2021-02-02 671 浏览
和朋友去了旺角砵蘭街180號的Go go rock食飯,這是一間有情調的西餐廳。 餐廳燈光調節得很有氣氛,而且格局闊落,店員安排我們坐一間廂房的卡位,很有私人空間的感覺,即使傾偈也不會打擾到人。店員服務相當殷勤有禮。我們點了兩份午餐和一個生蠔拼盤。生蠔拼盤相當抵食,$124蚊有六隻新鮮時令有生蠔,並奉送兩杯白酒,生蠔好鮮甜,有淡淡的海水味,確實不錯。另外午餐奉送餐湯,而沙律可以在沙律吧任 添任食,雖然是自助沙律吧,但配菜也絕不欺場,有十款配菜和三款沙律汁供選擇,而且配錯都相當新鮮。另外餐湯是海鮮白湯,有些魚肉和蔬菜,味道不錯。主菜點了,燒鰻魚伴大蝦意粉,豬鞍扒配蘋果燒汁意粉。鰻魚和大蝦都不錯,但豬鞍扒配蘋果燒汁確是非常一流,賣相靚之餘,豬鞍扒份量十足,而且肉質鮮嫩,配上蘋果燒汁,酸酸甜甜相當惹味。最後甜品加了朱古力蛋糕,不太甜,內裏有些果仁,作為圓滿一餐的完結。總結:Go go rock 是一間相當抵食而且有情調的西餐廳,從他們午餐送自助沙律,低食的生蠔拼盤等,都看出這間餐廳誠意十足,而店員相當殷勤有禮,真是值得一讚👍👍

店員服務相當殷勤有禮。
我們點了兩份午餐和一個生蠔拼盤。

另外餐湯是海鮮白湯,有些魚肉和蔬菜,味道不錯。

主菜點了,燒鰻魚伴大蝦意粉,豬鞍扒配蘋果燒汁意粉。

2021-02-01 60 浏览
同事講咗好耐話要食呢間話set lunch有沙律吧好抵咁一於搵日陪佢去試下喇講緊幾十蚊一個set lunch仲要包埋餐湯 餐飲同自助沙律吧價錢勁抵 但係用料絕對唔hea選擇都唔少沙律菜好新鮮溏心蛋再流心啲就更好燒南瓜好好味勁甜德國薯仔沙律喺附近商場買一盒都50蚊呢度任你食其實淨食沙律吧都可以值回票價餐湯係蕃茄湯勁濃郁 食到好多蕃茄茸個蒜蓉包都好香脆香煎韓國豬鞍扒配蘋果燒汁豬扒好厚好juicy加上配埋粒粒蘋果醬好解滯香煎龍利柳配芒果沙沙龍利柳勁大 大過兩隻手板一上枱時嚇親😂外層煎得香脆 裡面魚柳好嫩滑芒果沙沙係highlight酸酸甜甜咁好開胃巴黎牛油蘑菇焗田螺原粒蘑菇上面放咗一隻法式田螺配埋幼滑薯茸 成個口感好正叫左個心太軟share心太軟帶點酒味一切開就有流心朱古力好睇又好食午餐CP值真係勁高一定會再encore見到呢個都好抵124有半打生蠔配兩杯酒可惜仲要番工如果唔係實叫埋佢
同事講咗好耐話要食呢間

124有半打生蠔配兩杯酒
可惜仲要番工
如果唔係實叫埋佢
2021-01-30 68 浏览
喺旺角食西餐仲要唔使$100嘅選擇唔多今日經過開砵蘭街,發現咗一間平民西餐廳,Lunch set唔使加一50至$100就食到餐廳而家做緊個優惠,半打生蠔加兩杯杯酒$124,真係抵到爛不過今日個肚仔唔係好舒服,所以冇試到,下次一定要食番餐湯係蘑菇湯,飲飲下會飲到蘑菇粒粒,正呢沙律吧選擇唔算好多,但質素唔錯,推介薯仔沙律<香煎厚豬扒配野菌汁$68>平時食平民西餐好驚食到超級硬同埋乾嘅豬扒,但係呢個豬扒係優質嘅,鬆軟得來好咬口配野菌汁食真係一流<燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁$98>肉眼扒薄身大塊,紅酒燒汁貨真格實,真系有好重紅酒味

