話說之前經過,見多人在外等位這次就特意在開門的時間來到食頭圍😌店內食物飲品,多款吸引的聖誕節🎄亦有特別菜式推出慢煮火雞龍蝦🦞湯湯是上枱時才倒上碟的碟上有蝦肉第一次飲到清清而不咸的龍蝦湯味道很好!沒有忌廉的龍蝦湯蝦肉晶型湯的溫度,如果可以再熱一點就更美滿雜菇忌廉貓耳朵份量大,味道不錯👍🏻另加的慢煮雞淡味,可以加兩粒鹽肉質滑,雞皮香脆主腳:提拉米蘇梳乎尼班戟咖啡比梳乎尼班戟出色咖啡本是配班戟的但咖啡真係好香呀⋯⋯店員好有親切感是感受到的熱誠不錯的用餐經驗是想再到的店想試窩夫🧇和咖啡☕️⭕️進店前量度體溫 ⭕️進店前以酒精搓手液搓手⭕️座位間有透明膠板相隔

話說之前經過,見多人在外等位
這次就特意在開門的時間來到
食頭圍😌

店內食物飲品,多款吸引的
聖誕節🎄亦有特別菜式
推出慢煮火雞

龍蝦🦞湯
湯是上枱時才倒上碟的
碟上有蝦肉
第一次飲到清清而不咸的龍蝦湯
味道很好!沒有忌廉的龍蝦湯
蝦肉晶型
湯的溫度,如果可以再熱一點就更美滿

雜菇忌廉貓耳朵
份量大,味道不錯👍🏻

另加的慢煮雞

⭕️進店前以酒精搓手液搓手
⭕️座位間有透明膠板相隔
2020-12-25
2020-12-27 265 浏览
限時入坐計60分鐘,座位有啲迫同隔離位好近,出入都要打側身,放咗兩碟嘢加兩杯咖啡已經冇位,去到45分鐘,食到8成已經趕住收嘢再俾埋張單,真係有啲趕。Heysonuts Breakfast ($129): 煙肉好乾、炒蛋太實凈、Portobello細舊得可憐,最好食係個沙律菜,用咗柚子醋好醒胃。以$129呢個價錢嚟講,可以有更好嘅選擇。Caramel Banana Waffle ($82): 賣相好得,個waffle焗得夠脆,不過焦糖好重手,有啲「漏」。Americano ($35): 正常、冇得特色,似mc cafe質素。

2020-12-26 199 浏览
排d 甜品癮好深。。有人陪我癲係好緊要!今次特登黎試呢間!🌟Tiramisu 梳乎厘鬆餅$102🥞招牌甜品一定係黎試呢個, 空氣感十足 彈下彈下動L pancake..好正! 個tiramisu 醬係凍ga, 點解可以做到ga??🌟焦糖香蕉香草雪糕窩夫$60🧇我地驚太飽所以只叫左半份。。呢個waffle 都係好味既!不過如果個雪糕轉用movenpick 既話會出色好多!好喇, 原本我地只打算叫兩個就收手, 點知坐下坐下就出事喇。不如叫多個丫。。 哈哈哈哈趁佢last order 前, 黎多個🌟蘋果金寶千層酥 $62 🍨喂呀 好酥脆 好好味呀! 不過經過兩個甜品洗禮後, 食到呢度其實有d 膩,,尤其係d custard..... 我知對個千層酥唔fair, 下次唔會咁癲ga la..下次要黎試熱野。 d 粉同burger 都好似好吸引咁。 要再黎試呀!
排d 甜品癮好深。。有人陪我癲係好緊要!
今次特登黎試呢間!

