2023-01-13 525 浏览
旺角想食乜都有,吾使入到商場,行過砵蘭街呢間新開西式扒房,門口廣告好吸引,入面環境舒適,設有屏風式卡座,仲有新鮮生蠔吧,每日會有6-8款時令生蠔$52起,買三送一隻,乜都想試下,叫左富貴黃金塔,另外餐廳做緊優惠四道菜晚餐 $288 【原價$388, like & share FB/IG 即減$100】👍😄 ❣️富貴黃金塔限定($298) ~海鮮放響三層塔架上,賣相真係好吸引,好有心思😊 ❣️頂層有中華沙律、海蜇、鮮蝦、另外一層就係刺身,有帶子、赤貝、八爪魚及紅蝦、中層就有4隻生蠔,肥美又鮮甜,帶有海水味添😋呢個價錢真係好抵食,仲包埋一支紅酒或白酒Montefrio Airen偏甜帶果香,易入口,配海鮮一流😋 ❣️四道菜晚餐 $288
❣️湯🌟沙律🌟主菜🌟餐飲🌟甜品🌟
❣️香濃雜菌湯
❣️ 煙三文魚沙律菜 ❣️主食三選一 <肉眼扒/斧頭豬扒/三文魚羊扒酥皮卷>😄揀左安格斯肉眼扒(300g)配薯菜~一嚟就已經聞到牛扒嘅微微嘅焦香味,5成熟剛剛好肉質鮮嫩juicy 配上幼滑薯蓉,好味過好多扒房👍😋 ❣️甜品~朱古力慕絲蛋糕 ❣️呢度地點方便又就腳,仲有happy hour時段,店員服務態度友

❣️四道菜晚餐 $288

❣️湯🌟沙律🌟主菜🌟餐飲🌟甜品🌟

❣️香濃雜菌湯
❣️ 煙三文魚沙律菜
 ❣️主食三選一 <肉眼扒/斧頭豬扒/三文魚羊扒酥皮卷>

❣️甜品~朱古力慕絲蛋糕

❣️呢度地點方便又就腳,仲有happy hour時段,店員服務態度友善,啱哂小情侶、朋友仔慶祝歡聚好地方😊
2023-01-10
  • 炭燒安格斯肉眼扒
2023-01-10 58 浏览
📍MONG KOK - HONG KONG 📍一直都想要搵個chill又方便嘅地方靜靚地慢食西餐,今次就去旺角試下🤪#富貴黃金塔一黎到海鮮愛好者即刻心心眼要打個靚卡🤪1️⃣第一層有海蜇,熟蝦🍤2️⃣第二層嘅勁脆口赤貝,超軟熟帶子🥰紅蝦真係要講一講,勁大隻爽口好正🥺3️⃣最後重有新鮮生蠔🦪同行唔敢生蠔嘅都話正,今次呢兩款,一隻勁creamy濃味,一隻爽口大隻都有,岩岩好🤣見佢重有6至8款新鮮生蠔吧,最平$52,重買三隻送一隻幾抵食🥹🥹#四道菜晚餐#頭盤沙律 又有三文魚,薯仔同粟米,係一個好有誠意嘅沙律🤣🤣 再配埋個碗#香濃雜菌湯 真係幾正,個湯勁濃菇味,呢個直情想encore 再叫🥺#安格期肉眼扒佢一份300g,一個人直係好夠食嫁喇🤪我今次就揀5成熟同薯菜,肉味濃個面重煎到勁焦香,加埋少少肥膏食就岩岩好🥰配個蔬菜脆片勁夾個肉,再加埋熱辣辣薯角👍🏻#甜品 講真食到呢度已經好飽,但點都要食埋甜品🍰今日係曲奇榛子乳酪,佢中間乳酪好似雲咁,好輕身唔太甜,啱啱好中和頭先個餐😍佢個餐重送紅/白酒一支,我就揀左白酒,入口有少少蜂蜜味,幾有驚喜😏夾哂海鮮🥰佢原價$388但like 社交平台就減$100幾抵食🤓我
📍MONG KOK - HONG KONG 📍

