2022-07-17 93 浏览
好味指數:😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐前排同朋友講起未試過墨西哥菜🇲🇽見到有間新開嘅墨西哥餐廳,過咗黎試吓~墨西哥菜主打Taco,我地叫咗3款唔同口味嘅試下😆✅Taco Set(3款)$98-墨西哥辣雞夾餅-吉列蝦夾餅-天多利玉子豆腐夾餅全部夾餅都有生菜絲、蕃茄莎莎同牛油果醬🥗呢個配搭幾好食😊中和咗肉類嘅油膩感,配豆腐個款更加係份外健康😆夾餅煙韌口感,本身幻想係脆餅咁,同想像中唔同🤔幾特別有款夾餅係沙嗲牛肉餡料,加入咗香港元素,非常有創意🤣🤣呢度嘅沙律值得一讚👍🏻👍🏻沙律菜係爽口酥炸洋蔥圈+$15有四件洋蔥圈,炸得好香口,試咗點檯面嘅墨西哥醬汁,好特別嘅味道🤔可以一試~不過我比較中意小食醬多啲😋道地烏龍茶+$6✅脆香雞翼$48-海鹽味,四隻單骨🐥單骨好方便食用,雞翼炸得好脆!小食配左兩款醬汁,松露蛋黃醬同燒烤醬,兩款都好好味點薯條同洋蔥圈都好夾😆😆📍Hunger Point (觀塘)地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座9樓G室
好味指數:😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐
墨西哥菜主打Taco,我地叫咗3款唔同口味嘅試下😆
✅Taco Set(3款)$98
-墨西哥辣雞夾餅
-吉列蝦夾餅
-天多利玉子豆腐夾餅
夾餅煙韌口感,本身幻想係脆餅咁,同想像中唔同🤔幾特別
有款夾餅係沙嗲牛肉餡料,加入咗香港元素,非常有創意🤣🤣
呢度嘅沙律值得一讚👍🏻👍🏻沙律菜係爽口
酥炸洋蔥圈+$15
道地烏龍茶+$6
✅脆香雞翼$48
-海鹽味,四隻單骨🐥
單骨好方便食用,雞翼炸得好脆!

📍Hunger Point (觀塘)
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座9樓G室
觀塘墨西哥FUSION塔可餅食物結合墨西哥同港式嘅味道好有風味,性價比高推薦~▫️Taco Set (3件)  🌮第一次食soft taco少咗脆脆口感,但反而更吸收餡料嘅醬汁 |按口味喜愛度介紹|▪︎墨西哥辣雞🔥雞肉配上酸辣青汁、番茄、洋蔥等味道正宗,同個taco好夾香濃惹味 ▪︎天多利玉子豆腐外脆內軟嘅玉子豆腐加埋枝豆,口感好豐富呢個有驚喜 ▪︎港式沙爹牛肉配搭係菠蘿炒牛肉沙爹可以再辣啲同多啲麻醬港式taco 好有特色 套餐仲配湯、多士同沙律蕃茄紅椒湯好濃郁,微辣配埋脆口嘅麵包不錯▫️Taco Bowl - 味噌三文魚加十五味豬腩半飯半沙律嘅配搭加上牛油果醬、菇同溫泉蛋三文魚好入味豬腩肉入口即溶拌埋配料,味道好豐富 配菜都好有心思沾上啟辣香料嘅粟米好惹味▫️脆香雞翼🍗蒜香牛油味嘅雞翼一上枱就香噴噴,口感香脆配上蒜蓉蛋黃醬同松露蛋黃醬 夠滋味 ▫️檸檬紅茶
觀塘墨西哥FUSION塔可餅
食物結合墨西哥同港式嘅味道
好有風味,性價比高
推薦~