🌟Tiramisu 梳乎厘鬆餅$102🥞
招牌甜品

🌟焦糖香蕉香草雪糕窩夫$60🧇
我地驚太飽所以只叫左半份。。

趁佢last order 前, 黎多個

🌟蘋果金寶千層酥 $62 🍨
// #賤精黃店地圖💛 間野叫:𝗛𝗲𝘆𝗦𝗼𝗡𝘂𝘁𝘀邊度黎:土瓜灣北帝街𝟭𝟰𝟳號地下𝟯號舖▪窩夫配自家製焦糖香蕉及香草雪糕(半份) $𝟲𝟬𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘄/ 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗮𝗻𝗱 𝗩𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗜𝗰𝗲-𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 (𝗛𝗮𝗹𝗳)𝟴分呢間𝗰𝗮𝗳𝗲小店山長水遠入黎食都唔會講粗口 因為真係幾掂 𝘄𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲大份到以為黎錯左一份 外脆內軟 唔會過甜 雖然係配上零特色嘅雲尼拿雪糕 但就頓時令佢昇華百倍 冰火交融 焦糖香蕉更加係畫龍點睛 其餘嘅𝗰𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗱同𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺都係二打六 不過無佢哋又無咁滿足喎 ••••••••••••••••••••••••••••••自家製顏豬腩肉芥末籽醬意大利粉 $𝟭𝟯𝟯𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗲𝘁𝘁𝗮 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 𝘄/ 𝗠𝗶𝗹𝗱 𝗣𝗼𝗺𝗺𝗲𝗿𝘆 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲𝟴分 意粉做到𝗮𝗹 𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲 煙燻豬腩肉雖然見到層層肥膏 但係食落無嘔心嘅油膩感 芥末籽醬就係平時食熱狗嘅黃芥末醬的真材實料𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝗼𝗻 完全唔嗆喉 微酸帶香 係會令人一口接一口嘅味道
#賤精黃店地圖💛

自家製顏豬腩肉芥末籽醬意大利粉

自家製顏豬腩肉芥末籽醬意大利粉 $𝟭𝟯𝟯
𝟴分
自家製顏豬腩肉芥末籽醬意大利粉
呢間Cafe俾我第一個感覺係好funny😆😆😂店名Heysonut = Hazelnut 😂進入店舖前先要搵到佢道隱蔽式敞門店主放棄繁囂嘅市中心,選址較清靜嘅北帝街。店舖富有工業風,環境舒適寬敞,並設有面向大街嘅吧枱!因為已經食咗正餐,所以今日係嚟食甜品同飲花茶。自家製Tramisu($54)的鴨仔造型相當特別,可以話係打卡之選。忌廉口感綿密之餘不會太膩,手指餅略為浸過咖啡及Rum酒,口感鬆脆,醇香甜美。多莓果茶($40)是用茶包泡出來,味道係ok,但略嫌單調乏味😞。食物賣相的確能吸引客人,如能花點心思在茶內或盆子上加點裝飾作襯托,可令食客更賞心悅目。
呢間Cafe俾我第一個感覺係好funny😆😆
😂店名Heysonut = Hazelnut
😂進入店舖前先要搵到佢道隱蔽式敞門

因為已經食咗正餐,所以今日係嚟食甜品同飲花茶。

2020-12-07 303 浏览
🇭🇰💛HeySoNuts佢地Souffle pancake 🥞好出名老細仲係🌟5星酒店做過附近做完gym🏋🏻‍♀️早少少 又唔洗排隊就去試下🥞Honey Comb Butter Souffle Pancake (💰$82)‼️必食望住隔離枱個碟已經流哂口水🤤今次想試真啲就冇叫tiramisu味pancake入口即溶 好有空氣感☁️又熱又凍好正🤣好香既蛋味🥚又唔會太甜係完美既Souffle pancake👍🏻💯兩個人唔夠分...好快就食哂🤣🤣🍔手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條(💰$154)成個Burger都好足料 🍞包面脆脆的 配千島醬🥩牛肉厚身 好有牛味 & juicy🍄大蘑菇新鮮多汁 一咬流到成手都係入邊仲有🍅蕃茄 🥬生菜 🧀芝士🍟薯條超正又大條 炸得超脆🥰即炸即上全部食得哂😎😎-🍔烤原隻大蘑菇漢堡配薯條(💰$109)同手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡基本上一樣只係冇左牛肉❌🥩當然冇咁野味啦 素食人士必食🥦☑️🌰Hazelnuts Coffee☕️ (💰$40 for Hot)佢地咖啡一向高質 咖啡味濃☕️🌰Hazelnuts 唔會令到成杯野好甜 但就令到苦澀味消失唔鐘意咖啡苦澀味既朋加應該會喜歡🥰🥰
🇭🇰💛HeySoNuts