#富貴黃金塔
一黎到海鮮愛好者即刻心心眼要打個靚卡🤪
1️⃣第一層有海蜇,熟蝦🍤

#四道菜晚餐
#頭盤沙律

#安格期肉眼扒
佢一份300g,一個人直係好夠食嫁喇🤪
配個蔬菜脆片勁夾個肉,再加埋熱辣辣薯角👍🏻

#甜品

佢原價$388但like 社交平台就減$100幾抵食🤓我睇到佢做到28/2/2023,重下就2點就有,係附近返想食個靚lunch都有著落喇😙

___________________________________

#富貴黃金搭
💰HKD : 298

Set dinner
💰HKD : 388
(like 社交平台-$100)

📍 GOGO ROCK
旺角通菜街2Q-2Z號鴻輝大廈地下4號舖
2023-01-06 83 浏览
朋友喜歡生蠔所以睇介紹過左嚟食Overall 有驚喜的! 生蠔好新鮮又有多款選擇,宜家重做緊買三送一不過係好似太多客人結果等野食比較耐叫左個四道菜晚餐,Like IG重減 $100包埋餐飲 茶咖啡之類前菜嘅雜菌湯幾好飲香草鹽燒斧頭豬扒配薯菜,好大份,女仔真係食唔晒甜品係一個普普通通的蛋糕仔再單點左個田螺,冇諗到有啲辣,不過個薯蓉幾好食!! 唔飲酒所以飲品叫左 mock tail Cinderella菠蘿汁咁,但影相幾靚!
朋友喜歡生蠔所以睇介紹過左嚟食

Overall 有驚喜的!
生蠔好新鮮又有多款選擇,
宜家重做緊買三送一

不過係好似太多客人結果等野食比較耐

叫左個四道菜晚餐,
Like IG重減 $100
包埋餐飲 茶咖啡之類

前菜嘅雜菌湯幾好飲
香草鹽燒斧頭豬扒配薯菜,
好大份,女仔真係食唔晒

甜品係一個普普通通的蛋糕仔

再單點左個田螺,
冇諗到有啲辣,不過個薯蓉幾好食!!
菠蘿汁咁,但影相幾靚!
Cinderella
香草鹽燒斧頭豬扒配薯菜
Cinderella
香草鹽燒斧頭豬扒配薯菜
  • 生蠔
早排經過朗豪坊附近見到GOGO Rock呢間餐廳 所以呢日專登去左旺角食呢個三層塔 因為好吸引 仲送酒 我唔飲酒但屋企人話想試 印以就去呢間GOGO Rock試下🤣🤣.🐷黃金塔 👅8/10 $298 呢個三層塔都幾豐富下.第一層:成層都非常精緻 兩隻蝦🦐好爽口 仲用咗半個橙兜住兩隻蝦🤪 啲橙切好咗一條條非常方便食 呢個配搭食起嚟非常之清新🫶🏻🫶🏻 仲有中華沙律 同 海蜇 兩樣都好爽口無異味✅ 仲有芝麻香 大家放心 唔辣的‼️✅✅ 同埋有車厘茄 不過大家都知我一係唔食車厘茄 所以就冇食了🙇🏻‍♀️.第二層:有北寄貝 幾厚肉 仲有八爪魚🐙幾爽口 同埋帶子 都係爽口 仲大大粒 紅蝦幾鮮甜同大隻 口感唔錯✌🏻.第三層:有四隻生蠔🦪! 生蠔幾肥美同都算大隻👍🏻👍🏻 仲有檸檬汁可滴 唔錯🫶🏻.🐷隨餐附送紅/白餐酒一支枝酒幾好飲 隻酒係屬於比較酸性 好適合食海鮮嘅時候一齊飲✌🏻.另一方面 我見呢間餐廳仲有新鮮生蠔吧只係$52起 買三隻送一隻 其實真係幾抵 想淨係食蠔都幾爽下😂同埋有個四道菜晚餐先$388Like + Share 社交平台 仲減$100覺得可以下次再試試🐷.味道👅:8/10賣相👀:9/10

