要成要會員,$20一個人,是一個月的會費。
來到除了選喝啤酒外,仲有花生任食,真係剩係飲野傾計都好抵。
特別推介:
芝士薯條
燒豬肋骨
Sangria
Sangria,紅酒加上雜果,炎炎夏日,一杯落肚,爽
2016-05-24
芝士薯條
燒豬肋骨
Sangria
2016-05-19 4083 浏览
第二次黎Inn Side Out,如果係一大班人想飲下酒食下花生就最岩嫁喇,呢到就好就係襟嘈,就算你傾計大聲少少都唔會話嘈親隔離。Ribs配薯條份量都唔細,條條骨都好似雞髀咁粗,外層酸甜汁醃到入晒味,用刀切開仲見到入面有少少肉汁,唔錯唔錯。薯條係我鍾意既粗切,粗薯條始終口感好啲,外層脆既但又可以食到軟熟既薯仔肉。Buffalo Wings雞皮好乾身同夠脆,自由點汁黎食,酸同辣加埋真係好夾,唔好睇少呢個紅色既汁,我個人覺得都幾辣下,任你點幾多汁黎食都得,怕辣就食原味啦,一樣咁好味嫁

2016-04-27 2984 浏览
心血來潮,又喺銅鑼灣南華會食午飯😋今次唔記得咗影個跟餐嘅沙律,同埋散叫嘅薯條,雖然冇影到相,但意外地個沙律嘅評分都好高,pepper去咗皮,除咗有菜、番茄仔、長通粉,仲有埋橄欖添,實在算係誠意之作!個大蝦配龍蝦汁意粉好好味,啲蝦好彈牙,個汁又濃郁😋塊牛扒叫咗medium,同行嘅另外兩位友人都讚口不絕,好「林」好味!三個人,兩個午餐包兩份沙律兩杯野飲,額外叫咗一個炸薯條,在額外叫咗兩杯麒麟啤,埋單唔洗$480,實在值得「再次光臨」😉
心血來潮,又喺銅鑼灣南華會食午飯😋

個大蝦配龍蝦汁意粉好好味,啲蝦好彈牙,個汁又濃郁😋

Beer
Ribeye steak
Prawn svpaghetti with lobster sauce
2016-04-25
Beer
Ribeye steak
2016-04-26 1453 浏览
咁岩有同事生日,想食餐好嘅lunch,就去左南華會間Inn Side Out到食,分戶外同室外,室外有D焗,不過都接受到,前菜可以揀salad/湯,試左個salad,份量ok,一大堆菜加舊蕃茄仔同幾舊芝士,唔特別,同事話個湯幾夠味,而主菜我揀左青豆大蝦意粉,驚喜位係好重芝士味,仲拉到絲,本來唔鍾意食青豆,但配落去都還可以,同事叫左牛排,個人覺得太難咬,而且有D偏鹹,甜品係士多啤梨蛋糕/自製雪糕,件cake偏甜。不過不失
今晚約友人們傾下計~其中一位友人話,不如去inn side out 喇~我心諗:咩黎🤔?唔係戲黎既咩😂😂今晚我呢個大鄉里,出城喇!間野係南華會入面,約左七點係時代等,一齊行過去,經過保良局,再行少少斜路,好快就到喇~呢個是會員制的,由於友人是會員,所以只要出示証明就入到去喇。英文餐牌同用英文落單的關係,全權由友人負責落單~我就負責食花生😂😂係呢度食花生,d殻係可以直接掉係地下的,確實係幾爽既😂而對我呢個大鄉里黎講,係一件新穎的事😂有圖有真相~因為我唔飲酒的關係~我叫左芒果沙冰~我地三個人,叫左四個野食~小食篇:墨西哥脆片~脆片好脆,有蕃茄粒仲有芝士,其實食落個味唔算係好出,佢仲有個醬配埋俾你點~係一個唔錯的佐酒小食~第二個小食就係雞翼喇~雞翼同墨西哥脆片~形成強烈對比,比較重味~食到有少少辣味,點埋個醬,反而岩岩好,中和返~主食篇:BBQ醬pizza,個醬好味,芝士味唔算好出,個邊係脆卜卜的~無咩驚喜,但都係唔錯的哦~呢個通心粉,都幾多人叫~通粉好creamy ,唔會好乾,鋪面的煙肉,咸咸地,而且好香,值得一試!可能因為好多芝士的關係,唔係好食得哂~😂如果你同朋友們都唔係好大食~就要考
今晚約友人們傾下計~

其中一位友人話,不如去inn side out 喇~

我心諗:咩黎🤔?唔係戲黎既咩😂😂

今晚我呢個大鄉里,出城喇!

