2018-06-01 1312 浏览
🍗🍗🍗醬辣無骨炸雞 ($79)有成十件炸雞 幾抵食🍗炸皮唔算厚 而且雞夠嫩滑甜辣醬撈得均勻有得揀有骨同無骨 除左醬辣味仲有原味同香蔥🤪🤪.香蔥炸雞 ($79)又黎食炸雞🍗🍗🍗其實只係原味炸雞夾埋啲香蔥一齊食 有少少醬汁但食落有啲寡同單調都係甜辣惹味啲😋但整體上 10件雞七十幾蚊係幾抵食.紫菜包飯 ($32)好鍾意飯卷入面嘅黃瓜 同醃左嘅蘿蔔 酸味味 味道好突出飯粒分明得黎帶少少稔性整體幾重麻油味外表好似唔算好吸引/唔似而家好多香港韓國餐廳咁多料但我覺得味道上做得幾出色👍🏼.雖然舖頭細細 枱放埋出去巷仔但佈置得幾靚☺️☺️
🍗🍗🍗
醬辣無骨炸雞 ($79)
有成十件炸雞 幾抵食🍗
炸皮唔算厚 而且雞夠嫩滑
甜辣醬撈得均勻
有得揀有骨同無骨 除左醬辣味仲有原味同香蔥🤪🤪
香蔥炸雞 ($79)
又黎食炸雞🍗🍗🍗
其實只係原味炸雞夾埋啲香蔥一齊食 有少少醬汁
但食落有啲寡同單調
都係甜辣惹味啲😋
但整體上 10件雞七十幾蚊係幾抵食
紫菜包飯 ($32)
好鍾意飯卷入面嘅黃瓜 同醃左嘅蘿蔔 酸味味 味道好突出
香蔥炸雞
紫菜包飯
紫菜包飯
2018-03-11 1402 浏览
尖沙咀行完街,諗住行去佐敦再行一轉。攰攰地就想食啲嘢。之前都聽過朋友講呢間野好特別,就上OpenRice搵吓呢度地址啦!經過左門口都唔覺眼,個招牌唔係好大個呀,不過入?到之後就發現裏面好多人!唔知係唔係附近酒店多,有一半客都係講英文嘅亞洲人或者外國人!由於喉嚨唔係好舒服,今日就唔食炸雞啦。咁岩今日天氣寒冷警告,就叫咗個石頭鍋做晚飯。老闆落單之後首先送上一式三份嘅韓式小食,唔好見佢細細碟,三樣嘢都非常入味!尤其個薯仔非常之林,啲汁又浸得入味。石頭鍋就要等一陣嘅,不過就物有所值!凍冰冰食個熱辣辣有飯焦味嘅石頭鍋,當堂成個人都暖晒呀!

由於喉嚨唔係好舒服,今日就唔食炸雞啦。
煎炸+無骨+嫩滑雞肉+甜辣醬,呢幾樣野MIX埋,唔食都知道正!!~😋 所以一早就留定肚,唔知係米因為咁所以覺得呢度D食物特別唔錯呢?!😆Haru Haru雖然係一條巷仔入面,但完全無污糟既感覺,而且光線充足;老闆娘亦都好友善同埋充滿笑容,仲主動介紹菜式添~👍眼闊肚窄既我,望完個餐牌好多野都想點😂好彩朋友STOP我,如果唔係一定造成浪費…黎到呢度,首選一定係韓式醬辣炸雞,由於我地唔中意啃骨頭,所以點左無骨雞半隻;另外加多半隻香蔥炸雞 (我真係好中意食炸物);最後再點多一件芝士蛋卷~職員先送上三款小菜 – 大豆芽、泡菜、翠肉瓜三款中翠肉瓜最好味,瓜肉多汁、少少麻油同蒜調味,岩岩好 唔會太重味香蔥炸雞,半隻,無骨 ($79)原來炸雞仲配送沙律同白蘿蔔解膩😗雖然椰菜絲切得比較粗,唔係我杯茶,但有誠意;白蘿蔔醋味好濃,絕對可以解膩!!😀半隻炸雞分量亦相當多,粗略估計有成十二大件!!值得一讚既係炸粉唔厚且雞肉肉嫩多汁,一D都唔鞋唔乾唔韌!! 估唔到香港連鎖店做唔到既質素但佢做到!~而且價錢仲非常貼地不過唔好既地方就係香蔥味唔夠,雞肉本身只係原味炸雞,要夾住蔥一齊食先有蔥味韓式醬辣炸雞,半隻,無骨