🐷黃金塔 👅8/10 $298

賣相👀:9/10
扺食💰:7.5/10
服務🙆🏻‍♀️:8/10
2023-01-03 66 浏览
食31號除夕餐$488一位,牛扒medium rare 嘅熟度煎得剛好,件扒都大件,擺盤都吸引,但肉味及油香就欠奉,薯蓉唔香,唔滑。軟殼蟹意粉以呢個價餐嚟講就唔值,蟹斬得細件,炸得一般,意粉汁唔難食,但稱唔上好食,茶餐廳質素咁,無擺盤裝飾又唔特別好食,普通一間cafe都好食D。 甜品又係唔難食,但唔會好想食嗰種。我情願食件cheese cake。2個人連加一差不多$1000,食完有飽但個心空虛嗰種感覺,唔值咁多好評。
2022-12-26 75 浏览
GOGO Rock 💖✨中意嘅大食鬼鬼快d save低啦✨💖🔸🔸🔸🔸🔸🔸估唔到咁快就到我地嘅三週年啦🥰💗(其實已經係月頭嘅事,但因為前排要準備考試同去醫院出ward實習真係太忙了😭)今年仲特等開左依個foodie ac去紀錄下我地嘅生活😻食好西 已經成為左我地實習嘅最大動力🥹🫣慶祝週年紀念梗係要搵間浪漫有情調嘅餐廳撐吓枱腳,生活嘅儀式咁再忙都唔可以少💝今次我地就去左GOGO Rock 慶祝,我地叫左2人 Set Dinner,另加4隻生蠔,整體食物有水準,用料上好,生蠔亦都非常新鮮✨餐廳環境好有feel,卡位半獨立設計,空間感好好,好似食緊燭光晚餐咁🥳🔸🔸🔸🔸🔸🔸1️⃣ 泰式香茅錫紙大蝦焗魚柳🔸用錫紙包住大蝦同魚柳先焗,令到熱力更均勻,亦可以更好咁保留住海鮮嘅水份,肉質更鮮嫩🐟🔸上菜嘅時候先𠝹開個錫紙,蒸氣一下噴曬出黎,就知有幾好火氣🔥🔸香茅嘅獨特香味滲透曬係每啖蝦肉同魚肉🔸配埋酸酸辣辣嘅泰式醃料非常開胃惹味🤤喜愛指數:👻👻👻👻👻2️⃣ 炭燒肉眼排拼三文魚🔸今次晚餐嘅Main Dish😻冇諗過會有咁大塊三文魚同牛扒,食到大滿足🫣🔸炭燒微燻嘅三文魚充滿魚油香,厚實得來又唔會太乾,入面依然保持濕潤
GOGO Rock
💖✨中意嘅大食鬼鬼快d save低啦✨💖
1️⃣ 泰式香茅錫紙大蝦焗魚柳
🔸香茅嘅獨特香味滲透曬係每啖蝦肉同魚肉
🔸配埋酸酸辣辣嘅泰式醃料非常開胃惹味🤤
喜愛指數:👻👻👻👻👻

2️⃣ 炭燒肉眼排拼三文魚
🔸炭燒微燻嘅三文魚充滿魚油香,厚實得來又唔會太乾,入面依然保持濕潤✨
🔸Rib eye 牛肉味濃郁,係我地中意嘅油花同肉香比例🥩
🔸火候啱啱好,切開入面依然係鮮嫩嘅粉紅色,鎖住曬d肉汁💗

3️⃣ 生蠔
🔸我地今次試左四隻唔同產地嘅生蠔,分別係西班牙 CASTILLO、南非 SALDANHA BAY、法國 MONT BLANC 同法國 ST. MARTIN🦪
🔸CASTILLO同ST. MARTIN 海水味最重💦
🔸MONT BLANC 食落比較甜🤣
🔸整體黎講全部生蠔都非常鮮甜,隻隻都好飽滿😻