又熱又凍好正🤣好香既蛋味🥚又唔會太甜
係完美既Souffle pancake👍🏻💯
兩個人唔夠分...好快就食哂🤣🤣
手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條

🍔手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條(💰$154)
成個Burger都好足料 🍞包面脆脆的 配千島醬
🥩牛肉厚身 好有牛味 & juicy
🍄大蘑菇新鮮多汁 一咬流到成手都係
入邊仲有🍅蕃茄 🥬生菜 🧀芝士
🍟薯條超正又大條 炸得超脆🥰即炸即上
全部食得哂😎😎
🍔烤原隻大蘑菇漢堡配薯條(💰$109)
同手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡基本上一樣

前排仲試左佢地MK分店Black Coffee
遲下再介紹🥰
手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條
Hazelnuts Coffee
💛💛💛假日食好西💛💛💛12點剛開門就來到 所以吾洗等位入座後一陣已經開始有人龍🤫事前已做足功課諗好食咩💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛終於試到依隻小鴨鴨 超級好味的tiramisu 😳吃到正宗的味道果然無失望🥰💛💛💛💛💛💛💛焦糖香蕉窩夫 外脆內軟 只略嫌吾夠蛋香本來仲想試佢既漢堡同貓耳朵估吾到份量超大 二人可以考慮叫半份😳甘就可以叫多樣主食💛💛💛💛💛💛💛炸魷魚圈 配蜜糖芥末醬💛💛💛💛💛💛💛配上一杯Dirty 非常滿足🥰🥰🥰
💛💛💛假日食好西💛💛💛

炸魷魚圈 配蜜糖芥末醬
配上一杯Dirty

非常滿足🥰🥰🥰

2020-11-17 312 浏览
下午茶時間,9成客滿喇沙味意粉特別,幾好味但係食品好細碟,一個人跟本唔會飽!呢個價錢偏貴茶足分左三杯上,不會整壼上的,幾特別的意外地焙茶梳乎厘好好味!下次來只會吃甜品咖啡因為其他野真係太細碟了
下午茶時間,9成客滿
喇沙味意粉特別,幾好味
但係食品好細碟,一個人跟本唔會飽!呢個價錢偏貴
茶足分左三杯上,不會整壼上的,幾特別的
意外地焙茶梳乎厘好好味!
下次來只會吃甜品咖啡
因為其他野真係太細碟了
2020-10-25 798 浏览
話說上次同我foodie朋友傾計,我話覺得麻麻地,佢叫我試下原店,整體感覺會高分啲芝士焗肉丸配自家製燒烤醬($88)番茄醬底,感覺比black coffee濃少少,份量都好多,適合share嘅appetizer蕃茄青蘋果羽衣甘藍巴馬臣芝士沙侓($98)salad上面係支竹加上parmesan cheese炸成嘅脆脆,如果就咁食係非常硬,要先整碎,mix salad一齊食,整體感覺好fresh,所有材料嘅portion剛剛好,口感都好好,dessing係果醋,非常開胃,推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻自家製喇沙汁海鮮扁意粉($138)非常足料,有蜆肉,蝦,魷魚,秋葵 ,sauce係cream base,唔辣,加左少少cheese,同我想像中唔一樣,有啲似泰國黃咖喱提拉米蘇日式梳乎厘鬆餅($102)梳乎厘pancake上面加Tiramisu cream,pancake滑而鬆軟,咖啡酒非常加分,令Tiramisu個感覺更出,真心要覺得要配埋個雪糕Overall,店員都好有禮貌同friendly,味道:7.5/10