▫️Taco Set (3件)  🌮
第一次食soft taco
少咗脆脆口感,但反而更吸收餡料嘅醬汁

|按口味喜愛度介紹|
▪︎墨西哥辣雞🔥
雞肉配上酸辣青汁、番茄、洋蔥等
味道正宗,同個taco好夾
香濃惹味

▪︎天多利玉子豆腐
外脆內軟嘅玉子豆腐
加埋枝豆,口感好豐富
呢個有驚喜

▪︎港式沙爹牛肉
配搭係菠蘿炒牛肉
沙爹可以再辣啲同多啲麻醬
港式taco 好有特色

套餐仲配湯、多士同沙律
蕃茄紅椒湯好濃郁,微辣
配埋脆口嘅麵包不錯

Taco Bowl

▫️Taco Bowl - 味噌三文魚加十五味豬腩
半飯半沙律嘅配搭
加上牛油果醬、菇同溫泉蛋
三文魚好入味
豬腩肉入口即溶
拌埋配料,味道好豐富

配菜都好有心思
沾上啟辣香料嘅粟米
好惹味

脆香雞翼

▫️脆香雞翼🍗
蒜香牛油味嘅雞翼
一上枱就香噴噴,口感香脆
配上蒜蓉蛋黃醬同松露蛋黃醬
夠滋味

▫️檸檬紅茶

2022-07-12
午餐
Taco Bowl
  • Taco Set 墨西哥辣雞
2022-07-16 51 浏览
食物味道不錯,份量亦剛剛好。店員非常有禮貌,環境亦很舒服。枱細了點,放了兩份orders 已沒有其他位置放紙巾。點了兩份tacos 和nachos. 店員亦給了三枝墨西哥辣醬給我們試👍🏻食物和擺設很有誠意亦用心,用料新鮮!繼續努力,香港很少墨西哥食店。建議店內放多些墨西哥裝飾和擺設,加上音樂更加有風味。
食物味道不錯,份量亦剛剛好。

店員非常有禮貌,環境亦很舒服。

枱細了點,放了兩份orders 已沒有其他位置放紙巾。

食物和擺設很有誠意亦用心,用料新鮮!

繼續努力,香港很少墨西哥食店。

建議店內放多些墨西哥裝飾和擺設,加上音樂
更加有風味。

2022-07-13 79 浏览
去觀塘食飯,識去一定入工廈搵食🤤中西日韓食得多都悶 今次去左間新開嘅墨西哥🌮️餐廳主打墨西哥夾餅🌮️Taco 有5款口味,豬,牛,雞,蝦,素菜都有👍🏻一定揀到啱心水♥️我同朋友點左Taco set : 十五味豬腩,吉列炸蝦同墨西哥辣雞 仲有餐湯,沙律同小食可以揀,而且仲可以用優惠價試小食🤤所以我哋追加左炸洋蔥圈同煙肉芝士焗薯格上枱果陣真係靚得好緊要🤩影左好多相。 老闆仲拎左幾支辣醬俾我地配夾餅食,仲有齊手套紙巾,好貼心♥️3款口味都無得彈,最最最出色係十五味豬腩,真係好值得配有呢個名🤤因為豬腩外層燒得好香,仲帶少少脆邊,而且味道好有層次,外層香料十足,味覺嗅覺都滿足到,內層肉質又夠Juicy . 必食👍🏻墨西哥辣雞都好惹味,本身唔算好辣,鐘意食大辣嘅朋友,可以外加店內提供嘅辣醬🤤值得一讚呢三支辣椒醬🌶️係好清新嘅味道,帶有少少青檸味嘅辣,食完好開胃😂炸物小食全部都炸都好金黃香脆,特別推介煙肉芝士薯格,拉絲芝士+咸香煙肉,再加脆脆嘅薯格🤩一流👍🏻而且價格好親民🤩香港地要食呢類外國菜,一般都唔平。但呢間真心抵,2位數就食到個set ,日後要多D黎支持下♥️
去觀塘食飯,識去一定入工廈搵食🤤
中西日韓食得多都悶
今次去左間新開嘅墨西哥🌮️餐廳

