呢間餐廳成日見到有人推介今次終於到我試到!呢間餐廳好特色裝修非常有風格₍ᐢ ›̥̥̥ ༝ ‹̥̥̥ ᐢ₎好鬼馬🤣同埋佢係超級多選擇我好難決定食啲乜嘢!所以決定下次返去再試其他新菜式✨點解個個都嗌𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖?個名都勁特別!佢係軟殼蟹、菠蘿、芝士𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 🍕我覺得呢個配搭好創新同埋係滿滿嘅芝士食緊每一啖都有芝士超滿足🫶🏻有蟹𝙂𝙊又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵🍝大家睇圖都睇得出係超級足料(๑•∨︎•๑)基本上你每一啖都會有餸~而且意粉口感彈牙唔會好軟淋🙆🏻‍♀️總結嚟講呢間餐廳食一次係唔會夠🫶🏻#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先
呢間餐廳成日見到有人推介
今次終於到我試到!
呢間餐廳好特色
裝修非常有風格₍ᐢ ›̥̥̥ ༝ ‹̥̥̥ ᐢ₎
好鬼馬🤣
同埋佢係超級多選擇
我好難決定食啲乜嘢!
所以決定下次返去再試其他新菜式✨

點解個個都嗌𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖?
個名都勁特別!
佢係軟殼蟹、菠蘿、芝士𝙋𝙞𝙯𝙯𝙖 🍕
我覺得呢個配搭好創新
同埋係滿滿嘅芝士
食緊每一啖都有芝士
超滿足🫶🏻

有蟹𝙂𝙊又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵🍝
大家睇圖都睇得出係超級足料(๑•∨︎•๑)
基本上你每一啖都會有餸~
而且意粉口感彈牙唔會好軟淋🙆🏻‍♀️

總結嚟講呢間餐廳食一次係唔會夠🫶🏻

2023-06-26 56 浏览
上星期到尖沙咀逛街,留意到這一間網上評價非常有趣的餐廳,便和朋友上去餐牌做得漂亮而且菜式的名稱創意十足蒲燒鰻魚蛋包飯,加$28升級原條鰻魚,值得推薦,份量十足,而且鰻魚醬汁沾滿白飯,配搭滑蛋非常滿足,美利堅合眾國草飼牛扒,肉質軟熟多汁,還特意配搭了兩大塊蝦片加上沙律菜和麻醬烏冬,非常有創意的配搭,但是不失味道烤黑毛豬,非常推薦,豬肉燒得外脆內嫩,入口肉汁在口腔爆開,是一道非常高質素的豬肉菜食椰子沙冰,這幾天天氣炎熱,這杯椰子沙冰的確解暑 而且還配搭雪糕,非常滿足總括來說這一間不論性價比還是菜式味道都是值得一試的餐廳,相信都會介紹其他朋友過來
餐牌做得漂亮而且菜式的名稱創意十足

2023-06-26 52 浏览
最近成日見到IG啲人去食,所以就好奇究竟係咪真係咁好食呢,所以就帶左男朋友一齊食。瑞士名物芝士火鍋配料有好多,最特別係有牛扒。個芝士火鍋啲芝士會拉絲,連埋啲牛扒食真係好夾。點解個個都叫軟殼蟹pizza 架?個pizza又甜又鹹,加埋軟殼蟹同菠蘿,真係好夾!啲薄脆嘅披薩底令到啲口感更加出色,好香脆嚟㗎。連埋面頭啲芝士嚟食真係好好食。有蟹go又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵啲意大利麵好有嚼勁,同埋啲蟹肉同蟹膏都好新鮮,令啲扁面嘅味道更加豐富。啲蟹膏好香濃,啲蟹肉又好鮮甜,兩個一齊食真係好開胃!分量亦都好多。原味Nothing special chicken wings 啲雞翼好juicy,外脆內嫩,啲芝士粉令到啲雞翼更加香,更加好食!啲份量都好足夠,啲雞翼嘅味道真係好好,令人上癮!Espresso with milkEspresso嘅香味同苦味好濃郁,加上啲牛奶,令到味道更加豐富。Tofu tofu tofu coffee啲咖啡好香濃,同啲豆腐雪糕混合埋,味道好豐富,好好味啊!啲豆腐雪糕好滑,又唔會太甜,同埋啲咖啡一齊飲,真係好開胃!整杯咖啡飲落去,味道好平衡,唔會太濃,令味蕾好舒服。呢度嘅裝修

瑞士名物芝士火鍋

點解個個都叫軟殼蟹pizza 架?