喺旺角食西餐仲要唔使$100嘅選擇唔多
餐廳而家做緊個優惠,半打生蠔加兩杯杯酒$124,真係抵到爛

不過今日個肚仔唔係好舒服,所以冇試到,下次一定要食番
餐湯係蘑菇湯,飲飲下會飲到蘑菇粒粒,正呢
沙律吧選擇唔算好多,但質素唔錯,推介薯仔沙律

<香煎厚豬扒配野菌汁$68>
配野菌汁食真係一流

<燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁$98>
肉眼扒薄身大塊,紅酒燒汁貨真格實,真系有好重紅酒味

2021-01-28 61 浏览
旺中相信好多人都去過旺中好多平靚正嘅野買亦都有平靚正嘅高質素餐廳😋有次同朋友行旺中見到有間西餐廳看到餐牌上平靚正價🤩就去呢間食個lunch啦😋✨半打生蠔再加兩杯紅/白酒 法國生蠔好大隻🤩食落口好鮮甜呀!😋仲有杯酒飲有酒飲又有生蠔🦪真係抵到無朋友🤭✨扒鮮三文魚配龍蝦汁 Lunch set 碟三文魚來到時睇外觀睇得出好用心製作三文魚皮好香脆呀!😍三文魚再配龍蝦汁超好味三文魚肉質好滑溜呀!😋加上南瓜蓉一齊食,正😋呢個set仲有自助salad bar一次沙律🥗菜好新鮮爽口😋有沙律,有湯,有主菜真係超抵食😋👍🏻✨巴黎牛油蘑菇焗田螺 嘩!田螺好大隻呀!🤩挖空蘑菇心再放田螺向中間一咬落口肉汁都流出焗嘅時間岩岩好👍🏻真係食得好滋味😋✨最後食甜品Tiramisu 好香嘅酒味食落甜度岩岩好😋🎀呢間餐廳服務都好好,每樣都好用心製作😊旺中嘅平靚正高質素餐廳,真心介紹比朋友去食😋😋😋
旺中相信好多人都去過

睇外觀睇得出好用心製作
三文魚皮好香脆呀!😍
三文魚再配龍蝦汁超好味
三文魚肉質好滑溜呀!😋
加上南瓜蓉一齊食,正😋
呢個set仲有自助salad bar一次
沙律🥗菜好新鮮爽口😋
有沙律,有湯,有主菜
真係超抵食😋👍🏻

✨最後食甜品
Tiramisu 好香嘅酒味
食落甜度岩岩好😋

2021-01-26 54 浏览
呢一間西餐廳真係好好分享因為真係好出色食物質素係非常之高質好多都係進口食材而且擺盤整得非常用心但係佢哋嘅價錢竟然係非常平民半打生蠔🦪+2杯紅/白酒 $124外面飲一杯酒都最少$7-80但呢度仲有半打生蠔而家生蠔係法國蠔唔係細細隻㗎海水味剛剛好非常鮮甜性價比超高👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻扒鮮三文魚配龍蝦汁 Lunch set $68仲可以享用自助salad bar 一次Salad bar 用料新鮮又健康仲包餐湯 餐湯唔hea 有質素三文魚扒好match個龍蝦汁 皮脆肉鮮 加上個南瓜蓉/意粉 真係好夠食Lunch set 就係又係抵食之選沙律菜平日去supermarket買已經唔平仲要有埋餐飲 太扺了👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻巴黎牛油蘑菇焗田螺 $68 田螺已細心地去殼放喺蘑菇上焗更juicy入口好有層次 😋😋😋😋😋Starter 同 main course 都咁高質甜品當然無令我失望Tiramisu 好有酒味無太甜唔太膩Brownie亦係新鮮熱辣💯自己再點咗cocktails飲開酒嘅就知唔係講笑 味道同份量好過好多地方 P.S. 知道呢度咖啡唔係是但求其冲係用意大利Lavazza咖啡所以明白老闆真心
呢一間西餐廳真係好好分享因為真係好出色

