2008-04-27 17 浏览
放學到超羣 買muffin 和蛋白蛋糕後、步行到新之城乘車回家...覺得很渴很熱、看到這店的飲品我未嘗過....便來試試吧....點了黑珍珠奶茶....店員服務有禮貌...等了3 - 4 分鐘、奶茶便送到我手上、立即喝一口、好像蠻不錯....奶茶甜甜的、珍珠口感煙韌....不過當我多喝幾口便開始喝到茶的澀味.....最後是喝了半杯便放棄了。OK 是給店員的服務和珍珠的口感。

點了黑珍珠奶茶....店員服務有禮貌...

OK 是給店員的服務和珍珠的口感。
2008-03-19 18 浏览
雖然呢度好多款飲品,但次次都抵擋唔住布丁的引誘,今次又飲紅荳布丁烤奶茶喇。香濃既烤奶茶夾雜住香甜軟滑,充滿蛋香既布丁,加上軟硬適中既紅荳,口感十足,滑嘟嘟的一口啜落去,齒夾留香,實在係人生一大享受哩!
2008-03-17 4 浏览
每次行經新之城必飲..又平又好飲..最近試左地瓜果隻..幾特別..好有口感!最愛都係烤珍珠奶茶..好香喔~佢d凍飲好似好味d~
每次行經新之城必飲..
又平又好飲..
最近試左地瓜果隻..幾特別..好有口感!
最愛都係烤珍珠奶茶..好香喔~
佢d凍飲好似好味d~
2008-01-15
這間台式飲品店開業這麼久,一直想試,只是以為價錢會好貴,size 又細杯,會唔抵飲。誰知星期六跟妹妹出旺角買鞋,她看到有掛牌寫著烤珍珠奶茶,嚷著要試。於是買了一杯黑珍珠香烤奶茶和蔓越莓晶凍果,妹妹說奶茶有茶味冇奶味,而且啲瑖好細粒,喝不慣;我那杯由莓和檸檬打成的雜飲反而不錯,酸酸地,夏天飲最啱,兩杯飲品只是$20,原來唔係好貴。
2008-01-08 9 浏览
7/1同朋友行過,見有D口渴,自己就買咗杯布丁奶茶.一飲係FEEL到個D布丁超滑,味道仲好特別,大家不防試下!!而我個FD就買咗翡翠檸檬菠蘿凍,佢話味道幾好,飲完仲話唔夠喉!我諗我下次會再試下其他款!!
我諗我下次會再試下其他款!!
2007-12-21 14 浏览
還是口渴,又來了至愛的happy lemon買飲品。這次試了新的翡翠檸檬菠蘿,不過這次失策了,沒有要求小甜。不過味道還蠻清新的,只是我覺得菠蘿味蓋過了檸檬味,杯內也有一些jelly之類的東西,增加口感,整體來說都是不錯的。小小的店子都換上了聖誕裝飾,聖誕節不遠了。
還是口渴,又來了至愛的happy lemon買飲品。

小小的店子都換上了聖誕裝飾,聖誕節不遠了。
在新之城交收拍賣品後,臨回家前感到口乾,要買點飲的但附近竟沒有便利店,幸好記得新之城有happy lemon,見人不多就買杯烤珍珠奶茶加大裝$12。奶茶味較甜;珍珠細細粒﹑不彈牙,味道有點燶(烤)味。不太特別但勝在夠平。

2007-11-04 10 浏览
食完lunch, 轉個彎去左happy lemon度買野飲...老闆叫左杯烤黑珍珠奶茶; 我就叫左檸檬彈珠..杯奶茶我早前已經試過不過比一般既珍珠細粒d無咩烤味唔算特別, 反而杯彈珠都幾得意好似大粒牌既西米咁...酸酸地味道唔錯
2007-10-21 3 浏览
初頭我諗住有養樂多會好杰, 仲預算飲完要買支水沖沖個口.點知佢又好希架喎, 但又有益力多味.蘆薈切到好碎, 用筒已經可以啜哂入口.杯野都算幾清新之選, 唔會甜耶耶
初頭我諗住有養樂多會好杰, 仲預算飲完要買支水沖沖個口.
點知佢又好希架喎, 但又有益力多味.
蘆薈切到好碎, 用筒已經可以啜哂入口.
杯野都算幾清新之選, 唔會甜耶耶
響【Yahoo!去邊度】睇左袁彩雲關於HappyLemon ge 食blog,覺得好似幾特別,去開mk,梗係順口啜啖啦~點左「翡翠檸檬菠蘿凍」,$10 標準杯,都ok 夠飲,價錢遠比D咩林咩岩咩山果D抵飲。本身諗住呢D飲品店ge 飲品就算有生果名響度,都係好淡好少,加埋冰ge 話D果味多數會偏淡,甚至乎淡到有D腥。點知杯野ge 檸檬味好夠,但又唔會顯得好酸,口味好清新,直情好似牙膏廣告咁有個檸檬響你面前爆發~味道調得夠味得黎又唔會太濃,飲完唔會喉涸涸~底下果D唔知咩凍(/.\|||),唔會話係完全冇味一pat pat ge 果凍,而係有少少咬口、甜甜地,都幾好食。惟一略嫌美中不足ge 係,果D不規則形狀ge 凍凍比較難啜。整體而言,飲完可以再飲,如果多D分店就好喇~

