餐厅: INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐廳以歐陸式🏰 • 花花💐佈置,少女心 • 浪漫感都有💃🏻同另一半 / 閨蜜黎打卡都好岩📸除左環境佈置用心,野食都好同樣有花心思🫶🏻加左食用花🌸點綴 • 多種顏色🎨既食物配搭...最近仲有男歌手IAN🕺🏻生日應援🎂見到好多FANS去打卡。~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ☀️ Lunch Menu ☀️(加+$18 配餐湯 / 沙律 & 野飲)▪餐湯 : 蘑菇湯 🍄‍🟫 ,表面用左Cream點綴▪沙律 : 菜 • 蕃茄仔 • 青瓜片🥗.▪ 自選意粉揀左 : 手工捲粉(+$20) • 松子仁羅勒🌿 • 鯛魚柳🐟🍝煮得岩岩好,口感彈牙。Pesto Sauce醬濃濃羅勒香,捲粉攝到更多汁🤤鯛魚柳煎得香口,又大塊。 表面仲加左芝士片🧀.▪ 燒安格斯肉眼牛扒8oz伴香草牛油 揀左5成熟,肉質軟嫩,表面加左香草牛油🧈 • 少少黑椒🖤...都夠香,旁邊個汁我可以唔點都得。底有長柄西蘭花🥦 • 烤蕃茄🍅 • 薯仔粒🥔.▪Ice Cappuccino (升級)啡味偏Nutty🤎,表面奶泡夠綿密🫧.▪羽衣甘藍牛油果Smoothie (升級)好Green💚好健康。表面
餐廳以歐陸式🏰 • 花花💐佈置,少女心 • 浪漫感都有💃🏻
同另一半 / 閨蜜黎打卡都好岩📸
除左環境佈置用心,野食都好同樣有花心思🫶🏻
加左食用花🌸點綴 • 多種顏色🎨既食物配搭...
最近仲有男歌手IAN🕺🏻生日應援🎂見到好多FANS去打卡。

☀️ Lunch Menu ☀️

(加+$18 配餐湯 / 沙律 & 野飲)
▪餐湯 : 蘑菇湯 🍄‍🟫 ,表面用左Cream點綴
▪沙律 : 菜 • 蕃茄仔 • 青瓜片🥗

▪[A] 自選意粉
鯛魚柳煎得香口,又大塊。 表面仲加左芝士片🧀
自選意粉

▪[F] 燒安格斯肉眼牛扒8oz伴香草牛油
底有長柄西蘭花🥦 • 烤蕃茄🍅 • 薯仔粒🥔

▪Ice Cappuccino (升級)
啡味偏Nutty🤎,表面奶泡夠綿密🫧

▪羽衣甘藍牛油果Smoothie (升級)
好Green💚好健康。表面仲加左塊羽衣甘藍🥬裝飾,飲落牛油果味較重🥑

▪雜莓鮮果法式多士配雪糕
即叫即整(*約15-20mins)。
濃濃蛋奶香,吐司索滿蛋汁,再煎至金黃🧡
外邊帶脆脆,包心軟軟綿綿🍞
吐司熱熱地 配埋冰凍雪糕食好正😋
揀左雜莓口味,睇落夠Colourful,酸酸甜甜同朋友仔好快清左碟🤭
仲有幾款口味選擇 (開心果朱古力 • 肉桂蘋果 • 香蕉焦糖 • 原味)

🔺需加𝟏𝟎% 服務費
自選意粉
雜莓鮮果法式多士配雪糕
朋友生日🫶🏻揀咗一間比較靚嘅打卡餐廳同佢慶祝🩷佢嘅dinner set好抵!$500有齊前菜、煮食、甜品同飲品~◾️脆炸芝士條🧀外層酥脆,內裡是濃郁拉絲的莫札瑞拉芝士(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)◾️挪威煙三文魚沙律🥗🐟選用挪威煙三文魚,肉質軟糯,煙燻香氣濃郁搭配新鮮沙律菜,清新爽口🌱◾️是日餐湯係椰菜花忌廉湯椰菜花煮至軟綿,與忌廉融合,湯品濃郁,層次豐富,讓人胃口大開。◾️香煎虎蝦香辣蝦頭油手工幼意粉🍝蝦肉彈牙鮮甜,蝦頭油帶出濃郁海鮮香氣😋😋手工意粉口感滑溜,辣味恰到好處,令人回味無窮。◾️燒美國豬肉眼扒🥩肉質細嫩多汁,表面煎至焦香,內裡粉嫩仲搭配埋烤香嘅蔬菜~😍😍◾️原味忌廉法式多士🍞當日朋友生日,餐廳仲免費幫我哋畫碟,仲會放生日歌🎶🎶麵包吸滿蛋漿,煎至金黃,配上忌廉和楓糖,香甜可口,完美結束這頓豐盛晚餐!!!☺️👍👍💕
朋友生日🫶🏻揀咗一間比較靚嘅打卡餐廳同佢慶祝🩷