有蟹go又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵

Espresso with milk

Tofu tofu tofu coffee

呢度嘅裝修都幾靚,而且坐得好舒服,所以有機會嘅話我都會想再嚟!
2023-06-25 2255 浏览
尖沙咀加連威老道多餐廳又多潮牌樓上舖,比我嘅感覺就係「潮」。星期日晚去到依條街,Search到有間人氣餐廳,決定去試試。一入到餐廳就覺得好In🤣裝修好有心思,係現代藝術!經過其他枱,見到每張枱都佈置咗唔同主題,每個corner都有啲嘢睇。再睇睇張餐牌,每款食物嘅名都係好趣怪,好真正港式風味,同張餐牌有共同語言咁🤣直豎拇指牛小排比薩🍕 $220————————————真係好食喎,直豎拇指👍🏼 Pizza好薄脆,拉絲芝士勁正,配上沙律醬真係不得了,牛小排嘅油脂非常豐富,成個配搭好正。麻卵飯 $125————————————落單嗰時讀出口都有啲尷尬🤣唔睇埋個英文翻譯都唔知咩飯呀!但佢又改得幾好喎,勁貼題。密密麻麻嘅黑色魚卵子,配埋有少少辣味嘅飯,好香口,配搭非常新奇,又好食喎!求其是但乜都炸啲啦 $98————————————真係乜都炸啲,不過都唔係是但求其~ Menu有寫會包括四款炸物,今次有魚手指、炸蝦、雞翼同埋薯條,炸得香脆!擺烏龍嘅lychee $48————————————真係有荔枝擺喺烏龍茶上面~帶點甜甜嘅果香,好飲喔!Pinku Pinku $48————————————熱嘅R

直豎拇指牛小排比薩🍕 $220

麻卵飯 $125

求其是但乜都炸啲啦 $98

擺烏龍嘅lychee $48
擺烏龍嘅lychee

真係有荔枝擺喺烏龍茶上面~帶點甜甜嘅果香,好飲喔!

Pinku Pinku $48
Pinku Pinku

熱嘅Rose Latte,有玫瑰花瓣同埋心心拉花,好有少女心🌹
2023-06-11
  • 擺烏龍嘅lychee
  • 直豎拇指牛小排比薩
  • 麻卵飯
2023-06-25 253 浏览
樓上店,上到去比想像中多枱,6:45嚟到未滿,我哋一早bk定位。睇個名係估唔到入面有啲乜,估就淨係估一定有薯條,另外仲有炸蝦、炸魚柳、雞翼,本身驚有洋蔥圈因為冇人鍾意食,好彩最後樣樣都岩岩食。勁熱辣辣,全部都炸得好脆蟹肉+蟹膏嘅意大利扁麵,啲蟹肉都唔錯,蟹膏混咗入意粉入面都食到,都濃蟹味軟殼蟹pizza,個軟殼蟹都幾大隻,不過share食就要切咗佢先,切落去都好脆,食落好juicy,個pizza好多汁,個醬幾好食,有幾條蟹棒,有菠蘿,個pizza都好juicy,底都脆,唔硬本身驚呢啲玩味餐廳都係貴又唔飽又唔好食,因為以前食過間係,不過呢間都幾好食同埋唔算貴