職員先送上
三款小菜 – 大豆芽、泡菜、翠肉瓜
三款小菜 – 大豆芽、泡菜、翠肉瓜

香蔥炸雞,半隻,無骨 ($79)

香蔥炸雞,半隻,無骨

半隻炸雞分量亦相當多,粗略估計有成十二大件!!
值得一讚既係炸粉唔厚且雞肉肉嫩多汁

香蔥炸雞,半隻,無骨

韓式醬辣炸雞,半隻,無骨 ($79)
韓式醬辣炸雞,半隻,無骨

呢款炸雞同香蔥一樣既多,雞肉肉質都算滑,不過嫌佢D醬撈得唔夠均勻,唔夠做到每個位置都沾到醬,而且唔夠辣;呢個係無咁重口味既醬辣炸雞,可以為左迎合香港人既口味
韓式醬辣炸雞,半隻,無骨

芝士蛋卷 ($78)
芝士蛋卷

分成8等份既蛋卷,亦係呢度另一款招牌菜!!

蛋卷除左大份外,厚度更有1吋多添
,而且蛋卷心包住熱溶芝士,啖啖芝味~~
身為芝士控既我無理由唔LIKE
芝士蛋卷

不過美中不足既係,雖然雞蛋煎得滑身,卻缺乏蛋香😣

總體我都好滿意今日個晚餐,職員態度好、價錢平民、食物分量足、質素算唔錯,下次一定會再黎!! 😏
2018-01-26
  • 醬辣炸雞
2018-01-25 1054 浏览
後巷的石頭飯某個半冷不暖的星期天忽然很想吃有飯焦的飯,去油麻地吃煲仔飯的話, 只有肉, 沒有菜,於是就想起石頭飯。在Jordon 區找韓菜餐廳, 漢X 梨XX 字頭都是很港式到不行的餐廳,要是去到美麗華那間我又覺得比較貴。於是就想起裕華國貨後巷的HARU HARU,沒有華麗的裝潢,偶爾還會有寒風吹來 (因店裡沒有門)但石頭飯做得很到位, 波菜, 芽菜, 蘿蔔絲, 蕨菜, 牛肉, 生蛋,伴飯的醬任落,雖然那三小碟前菜一看就知很港式, 翠玉瓜, 芽菜, 泡菜.....那就算了吧。粗粗的一餐, 不太講究也是可以的。
後巷的石頭飯

某個半冷不暖的星期天忽然很想吃有飯焦的飯,
去油麻地吃煲仔飯的話, 只有肉, 沒有菜,
於是就想起石頭飯。
要是去到美麗華那間我又覺得比較貴。
於是就想起裕華國貨後巷的HARU HARU,
沒有華麗的裝潢,
偶爾還會有寒風吹來 (因店裡沒有門)
伴飯的醬任落,
粗粗的一餐, 不太講究也是可以的。
2018-01-14
  • 石頭飯
2018-01-07 683 浏览
friendly and helpful staff! the food is tasty and comes in big portions, it‘s almost too much to eat. not cheap but not expensive either, you get a lot for the money you pay for. i really like the atmosphere and the tv that constantly plays big bang songs
2017-12-15 867 浏览
去老人院探完呀嫲嫲,就在附近吃午餐,阿媽說之前去過間吃韓國冷麵好吃帶我們去吃,找了二個街口找到,好像韓國街頭小店,在一條小巷內午餐都幾底食,40-60一份餐,分量也算多❤️。冷麵就麻麻唔夠味,在韓國吃的湯底好味多海鮮辣豆腐湯:味道香濃夠辣,豆腐也很滑配白飯吃一流辣醬炸雞:皮夠脆,又甜又辣,鶏不會炸得過乾,好味想叫啤酒送炸雞,點知老闆説酒牌剛過期,沒有啤酒,好可惜😔每枱都有一碟小食,芽菜,泡菜,脆肉瓜,味道也不錯👍🏻
海鮮辣豆腐湯:味道香濃夠辣,豆腐也很滑
配白飯吃一流
辣醬炸雞:皮夠脆,又甜又辣,鶏不會炸得過乾,好味
想叫啤酒送炸雞,點知老闆説酒牌剛過期,沒有啤酒,好可惜😔
每枱都有一碟小食,芽菜,泡菜,脆肉瓜,味道也不錯👍🏻
2017-12-14
午餐
  • 醬辣炸雞
2017-05-29 1745 浏览
一開始時睇呢間餐廳既相,第一個反應:咦,系後巷既?真系好少試系後巷開既餐廳,不過味道好就可以了。以為位置會好難搵,但實際上都易搵。餐廳有分兩個area,一個系餐廳入面另一個系餐廳出面(後巷中),由於去戈陣都仲有好多位所以可以揀坐餐廳入面;其實都系開放式,冇門的,會涼爽過後巷,但衛生程度似乎亦吾高,不時有蚊飛過餐廳食物既款式並吾多,見到有人推介炸雞同蛋餅,諗左兩諗就叫左黎試。炸雞有分有骨同埋無骨,好似我呢啲懶人就當然系叫左無骨炸雞吾會比厚粉掩蓋曬,乾身得黎吾會太油,入面既肉都幾嫩滑,有好多隻!唯獨系吾知點解叫左原味,食落都好似有啲蒜蓉味?不過都好好食海鮮煎餅超級大份呀,同pizza有得揮呢個既吸引力就冇炸雞咁大,不過都好食,咬落有少少煙韌,但海鮮數量吾多。芝士蛋餅,就咁聽落都覺得吸引,厚厚既蛋加上茄汁外型有啲似日式蛋包飯既蛋lol,蛋味就吾算好濃不過芝士會令我加分比佢~ 芝士系蛋卷入面系乾身既,由於又蛋又芝士,食到最尾好漏
以為位置會好難搵,但實際上都易搵。

