2019-10-15
星期六超好天氣,約左朋友一齊去左西九文化區到行下,暫時忘記現實🤦🏻♀️,放鬆下。一到左文化區入口,就已經好鐘意呢到,眼前係綠油油嘅草地,同時又有好多人一家大細係草地上野餐,仲有好多狗狗係草地到玩🐶,成個感覺好似去左外國咁。行行下有小小攰就去到海傍坐下搵啲野食,就見到呢間好熱鬧嘅店舖。其實野飲同食物都幾多種類,而我地幾個唔算好餓,就叫左兩份薯條share食🤤。一個係黑松露醬,另外係咸蛋黃醬。我自己就不嬲都係黑松露big fan 所以呢個係必叫,個醬做得超好食,啲薯條仲要係扭扭薯🙈,真係冇得輸。另外個salted egg fries 就好受班朋友愛戴,食到想encore😂。食完之後我叫左一個avocado smoothie 外賣邊行邊飲,一路飲一路望住咁靚嘅維港,係一生一大樂事💕期間仲有人book左呢到搞求婚party,個場面超級熱鬧,啲朋友係舖頭出面個大空地又唱又跳,個feel真係好正。我問左啲員工,原來佢地話佢地會做埋book場比人開party,狗狗聚會都可以!下次再過黎我應該會留肚,試埋佢地啲熱狗🌭️。
Creamy truffle fries
Roasted gatlic fried
下次再過黎我應該會留肚,試埋佢地啲熱狗🌭️。