有圖有真相~
因為我唔飲酒的關係~我叫左芒果沙冰~
我地三個人,叫左四個野食~
小食篇:墨西哥脆片~
主食篇:
呢個通心粉,都幾多人叫~
可能因為好多芝士的關係,唔係好食得哂~😂
如果你同朋友們都唔係好大食~就要考慮下份量喇~

2016-04-20
2016-04-17 1462 浏览
第一次入到南華會食野,一去到見到一地花生,有d驚訝,原來係呢度既特色黎!大力推介三文魚意粉,個汁唔係好'杰' ,而好重芝士味,雖然好膩,但真係好好味! 重有大量三文魚同蘑菇,食一個已經飽哂!另一推介就係雞肉pizza, 整塊薄餅都佈滿雞肉,還有些香茜和芝士係面,食上去酸酸甜甜,食完個口重有辣味徘徊,而且個薄餅好大塊,較適合多人食!另外重有fish & chip,薯條同個汁很配合,我諗個沙律醬加左香草蒜頭,主角烤魚較為遜色,魚肉冇咩味,肉質很軟像麵粉,表皮亦不脆,而且很油,一咬落去油已經出哂黎! 但總括來說也是值得推介的!!

2016-04-16
2016-03-23 1617 浏览
自從INN SIDE OUT搬左去SCAA之後就少咗去..但係由於價錢相宜... 嘢食又好味... 所以都係我哋星期五HH名單既頭幾名...今次點左必兩個小食幾杯嘢飲... 就足夠可以傾到夠...crab and shrimp dip每次都會點... 因為真係好好味...中間既crab and shrimp加埋啲cheese撈埋...用脆脆既tortilla chips 點黎食...真係好正..另外就係potato skin...熱辣辣... 又夠足料.... 外脆內軟... YUMMY
自從INN SIDE OUT搬左去SCAA之後就少咗去..
但係由於價錢相宜... 嘢食又好味...
所以都係我哋星期五HH名單既頭幾名...

今次點左必兩個小食幾杯嘢飲... 就足夠可以傾到夠...
crab and shrimp dip
每次都會點... 因為真係好好味...
用脆脆既tortilla chips 點黎食...
真係好正..
crab and shrimp dip
另外就係potato skin...
熱辣辣... 又夠足料.... 外脆內軟... YUMMY
potato skin
2016-02-26
potato skin
2016-02-03 2421 浏览
好鐘意呢度氣氛,有室外同內揀最正係叫啤酒有花生俾你食完係就咁丢係地下即可。服務生都唔會黑你面。今次嚟叫左碟雞翼同漢堡雞翼hot wings 令我有d失望太乾過哂火,個醬得個辣字。漢堡令我驚喜,配菜有洋蔥圈同薯條新鮮炸起份外好食就算最後凍左味道都唔會差,再嚟漢堡肉好有炭烤香肉汁夠唔over cook好食。我有時間都會嚟happy hour食晚飯,價錢工道環境舒服令人放鬆。只係行過嚟有d唔太方便。同南華會會員免費入場,唔想申請每次俾$10入場就得。

