2022-05-14 359 浏览
Hungry Korean (荔枝角D2 Place)星期六晏就同個frd行D2 Place,見Hungry Korean 唔使等就入去食啦🤩🤩 入到嚟睇日陣menu, 2分鐘都無就已經坐滿曬咁濟,店員都好忙,得一個係樓面做,等咗5分鐘個職員先得閒嚟落單。2個人就叫咗個雞肉壽司,甜辣味雞翼,同一杯凍檸檬茶🍴🍴 🍴甜辣味雞翼 ($48)一份就有4隻雞翼, 個醬上到嚟睇落有啲凝固既感覺,食落唔算好乾,個醬既味道似以前麥x勞出既甜辣醬味,少少辣。😋😋😋🍴雞肉壽司($42)壽司望落唔錯,不過因為個醬比較多,食落去就比較濕,味道一般。 😋😋😋凍檸茶跟餐就加$12, 味道正常中規中矩。餐廳內有個自助區可以自己斟水👍🏻👍🏻
Hungry Korean (荔枝角D2 Place)

2個人就叫咗個雞肉壽司,甜辣味雞翼,同一杯凍檸檬茶🍴🍴

🍴甜辣味雞翼 ($48)
😋😋😋

🍴雞肉壽司($42)
😋😋😋

凍檸茶跟餐就加$12, 味道正常中規中矩。

餐廳內有個自助區可以自己斟水👍🏻👍🏻

2022-05-14
2022-05-09 264 浏览
本來想去西九龍中心吃飯,老婆在刷手機看openrice 有什麼優惠,由於很久沒有吃韓式伴飯,於是試吓這間的牛肉伴飯外賣。誰不知買了拿了的賣飯盒,已經覺得唔對路,買回屋企打開,啲飯一舊舊黐埋一齊,牛肉少得可憐,而且又老身, 最慘嘅就係原本有隻温泉蛋,結果變成一條一條蛋絲。而飯內的菜,竟然熟到變成沒有二條的小熟菜。
誰不知買了拿了的賣飯盒,已經覺得唔對路,
買回屋企打開,啲飯一舊舊黐埋一齊,牛肉少得可憐,而且又老身

2022-05-09
外卖自取
用餐优惠
信用卡優惠
今日係開返戲院同晚市堂食嘅第一晚,因為買左晚上7點幾d2 ge戲飛,所以要快快手手食完晚餐上樓上睇戲,放工過到黎得30-45分鐘時間食野,所以選左喱間。點完餐都好快上,叫左鐵板牛肉,炸粉絲卷,同埋蜜糖蒜蓉雞翼,3個都好味道,中意佢個炒牛肉有大量椰菜,好似健康d,不過都偏濃味,然後蒜蓉蜜糖雞翼啲蒜蓉都好重手,雞翼都好大隻。炸粉絲卷有四件,新鮮炸起,另外有個酸辣汁俾你點,都幾惹味,職員都幾有禮貌。可以encore。

職員都幾有禮貌。可以encore。
蒜蓉蜜糖雞翼
炸粉絲卷
2022-04-21
炸粉絲卷
2021-12-23 868 浏览
今次用foodpanda叫咗外賣, 點咗一個什錦拼盤. 裏面有辣味韓式豬腩肉, 泡菜豬肉豆腐, 甜辣雞翼, 仲有泡菜薯仔魚餅等小食. 份量足夠兩至三個人. 整體嚟講韓式食品係非常之有泡菜味, 除咗價錢比較貴之外都唔錯.
外卖送餐
2021-12-04 658 浏览
韓式肥牛鐵板燒、凍麥芽發酵米茶、淨泡菜。牛肉微暖,但鐵板是凍的,可能想用啲牛肉去暖番塊鐵板吧!牛肉味道還可以,但很難聯想到是肥牛,反而泡菜幾好,不太酸,有啲發酵味,大豆芽,蘿蔔都不錯。凍麥芽發酵米茶反而有驚喜,不太甜中帶有麥味。由於寫唔夠二百字,竟然唔可以對味度評分⋯⋯
韓式肥牛鐵板燒、凍麥芽發酵米茶、淨泡菜。
凍麥芽發酵米茶反而有驚喜,不太甜中帶有麥味。
由於寫唔夠二百字,竟然唔可以對味度評分⋯⋯