希望分享俾大家
喺呢段飲食業咁艱難嘅時候
佢哋可以頂住💪🏻
2021-01-09 66 浏览
諗住去旺角買保暖衣物,經過見到蠔bar幾吸引就入去試下,點知又ok wor😃叫佐個蠔,原來送2杯白酒,男朋友揸車唔飲得,經理好識做幫距改杯檸茶,之後叫佐2個Lunch set,$100樓下有交易,西餐來講真平。經理推介牛扒5成熟。來到又有驚喜,牛扒真係粉紅色,出去食西餐,1千蚊有時都做唔到粉紅色!另外叫佐雞扒飯,米應該用佐泰國米,幾香,唔同出面用平米,啲飯一粒粒有咬口。服務態度又好👍🏻值得再來!依加疫情生意差,加油💪
2020-12-21 707 浏览
Go Go Rock 位於旺角鬧市中,是一家主打生蠔的西餐廳,提供多款時令生蠔!而且好多主菜都係幾十蚊有交易,價錢實惠!時令生蠔6隻配兩杯白酒 $124呢個優惠Set真係超值,幾乎枱枱都嗌!生蠔來至紐西蘭,入口帶豐盈的鑛物味,咸度適中,蠔身飽滿有光澤,新鮮!來自澳洲的White Wine,酒體呈金黃色,入口清爽,有豐富至成熟的梨和蘋果香氣,仲要一啲都唔嗆,配生蠔超夾!紐西蘭肉眼牛扒 $148+套餐 $28來自紐西蘭的肉眼牛扒以猛火烤至五成熟,外表微焦,內裡呈粉嫩的紅色!牛扒口感軟腍,帶一點肥油的甘香,配紅酒燒汁更顯美味!伴菜也是相當出色的!周打海鮮湯濃香的周打湯,內含大量切成細粒的海鮮,令整個湯充滿彈牙的口感和鮮味!沙律九芽菜和紅邊菜同樣新鮮爽脆,配酸甜醒明的沙律汁!凍檸茶朱古力心太軟配雪糕 $58只需輕輕一戳,流心的朱古力漿就如泉水般湧出來,散發著濃厚的朱古力香味,入口香甜誘人,一冷一熱的配搭,真的令人欲罷不能!

時令生蠔6隻配兩杯白酒 $124
呢個優惠Set真係超值,幾乎枱枱都嗌!

紐西蘭肉眼牛扒 $148
+套餐 $28

周打海鮮湯

沙律

九芽菜和紅邊菜同樣新鮮爽脆,配酸甜醒明的沙律汁!

凍檸茶

朱古力心太軟配雪糕 $58

2020-12-20 97 浏览
:旺角新開餐廳 ▫️巴黎牛油蘑菇焗田螺($68)田螺味道唔算突出 不過底下嘅薯蓉好香好綿滑 吸哂牛酒蘑菇田螺嘅香味✨ ▫️紅蝦海膽天使麵($168)日本海膽好creamy 天使底下收埋好多紅蝦濃濃蝦味 超鮮甜 ▫️香煎鵝肝拼牛柳($248)鵝肝好香 牛柳切開仲係粉紅色 嫩嫩的 配菜有焗薯仔 紅蘿蔔 翠肉瓜 好好食 ▫️另外+$58就有餐湯 什菜沙律 紅白酒一杯 .Go Go Rock旺角砵蘭街180號地下A號舖.#gfood_mongkok