炸雞有分有骨同埋無骨,好似我呢啲懶人就當然系叫左無骨

原味炸雞

海鮮煎餅超級大份呀,同pizza有得揮

海鮮煎餅

2017-05-28
原味炸雞
2017-05-17 1007 浏览
We have half order of the fried chicken with green onion and a beef rib soup. The chicken was crispy, tasty, and juicy. It got everything that I am looking for in a fried chicken. For the soup, the beef rib is tender and still retains the taste within. Nevertheless the soup base doesn't really work for me. The broth is kind of blend even though it has carrot and mushrooms in it. Service is good. It isn't a fancy atmosphere, but considering the price range, it is a place good for hang out with friends. Overall I think I will definitely go back.
2017-05-16
2017-05-10 1117 浏览
之前朋友帶我食呢度我覺得有少少似大排檔加上我哋坐係室外但估唔到係隱世美食所以話好食嘅餐廳真係唔使咩門面(但其實都幾有特色似韓國既小食店,係我港女姐嘻嘻)推介必叫呢個 芝士蛋卷 首先價錢比出邊平好多分量亦唔少蛋捲好有咬口 蛋味好重 都好滑身 芝士唔算多但芝士配蛋配茄汁呢個配搭真係好正炸雞 有啲乾身但係雞味幾燶 炸得幾脆韓式水冷面 呢個薄餅都整得幾地道 大家好快就食晒另外一個強烈推介就係佢嘅牛肋骨湯 真係超級好飲 配飯都好正 因為都之前食嘅有少少唔係記得好清楚我就冇寫啦 但係呢間餐廳真係有韓國質素🙋🏻
之前朋友帶我食呢度
我覺得有少少似大排檔加上我哋坐係室外
但估唔到係隱世美食所以話好食嘅餐廳真係唔使咩門面
(但其實都幾有特色似韓國既小食店,係我港女姐嘻嘻)
炸雞 有啲乾身但係雞味幾燶 炸得幾脆

韓式水冷面
呢個薄餅都整得幾地道 大家好快就食晒
2017-05-05 582 浏览
🔸無骨醬辣炸雞 半隻($79)🔸炸雞嫩滑多汁,外皮幾薄,但可能因為有醬係面,個皮略嫌唔夠酥脆 (影相用咗少少時間👉🏻👈🏻即刻食會更好) 個醬就唔算辣,甜甜地,整體都幾惹味😋 呢個價錢嚟講都算幾抵食👍🏻-🔸芝士年糕 ($78)🔸年糕幾煙韌,可惜啲芝士痴埋一舊,如果多啲拉絲feel就好啦🤔-🔸海鮮煎餅 ($78)🔸好厚身,應該用咗好多麵粉。感覺上煎得未夠,食落唔夠香口(個人比較鐘意個面/邊脆身啲🙈) 個煎餅本身冇咩味,點咗汁食都係好一般,但海鮮餡嘅份量都滿意嘅🙂-🔸豬肉石頭鍋飯 ($60)🔸完全唔夠味,好似落少咗調味料定醬咁😦同埋唔知點解連石頭鍋飯都有翠玉瓜😂-🔮 呢間餐廳位置比較特別,係喺條巷仔到,鋪面得十零個位,有幾張枱係室外,用簷蓬做上蓋,有少少大排檔feel ,食物整體普普通通,除咗炸雞比較有驚喜,其他都一般😶但勝在冇加一,價錢合理,性價比相對高 PS.中意big bang嘅朋友應該會食得好開心,因為全晚都播緊big bang😂