◾️脆炸芝士條🧀

◾️挪威煙三文魚沙律🥗🐟
選用挪威煙三文魚,肉質軟糯,煙燻香氣濃郁
搭配新鮮沙律菜,清新爽口🌱

◾️是日餐湯係椰菜花忌廉湯

◾️香煎虎蝦香辣蝦頭油手工幼意粉🍝
蝦肉彈牙鮮甜,蝦頭油帶出濃郁海鮮香氣😋😋
手工意粉口感滑溜,辣味恰到好處,令人回味無窮。

◾️燒美國豬肉眼扒🥩
肉質細嫩多汁,表面煎至焦香,內裡粉嫩
仲搭配埋烤香嘅蔬菜~😍😍

◾️原味忌廉法式多士🍞
當日朋友生日,餐廳仲免費幫我哋畫碟,仲會放生日歌🎶🎶
2025-06-30 0 浏览
系OpenRice見到Comment唔錯,所以中午就同朋友去試下!地方雖然細細地,佈置得都幾浪漫!夜晚黎吃,應該氣氛更加好!四個人,點佐set!份量精緻,但系味道一致認為好吃!
四個人,點佐set!份量精緻,但系味道一致認為好吃!
2025-06-29
2025-06-10 599 浏览
環境靚 好多打卡位 好適合各位仙女過黎打卡 無論係環境定食物都好易出到靚靚相!🤩食物方面都唔淨係得個樣 全部都好好味!蝦多士上面隻蝦夠曬大隻!🦐 蜜瓜火腿鹹甜中和得好好😍好有驚喜!成set嘢捧過黎真係好驚喜!適合生日打卡~呢杯開心果美式咖啡都好有驚喜!開心果奶蓋鹹甜鹹甜咁 一試愛上!😍下面咖啡又好香 勁match!推介比各位開心果迷!🤩🤩💓士多啤梨香蕉smoothie 勁大粒士多啤梨做裝飾 影相又係勁靚女總結就係環境靚 嘢食正 適合搵個悠閒嘅下午約返個三五知己過黎嘆下tea!🦋🤩

2025-05-23 1012 浏览
由於預約了下午四時的特價下午茶,結果因有事預計會遲到,所以致電餐廳安排留位。職員十分細心,他提出因厨師準備落場,可以預早為我準備特價下午茶,讓我到埗後可以繼續享用。服務態度非常好,食物亦很美觀,味道也很好,值得讚賞👍🏻
Royal  tea  set
Avocado  smoothie  &  Mixberry  Smoothie
2025-05-22
庆祝纪念
生日
Royal  tea  set
  • Mixedberry smoothie
  • Avocado  Smoothie
  • Royal  Tea  set
2025-05-18 1122 浏览
餐廳在觀塘裕民坊,店內白色牆面配花卉和吊燈,散發法式浪漫氣息,像個小花園。我點了牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯,帶子煎得外脆內嫩,蟹膏的鮮甜融入飯粒,米飯軟硬適中,味道濃郁又有層次。田園沙律作為開胃菜,蔬菜新鮮,醬汁清爽,份量剛好。甜點選了香蕉榛子朱古力忌廉班戟,班戟軟熟,朱古力醬濃而不甜膩,配上香蕉片和榛子,清新又滿足。店內環境乾淨,靠窗位能看到街景,燈光柔和,晚上氣氛特別好。只是座位間距稍窄,高峰期人多時略吵。這裡的菜式用心,賣相精緻,適合喜歡西式料理又想打卡的人,特別是甜點愛好者會很喜歡。
2025-04-22
2025-05-10 869 浏览
昨晚係裕民坊INNI’m not nothing食晚飯經歷,兩個人;我哋叫完食物,兩份主食和一個甜品,估計都四百幾,佢話未到最低消費,要我地加多少少;由6:00入座,限時90mins,全店到8:00客人都坐唔夠一半;7:00已經走過來開始吹我地期間行左4-5次過嚟,我哋d野都未食到一半,就問我地要唔要上甜品,已經問咗三次;又話驚整唔切;未食完又問食完未,要趕住啲收哂d碟。感覺非常有壓力~最後間店到8:30仍然有1/3空枱,完全唔明點解要咁急趕人走~明白飲食業係面臨挑戰,依然員工走過來,D態度完全感受到佢地唔係做得開心嘅感覺。同內地的服務水準差太遠,最後埋單$600,兩個人;完全唔值。絕對冇下次~完全明白餐廳為何星期五全晚仍有1/3空席下次約朋友食飯都係係屋企算,唔會再去哩d 餐廳消費完😩
昨晚係裕民坊INN
I’m not nothing食晚飯經歷,兩個人;
我哋叫完食物,
兩份主食和一個甜品,估計都四百幾,
佢話未到最低消費,要我地加多少少;