求其是但乜都炸啲啦

勁熱辣辣,全部都炸得好脆

有蟹GO又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵

點解個個都叫軟殼蟹比薩架?仲要有菠蘿

2023-05-16
庆祝纪念
生日
有蟹GO又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵
點解個個都叫軟殼蟹比薩架?仲要有菠蘿
前兩次係叫外賣,食物的確係好味,所以今次專登帶朋友黎堂食。一上到去,有位中長頭髮既女侍應帶位,亦係佢負責幫我洛單,我叫完野食叫佢俾杯熱水我,俾我見到佢調轉身反白頭眼,個下真係打左個突,心諗叫杯熱水應該唔算太麻煩掛,不過心諗算啦,無謂影響左成餐食飯既心情。我叫左一個lunch set,同散叫左個軟殼蟹 Pizza,點知個pizza個邊燶到爆,心諗算啦,食中間就算,點知中間咬洛去都有陣燶味同苦味,我就問另一位侍應可否重新再整過個,佢亦好有禮貌地表示唔好意思,會幫我地再整個個。過左2分鐘,洛單個位曾經反白眼既女侍應就過黎表示佢地所有既pizza都會用火槍係面頭燒一燒的,有少少燶味係正常,如果接受唔到個味不如轉第樣。而我就表示尼個pizza,唔係有少少燶味,係好燶同有苦味,再者,我亦試過其他款貴餐廳既pizza都無尼陣味,佢繼續漠視我頭先所講,就話佢都係想表達番個制作過程係甘,尼個pizza個味係正常既,如果我地接受唔到尼陣味,就不如轉其他。。。最後我地都屈服,轉左蟹肉意粉。去到尼個位,我已經成肚氣,佢想表達意思係個pizza無問題,係我地個味覺有問題?黑人問號x100,之後再沒然後,唯有拿拿
前兩次係叫外賣,食物的確係好味,所以今次專登帶朋友黎堂食。

去到尼個位,我已經成肚氣,佢想表達意思係個pizza無問題,係我地個味覺有問題?黑人問號x100,之後再沒然後,唯有拿拿聲食完就走。

甘岩食之前我有影底相,又甘岩我send左今次食物既相俾我其中一位朋友睇,而又岩佢都有黎尼度食過同款pizza,佢俾左佢上一次食物相我睇,無比較就無傷害,睇完我仲嬲,所以決定放上黎俾大家參考參考。

該位朋友亦表示左佢對尼間餐廳既評價,食物質素係好味,但服務質素真心偏差,所以佢通常會叫外賣,我就覺得其實其他侍應生服務都好好,好有禮貌,就係俾反白眼女侍應一竹篙打一船人。

好影響心情既一餐飯。。

燶邊
2023-06-22 53 浏览
這家每次來都有新驚喜,很有創意。🔅豆腐豆腐豆腐咖啡($5️⃣6️⃣)老實說,每次喝都被驚艷到🥹,因為加了豆腐雪糕,不會愈喝愈淡味,而且豆味很香,比用豆奶沖的咖啡更好喝。🔅香芋鮮奶($5️⃣6️⃣)因為要飲熱的,所以選了這個,正常發揮,還好沒有很甜🥰,奶泡也很多。🔅白飯魚奶醬多意大利扁面($1️⃣2️⃣2️⃣)名字很長,我縮短了😂。這個一定一定要趁熱吃,不然冷了吃就會比較杰,容易膩。從來沒有想過奶醬多跟扁面這麼夾!😳有點像中式的麻醬撈面,但這個加了白飯魚,口感更豐富。🔅鹹蛋牛油果蟹肉Pizza($1️⃣3️⃣8️⃣)本來想叫豆豉鯪魚,但賣光了🥹,最後選了這個。餅底烤得很脆,鹹蛋夾在中間,芝士也超多,每一樣也超邪惡🥴🔅求其是但乜都炸啲啦($9️⃣8️⃣)兩個人吃好像有點過分… 🥹隨機分配4款炸物,感覺有雞翼就很滿足。最後還叫了2款芝士蛋糕,個人喜歡柚子味,味精較清新,酸味特出🤩。
這家每次來都有新驚喜,很有創意。

🔅豆腐豆腐豆腐咖啡($5️⃣6️⃣)

🔅香芋鮮奶($5️⃣6️⃣)

🔅白飯魚奶醬多意大利扁面($1️⃣2️⃣2️⃣)

🔅鹹蛋牛油果蟹肉Pizza($1️⃣3️⃣8️⃣)

🔅求其是但乜都炸啲啦($9️⃣8️⃣)

好邪惡😈鹹蛋🥑牛油果🦀蟹肉pizza🍕... 咩叫減肥❓️❓️❓️🤣🍕批底好脆卜卜,批面超多料,粒粒🥑牛油果好新鮮,🦀蟹肉都鋪滿一層,係真啖啖都有鹹蛋味😍🤩每次必點🍯蜜汁🐽豬頸肉沙律🥗真心冇咩驚喜大啡菇🍄 意大利扁意粉🍝意大利扁意粉🍝都好彈牙👍🏻 吉列你👉🏻隻牛🐮 配🥚溫泉蛋飯吉列牛牛肉,色澤紅潤,油脂均勻,外層是薄薄的麵包糠炸皮,口感略脆, 自己牛肉自己燒 ,可因應喜好的熟度來決定燒牛肉的時間👍🏻雖然🐮牛味不算超級濃郁,但經炙燒🔥後的牛肉所溢出的牛香氣,配溫泉蛋飯一流!🤪擺烏龍嘅荔枝🍹