4️⃣ Mocktail Teenage🍸
🔸夢幻Tiffany blue 打卡好IGable📸
🔸清新鮮果益力多口味,冇酒精 mocktail,飲落fresh得黎,又有格調💙

5️⃣ 周打魚湯及前菜沙律🥗

地址:旺角砵蘭街180號地下A號舖
電話:27799251
@gogorockhk
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
中意大食鬼嘅分享👻就記得follow
仲要多d like👍🏻同comment💌我地😻💖💖
話比我地知你地最中意食咩🥰✨✨
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
旺角一向雲集各類美食,之前搭車經過見到砵蘭街新開了一間西式扒房,出面就咁望都感覺幾有情調🤩同埋臨近聖誕節🎄所以就想帶埋屋企人黎慶祝一下😌-🎈冬日雪之塔❄️ $388是冬日限定的冬日雪之塔三層架☃️💫平時afternoon tea set就食得多,估唔到呢度一層層既架竟然放上海鮮🦪賣相真係好吸引,見到差唔多每一張枱都有叫到🤭頂層有雪裏紅、熟蝦、煙三文魚,雪裏紅即係冰茄釀吞拿魚,本身仲以為係普通既冰茄🤣而中層就有4隻N3生蠔🦪雖然未算好肥美,但非常鮮甜,仲有海水味添~底層就係刺身類,分別有帶子、三文魚及紅蝦!整體水準不錯,仲要呢個價錢已經包埋一支紅酒或白酒🍷🥂(認真枝白酒同紅酒都唔平🥹🤫)-🎈香煎鵝肝配牛柳 $288鵝肝煎得剛好,配上牛柳肉味濃郁,夠晒juicy😋😋仲可以選擇要薯菜、意粉定飯,絕對夠食啊!-🎈焗法式田螺 $68網上見到好多人推介呢款焗法式田螺🤭難得黎到當然要叫埋黎試!一粒粒的田螺釀在蘑菇裡面,再配合埋薯蓉係底!幾抵食,同埋意想不到的是薯蓉吸哂啲味,真係一啖一邪惡🤤😈-🔸GOGO Rock 📍旺角砵蘭街180號地下A號舖

🎈冬日雪之塔❄️ $388

🎈香煎鵝肝配牛柳 $288

🎈焗法式田螺 $68

🔸GOGO Rock
📍旺角砵蘭街180號地下A號舖
2022-12-12
2022-12-19 77 浏览
GOGO Rock @gogorockhk 📍旺角砵蘭街180號地下A號舖今次同大家介紹係旺角鬧市中隱世西餐廳價錢合理❤️食材新鮮🎄岩哂情侶/朋友慶祝今次我嗌左冬日限定❄️。冬日雪之塔 $388總共有3層😆打卡影相好靚 ♥️材料豐富~食材非常新鮮特別推介大廚手工菜「雪裏紅」係冰茄🍅釀吞拿魚~淋上黑醋食落非常清新另外仲跟埋熟蝦、三文魚、紅蝦、帶子、煙三文魚😆最正係有N3 生蠔🦪4隻生蠔🦪隻隻非常飽滿隨餐附送紅🍷/白餐酒一支超岩同朋友/情侶2人來飲下酒傾下計👍🏻另外叫左。主食碳燒安格斯肉🥩$388 安格斯肉眼🥩食落好Juicy~又帶點碳香跟餐薯菜同伴菜都好好味😋飲返杯紅酒🍷配上靚牛扒🥩好正環境好舒服~推介大家來食返聖誕餐*餐廳設有新鮮生蠔吧,價錢$52起~仲要做緊優惠買三隻送一隻🦪~好抵食*下午5時開始供應*供應至31/12/2022
GOGO Rock @gogorockhk
📍旺角砵蘭街180號地下A號舖