冬天時節,飲翻個辣辣地嘅韓式熱湯,又或者鐵板炒雞的確人暖到入心(仲好易越食越多添😈)甜雞肉$57🍗菜嘅份量好多,而且索曬啲汁,超級濃味。用埋鐵板上,食到尾都仲要熱辣辣😌豆腐湯$50🍲呢個係我食韓國熱湯嘅「常餐」,皆因佢辣辣地,豆腐好滑,仲有半熟蛋撈飯。湯入面仲有幾款海鮮,好抵食🥰泡菜Gimbap$40🍙當你以為泡菜Gimbap就無肉嘅時候,咁你就錯了😂除左泡菜,仲有餐肉同其他蔬菜,好足料~

甜雞肉$57🍗

豆腐湯$50🍲

泡菜Gimbap$40🍙
位於D2 Place,價錢親民,有好多唔同款式可以選擇,有湯飯、鐵板、部對鍋、紫菜包飯等等。如果返工中午食幾好,最緊要係價錢唔貴以食韓國野黎講!🔥甜雞肉 $57★★★☆☆甜雞肉份量多,有D椰菜、紅蘿蔔絲、雞肉,食落冇咁寡。個醬汁味道係好食嘅,但有D稀身,變相D雞肉唔夠掛汁。同埋小左陣鑊氣爆炒左嘅FEEL,但整體黎講熱辣辣係好餸飯嘅。🔥泡菜湯 $50★★★☆☆一開始飲第一啖覺得有D啖,之後撈勻左成碗湯再試味就OK,正正常常,冇話太特別。湯汁有豆腐、泡菜、少量豬肉片,泡菜分量多嘅,唔算太酸啱啱好,加埋D飯浸湯食幾好,啱哂秋風起,食完成個人都暖哂。同埋加左杯凍麥芽發酵米茶,問左店員指冇加糖,係本身麥嘅甜味,但黎到都係覺得偏甜。🔥牛肉湯 $70★★☆☆☆本身最期待呢個湯,但係實在失望!韓國牛肉湯係屬於甜嘅,但冇諗過佢整到咁甜,再加埋又咸,完完全全破壞哂成個菜式。但牛肉湯嘅牛肉、配料全部都幾好食,真係湯底出事。配料嘅年糕煮得軟糯、煙煙韌韌,粉絲唔會太淋,牛肉亦唔會太老。🔥牛肉Gim Bap $40★★★☆☆正常普通,紫菜唔夠麻油香,夾落去個紫菜包飯唔夠實,入面D料唔算係超級豐富,冇令人好滿足,不
甜雞肉
★★☆☆☆
牛肉Gim Bap
🔥牛肉Gim Bap $40
★★★☆☆
正常普通,紫菜唔夠麻油香,夾落去個紫菜包飯唔夠實,入面D料唔算係超級豐富,冇令人好滿足,不過不失。

🌟總括:整體上黎講食物正常發揮,以午市價錢黎講唔可以要求太多,但個牛肉湯唔啱我心水,太過甜。
2021-10-22 715 浏览
炎炎夏日,想食返一啲冰涼開胃嘅菜式,韓國菜係一個唔錯嘅選擇荔枝角嘅Hungry Korean在D2 Place一個唔起眼嘅走廊入邊,今日就嚟食試吓先!芝士飯卷細細份,可以一啖一粒咁食,芝士味道香濃,芝士控一定鍾意食又唔會熱辣辣,夏天食一流!加咗$16配Ban chan,即係韓國小食配菜,有豆腐皮,泡菜同埋薯蓉,質素正常,但凍凍地都幾開胃。冰凍麵,上到嚟嘅時候有少少冰喺面入邊,成個麵冰冰涼涼,但味道相對較清淡,亦都冇乜餡料喺入邊,主要係湯底有淡淡的醬油味。但係如果熱到冇乜胃口,又想消暑嘅話,都係一個唔錯嘅選擇最後加配左兩杯嘢飲,一杯係梅實茶,味道即係平時飲嘅酸梅湯味啦另一杯係凍嘅麥芽發酵米荼,有淡淡的麥芽味,但唔算飲得出有發酵的味道,所以小朋友都啱飲。
炎炎夏日,想食返一啲冰涼開胃嘅菜式,韓國菜係一個唔錯嘅選擇