🤩每次必點🍯蜜汁🐽豬頸肉沙律🥗

宵夜
  • 吉列你隻牛
  • 好邪惡既咸蛋牛油果蟹肉比薩...咩叫減肥
2023-06-19 1707 浏览
雖然到訪GOOD DAY BAD DAY的次數已經多不勝數,但總有魅力讓人再三回味。尤其是充滿玩味的菜式名稱及環境氛圍,每每為我在用膳時帶來一點樂趣。求其是但乜都炸啦 ($98)四款炸物包括炸魚柳、吉列蠔、炸雞翼及薯條,款式隨機供應所以每次總有新鮮感,當中個人最喜愛炸魚柳,加上芝士粉毫不帶腥或雪味。美利堅合眾國草飼牛扒 ($168)五成熟熟度拿捏恰到好處,肉質鮮嫩比上次更勝一籌,油脂不算出眾但勝在肉味香濃,另配上鮮果沙律、炸蝦片及烏冬,烏冬更加入日式芝麻醬及木魚花別具心思。古法烤黑毛豬 西班牙豪華豚 ($268)西班牙黑毛豬鞍烤至邊位焦脆,肉質細緻厚實並富彈性,入口油香豐腴且鹹中帶甜,與粵式叉燒有異曲同工之妙,配以黃芥末醬恰好能中和油膩感,其餘配料則與美利堅合眾國草飼牛扒一樣。黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯 ($128)燉飯質感綿密醇厚但比正宗意大利飯稍軟一點,整體蒜香、芝士鹹香與忌廉奶香俱全,飯面加上炸魷魚圈及炸墨魚滑,更連飯中亦混入粒粒彈牙墨魚滑及蘑菇粒。麻卵飯 ($125)以廣東話諧音命名並非莫名其妙,飯加入辣醬炒成香辣惹味,當中更混有帶子、洋蔥及蘑菇粒,再將面層大量黑蟹子及蛋黃醬

求其是但乜都炸啦 ($98)
求其是但乜都炸啦

美利堅合眾國草飼牛扒 ($168)
美利堅合眾國草飼牛扒

古法烤黑毛豬 西班牙豪華豚 ($268)

古法烤黑毛豬(西班牙豪華豚)

黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯 ($128)
黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯

麻卵飯 ($125)
麻卵飯
以廣東話諧音命名並非莫名其妙,飯加入辣醬炒成香辣惹味,當中更混有帶子、洋蔥及蘑菇粒,再將面層大量黑蟹子及蛋黃醬拌入整體口感豐富無比,名副其實結合「麻(辣)」、「卵(蟹子)」及「飯」。

你今日飲左益力多柚子沙冰未呀? ($56)
你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?
益力多及柚子味道平衡,酸甜清爽消暑一流。