主打墨西哥夾餅🌮️Taco
有5款口味,豬,牛,雞,蝦,素菜都有👍🏻一定揀到啱心水♥️

仲有餐湯,沙律同小食可以揀,而且仲可以用優惠價試小食🤤

所以我哋追加左炸洋蔥圈同煙肉芝士焗薯格

上枱果陣真係靚得好緊要🤩影左好多相。

2022-07-09 147 浏览
味噌三文魚(是日精選 餐湯+$25.00)(ZERO+$6.00)(酥炸洋蔥圈+$15.00), 加餸(港式沙爹牛肉), (半飯半沙律)$141.00頗有混血兒特色的料理。有日式味噌三文魚。手多加配了港式沙嗲牛肉。基礎是一些沙律菜,烤菜,野菌和牛油果莎莎。自家吃法是所有嘢混合,渾然天成,一拍即合。粟米🌽周打 (配香草包)配有墨西哥特色香料,烤得香脆的包包。脆香(四件)(單骨)和風紫菜口味(辣味蛋黃醬, 松露蛋黃醬)$48.00是日好食推介,雞翼層層疊,選了和風口味,又香又脆,放久了都是脆口的,抵讚。本身都夠味道,配双醬,松露蛋黃醬很友好,不會過分嗆口嗆鼻,新手上都可以。好想再食。小食來說感到誠意。
頗有混血兒特色的料理。
有日式味噌三文魚。手多加配了港式沙嗲牛肉。
基礎是一些沙律菜,烤菜,野菌和牛油果莎莎。
自家吃法是所有嘢混合,渾然天成,一拍即合。

粟米🌽周打 (配香草包)
配有墨西哥特色香料,烤得香脆的包包。

2022-07-04 221 浏览
今日同屋企人黎到觀塘睇窗簾行過見到呢間就入左黎試下我地叫左兩個套餐再加兩款小食😋勁多款式好豐富餐湯係蕃茄濃湯連埋塊多士好香口,湯入面麵包粒好脆,蕃茄味酸度岩岩好,有少少胡椒味,好開胃主菜 墨西哥夾餅餡料有好多款揀,我哋揀咗墨西哥辣雞同埋吉列蝦,夾餅好惹味,配埋醬汁,成個夾餅好夾主菜 沙嗲牛肉沙律碗入邊沙律好新鮮,再配埋沙嗲牛肉,份量好多,我地食到好飽,另外仲跟埋椒鹽粟米🌽另外加配芝士煙肉焗薯格 芝士味燶,新鮮熱辣出爐酥炸洋蔥圈洋蔥圈好好食,洋蔥好甜,炸粉份量啱啱好,好香口呢度好多唔同款式,仲可以額外配好多小食,啱晒我呢啲每次鍾意好多款式既人😋