2021-10-19 334 浏览
喺外賣平台叫咗個雞肉石鍋飯,番到公司一打開就知中哂伏,雞肉粒有5嚿,波菜有一兩條,芽菜、東菇、紅蘿蔔絲都係無嘅,似係食乞飯多過似俾錢買🤬🤬🤬,垃圾到頂點
2021-09-14 799 浏览
黎到D2 Place去Hungry Korean簡簡單單食左個晚飯~地方算舒服 唔會好多人好逼👍🏼👍🏼店員幾友善 會比張紙仔你填你想食既野👍🏼佢又真係記得曬d number📌吞拿魚壽司(HK$42) 好好食既Gim Bap! 價錢唔算好貴但味道好好🥰📌 豆腐湯 (HK$52) 入邊仲有唔少海鮮 餸飯一流📌 韓式鐵板牛小排(HK$92) 份量好足好足 牛味都好出 推介💪🏼野飲跟Set加$11,甜甜地還好! 埋單$197

Tuna  Gim  Bap

Tuna  Gim  Bap
豆腐湯
鐵板牛小排
2021-09-09 443 浏览
the food is not a korean food at all..i cant feel any korean flavor..how can it be a called korean restaurant..better to try original korean restaurant even i pay more money..
even i pay more money..

2021-09-06 447 浏览
韓燒牛肉鐵板燒,偏甜,牛肉好嫩,餸有椰菜,飯係珍珠米。吞拿魚壽司,里面包咗醃紅蘿蔔/白蘿蔔/牛蒡(我估應該係)/少少吞拿魚,非常好食,味道清新,之前一直唔敢叫呢個菜,都係驚佢會落好多吞拿魚。伴菜(泡菜/薯仔/魚板),泡菜唔錯。薯蓉好綿密,里面加咗新鮮洋蔥。魚板好食,甜甜辣辣。
2021-09-04
外卖送餐
  • 伴菜(泡菜,薯仔,魚板)
  • 吞拿魚壽司
2021-09-03 258 浏览
今日叫咗個甜雞肉鐵板燒同蜜糖蒜蓉雞翼。 鐵板燒既配搭係甜雞翼加椰菜,口感好清新,健康選擇。 配一碗飯。蜜糖蒜蓉雞,雞翼先炸,再落大量蒜蓉同蜜糖去煮,蜜糖中和咗蒜蓉本身既辣味,100分。deliveroo外賣速遞算快,送到來食物仲係熱辣辣

deliveroo外賣速遞算快,送到來食物仲係熱辣辣
2021-09-03
  • 蜜糖蒜蓉雞翼
  • 甜雞肉鐵板燒
外賣速遞算快,送到來食物仲係熱辣辣。今次叫咗個甜雞肉鐵板燒同蜜糖蒜蓉雞翼。鐵板燒既配搭係甜雞翼加椰菜,口感好清新,健康選擇。雞翼先炸,再落大量蒜蓉同蜜糖去煮,蜜糖中和咗蒜蓉本身既辣味,100分😍。
外賣速遞算快,送到來食物仲係熱辣辣。
2021-08-23
40 分钟 (外卖送餐)
午餐
  • 蜜糖蒜蓉雞翼,
  • 甜雞肉鐵板燒(跟飯)
媽咪成日喺屋企都會整大醬湯🏠但係我都未試過真係喺韓國餐廳飲過🇰🇷所以又嚟我飯堂 好似變咗佢打手🤣.📌大醬湯 $50呢款係會食飽嘅🤰🏻因為除咗配碗白飯🍚估唔到入面仲有年糕同薯仔片🥔其他兩款湯鍋都係辣 唔鍾意食辣揀呢款就啱🌶其實個味同屋企整嘅冇乜分別 都係加醬加水🤣個味唔算太鹹 冇晒飯我都就咁都飲晒個湯😎配料都幾豐富 仲有豆腐,金菇,翠肉瓜,洋蔥同牛肉🥰豆腐今次切到一粒粒 都係好軟滑😚牛肉就同佢個鐵板牛一樣 都係好重牛味🐮唔知係咪嗰日早食 啲料好似多啲👅又有蛋白質又有菜 都幾健康💚
📌大醬湯 $50
大醬湯