由6:00入座,限時90mins,
全店到8:00客人都坐唔夠一半;
7:00已經走過來開始吹我地
期間行左4-5次過嚟,
我哋d野都未食到一半,
就問我地要唔要上甜品,已經問咗三次;
又話驚整唔切;
未食完又問食完未,
要趕住啲收哂d碟。
感覺非常有壓力~

最後間店到8:30仍然有1/3空枱,
完全唔明點解要咁急趕人走~
明白飲食業係面臨挑戰,
依然員工走過來,
D態度完全感受到佢地唔係做得開心嘅感覺。
同內地的服務水準差太遠,

最後埋單$600,兩個人;完全唔值。
絕對冇下次~
完全明白餐廳為何星期五全晚仍有1/3空席
下次約朋友食飯都係係屋企算,
唔會再去哩d 餐廳消費
完😩
2025-04-29 693 浏览
同閨蜜約咗傾心事,就去左觀塘依間花花餐廳,餐廳裝修係花花少女風,一入到去就覺得好似入咗一個夢幻世界咁,好啱打卡🥰餐廳嘅空間感好足,搞party都好適合,咁啱果晚見到餐廳有搞偶像生日會 🥳
我地唔太肚餓,所以散嗌:🌟牛油果凱撒沙律慢煮雞胸 ($128):呢個沙律好清新,慢煮雞胸好嫩滑,同埋牛油果係花花形ga 🥰
🌟手工黑松露雲吞配野菌黑松露 ($148):黑松露味好香,個汁同雲吞好夾。

🌟開心果梳乎厘 ($108):我哋係為咗梳乎厘而嚟,呢個甜品真係驚喜既,梳乎厘好軟熟,甜度啱啱好,我同閏蜜都係開心果控,這個是一定可以encore 的👍👍👍👍
🌟雜莓smoothie : 不太甜,解油膩的好選擇 💯最後埋單每人都係少過$250,好抵食,可以再來的餐廳 💃💃💃💃

我地唔太肚餓,所以散嗌:

🌟雜莓smoothie : 不太甜,解油膩的好選擇 💯

• 開心果梳乎厘班戟
2025-04-24 732 浏览
餐廳係觀塘裕民坊入邊,位置分咗室內同戶外露天茶座兩個區域。如果想比較舒服而且望到街景的話可以坐茶座嗰邊,而且有個靚靚嘅噴水池同梳化佈置,適合女士們打卡!餐廳每日都設有一款特價食物,總有一日既款式岩你![小食]香草牛油焗田螺呢款小食配埋麵包,性價比高!超級有儀式感:需要用特別食具去協助食原隻連殻田螺。田螺質感彈牙,而且薯蓉味道調得剛剛好,帶點鹹香,而且質感綿滑。[主菜]牛油煎北海道帶子伴南瓜蟹肉意大利飯 (可升級為套餐,享用餐湯及飲品)北海道帶子好大隻,用牛油煎香超惹味,質感入口即溶。南瓜蟹肉意大利飯好濕潤又帶creamy既質感。忌廉南瓜湯--好「杰」,味道香甜可口。[甜品🍮]開心果醬梳乎厘(必點)餐廳主打高質甜品,所有梳乎厘即叫即焗,需時30分鐘,記得提前點菜!一上枱,香氣四溢。熱烘烘非常好食🤤開心果醬濃郁甜甜蜜蜜🥰。

