2021-08-03
我真係好少會幫襯樓上cafe 不過港女女朋友今日又忽發奇想 想去cafe 食 咁我都樂意奉陪嘅😂呢間喺長沙灣嘅一幢大廈入面 位置都幾便利 cafe位於二樓 有一部低層專用嘅𨋢可以去到 所以都唔係等𨋢等咗好耐🥰餐廳燈光比較有浪漫情調 二人檯與二人檯中間放咗一盆植物 令到隔離檯冇咁易望住 食相肉酸啲都冇咁尷尬👀 啱晒兩個人撐枱腳英式炸魚薯條 炸魚都幾大塊同厚身 薯條係熱辣辣嘅 所以好香脆 旁邊仲有配到一個熱情果汁嘅沙律 感覺幾fresh🍃 冇諗過呢碟炸魚薯條會配埋個沙律🥗奶油大蝦嫩波菜煙肉忌廉意粉 意粉係一貫cafe嘅輕盈份量 不過蝦有四隻咁多 每隻都好大隻同彈牙 忌廉汁唔會好膩 所以唔會好快就飽 就算一人食晒都唔會太邪惡🤪Tiramisu 呢個係我最期待嘅菜式 可以為晚餐畫上完美句號 不過我略嫌佢唔夠多層次 只有一層沾左expressio既餅底 一層cream cheese一層可可粉 同埋面頭有多一舊cream 如果每層薄啲而重複多層餅同cream cheese 感覺會滿足啲🙊 不過勝在唔會好甜整體嚟講 呢間cafe都幾有氣氛 好適合情侶嚟撐枱腳💛
整體嚟講 呢間cafe都幾有氣氛 好適合情侶嚟撐枱腳💛