旺角新開餐廳

▫️巴黎牛油蘑菇焗田螺($68)
巴黎牛油蘑菇焗田螺

▫️紅蝦海膽天使麵($168)
紅蝦海膽天使麵

▫️香煎鵝肝拼牛柳($248)

▫️另外+$58就有餐湯 什菜沙律 紅白酒一杯

#gfood_mongkok
南瓜湯  蒜蓉包
什菜沙律
2020-12-13 58 浏览
🌕Hello我係Moon🌕今日適逢係我朋友嘅生日,😳諗起成日都喺旺角約會所以今次呢就喺啲高級少少餐廳慶祝啦。🙈西餐絕對係普羅大眾嘅首選不過面對咁多間可以選擇就真係拗爆頭la, 😣我就見到一間神神秘秘嘅餐廳 GO GO ROCK (因為係出面睇大玻璃係黑色所以係睇唔到入面而做到神秘感)😌首先推介一下前菜沙律,🤤胡椒半生牛肉沙律。除咗山菜之外仲有紫蘇葉, 😳醬汁就採用少少酸而又開胃嘅黑醋,😍但主角一定係五成熟嘅牛肉,😍食落去嘅感覺會似係經過慢煮,😛所以先令到熟咗嗰一部份唔會起邊,🙈雖然冇牛扒咁厚肉,🥰但一塊牛肉都可以做到好似牛扒嘅質地真係要讚一讚👍🏼👍🏼更加印象深刻就係擺盤絕對唔求其,💕就咁睇都已經有一件藝術品嘅美感😌主菜就一定要推介海膽天使麵,😚海膽除咗應用喺日本菜之外西餐都係不可缺少嘅一個元素,😚第一個天使面所採用嘅係日本海膽,🙈好處就係唔會因為熱力融化,🤤可以選擇夾少少再配意粉食都得可以完全撈勻一齊食又得,🥰無論用咩方法去食都唔會奪去左海膽嘅鮮甜味, 😚天使面嘅幼細令到咀嚼更加容易,海膽結實, 😍顏色係呈現偏橙色,😛同平時海膽中黃色係截然不同。💕另外亦都因為有紅蝦嘅肉類喺度,令到口感
🌕Hello我係Moon🌕

主菜就一定要推介海膽天使麵,
😚海膽除咗應用喺日本菜之外西餐都係不可缺少嘅一個元素,
😚第一個天使面所採用嘅係日本海膽,
🥰無論用咩方法去食都唔會奪去左海膽嘅鮮甜味, 😚天使面嘅幼細令到咀嚼更加容易,海膽結實, 😍顏色係呈現偏橙色,😛同平時海膽中黃色係截然不同。💕另外亦都因為有紅蝦嘅肉類喺度,令到口感多咗一層,😚紅蝦亦都唔係我哋平時食嗰啲海蝦,😌質感比較軟滑,🙈但同樣都有蝦嘅甜味,😍所以如果選擇撈勻一齊食嘅話就會增加額外嘅香味同甜味,🤣睇價錢又合理嘅情況下可以食到咁高級嘅食物絕對係不枉此生。😳

最後當然有甜品啦,
🤤藍莓芝士蛋糕絕對係不二之選。🙈食得出藍莓層係經過自家嘅呢調配二並非單純只係一層果醬,😚另外芝士蛋糕亦都偏向軟身D,
😳原因應該係將芝士再撈埋cream 一齊攪拌,所以係唔會似雪芳蛋糕咁有空氣感😶但同樣都做到軟綿密嘅感覺,💞最低嗰層都並非只係用餅構成,
😛亦都有撈埋芝士去製成少少硬嘅餅底,🥰但就算係任何一層都唔會影響整體口感,🤤作為甜品亦都係一個好好嘅參考。😍