今次嚟叫左碟雞翼同漢堡

2016-01-31
  • Nachos
  • burger
2016-01-30 2709 浏览
有朋友係南華會member, 話嗰度嘅餐廳抵食 之餘,仲可以任剝花生任擲地 ,實為一發洩減壓嘅好地方 !由於只限walk in, 是晚朋友未到6:30pm就進場揾位,相當有心 !年近歲晚,工作量勁大 ,頻頻OT , 飯梗要食 ,更加唔可以枉費朋友嘅一番美意……天寒地凍下,我同豬仔7:30pm前趕到Inn Side Out。地點都几隔涉 , 係保良局附近,仲要上少少斜路 先見到南華會,入去後要經過停車場,再坐上2樓餐廳。我地同外籍侍應生講member已攞咗位,侍應生先放我倆入内。寒冰冰冷夜,當然坐室内,我倆要走到盡頭先見到班friends。果然無介紹錯,成地花生殼 , 班友仔急不及待邊剝邊等我地!我也不甘示弱,邊剝花生邊睇menu, 9個人點咗8樣嘢食~1.洋蔥圈 : 熱辣辣好香脆,但洋蔥片太大塊,唔係個個人鐘意食大塊洋蔥。2.Hot Wings : 熱辣辣嘅炸雞翼雞腿,皮脆肉嫩。仲有爽脆西芹伴碟,減輕啲熱氣!3.Macaroni and cheese : 煙肉唔會過鹹,芝士夠味,通粉口感煙靱!4.Cheesy fries : 至愛呢碟厚身大塊薯條 ,
有朋友係南華會member, 話嗰度嘅餐廳抵食
之餘,仲可以任剝花生任擲地
,實為一發洩減壓嘅好地方

年近歲晚,工作量勁大
,頻頻OT
, 飯梗要食
, 係保良局附近,仲要上少少斜路
先見到南華會,入去後要經過停車場,再坐上2樓餐廳。
果然無介紹錯,成地花生殼
1.洋蔥圈
洋蔥圈
2.Hot Wings
Hot Wings
Hot Wings
3.Macaroni and cheese
: 煙肉唔會過鹹,芝士夠味,通粉口感煙靱!
Macaroni and cheese
4.Cheesy fries
: 至愛呢碟厚身大塊薯條
, 有濃郁芝士醬黏住薯條
, 蘸上蛋黃醬後,更加美味無窮
Cheesy fries
5.Pepperoni pizza
: Pizza好薄等同餅乾,焗得夠香脆,饀面足,多菇菌類,但個人還是鐘情厚批pizza多啲!
Pepperoni pizza
6.Full slab of ribs
: 豬肋骨好有肉地
, 燒得剛好,啖啖juicy!
Full slab of ribs
7.蟹肉脆片
: 我地派”為食狼“去點炸蟹餅,點知他手指指,指錯
隔離畀侍應生!我地就放膽嚐新吧……蟹肉醬味道鮮,類似鵝肝醬,脆片又薄又香脆!
蟹肉脆片
8.Salad
: 沙律菜新鮮好吃!
Salad
飲品方面,我點咗可樂,豬仔點咗啤酒~Hoegaarden iced bear, "為食狼"就點咗Fruit Punch, 話戒酒喎
,大家又信唔信吖?!一於一車花生殼車埋佢度
!!!
Fruit Punch
今晚實在玩得開心
,下場梗係落樓下碌齡
喇!

2016-01-23
Macaroni and cheese
Cheesy fries
Pepperoni pizza
Full slab of ribs
Fruit Punch
2016-01-29 1787 浏览
今次同一班朋友去食晚飯,當然唔少我最愛既女朋友仔啦 朋友推介了位於銅鑼灣南華體育會既inn side out。(同行當中要有一位係會員先入得)由銅鑼灣步行約5分鐘便到,當晚到了目的地,地方都幾大 由門口室外坐位至室內最尾坐位都行左1分鐘  但裝修佈置就唔係好掂  同埋店舖特色係花生任食,花生殼可掉哂落地下 愛整齊清潔既我就感覺麻麻 服務員服務也一般。炸雞翼:雞翼熱烘烘的,炸得好脆好香口,點少少辣汁食簡直係頂瓜瓜 係必食既 洋蔥圈:炸得好油,食落無哂洋蔥味,仲好硬添又凍,唔掂唔掂 芝士薯條:正到爆 薯條外層包滿芝士,好重既芝士味,薯條炸得香脆,過了一會兒都仲係唔淋 大家都清楚薯條淋左係唔好食架啦 無得輸 kirin beer:泡沫似屎形狀 飲落原來泡沫有冰沙的,好特別 T肋骨:比起出面好食好多,感覺唔會得d骨勁多肉,食落肉汁流哂出來,仲好淋好有質感添 芝士煙肉焗通粉:焗既時間恰到好處,每粒通粉內都佈滿芝士,煙肉香噴噴又淋,通粉食落軟硬度剛剛好 pizza:pizza就麻麻地,因為佢用左餅乾做底,食落感覺好差又硬,料又唔夠死得
今次同一班朋友去食晚飯,當然唔少我最愛既女朋友仔啦
由門口室外坐位至室內最尾坐位都行左1分鐘
 但裝修佈置就唔係好掂
 同埋店舖特色係花生任食,花生殼可掉哂落地下
愛整齊清潔既我就感覺麻麻
服務員服務也一般。
係必食既
洋蔥圈:炸得好油,食落無哂洋蔥味,仲好硬添又凍,唔掂唔掂
芝士薯條:正到爆
大家都清楚薯條淋左係唔好食架啦
無得輸
kirin beer:泡沫似屎形狀
飲落原來泡沫有冰沙的,好特別
题外话/补充资料: 吹水睇波就一流,但食晚飯就冕啦。
2016-01-23
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
現金券
2015-11-29 2815 浏览
久違的花生吧,自從搬到南華會二樓後要入會才能前來。今晩朋友說有會員證太好啦,可以再去花生吧~幾個女仔不算肚餓,點了沙律.薯條.脆片等食物。首先沙律配大蝦,大蝦超級熱辣辣令人食指大動。粗大的薯條炸到金黃色,放邊有忌廉醬汁一起食美味極了~芝士脆片,濃濃的芝士經過烤焗過黏在芝士上,令芝士脆片口感一流👍花生吧真是一個好適合傾計的地方,值得我們再一次光顧。