今次同大家介紹係旺角鬧市中隱世西餐廳
價錢合理❤️食材新鮮🎄岩哂情侶/朋友慶祝

今次我嗌左冬日限定❄️
。冬日雪之塔 $388
總共有3層😆打卡影相好靚 ♥️
材料豐富~食材非常新鮮
特別推介大廚手工菜「雪裏紅」

係冰茄🍅釀吞拿魚~淋上黑醋食落非常清新

另外仲跟埋熟蝦、三文魚、紅蝦、帶子、
煙三文魚😆最正係有N3 生蠔🦪4隻

安格斯肉眼🥩食落好Juicy~又帶點碳香
跟餐薯菜同伴菜都好好味😋

飲返杯紅酒🍷配上靚牛扒🥩好正
環境好舒服~推介大家來食返聖誕餐

*餐廳設有新鮮生蠔吧,價錢$52起~
仲要做緊優惠買三隻送一隻🦪~好抵食

*下午5時開始供應
*供應至31/12/2022
2022-12-16 50 浏览
《冬日新鮮雪之塔❄️》———————————————-#Gogorock 🌊-想同男朋友仔撐枱腳提早慶祝下聖誕,上網比呢間主打海鮮嘅西餐廳吸引咗,佢最近力推嘅港女三層架好正🎄-⛄️ 冬日雪之塔三層架超豐富,而且賣相好吸睛,噴哂煙咁上檯,好有冬日嘅感覺☃️ 頂層好特別,有煙三文魚、熟蝦同餐廳獨有嘅冰茄釀吞拿魚,叫雪裏紅,好有詩意🍅中間個層有4隻N3生蠔,新鮮肥美,就係新鮮生蠔吧度拎出嚟,而底層仲有蝦、帶子、三文魚同吞拿魚刺身🥰仲送紅/白酒一枝🥂 晚市5點後就有得嗌,期間限定,暫時只會做到年底😇-🥩 炭燒安格斯肉眼扒兩個人食份量啱啱好,Medium 嘅熟度令肉質呈粉嫩色,可以揀配飯、意粉或者薯菜,都幾豐富😚-⭐️價錢參考:(另收加一)冬日雪之塔三層架:$388炭燒安格斯肉眼扒:$308🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$350
《冬日新鮮雪之塔❄️》
———————————————-
#Gogorock 🌊
⛄️ 冬日雪之塔三層架
🥩 炭燒安格斯肉眼扒
⭐️價錢參考:(另收加一)
冬日雪之塔三層架:$388
炭燒安格斯肉眼扒:$308
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$350
2022-12-15
三層架嘅下午茶食得多但係放海鮮嘅三層架都係第一次食最底放生蠔嗰層仲有啲乾冰~ 好有冬日嘅感覺❄️🤍而且仲會送一支紅酒 打卡一流🍷另外我哋叫咗個肉眼扒都唔錯😋☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º·✻ 冬日雪之塔 $388雪裏紅(冰茄釀吞拿魚)煙三文魚 熟蝦帶子 三文魚紅蝦 N3生蠔三層架賣相吸引 海鮮新鮮尤其生蠔🦪🥰 入口柔滑有海水味紅蝦大大隻又鮮甜~蕃茄入邊釀咗好多吞拿魚好特別另外仲送紅酒或者白酒一支😆✻ 炭燒安格斯肉眼扒$308250g兩個人食份量啱啱好🥰賣相吸引 我哋揀咗Medium 肉質粉嫩 重牛味可以揀飯 意粉或者薯菜 我哋揀咗意粉估唔到係我同男朋友都好鍾意食嘅天使麵!口感彈牙 同肉眼扒一齊食好夾😎
三層架嘅下午茶食得多
但係放海鮮嘅三層架都係第一次食
最底放生蠔嗰層仲有啲乾冰~
好有冬日嘅感覺❄️🤍
而且仲會送一支紅酒 打卡一流🍷
另外我哋叫咗個肉眼扒都唔錯😋

☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º·

✻ 冬日雪之塔 $388
雪裏紅(冰茄釀吞拿魚)
煙三文魚 熟蝦
帶子 三文魚
紅蝦 N3生蠔
三層架賣相吸引 海鮮新鮮
尤其生蠔🦪🥰 入口柔滑有海水味
紅蝦大大隻又鮮甜~
蕃茄入邊釀咗好多吞拿魚好特別
另外仲送紅酒或者白酒一支😆