[小食]香草牛油焗田螺

忌廉南瓜湯--好「杰」,味道香甜可口。

甜品🍮]開心果醬梳乎厘(必點)
2037 浏览

• 南瓜忌廉湯
  • 香草牛油焗田螺
2025-04-24 581 浏览
老細話帶我去觀塘一間隱世西餐廳INN,餐廳環境高級,好適合business lunch😌✨煙三文魚龍蝦醬汁菠菜手工幼麵 $108 個名長到呢~但真係好食到癲!手工麵咬落去煙煙韌韌🍝 龍蝦醬汁甜甜哋,同鹹香煙三文魚出奇地夾🤤 菠菜打碎咗撈埋喺醬汁度,健康得嚟完全唔會「草青」味🥬 ✨烤美國豬肉眼扒 $118 厚切豬扒上枱仲吱吱聲,切開仲有肉汁流出嚟🤩 面頭烤到微微焦香,咬落去又嫩滑🐷 ✨開心果梳乎厘班戟 $108 等咗20分鐘先到嘅鎮店之寶!一上枱成座山咁高⛰️ 空氣感十足又唔會塌,開心果醬多到漏出嚟🥞 面頭灑滿開心果碎,每啖都係nutty爆燈💚 ✨抹茶鮮奶 $56 用嘅係京都宇治抹茶粉,茶味濃到有少少回甘🍵 奶泡打得超綿密,飲到底都仲keep到層次🥛 ✨熱情果梳打 $56 成杯都係新鮮熱情果肉,酸甜度平衡得啱啱好🌺 氣泡夠晒足,飲落去喉嚨涼浸浸好爽❄️ 最啱食完濃味野清清味蕾,即刻可以再食過💛 🎶🎶🎶 INN redefines casual Western dining with their blogger-friendly tasting event

✨煙三文魚龍蝦醬汁菠菜手工幼麵 $108
個名長到呢~但真係好食到癲!手工麵咬落去煙煙韌韌🍝
龍蝦醬汁甜甜哋,同鹹香煙三文魚出奇地夾🤤
菠菜打碎咗撈埋喺醬汁度,健康得嚟完全唔會「草青」味🥬

✨烤美國豬肉眼扒 $118
厚切豬扒上枱仲吱吱聲,切開仲有肉汁流出嚟🤩
面頭烤到微微焦香,咬落去又嫩滑🐷

✨開心果梳乎厘班戟 $108
等咗20分鐘先到嘅鎮店之寶!一上枱成座山咁高⛰️
空氣感十足又唔會塌,開心果醬多到漏出嚟🥞
面頭灑滿開心果碎,每啖都係nutty爆燈💚

✨抹茶鮮奶 $56
用嘅係京都宇治抹茶粉,茶味濃到有少少回甘🍵
奶泡打得超綿密,飲到底都仲keep到層次🥛

✨熱情果梳打 $56
成杯都係新鮮熱情果肉,酸甜度平衡得啱啱好🌺
氣泡夠晒足,飲落去喉嚨涼浸浸好爽❄️
最啱食完濃味野清清味蕾,即刻可以再食過💛

🎶🎶🎶
INN redefines casual Western dining with their blogger-friendly tasting events and instagrammable desserts. From airy pistachio soufflé pancakes to premium matcha latte, this hidden gem in Kwun Tong is worth the hunt.

🍴INN
📍觀塘巧明街35號裕民坊2樓205號舖

#INN #comfy_觀塘 #觀塘美食 #觀塘好去處 #香港美食 #香港打卡 #香港餐廳 #好好吃 #文青cafe
2025-04-24 495 浏览
跟閏蜜吃飯,當然要揀打卡餐廳,觀塘區這間算是方便了,又夠花花,這家咖啡店走法式宮廷風,白色基調配花卉裝飾,很有打卡感。我點了手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁,雲吞皮薄餡鮮,野菌和松露的香氣混在一起,忌廉汁濃郁但不膩,味道挺香。還試了開心果梳乎厘,鬆軟綿密,開心果醬淡淡的甜,配新鮮士多啤梨,吃完很滿足。炭燒豬肉眼扒也不錯,外皮微脆,肉質嫩滑,配牛肝菌醬汁很搭。店內環境優雅,吊燈和花飾讓人放鬆,最適合女生們來打卡。
2025-04-17
2025-04-22 316 浏览
趁天氣未係好熱,坐戶外舒舒服服嘆個lunch😆午市express lunch 包湯或沙律。煙三文魚龍蝦汁菠菜手工幼麵龍蝦汁濃郁,同煙三文魚好match, 手工幼麵口感特別,有d 似蛋麵但更有彈性,亦好掛汁,唔錯!烤美國豬肉眼扒豬肉眼扒煎得外焦內嫩,肉嫰多汁,配上簡單的調味,讓肉本身的鮮味得以凸顯。楊枝甘露疏乎厘Pancake疏乎厘鬆軟,空氣感十足,與楊枝甘露奶蓋完美融合。搭配新鮮水果,讓整體更添清新感。甜度適中,既滿足了味蕾,又不會過於膩口。同朋友慶祝,更貼心寫上祝福,更有生日歌,加分!
趁天氣未係好熱,坐戶外舒舒服服嘆個lunch😆
午市express lunch 包湯或沙律。