花生吧真是一個好適合傾計的地方,值得我們再一次光顧。

2015-11-12
內地的親友來了, 好友帶我跟她一起到南華會體會美式酒吧的文化, 飲飽食醉! haha這裡有分室外室內, 都對著 driving range 食, 望到遠景, 真的很難得! 室外可以享受rook top 的夜空飲酒, 但一片煙味真的不是我的興趣, 最後還是揀了有 Halloween Decor 的室內場 四週的地下都是花生, 大家都好盡情地食花生然後掉到地上的感覺一定要叫的當然是啤酒, 來自世界不同各地的啤酒, 總有一款是心水 Potato Skins: Melted with Cheddar Cheese, Crispy Bason Bits , Spring Onions 想不到的邪惡及好食, 焗完的薯仔皮很香, 加上這3 樣的配搭, 很惹味! Macaroni & Cheese: Bacon Bits, Ham and Mushroom 另一個邪惡的通粉, 每一粒都有芝士在裡面的呀! 加上這些配料焗完, 真的一口一口停不了 不過portion 好大, 起碼要2 個人才可以食完 Brooklyn Reuben: Grilled Rye Bread Stuffed with a mou

Potato Skins
不過portion 好大, 起碼要2 個人才可以食完
Macaroni and Cheese
Brooklyn Reuben: Grilled Rye Bread Stuffed with a mountain of Corned Beef, Pastrami, Smoked Turkey, Sauerkraut and melted Swiss Cheese

這個三文治把3 種肉 mixed 埋一齊: 牛肉,薰牛肉,薰火雞, 再有酸菜和瑞士芝士混在一起, 是一個帶咸但惹味的三文治, 加上拱底了的包, 很出色!
Brooklyn Reuben
2015-10-14
Potato Skins
Macaroni and Cheese
Brooklyn Reuben
2015-10-03 3283 浏览
中秋過後想食番餐西餐行經銅鑼灣, 諗起以前食過有間inn side out好似幾出色!不過依家搬左去南華會 (好似有會藉先入得)3個人叫左個卡邦民意粉、Spare Ribs、芝士薯條同辣味雞翼,味道都算ok,而且份量好夠, 唔會驚唔夠飽!仲有叫左每人一杯啤酒, 最正係佢有新出嘅果味Kirin Draft Beer飲送西餐都幾正!最後3個人, 叫左咁多野1個都唔洗$200! 好抵食環境都算ok, 唔會太多人太迫同太嘈咁嘅地方同朋友食西餐都係一個不錯嘅選擇!!!!!
中秋過後想食番餐西餐
不過依家搬左去南華會 (好似有會藉先入得)
味道都算ok,而且份量好夠, 唔會驚唔夠飽!

最後3個人, 叫左咁多野1個都唔洗$200! 好抵食

2015-09-28