🌕MoonMoon真係好鍾意依間西餐廳,價錢合理又高質,而且服務態度仲好好!🌕
2020-12-09 444 浏览
喺旺角經常都接觸到放題,但如果只係小人嘅聚會嘅話去一啲高級少少嘅餐廳亦都係一個幾好嘅選擇。西餐一直都非常受廣大市民歡迎,尤其是而家啲人對食非常有要求,所以都要經過嚴格嘅考慮先可以推介比身邊嘅親朋戚友GO GO ROCK 呢一間餐廳就主打生蠔,當然生蠔就要配白酒享用,對於呢度嘅生蠔相信唔使是都知道會係幾咁突出,視乎每個人嘅口味而老闆都會作出相應嘅推介。🦪既然生蠔係招牌菜咁就要講埋其他嘅嘢食。☺️☺️首先要推介嘅一個小食就係炸水牛芝士條 🧀 對於鍾意食芝士嘅人絕對唔會錯過呢一個小食😊😊尤其是當佢係熱辣辣嘅時候先可以做到嗰種獨有拉絲效果。再加上外層嘅皮唔厚亦都唔會令到成條芝士條好油👍🏼另外要推介嘅就係同越式蝦春卷好相似嘅一道美食,雖然口感真係同喺越式餐廳食嘅基本上一模一樣, 但我覺得有一樣嘢做得更加好嘅就係脆皮更加薄更加脆,反而越式果一種雖然咬落去係脆但好快就會用咗比較硬少少嘅口感,再加上西餐對於用食材一定要係新鮮所以入邊隻蝦都會係原隻鮮蝦甜品當然係每一個主菜最後嘅一個完美句號,而家推出左一個優惠就係滿$400就會送本日精選甜品,當中就包括自己好鍾意嘅朱古力慕絲,香濃又滑嘅凍朱古力配合cream

甜品當然係每一個主菜最後嘅一個完美句號,而家推出左一個優惠就係滿$400就會送本日精選甜品,當中就包括自己好鍾意嘅朱古力慕絲,香濃又滑嘅凍朱古力配合cream打造成一種細嫩嘅感覺,亦都有莓果凍餅,軟綿綿但又不失鬆軟蛋糕味道

就算生蠔非常出名但其他小食同埋主菜都一律不能忽視,下次諗唔到旺角有啲咩高級餐廳嘅話不妨嚟呢一度試一試啦
2020-12-03
2020-12-09 60 浏览
位於旺角的Go Go Rock,一睇個招牌就知係食生蠔嘅好地方!其他主食都係由幾十蚊都百零蚊不等,而且環境氣氛唔錯,鐘意食生蠔嘅朋友又多一個好去處喇!半打生蠔加兩杯酒 $124冇人可以抗拒到呢個優惠Set,因為真係抵到爛!生蠔來至紐西蘭,厚身得黎仲充滿光澤,入口嫩滑,咸度適中,富豐盈的鑛物味!白酒來自澳洲,清爽之中帶著淡淡的蘋果香,So Good!巴黎牛油磨菇焗田螺 $68以磨菇盛著田螺一同烤焗,令軟腍可口的田螺多了一陣磨菇的香氣,有特色之餘仲相當美味!蒜片香燒黃油雞 $108+套餐 $28黃油雞早已起骨,只剩雞下脾骨和雞鎚骨,吃起來相當方便!雞皮煎至香脆,啲黃油滲晒出黎,雞肉美味可口!伴菜索晒啲黃油,格外鮮味!周打海鮮湯濃郁的湯底內有大量的海鮮粒,食起黎口感十足,配麵包同樣好吃!沙律蔬菜冰涼爽脆,是不錯的前菜!凍檸茶

半打生蠔加兩杯酒 $124
冇人可以抗拒到呢個優惠Set,因為真係抵到爛!

白酒來自澳洲,清爽之中帶著淡淡的蘋果香,So Good!

巴黎牛油磨菇焗田螺 $68

蒜片香燒黃油雞 $108
+套餐 $28

周打海鮮湯

沙律
蔬菜冰涼爽脆,是不錯的前菜!