🔸無骨醬辣炸雞 半隻($79)🔸
🔸芝士年糕 ($78)🔸
🔸海鮮煎餅 ($78)🔸
🔸豬肉石頭鍋飯 ($60)🔸
2017-02-27 948 浏览
Found an excellent (quite authentic) korean eatery here.Tucked in a small street, outdoor and foldable tables the shop looks like a local dai pai dong. Prices are certainly like ones, lunch set for as little as 45$ (incl soft drink). The fried chicken is worth the detour, had a half boneless spicy one for just 79$. A bargain considering some of the better known chains charge 2/3 times more.If you have nothing against foldable tables, this one is highly recommended.

2017-02-27
2017-02-25 1056 浏览
這是小妹很喜歡的小店之一 自己也常常光顧約半年前看到他關門了一段時間 一度以為他結業了後來喜見他重開 與老闆娘聊天下才知道只是停業維修消防系統 差點以為又失去一間好味的小店了每次必點的韓式紫菜卷 不同於日本壽司不是用壽司飯 但餡料絕不吝嗇 點以芥末酸醬 非常美味韓風襲港 吃韓國料理怎能沒有炸雞無骨雞完全乎合小妹這種連啃骨都懶的人的心意雖然叫醬辣雞 但不會很辣 甜甜辣辣的而且不是只有表面有味 雞肉本身也經過醃製 非常入味 讚配上酸蘿蔔和一小碟沙律 更是開胃海鮮豆腐煲 湯熱辣辣 味道十分濃郁 絕對可以送幾碗白飯後面的是韓式辣拌麵 反而這道拌麵是幾道菜裡最辛辣的菜式 口味濃厚 配上煎蛋 泡菜 紫菜 酸蘿蔔 很是開胃泡菜炒飯 不是不好吃 這道菜相對比較遜色泡菜味道不算濃 飯炒得有點偏油欠香味店位於小後巷裡 戶外座位如果下雨天會有點不太方便老闆娘人很親切 常常跟客人聊天生意難做 老闆娘還常常親自頻撲送外賣小妹個人覺得味道相比很多大型韓式餐廳做得更好價錢卻相對相宜 性價比非常高
這是小妹很喜歡的小店之一 自己也常常光顧

價錢卻相對相宜 性價比非常高
無骨醬辣雞
海鮮豆腐煲 韓式辣拌麵
2017-02-07 5297 浏览
長假期過後終於到星期五, 當然要搵三五知己見見面, Happy Friday食飯忘記訂檯定必等很久, 幸好, 朋友記起早前於佐敦食過一間韓國菜味道幾好, 立即致電查詢有沒有座位, 職員很快地幫我們Hold檯到達後店員立即放下前菜, 有翠玉瓜/泡菜/薯仔,當中薯仔味到最好韓式年糕較粗身非常煙靭, 配料有一隻雞蛋及魚糕片, 韓式汁醬唔算辣壽司卷包著黃瓜/火腿/雞蛋/青瓜/甘筍, 混上麻油的壽司上加了少少芝麻粒, 增加幾分香口芝士雞蛋卷非常足料, 上檯時香噴噴一定要趁熱食, 芝士唔算太多但幾溜, 以$78來說非常超值(出面食起碼要百多元)炸雞有分無骨及有骨, 全份或半份. 醬辣雞點了無骨, 熱辣辣炸雞混上醬辣醬, 每啖都很嫩滑, 每件size較細, 小小辣好惹味. 店員還會附送醃蘿蔔同沙律菜香蔥炸雞點了要有骨, 每件比較大舊, 原味炸雞上層加上香蔥, 醬辣款會較出色水冷麵配上泡菜/青瓜絲/雞蛋, 味道較清, 入口涼快飲品點了拖肥蘋果酒, 但配上大量沙冰, 令酒味變淡, 遺失了原有的味道

前菜
(出面食起碼要百多元
芝士蛋卷
炸雞有分無骨及有骨, 全份或半份.