✻ 炭燒安格斯肉眼扒$308
250g兩個人食份量啱啱好🥰
賣相吸引 我哋揀咗Medium 肉質粉嫩 重牛味
可以揀飯 意粉或者薯菜 我哋揀咗意粉
估唔到係我同男朋友都好鍾意食嘅天使麵!
口感彈牙 同肉眼扒一齊食好夾😎

• 冬日雪之塔
  • 炭燒安格斯肉眼扒
2022-12-14 69 浏览
啲待應9成有眼疾,叫人要揮手都未必會被理會。但真係好禮貌。個場唔大唔full挺有氛圍感,尤其冷氣好似吾洗錢咁,坐耐左仲凍過出面,真.冬日的感覺。特別係個靚妹妹侍應發緊夢咁,一黎送錯菜,二黎想收走我哋食緊嘅野食,三黎落個餐飲懷疑佢冇落計等左成十五分鐘。至於晚餐,最好食係薯菜,真係好驚喜。甜品就唔提啦,其他侍應服務態度是很好的。但個加一服務費值吾值得俾,見仁見智。如果係個𡃁妹幫你既話,um。正常嘅就係個蠔,衝蠔而黎的話,可以一試既。
至於晚餐,最好食係薯菜,真係好驚喜。
甜品就唔提啦,其他侍應服務態度是很好的。
正常嘅就係個蠔,衝蠔而黎的話,可以一試既。
2022-12-13 53 浏览
呢日同朋友慶祝生日,知道佢勁愛生蠔同刺生,專登揀咗旺角呢間設有新鮮生蠔吧嘅型格餐廳。 我哋點咗個12月期間限定嘅冬日雪之塔 ($388) ,賣相已經相當吸引,三層架入面有冰茄釀吞拿魚、生蠔、紅蝦、帶子、煙三文魚、吞拿魚。冰茄釀吞拿魚又名「雪裏紅」,係大廚嘅手工菜,番茄酸酸甜甜,配埋吞拿魚,味道好夾,好開胃。生蠔同各款海鮮都好新鮮,入口鮮甜。仲送紅/白餐酒一支,呢個價錢真係好抵食。冬日雪之塔由下午5時開始提供,啱晒happy hour或者晚飯點嚟食。 另外兩個人再叫咗一個四道菜晚餐($288) share食,主菜我地點咗香煎鵝肝配牛柳, 鵝肝煎到表面脆,好香,牛柳嘅牛味亦都濃郁。仲跟埋餐湯羅宋湯同沙律,好豐富嘅一餐。另外,餐廳仲做緊優惠,生蠔買三送一,價錢由$52起,好抵食呀。餐廳裝潢有情調,亦好型格,環境舒適,情侶或朋友飲嘢及食飯都好適合。

• 生蠔
2022-12-13 49 浏览
聖誕節就快到啦,每一對情侶都會搵性價比極高嘅餐廳去同另一半慶祝🥳呢間餐廳嘅牛扒真係大推介呀🤩同埋而家新出左聖誕限定嘅冬日雪之塔🗼.🗼冬日雪之塔 $388呢個係三層㗎1️⃣第一層冰茄釀吞拿魚用咗煙三文魚來做配菜☺️冇諗過蕃茄夾住吞拿魚可以會係咁夾😍食落去好fresh2️⃣第二層係四隻大大嘅生蠔🦪呢度啲生蠔即叫即開‼️好新鮮,呢一個塔嗰四隻生蠔都好肥大😍3️⃣第三層就放滿刺身,有吞拿魚、甜蝦同埋帶子,鮮甜美味😋⚠️呢個餐,仲加埋紅/白酒,啱晒過時過節你嗌呢個餐☺️.🐮炭燒安格斯牛扒今次快牛扒揀咗五成熟,店員一拎上嚟就已經聞到牛扒嘅帶有微微嘅焦香味😍一切開到見到粉嫩嫩嘅肉‼️肉質鎖住咗喺個肉排度🤗唔錯👍🏽
🗼冬日雪之塔 $388
呢個係三層㗎
2️⃣第二層係四隻大大嘅生蠔🦪
呢度啲生蠔即叫即開‼️好新鮮,呢一個塔嗰四隻生蠔都好肥大😍
3️⃣第三層就放滿刺身,有吞拿魚、甜蝦同埋帶子,鮮甜美味😋
⚠️呢個餐,仲加埋紅/白酒,啱晒過時過節你嗌呢個餐☺️

