2020-10-31
今晚同朋友一齊行街shopping, 咁出到去就睇下有冇一啲新發現,跟住就發現砵蘭街呢一間西餐廳好似新開咗冇耐,咁就同朋友一齊去試下。 入到去裝修都幾有style,而且坐得舒服。 咁我哋就叫咗以下:焗蒜蓉包: 呢個焗蒜蓉包我覺得都覺得幾好食,而且成個麵包都幾大份,令我感覺到都幾抵食,仲有蒜蓉味都幾重下我最鍾意。松露醬蝦球薯仔沙律: 呢個薯仔沙律,我覺得都幾得特別,蝦都幾爽口而且你再點埋啲松露醬 令到個口感同味道更加重。玫瑰鹽燒法國鵪鶉: 呢個法國鵪鶉肉質鮮嫩而且佢有少少鹽焗嘅感覺,另外鵪鶉個皮都脆口, 所以我覺得鹹鹹啲幾好食, 最鍾意就係佢肉質真係幾鮮嫩, 呢個我推薦。慢煮三文魚火腿卷: 呢個三文魚火腿卷我覺得幾特別, 因為個火腿已經融入咗三文魚肉裏面,而且三文魚煎得幾香口, 另外三文魚肉亦都幾嫩滑所以,呢一度dish我都十分喜歡。香煎牛柳伴牛肝菌: 呢個牛柳我覺得係今晚嘅主角, 因為牛幾嫩滑而且煮到十分柔軟, 因為我叫咗medium rare,所以牛肉可能會生少少,但係牛肉味十足,所以如果大家鍾意食牛柳嘅話可以order呢度菜,因為牛嘅質素都係幾新鮮嘅。鮮蠔汁意粉配溫泉蛋: 呢個意粉
鮮蠔汁意粉配溫泉蛋: 呢個意粉都可以嘅,特別之處就係佢個溫泉蛋我覺得幾滑。 鍾意食意粉嘅朋友可以試下。
最後我同朋友試埋個甜品藍啤梨芭菲同飲埋杯cocktail就閃人啦, 我認為呢間餐廳都幾得意,啲食物水準都ok嘅,所以如果大家浦開旺角可以試下呢一間西餐廳。