味道調得夠味得黎又唔會太濃,飲完唔會喉涸涸~

整體而言,飲完可以再飲,如果多D分店就好喇~
2007-09-11 5 浏览
見OR咁多人讚happylemon平靚正,就走去排隊試下先。要左個大紅豆布丁烤奶茶($14),一飲,「嘩!!好削呀!!」茶葉唔得;再飲,有少少紅豆味,因為見到佢加左一小匙既紅豆;飲到最後,「咦,點解無咩布丁既,明明見佢落左唔少架」,哦~原來無咩味既,所以吸左都唔知。另外,朋友要左個大烤珍珠奶茶($12),見佢d珍珠好細位,係平時既一半size。問問朋友,佢話珍珠唔夠Q,稔得滯無咩口感。雖然今次既印象唔多好,但會比多次機會。希望下次好飲啦

雖然今次既印象唔多好,但會比多次機會。希望下次好飲啦
2007-09-09 7 浏览
分別試了翡翠檸檬菠蘿凍($12)同熱情果蘆薈優多($10)。翡翠檸檬菠蘿凍很清爽,菠蘿味蒟蒻很有咬口,帶點煙韌,檸檬味飲料令整杯野變得好fresh~標準杯也十分夠飲。熱情果蘆薈優多味道好清甜,但熱情果味同優多味都不夠,偏淡,蘆薈唔錯,很清甜。以咁ge price 黎計,係超級無敵的抵飲,足味又足料,為最佳解渴飲品。

2007-08-28 10 浏览
八月二十日我和女友睇完"不能說的秘...殊!唔講得呀??"後,再經過新之城門外..其實不是經過,係我專登誘導我女友去,因為我好想飲他們的特飲.由於小弟財多身子較弱,且久咳未癒.故不能服用凍飲,只好飲熱。我和女友都選了熱烤薑奶茶,薑屬燥物,能驅寒。望能治好我寒咳之苦。約莫五分鐘便制成,喝下第一口已覺得奶味濃郁,到達喉管已感受到薑所帶來辛辣,兩者配合得出其。有下次,有下次。
八月二十日我和女友睇完"不能說的秘...殊!
唔講得呀??"後,
再經過新之城門外..其實不是經過,
係我專登誘導我女友去,
因為我好想飲他們的特飲.

由於小弟財多身子較弱,且久咳未癒.
故不能服用凍飲,只好飲熱。
我和女友都選了熱烤薑奶茶,薑屬燥物,能驅寒。
望能治好我寒咳之苦。
約莫五分鐘便制成,喝下第一口已覺得奶味濃郁,
到達喉管已感受到薑所帶來辛辣,兩者配合得出其。
有下次,有下次。
2007-08-11 17 浏览
我好少去旺角,今日剛好經過happy lemon,已經覺得個大頭女仔icon好可愛=)佢係仙踪林其下既,感覺好乾淨,選擇比一般既仙踪林多好多而且好特別,$13就有大杯裝好抵=)味道都好好呢~
我好少去旺角,
今日剛好經過happy lemon,
已經覺得個大頭女仔icon好可愛=)

佢係仙踪林其下既,
感覺好乾淨,
選擇比一般既仙踪林多好多而且好特別,
$13就有大杯裝好抵=)
味道都好好呢~
因為所有烤茶同奶茶都sold out同fd一人一杯.lemon 野,發現之前食評係無人飲過.真係選擇失敗.好似鬥甜咁................
因為所有烤茶同奶茶都sold out
同fd一人一杯.lemon 野,
發現之前食評係無人飲過.
真係選擇失敗.
好似鬥甜咁................