我黑芝麻你個奶 ($48)
我黑芝麻你個奶
以燕麥奶取代鮮奶但不帶半點燕麥怪味,黑芝麻香氣濃郁醇厚且充滿芝麻顆粒。
求其是但乜都炸啦
黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯
麻卵飯
你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?
我黑芝麻你個奶
2023-06-19 46 浏览
加連威老道曾經是人流極旺的遊客購物熱點,疫情後變得疏落,沒車沒人似的!幸好還有些實力餐廳支撐著,是夜到了樓上鋪 Good Day Bay Day 晚餐,一間滿載玩味風格的西餐廳。 餐廳題材充滿各式各樣的玩味,每個角落都各有特式,價格合理,食物味道也不錯!餐前沙律點了肉食者沙律 $118原來是雞肉沙律,雞塊是炸雞,外層口感香脆;沙律材料也蠻豐富的,味道清鮮清新。小食是蜜汁香茅豬頸肉$136 用了甜味的醬油,洋蔥香及草吊味,加上鬆軟肉質的豬頸肉,好好食,全晚最愛!伴碟附送一大份沙律,質素跟自點的也不遑多樣求其是但乜都炸啲啦 $98,原來是炸物拼盤!原是被餐牌上炸洋蔥圈所吸引的,怎料到送來的是炸雞翼、炸海老、炸魚柳及炸薯條!真的是天意弄人!😂😂😂炸雞中翼瑞士名物芝士火鍋 $298,新堆出的小玩意菜式!有牛肉、海老、薯仔、西蘭花及脆麵包粒及主角芝士鍋!材料都是九成熟的,只需放進芝士鍋幾秒,便可以食用。芝士奶味很重,反正以前都沒試過這玩意,難得碰到就要把握機會試試!好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉pizza 咩叫減肥$138鹹蛋、牛油果、蟹肉都是喜愛的食材,一起來做 pizza, 很有新意,味道也不錯👍你
餐前沙律點了肉食者沙律 $118
小食是蜜汁香茅豬頸肉$136
伴碟附送一大份沙律,質素跟自點的也不遑多樣
求其是但乜都炸啲啦 $98,原來是炸物拼盤!
炸雞中翼
材料都是九成熟的,只需放進芝士鍋幾秒,便可以食用。
好邪惡嘅鹹蛋牛油果蟹肉pizza 咩叫減肥$138
你今日飲左益力多柚子沙冰未呀 $56,酸甜冰涼,好好飲!
非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰(簡稱檸茶)$56,是杯層次軟多的少甜凍檸茶,幾特別!
GOOD DAY BAD DAY MAMA DAY,風聞已久今日黎朝聖🤣成日都會見到佢既相,因為佢店入面既裝修實在係太特別,玩味十足,霓虹燈好吸晴,加上港味既Cafe😎餐牌都睇左好耐,一來因為都多野食揀,fushion既西式野食,二來就係啲名好特別,吹水達人,唔叫都會想睇下😝擺烏龍既Lychee,荔枝烏龍,真係有兩粒荔枝擺左係烏龍上面🍒賣相無得輸啦,隻杯都好靚,飲落唔太甜,幾清新順喉,荔枝加上少少肉桂,好味😋 WINGS・燒雞翼我鍾意食 記住,期堊愈大,失望懕大・・・雞翼,無錯依個係個名🤣🤣蜜糖芥末味單骨雞翼,外面超香脆好惹味,雞肉算幾嫩滑下,配埋蜜糖芥末醬食到唔停✨有個LIMITED EDITION MENU,即刻試下,地中海奶油海鮮🦞上枱超豐富,SIZE嚇親,好大盤,龍蝦勁大隻,好厚肉,肉質又彈又鮮就係滿足😇配奶油=牛油白汁,好味❣️青口都幾鮮,啲汁入面仲有好多蜆肉,可以加埋啲碎既龍蝦肉同白汁放係脆牛油多士上面食,超正🤤又豐富又好味既海鮮餐整體黎講絶對唔係MAMA DAY啦😌其實淨係餐廳裝修同飲品都已經會吸引唔少人黎,仲要野食都特別而又好味,服務親切😘 吹得煮得又打得既港訴點=吹水好

擺烏龍既Lychee

WINGS・燒雞翼我鍾意食 記住,期堊愈大,失望懕大・・・

蜜糖芥末雞翼

地中海奶油海鮮

龍蝦

奶油蒜蓉多士

整體黎講絶對唔係MAMA DAY啦😌其實淨係餐廳裝修同飲品都已經會吸引唔少人黎,仲要野食都特別而又好味,服務親切😘 吹得煮得又打得既港訴點=吹水好味仲可以打卡既港味傾訴聚會點😆💗
擺烏龍既Lychee
WINGS・燒雞翼我鍾意食 記住,期堊愈大,失望懕大・・・
蜜糖芥末雞翼
地中海奶油海鮮
龍蝦
奶油蒜蓉多士
GoodDay BadDay MamaDay.好日子食好東西和好朋友見面一定要食好東西因為是good day 也今次去食好西的地方都好有趣就叫做:GoodDay BadDay MamaDay於是,帶住好吃好玩的心情上樓食一食!這是一家位於尖沙咀的樓上店好多後生仔幫襯出品非常不錯係大人細路都中意的好去處也好日梗係芝士龍蝦意大利扁麵Cheesy Loster Ferruccine餐廳除了好玩味還好細心好日梗係芝士龍蝦意大利扁麵Grill香龍蝦龍蝦已完成拆好肉殼分離,但為你完美呈現意大利扁麵 就是 最好索索味的索滿滿芝士汁掛身上完全發揮意大利扁麵 小宇宙點解個個都叫軟殼蟹比薩架?(仲要有菠蘿)Is Soft-shell Crab Pizza A Must Try?話說意大利人最不喜歡Pizza有菠蘿但入鄉隨俗,香港人就愛Pizza有菠蘿,當然都要菠蘿夾到其他食材才能做到一個好Pizza軟殼蟹走油後夠脆菠蘿有千島醬帶起Pizza餅底夠薄,烤的都催意式港式,完美Crossover蜜汁香茅豬頸肉Honey Grill Citronella Pork Jowl蜜汁香茅豬頸肉用蜜糖同香茅醃製的豬頸肉和