今日同屋企人黎到觀塘睇窗簾行過見到呢間就入左黎試下

我地叫左兩個套餐再加兩款小食😋
勁多款式好豐富

餐湯係蕃茄濃湯

主菜 墨西哥夾餅

主菜 沙嗲牛肉沙律碗

另外加配
芝士煙肉焗薯格
芝士味燶,新鮮熱辣出爐

酥炸洋蔥圈
洋蔥圈好好食,洋蔥好甜,炸粉份量啱啱好,好香口

去觀塘買嘢,經過發現間新食肆,係墨西哥菜,門面有幅好靚好大好colourful 🎨嘅畫,被吸引咗入去。第一次食墨西哥菜,以為係好辣,原來都唔係,亞女都食到,叫咗2️⃣個set:🔶Taco Bowl Rice & Salad - 十五味豬腩🐷我哋選擇咗半飯半沙律,豬腩入口即溶,味道唔算太濃,仲有雞蛋、牛油果等配料,仲有一件粟米🌽,沾上惹味嘅香料粉,整個餐份量都幾大,唔錯😋🔶 Taco Set(2件裝) - 吉列蝦🍤 & 墨西哥辣雞🐔以為Taco塊餅係脆啲,原來唔係,不過都唔錯,軟身容易食之餘,仲吸咗食物嘅汁,吉列蝦兩大隻,好脆,應該係即炸😍,墨西哥辣雞係佢哋正打,的確唔錯,味道同個Taco好夾呢個set仲配薯條🍟及雜錦沙律🥗另外加💰跟餐有優惠小食/飲品🔹一個芝士粟米脆片🔹是日餐湯 - 番茄湯 配多士🔹兩個飲品:蜜桃🍑紅茶及可樂🥤都幾抵食,以上全部夾埋唔洗$200,值得一試👍

呢個set仲配薯條🍟及雜錦沙律🥗

另外加💰跟餐有優惠小食/飲品
🔹一個芝士粟米脆片
🔹是日餐湯 - 番茄湯 配多士
🔹兩個飲品:蜜桃🍑紅茶及可樂🥤

都幾抵食,以上全部夾埋唔洗$200,值得一試👍
門口有一幅好大既壁畫,係店舖自己親手畫上去,好壯觀,未食已經感受到誠意啦今次同班同事一齊試左個lunch set Taco, 可以選擇$78 簡2款taco, 或者$98 簡3款taco.大家一致讚同「墨西哥辣雞」係最好味👍🏻唔知係咪因為一次過整嘅關係,要整哂已選擇嘅taco 後先出餐,所以黎到我面前嘅時間食溫度唔夠熱🥲如果有夠熱味道應該更好另外仲試左港式沙嗲牛肉taco, 吉列蝦taco 及 十五味豬腩taco。味道正常,唔算太過搶味整體黎講值得試一試

整體黎講值得試一試
2022-06-22 147 浏览
佢地而家有個套餐係3個tacos加小食同埋沙律。價錢一啲都吾貴,好抵食啲薯條係好新鮮好食,芝士煙肉薯格更好食跟住tacos叫左個蝦,辣雞 同埋豬腩3款最好食係豬,有種燒烤smoky味,真心最正係佢。佢地有齊哂啲辣醬可惜個taco吾係硬,問左老細佢地後期會轉硬殼其實都幾中意佢地用既香料,好有墨西哥菜味道餐廳啲server好nice, 有主動黎問下我地好吾好食不過覺得呢間有啲underrated 之後一定會再黎食,會推薦埋比朋友黎試下
佢地而家有個套餐係3個tacos加小食同埋沙律。
價錢一啲都吾貴,好抵食
啲薯條係好新鮮好食,芝士煙肉薯格更好食

跟住tacos叫左個蝦,辣雞 同埋豬腩3款
最好食係豬,有種燒烤smoky味,真心最正係佢。
佢地有齊哂啲辣醬

可惜個taco吾係硬,問左老細佢地後期會轉硬殼
其實都幾中意佢地用既香料,好有墨西哥菜味道

餐廳啲server好nice, 有主動黎問下我地好吾好食

不過覺得呢間有啲underrated
之後一定會再黎食,會推薦埋比朋友黎試下

2022-06-01 334 浏览
最近想食taco, 之前喺中環店食過, 發現佢搬咗去觀塘就即刻上去試下。叫咗味噌三文魚salad bowl, 3 tacos combo set.1. 味噌三文魚salad bowl三文魚既調味好豐富, bowl 入面仲有牛油果醬, 菇, 溫泉蛋。食得出廚師好有心準備每一種食材。2. 3 tacos combo set㨂咗沙嗲牛肉, 墨西哥辣雞, 十五味豬腩。最鍾意食辣雞, 好惹味。個湯都做得好出色, 少少辣, 椒味濃郁, 配埋烤到脆既麵包真係好好。餐廳既waitress 好nice, 主動過嚟問我地既feedback。一定會推薦朋友過嚟試下佢既墨西哥菜

1. 味噌三文魚salad bowl

2. 3 tacos combo set