煙三文魚龍蝦汁菠菜手工幼麵

烤美國豬肉眼扒

楊枝甘露疏乎厘Pancake
2025-04-21 336 浏览
裕民坊YM²有間以白色法式宮廷風裝修為主調嘅餐廳,設有室內同戶外位置,店內有唔少花花、石像等擺設,適合同另一半/閨蜜約會。最近更借出場地舉行姜濤生日應緩活動,多個打卡位,粉絲們千祈唔好錯過呢次機會啦!期間限定產品有楊枝甘露梳乎厘,兩大塊,超級動L,質感偏硬身帶口感而唔係入口即化,所以食完都幾飽肚。蛋香味突出,上面鋪滿醬汁,好味道。朱古力Brownie一開為四,味道偏甜,令人一試愛上,仲有雪糕搭配,朱古力控必點。主食方面有龍蝦紅花忌廉汁手工意粉,原隻波士頓龍蝦,咬落彈牙,賣相吸引,麵條幼身且掛汁,性價比高、芝士菠菜釀大啡菇都唔錯,滿滿餡料,淡淡香氣,咬落Juicy,只要Follow IG讚Post留言就有啦,唔係唔要呀嘛!

2025-04-20 321 浏览
假日3:00後呢到有得食英式下午茶三層架, 午餐都仲有得提供, 都係意粉或飯類, 或者食甜品類, 但小食類夜晚先有得供應, 如果想坐餐廳室內位就要預早訂位, 因為多數冇位, 要坐室外位置打卡就冇咁靚, 今次主要嚟試個甜品肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟$88 - 賣相都好吸引, 聞到好香既肉桂味, 班戟好薄而家好脆口, 配似玉桂蘋果入口甜甜酸酸好好味MOCHA $48 - 味道還可以, 但朱古力味唔濃咖啡味亦唔太出芝士奶蓋梳乎厘班戟 $108 - 賣相可以, 梳乎厘唔算鬆軟, 入口質感冇其他店做到輕而蓬鬆既感覺, 但未至於話唔好食既

2025-01-25
😆開心果疏乎厘 ($108)開心果醬舖滿疏乎厘表面,個醬食落幾重果仁味道,旁面配左其他唔同果仁增強口感,疏乎厘蛋香味好勁,切開已經聞到,咬落鬆軟✨🍗法式油封鴨脾配砵酒蘋果 ($238)鴨腿係唔羶嘅,重鴨味,而且切開啲肉好嫩,好易可以分開啲鴨肉進食,另外鴨腿底下墊左啲煎左嘅瓜菜,不得不讚佢個酒釀蘋果好冧好香酒味✨🦀牛油香煎蟹餅伴魚子醬 ($138)煎蟹餅有兩件,睇相都可以見到係滿滿蟹肉系入面,所以蟹味係重,煎香左更可口惹味,蟹餅上加左少少魚子醬,令成個蟹餅更鮮味十足✨🍌🍫香蕉朱古力smoothie ($58)Smoothie口感綿滑,重朱古力之餘仲帶點香蕉嘅香✨P.s. 系呢度慶祝生日仲好有氣氛架,會中央播生日歌,仲有個生日快樂嘅打卡位比中意打卡嘅你地✨🎂
😆開心果疏乎厘 ($108)

🍗法式油封鴨脾配砵酒蘋果 ($238)

🦀牛油香煎蟹餅伴魚子醬 ($138)

🍌🍫香蕉朱古力smoothie ($58)
Smoothie口感綿滑,重朱古力之餘仲帶點香蕉嘅香✨