和好朋友見面
一定要食好東西
因為是good day 也
今次去食好西的地方都好有趣
就叫做:GoodDay BadDay MamaDay
於是,帶住好吃好玩的心情
上樓食一食!

還好細心
好日梗係芝士龍蝦意大利扁麵
Grill香龍蝦
龍蝦已完成拆好
肉殼分離,但為你完美呈現

意大利扁麵 就是 最好索
索味的索
滿滿芝士汁掛身上
完全發揮意大利扁麵 小宇宙

點解個個都叫軟殼蟹比薩架?(仲要有菠蘿)

話說意大利人最不喜歡Pizza有菠蘿
但入鄉隨俗,香港人就愛Pizza有菠蘿,
當然都要菠蘿夾到其他食材
才能做到一個好Pizza
軟殼蟹走油後夠脆
菠蘿有千島醬帶起
Pizza餅底夠薄,烤的都催
意式港式,完美Crossover

用蜜糖同香茅醃製的豬頸肉

因為有烏龍茶做Base
甜度適中
祛油解脂好幫手

亞熱帶菊花茶
Passion fruit with Chrysanthemum Buds
友人仲識嘆
揀咗亞熱帶菊花茶
佢話佢鍾意菊花茶明目
又鍾意好似佢咁熱情嘅熱情果
呢個mix and match配搭好新鮮

佢仲開啟大家嘅第2個胃
明明食到好飽
都要叫cake
仲要揀個名特別過人嘅cake,
話趁返佢當刻心情
茫茫人海遇見你嘅途中夾雜又酸又甜
Mango Lime Sorbet With Swiss Cookies
佢話個青檸雪芭好輕,由芒果甜點點綴,
餅底用心重塑
加上富有動態嘅餅乾條構建獨特嘅建築美

綠野仙蹤
而我揀嘅就係綠野仙蹤Matcha Sorbet with Swiss Cookies,係我愛嘅綠茶紅豆口味

綠茶雪芭配搭綿綿紅豆
非常纏綿
就好似山和海共同繪畫美好風景
配上白雲(白cream)同櫻花
春意盎然,桃花自然來

GoodDay BadDay MamaDay
尖沙咀加連威老道27-27A號
嘉榮大廈地下及1樓
我地係即日喺openrice book位,幸好有位。到步後發現其實都幾多枱,相信walk in都有位。食物份量都算大,適合一大班人嚟食。因為對呢間餐廳期待已久,對食物有一定期望。▶️唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯鰻魚同個滑蛋係正嘅,我自己就麻麻哋個飯嘅醬汁,但係朋友話OK。▶️Whatever Fried Platter 食物夠晒熱👍🏻味道中規中矩總括嚟講呢餐average,仲有其他菜式想試,會再encore ✌🏻P.S. 帶位嘅女同事態度有待改善。

▶️唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯

▶️Whatever Fried Platter
食物夠晒熱👍🏻味道中規中矩

P.S. 帶位嘅女同事態度有待改善。
午餐
2023-06-16 51 浏览
今次同朋友嚟到「GoodDay BadDay MamaDay」食lunch🤩🤩佢地係銅鑼灣人氣cafe「Mamaday」的姊妹店,主打特色意粉、pizza、炸物、小食等~~餐廳由裝潢到餐牌設計都玩味十足,好啱打卡呢📸📸🦞地中海奶油海鮮鍋 $268✨賣相吸引!包括有原隻波士頓龍蝦、青口、帶子仔同蒜蓉包~~龍蝦大大隻,一打開已見到滿滿的蝦膏同蝦肉!肉質爽彈鮮甜,配上濃郁creamy的奶油醬十分夾😋😋🍟求其是但乜都炸啲啦 $98✨個名好搞笑,其實係炸物拼盤嚟😆😆一共有4款炸物,包括炸蠔、炸魚、炸雞翼同炸薯條!全部即叫即炸,好香口🔥🔥🐮吉列你隻牛 $250✨吉列牛外層酥脆,內裡粉嫩~用爐燒到7成熟左右就食得,咬落外脆內軟、重牛味!!另外仲有虎蝦日式沙律🥗同温泉蛋飯🥚,整體好豐富🤤🤤🍠紫薯蛋糕 $68✨蛋糕面頭有一層紫薯蓉,入口綿滑香甜~~食落又唔會太甜,唔錯👍🏻👍🏻🥭茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜 $68✨即係芒果青檸雪葩蛋糕🍰,味道酸酸甜甜!!底部的瑞士餅乾口感香脆,食完都唔會覺得膩❤️❤️飲品方面,我地揀咗擺烏龍嘅lychee($48)、73.5%朱古力最好味($48)~~擺烏龍嘅lych
餐廳由裝潢到餐牌設計都玩味十足,好啱打卡呢📸📸