凍檸茶
2020-12-08 36 浏览
係旺角搵左間情調西餐食☺️環境幾chill唔會話燈光過分昏暗👍🏻啲凳夠闊坐得好舒服 ,亦有高枱位餐點選擇花多眼亂,有齊小食、濃湯、沙律、意粉、主菜、甜品。點意粉主菜可以加$58配餐湯、什菜沙律、仲有紅白酒加一杯🥂有誠意得嚟相當划算🍾餐湯今日係周打魚湯,味道正常亦有啲料,旁邊配嘅麵包好得意,有啲nuts粒,唔錯嘅。沙律好好‼️新鮮火箭菜配胡麻醬😍好開胃,份量不少巴黎牛油蘑菇焗田螺($68)••••••WOW法國名菜🤩牛油薯蓉好軟滑順口,酥香牛油濃郁,好邪惡🤤鮮蘑菇菌味好出,中和一點油膩感,田螺去殼💯口感柔軟嫩滑,呢個前菜讚👍🏻龍蝦汁海鮮闊條麵($138)••••••闊條麵掛汁掛得好靚,麵條彈牙軟硬適中🥳龍蝦汁鮮甜濃稠,配粗身嘅闊條麵係好適合,因為唔會膩。海鮮唔hea絕對係驚喜!有青口、蝦、魷魚,仲要有蠔❗️用料非常大方😋香燒加拿大豬架($138)••••••豬架啖啖肉,唔痴骨,味道主要來自醬汁。相比豬架,配菜表現更出色。伴碟配菜烤蕃茄烤翠玉瓜煮得好香,最重要係唔乾身🥰時間剛好,證明師傅有功架

巴黎牛油蘑菇焗田螺($68)
••••••

龍蝦汁海鮮闊條麵($138)
••••••

香燒加拿大豬架($138)

2020-12-07 34 浏览
係朗豪坊對出個條街,近呢幾個月多左好多新開嘅餐廳,🤩所以最近黎到旺角都會suggest 去呢邊食,試下新野。今次就黎左呢間⭐️gogorock。佢個門面都幾易認,有餐廳名嘅霓虹燈。👍🏼入到去個隔調都唔錯,呢到主打生蠔🦪,佢都有提供🍷紅白酒。今日唔係幾方便食生冷野,所以都係下次再黎試。😛我地就叫左兩個main, 其中一個就⭐️+$58升級做set. ⭐️佢個set就會有埋餐湯、沙律同飲品。⭐️自製煎蟹肉餅🦀呢個係冇得輸嘅item!入面有滿滿嘅蟹肉,出邊又煎到好香脆。⭐️餐湯同餐包🍞佢塊多士超級好味😋!⭐️沙律🥗⭐️香煎肥肝配牛柳🥩份量都幾好,鵝肝同牛柳各一,下面就有啲薯菜同蘑菇!牛肉五成熟度啱啱好!⭐️黑松露蝦球意粉🦐黑松露香味濃郁,除咗蝦球之外仲有蘑菇,帶來肉嘅口感!

👍🏼入到去個隔調都唔錯,

⭐️自製煎蟹肉餅🦀

⭐️餐湯同餐包🍞
佢塊多士超級好味😋!