芝士焗肉丸配自家製燒烤醬($88)
芝士焗肉丸配自家製燒烤醬

蕃茄青蘋果羽衣甘藍巴馬臣芝士沙侓($98)
蕃茄青蘋果羽衣甘藍巴馬臣芝士沙侓

自家製喇沙汁海鮮扁意粉($138)
自家製喇沙汁海鮮扁意粉

提拉米蘇日式梳乎厘鬆餅($102)
提拉米蘇日式梳乎厘鬆餅

芝士焗肉丸配自家製燒烤醬
蕃茄青蘋果羽衣甘藍巴馬臣芝士沙侓
自家製喇沙汁海鮮扁意粉
提拉米蘇日式梳乎厘鬆餅
話說🐻已經搬離屯門,轉戰土瓜灣區🙈 尼個舊區都多小店,而且有d都幾隱蔽,但就因為咁唔會太過多人,而且唔同既餐廳都有驚喜添 🥰今次剛好有朋友探訪🐻,所以就試下尼間門面已經好岩打卡既黃店💛🤤 Menu好靚 🤣 兩個人order左「自家製喇沙汁海鮮扁意粉」「慢煮三文魚牛油果沙律」「芝士番茄醬焗肉丸」「提拉米蘇日式疏乎厘鬆餅」「冰白桃紅茶」「綠茶鮮奶」😛🍝🧆🥗🥞🍵推介/意見‼️✨「自家製喇沙汁海鮮扁意粉」🐻同朋友都很喜愛,喇沙汁由15種新鮮材料熬製而成,適合唔食得辣既朋友,而且海鮮材料都好新鮮,整個意粉其實唔係好一般既喇沙味,反而有啲重酒味,但味道很配合呢 🤤 ✨「慢煮三文魚牛油果沙律」有少少失望,慢煮三文魚口感有點奇怪,而且溫度太凍,蔬菜青蘋果再加上牛油果醬,🐻覺得不是很夾(個人感覺🙈)✨「芝士番茄醬焗肉丸」係大推既驚喜之作,蕃茄醬味道剛剛好不會太酸不會太甜,肉丸很Juicy,而且份量很充足,最滿意的菜式之一 🤤🧆✨「提拉米蘇日式疏乎厘鬆餅」🐻其實為咗佢而黎,外型可愛,疏乎厘鬆餅超鬆軟,好動L(有片睇)配合Tiramisu 味道,仲附上小量咖啡淋上面,好好味好滿足呢🙈

推介/意見‼️

✨「冰白桃紅茶」「綠茶鮮奶」都正常發揮,喜愛咖啡的朋友可以試試他們的精品咖啡 ☕️👍🏻

價錢‼️
$138「自家製喇沙汁海鮮扁意粉」
$119「慢煮三文魚牛油果沙律」
$88「芝士番茄醬焗肉丸」
$102「提拉米蘇日式疏乎厘鬆餅」
$44「冰白桃紅茶」
$44「綠茶鮮奶」
  • 提拉米蘇日式梳乎厘鬆餅
  • 自家製喇沙汁海鮮扁意粉
2020-10-19 181 浏览
朋友住土瓜灣佢成日都介紹呢一間嘅甜品好好食..今日入開去搵佢所以決定晏晝就黎呢度食..因為連晏晝都未食所以就嗌左碟野菌忌廉汁貓耳朵..貓耳朵個名好得意,食落口感同通粉差唔多我諗係類似嘅一樣野黎..個汁做到好香濃..不過呢個食到一半都已經覺得有少少滯滯地不過我哋都堅持一定要嗌甜品朱古力雪糕窩夫窩夫係新鮮焗出嚟熱辣辣...親埋我最鍾意嘅朱古力醬簡直一流..朋友既小朋友都係咁爭住食..我哋兩個大人加一個小朋友咁樣已經食到飽哂...
朋友住土瓜灣佢成日都介紹呢一間嘅甜品
好好食..
今日入開去搵佢所以決定晏晝就黎呢度食..
因為連晏晝都未食所以就嗌左碟野菌忌廉汁貓耳朵..