🦞地中海奶油海鮮鍋 $268✨
賣相吸引!包括有原隻波士頓龍蝦、青口、帶子仔同蒜蓉包~~

🍟求其是但乜都炸啲啦 $98✨
個名好搞笑,其實係炸物拼盤嚟😆😆

🐮吉列你隻牛 $250✨
另外仲有虎蝦日式沙律🥗同温泉蛋飯🥚,整體好豐富🤤🤤

🍠紫薯蛋糕 $68✨
蛋糕面頭有一層紫薯蓉,入口綿滑香甜~~
食落又唔會太甜,唔錯👍🏻👍🏻

🥭茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜 $68✨
即係芒果青檸雪葩蛋糕🍰,味道酸酸甜甜!!
底部的瑞士餅乾口感香脆,食完都唔會覺得膩❤️❤️

擺烏龍嘅lychee🍹味道清新,入口帶荔枝同烏龍的香氣,好消暑!!
73.5%朱古力最好味🍫都唔錯~朱古力味超濃郁,口感順滑😋😋
2023-06-16 76 浏览
呢間Cafe由台北回流,店內裝修至菜名貫徹創意鬼馬風格,食材配搭亦比較獨特同創新🤣💗鵝肝槓上肝菌飯講十次 ($188)黑松露忌廉意大利飯香濃Creamy,但飯粒唔夠煙韌,加入大量鮮雜菌非常有口感🍄放上一片香煎鵝肝,鵝肝都算厚切肥美,油香四溢🦆💗直豎拇指牛小排比薩 ($220)薄脆pizza佈滿拉絲芝士同蕃茄🍕表面舖上火炙牛小排,無諗到薄薄一片牛肉都非常粉嫩且充滿油香,如果多幾片就更好🐮💗蜜汁香茅豬頸肉 ($136)蜜汁香茅豬頸肉爽脆入味,香茅味突出🐖佐以木魚絲胡麻醬冷烏冬、雜果沙律同炸蝦片,非常豐富🥙💗記住,期望愈大,失望愈大...雞翼($68)單骨雞翼炸得皮脆肉嫩,淋上香甜柔滑嘅蜜糖芥末醬🍯💗夏日熱辣辣,好熱好熱降温椰子沙冰 ($56)椰子沙冰加上波子汽水雪糕,超級冰涼消暑🥥💗宇治抹茶澀澀地 ($48)呢杯抺茶Latte真係唔合格,既無濃郁奶香,亦無抹茶回甘🍵

💗鵝肝槓上肝菌飯講十次 ($188)
鵝肝槓上肝菌飯講十次

💗直豎拇指牛小排比薩 ($220)
直豎拇指牛小排比薩

💗蜜汁香茅豬頸肉 ($136)
蜜汁香茅豬頸肉

💗記住,期望愈大,失望愈大...雞翼($68)
單骨雞翼炸得皮脆肉嫩,淋上香甜柔滑嘅蜜糖芥末醬🍯
記住,期望愈大,失望愈大...雞翼

💗夏日熱辣辣,好熱好熱降温椰子沙冰 ($56)
椰子沙冰加上波子汽水雪糕,超級冰涼消暑🥥
夏日熱辣辣,好熱好熱降温椰子沙冰

💗宇治抹茶澀澀地 ($48)
呢杯抺茶Latte真係唔合格,既無濃郁奶香,亦無抹茶回甘🍵
宇治抹茶澀澀地
鵝肝槓上肝菌飯講十次