🐮炭燒安格斯牛扒
2022-12-09 619 浏览
𝘁𝗵𝗲𝗿𝗲 𝗮𝗿𝗲𝗻'𝘁 𝗺𝗮𝗻𝘆 𝘁𝗵𝗶𝗻𝗴𝘀 𝗶 𝗹𝗼𝘃𝗲 𝗺𝗼𝗿𝗲 𝘁𝗵𝗮𝗻 𝗲𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴 𝘀𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗲𝗮𝘁👅 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝘄𝗲𝗿𝗲 𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵 𝘄𝗵𝗶𝗹𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝘁𝗲𝗮𝗸 𝘄𝗮𝘀 𝗰𝗼𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁𝗹𝘆! 𝗹𝗼𝘃𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝗮𝗸𝗲𝗱 𝗲𝘀𝗰𝗮𝗿𝗴𝗼𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗵𝗲𝗿𝗯𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗮𝘀𝗵𝗲𝗱 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼𝗲𝘀 𝘁𝗼𝗼😋.砵蘭街一向都係旺角其中一條美食街,集合多間茶餐廳同宵夜店,最近新開嘅 @gogorockhk 就主打抵食西餐扒房,新出嘅冬日雪之塔就有大廚手工菜雪裏紅,即係冰茄釀吞拿魚,其餘生蠔同紅蝦等等海鮮都好新鮮✨隨餐附送紅/白餐酒一支🍾 另外推介焗法式田螺,辣辣哋嘅調味加埋薯蓉食落好上癮,最啱叫返杯cocktail嚟送🍹
德國腸拼盤
德國腸拼盤
炭燒安格斯肉眼扒
【GOGO Rock】@gogorockhk 鍾意食生蠔既朋友仔留意啦 呢到有好多款既時令生蠔🦪 佢地仲做緊第7隻生蠔開始有半價優惠😚我地當日就食咗6款時令生蠔 🦪 平均 $52-$60一隻包括👇🏼西班牙 Castillo 法國 St.Martin日之雪花南非 Saldana Bay澳洲 Booner Bay愛爾蘭 Carlingford 生蠔都有海水鮮味而且好肥美😆 入口啖啖肉個人就最鍾意西班牙 Castillo 佢個口感超正! 入口smooth之餘仲好creamy 作為starter既佢真係完美開拓咗我既味蕾😂Baked Frech Escargot 💰$68田螺連埋蘑菇一齊焗 再加埋薯蓉 唔會單調👍🏻黑松露野菌意大利飯 💰$108Truffle味好香好重 但就膩咗小小 太過creamy 我地嗌埋蠔加佢就變到飽得濟😂炸雞籃 💰$78相對炸雞就遜色咗小小 啲炸雞唔係好入味 炸粉唔算特別薄 肉質還好 食多幾舊容易有膩感Mocktail🍸🍹Cinderella 💰$68成杯mocktail係粉藍色 勁夢幻😍 本身都驚呢種色會係藥水味 會中伏 點知飲落甜甜地 有啲smoothie既口感
【GOGO Rock】@gogorockhk

黑松露野菌意大利飯 💰$108

炸雞籃 💰$78

Mocktail🍸🍹

Cinderella 💰$68
成杯mocktail係粉藍色 勁夢幻😍 本身都驚呢種色會係藥水味 會中伏 點知飲落甜甜地 有啲smoothie既口感 都幾好飲

Teenage 💰$68
呢款就比較果香味重 飲落就清啲 味道都唔錯 但個人就鍾意Cinderella多啲😆