⭐️沙律🥗

⭐️香煎肥肝配牛柳🥩

⭐️黑松露蝦球意粉🦐
黑松露香味濃郁,除咗蝦球之外仲有蘑菇,帶來肉嘅口感!
2020-12-03 34 浏览
之前經過旺角發現左一間新開嘅西餐廳,見到入面裝修得幾舒服,就入咗去試吓啦。職員幫我哋量完體溫之後就安排我哋入座,餐廳入面氣氛幾好,燈光昏暗有少少燭光晚餐感覺,好適合比人哋坐低喺度飲下酒傾吓計,咁入面都有好多款Cocktail 同Mocktail比大家揀。焗蒜蓉包成個蒜蓉包咁上,分量超多,每一片面包都超多蒜蓉,而且仲滿滿嘅牛油,又香又脆入口又鬆軟。巨人菇巴馬火腿沙律巨人菇嘅質地比平時食嘅菇都要硬身少少,味道偏淡,加埋巴馬火腿好夾,隔咗意大利黑醋酸酸甜甜,好清新開胃巴黎牛油白菌田螺喺白蘑菇上面放咗田螺,個蘑菇吸收晒田螺嘅味道,切開嘅時候啲牛油仲會流落去底層嘅薯蓉上面,正常少少紅莓醬令到油膩感減低絲網焗蟹肉卷呢一道菜絕對令人一試難忘,用網狀嘅被包住蟹肉,再拎去炸,外表咬落非常之酥脆,而裏面嘅蟹肉味非常濃厚入面一絲絲全部都係蟹肉,蟹肉嘅比例非常之多,絕對抵食慢煮脆香無骨豬手豬手個皮非常之香脆,肉質非常嫩滑,切開仲有肉汁流出嚟,肥膏亦比較少,係其中一道令人非常驚喜嘅菜煎海鱸魚配菠菜汁意粉菠菜汁嘅意粉配上洋蔥絲感覺非常清新舒服,中和左個味覺。鱸魚嘅皮真係煎得好香好脆芒果奶凍配草莓蛋糕芒果拿破崙脆餅

焗蒜蓉包

巨人菇巴馬火腿沙律

巴黎牛油白菌田螺

絲網焗蟹肉卷

入面一絲絲全部都係蟹肉,蟹肉嘅比例非常之多,絕對抵食

慢煮脆香無骨豬手

煎海鱸魚配菠菜汁意粉

菠菜汁嘅意粉配上洋蔥絲感覺非常清新舒服,中和左個味覺。

鱸魚嘅皮真係煎得好香好脆

芒果奶凍配草莓蛋糕

芒果拿破崙脆餅

其實冇諗過嘅甜品都咁大份,cream嘅甜度適中而且好脆,唔係放咗好耐搞到林晒嗰種

Snowball

Cucumber lemonade

店員招待親切,每碟餸都有稍微介紹一下,而且上菜速度真係好快,基本上食完一碟唔使等下一碟就已經準備好送上泥,而且仲係啱啱整好熱辣辣送上嚟
2020-12-03 306 浏览
今日同朋友去咗旺角食飯經過呢間go go rock 見到入面幾有氣氛又坐得舒服於是就去食下啦餐廳入面燈光昏暗 除咗食物仲有酒水提供 座位闊落 夠曬私人空間叫咗杯snowball 甜甜地好似汽水咁 酒味唔濃 啱曬女仔飲食得抵讚嘅係餐廳預先幫我哋食物分好兩份 成個感覺好似fine-dining咁樣 食得開心 衛生焗蒜蓉包 外皮焗得香脆 入面仲係鬆軟 蒜蓉味濃郁 牛油味香巨人菇巴馬火腿沙律 沙律菜新鮮配上黑醋橄欖油 成件事清新晒 巨人菇菇味幾重非常爽脆 巴馬火腿夠鹹香巴黎牛油白菌田螺 田螺喺白蘑菇上面 一啖一粒十分過癮 下面仲有薯蓉 勁creamy絲網焗蟹肉捲 外皮炸得脆卜卜 入面係海量一絲一絲嘅蟹肉慢煮脆香無骨豬手 個皮勁脆一啲都唔油膩 入面嘅肉非常嫩滑煎鱸魚配菠菜汁意粉 魚肉嫩滑有魚油香 意粉煮得軟硬適中芒果拿破崙蛋糕 一層又一層嘅酥皮夾住芒果肉同吉士忌廉 口感豐富
今日同朋友去咗旺角食飯經過呢間go go rock
見到入面幾有氣氛又坐得舒服於是就去食下啦