香蔥炸雞
水冷麵配上泡菜/青瓜絲/雞蛋, 味道較清, 入口涼快
韓式水拉麵
拖肥蘋果酒
2017-02-03
2017-02-07 2811 浏览
第一次光顧, 到佐敦覓食, 剛好經過, 初嚐第二次光顧, 朋友提意食炸雞, 腦海就出現這家店, 回味第三次光顧, 與朋友們轉場, 就立即提意到這一家, 再三回味頭兩次食的食物都不一樣, 今次有四個人, 可以將食物再重溫一次每枱都有一碟前菜小食最喜歡炆薯仔了, 涼拌, 質地很腍, 甜甜地別小看泡菜也挺辣啊邊吃小食邊喝酒點了一枝青島及真露, 將兩者混在一起飲, 酒精濃度再提升韓醬炒年糕年糕入口先甜後辣, 還有一隻蛋紫菜卷內裏都是包有青瓜, 甜瓜, 蛋, 甘荀紫菜新鮮, 非常爽口, 唯獨覺得"齋"了一點, 沒味, 需要另加調味料醬辣炸雞 (無骨)非常夠辣, 辣醬均勻在每件雞肉上, 每件都很嫩滑多汁香葱炸雞 (有骨) 味道正常, 配葱共嚐可喊油膩感, 但雞肉不及上者滑芝士卷蛋第一眼看到的反應是像床一樣大!內裹有很多芝士, 香濃芝士及蛋味, 外熟內軟朋友們說食一件已經夠, 但我可以再食多件壓軸的有韓式水冷麵冷麵煙靭, 自行落醋調味, 還有多種配料 ( 蛋, 醃蘿蔔, 紫菜, 青瓜絲, 泡菜)很大碗又抵食這家餐廳還要沒有加一, 也許食物水準還比人氣餐廳好, 一定一定會繼續來
第一次光顧, 到佐敦覓食, 剛好經過, 初嚐
第二次光顧, 朋友提意食炸雞, 腦海就出現這家店, 回味

每枱都有一碟前菜小食
最喜歡炆薯仔了, 涼拌, 質地很腍, 甜甜地

別小看泡菜也挺辣啊
餐前小食
邊吃小食邊喝酒
點了一枝青島及真露, 將兩者混在一起飲, 酒精濃度再提升
真露
韓醬炒年糕
年糕入口先甜後辣, 還有一隻蛋
紫菜卷
內裏都是包有青瓜, 甜瓜, 蛋, 甘荀
紫菜卷
醬辣炸雞 (無骨)
非常夠辣, 辣醬均勻在每件雞肉上, 每件都很嫩滑多汁
醬辣炸雞
香葱炸雞 (有骨)
味道正常, 配葱共嚐可喊油膩感, 但雞肉不及上者滑
香葱炸雞
芝士卷蛋
第一眼看到的反應是像床一樣大!
內裹有很多芝士, 香濃芝士及蛋味, 外熟內軟
朋友們說食一件已經夠, 但我可以再食多件
壓軸的有韓式水冷麵
很大碗又抵食
韓式水冷麵
2017-02-03
$123.75 (晚餐)
餐前小食
真露
韓式水冷麵
2017-02-04 885 浏览
今日又可以拍下拖啦!黎到食韓國野!如果十分滿分,我同男朋友一齊比7分,冇咩驚喜,唔特別好食又不過不失。首先紫菜卷,重麻油味,我鐘意,好食餃子拉麵,其實係公仔麵,而個湯底唔好食,男朋友嫌冇咩味,太水,而餃子都好普通,好似去惠康買一包包自己煮個種質素。芝士蛋卷,我同男朋友都一般,唔算重芝士味,不過賣相係幾靚,同埋好大碟,我們兩個食唔晒最後係雞,亦係不過不失,唔會炸得好厚粉個種,正正常常。值得讚係前菜幾好食😂同埋好似冇收加一
今日又可以拍下拖啦!黎到食韓國野!
首先紫菜卷,重麻油味,我鐘意,好食
最後係雞,亦係不過不失,唔會炸得好厚粉個種,正正常常。
值得讚係前菜幾好食😂同埋好似冇收加一