個汁做到好香濃..
不過呢個食到一半都已經覺得有少少滯滯地
不過我哋都堅持一定要嗌甜品

朱古力雪糕窩夫
窩夫係新鮮焗出嚟熱辣辣...
親埋我最鍾意嘅朱古力醬簡直一流..
朋友既小朋友都係咁爭住食..
我哋兩個大人加一個小朋友咁樣已經食到飽哂...

2020-10-11 229 浏览
朋友知我未食過梳乎厘鬆餅~就帶我嚟heysonuts試~當日叫咗【忌廉汁蘑菇貓耳朵】【炸魚柳漢堡】【蜂巢奶油日式梳乎厘鬆餅】~一直都好鍾意食啲煙煙韌韌嘅嘢食~呢個貓耳朵食落好似食緊鹹味同比較粉嘅芋圓咁~煙煙韌韌!好味~但送到嚟嘅時候,有好大陣黑松露味⋯⋯本身唔鍾意黑松露味⋯⋯開頭有啲嫌棄,以為叫錯嘢⋯⋯撈均咗之後,忌廉味出返晒嚟!下次會再試!炸魚柳漢堡個包整得好脆!然後魚柳好大塊~炸得好香!成個漢堡拎上手要壓一壓先可以一啖咬晒佢!yummy!!!!梳乎厘製作需時,要坐低落單果時叫埋,咁食完主食就唔洗等了~第一次食呢種咁厚嘅梳乎厘,比我想像中冇咁空氣🤣亦冇我想像中咁膩!
朋友知我未食過梳乎厘鬆餅~就帶我嚟heysonuts試~

忌廉汁蘑菇貓耳朵

炸魚柳漢堡

梳乎厘製作需時,要坐低落單果時叫埋,咁食完主食就唔洗等了~
蜂巢奶油日式梳乎厘鬆餅
2020-09-07
忌廉汁蘑菇貓耳朵
炸魚柳漢堡
蜂巢奶油日式梳乎厘鬆餅
2020-10-04 3014 浏览
土瓜灣區有間人氣咖啡店,喺呢頭返工,同事提議話想試,咁就中秋假期前一齊去食好西啦。同事先出發攞位,佢話去到得吧檯,早到的一位客人唔要所以佢就坐咗,我同另一同事就摩打腳去滙合。咖啡店無 set lunch,而係叫一款熱食加 $15 就包湯或沙律同飲品,我哋分別叫咗 all day breakfast, 一個牛漢堡,一個手打豬肉漢堡。先嚟手打豬肉漢堡,同事話太多汁攪到個飽淋晒,攞都攞唔起,要用刀义續忽切嚟食 🤣🤣🤣 原本叫個玫瑰蜜桃茶係熱但就嚟咗個凍蜜桃茶。跟住我個 all day breakfast 就一般般,反而令我對藜麥有少許改觀,之前食過感覺唔得,今次又可以喎,但都係唔會主動再叫嚟食架啦 😅😅,其他都係基本材料,無乜驚喜,我叫咗杯 dirty,由於無睇 openrice 做功課,睇個名同同事都覺得係一杯咖啡個面洒滿朱古力粉,點知原來喺 expresso 加牛奶,又無匙羹比我攪,初初飲有點苦,之後飲就順口啲。而個牛肉漢堡都係多汁攪到個飽濕晒,唯一讚嘅係佢哋個飽唔係求其訂廚師帽牌子。我哋 3 個食完都覺得唔係想像中咁突出,坐坐吓聞到 pancake 香味,可能甜品會出色啲,但我哋未必會

我哋 3 個食完都覺得唔係想像中咁突出,坐坐吓聞到 pancake 香味,可能甜品會出色啲,但我哋未必會再來回走半小時試多次囉 😅😅

all day breakfast
dirty
手打豬肉漢堡
蜜桃紅茶
牛肉漢堡
Latte
2020-09-28 300 浏览
如果想搵地方好好同朋友傾下計,吃下野,千萬唔好揀哩到。第一次黎哩間吃既時候係週末,人比較多,覺得啲野食幾好吃,所以第二次特登搵朋友係平日再光顧,希望係冇咁多人既情況下吃好野,傾下計。我地黎到既時候係下午茶時間,五點幾接近六點,由於冇晒疏乎厘,再加上我朋友大肚,好多野要戒口,唔食得凍野,同飲咖啡,所以我地剛開始只叫左一份窩夫、一碟薯條和一杯咖啡。 食到咁上下我哋見就嚟到晚飯時間,就想喺度吃埋晚飯。呢個時候有職員提我地用餐時間只有90分鐘,話我哋只係剩返15分鐘,係咪確定真係要點餐。我哋問佢如果冇客人,可唔可以叫左野食坐住先,有客人我哋就即刻走,店員話可以。之後,我地又叫左一個意粉。我地就一邊吃野,一邊傾計,期間店舖都有好多空位。吃完意粉後,佢問我地係咪埋單,我見職員急住收碟,就同佢埋左張單先。之後我叫職員幫我地加少少水,期間我同朋友都繼續傾兩句。我哋水都未飲完,突然有個職員行過嚟趕我地走,話:「你哋一早過左90分鐘用餐時間,你哋傾計既時候仲冇戴口罩,請你地離開!」但間鋪頭有成一半枱櫈冇人坐,亦都冇人係店外等。佢見我地埋左單,就即刻趕我地走。我覺得哩間餐廳服務態度好差,他是有應承我地如果冇
如果想搵地方好好同朋友傾下計,吃下野,千萬唔好揀哩到。

佢見我地埋左單,就即刻趕我地走。我覺得哩間餐廳服務態度好差,他是有應承我地如果冇客人黎,我地可以繼續係店內飲食,而且當時我地飲緊水,冇理由飲一啖水,戴返口罩講一句嘢,然後再
除口罩飲水。

我終於明白佢講既只能係吃野既時候除口罩係咩意思。本來我既理解係開始吃野飲野至吃完野飲完野既過程,可以除口罩。但原來佢既意思係,吃野飲野除口罩,但如果中間想傾計講野就要戴返口罩。
即係如果你想一邊食嘢一邊同朋友傾偈,咁你就要咬一兩啖嘢食,然後帶返個口罩講嘢,之後再除口罩食一兩啖,然後再帶返個口罩講嘢.......

我覺得佢哋嘅態度好差,如果係因為冇戴口罩,其實可以提我地戴返,而唔係趕我地走。又或者佢嫌我地嗌嘅嘢食唔夠多,喺佢嘅舖頭坐得耐,令到佢睇得好唔慣,好礙眼!

我同朋友都決定以後都唔會理呢間野,即使佢嘅嘢食係ok,但咁差嘅服務態度,真係唔低得黎。
薑味紅豆綠茶窩夫
2020-09-28
2020-09-24 144 浏览
髒髒朱古力梳乎厘pancake🥰🍫唔係死甜果隻朱古力 苦苦地好正🤤♥️空氣感好足 用刀切唔到 一篤就散😂😂同埋側邊有啲朱古力脆脆 夾埋個pancake一齊食 雙重口感 正!再叫左個海鮮意大利飯 umm唔識食😂😂好似係薑汁飯(?)再唧啲檸檬汁落去🍋酸酸地鹹鹹地咁Umm喺土瓜灣呢啲舊區嚟講都幾貴 但食物同環境真心不錯~
髒髒朱古力梳乎厘pancake🥰🍫
唔係死甜果隻朱古力 苦苦地好正🤤♥️
空氣感好足 用刀切唔到 一篤就散😂😂
再叫左個海鮮意大利飯 umm唔識食😂😂
好似係薑汁飯(?)再唧啲檸檬汁落去🍋酸酸地鹹鹹地咁
Umm喺土瓜灣呢啲舊區嚟講都幾貴
但食物同環境真心不錯~