2020-11-26 371 浏览
5成熟都難切,無牛肉味,個個同事都問我呢舊係咩來?無人認得出係牛肉⋯⋯我寧願你細一半份量,俾肉質好少少的牛肉好唔好?完全無味又多筋,食到1/3已經食唔落無食,我唔係為飽肚架,俾少少質素啦。
Lunch  牛扒
2020-11-26
外卖自取
呢間新店制作有誠意好味,一直好想黎食,但係因為星期日唔開,所以之前一直撞唔啱時間;今日襯星期六有時間,所以就去食。第一次黎,室內見到陳列左好多Ironman figure裝飾。All Day Breakfast $98,價錢唔過一百算係咁,因呢區d All Day Breakfast價錢通常過百;仲要賣相ok,材料好豐富,好味!!不過都提意下,d菇都可以用油爆香,因為其他d食物都喊,相比下d菇會變左冇乜味。個Halzenut Latte都好香,仲有靚靚有心思嘅Latte Art,thanks the cafe brighten my day!!我都好鍾意Iced Americano個杯d字”Happy life from the joy of your heart,enjoy everyday,embrace life”!!太好了呢區多左呢間cafe,推介,我會再encore!!

太好了呢區多左呢間cafe,推介,我會再encore!!
All  day  breakfast 賣相ok,材料好豐富,好味!!
2020-11-07
下午茶
  • All  day  breakfast
  • Hazelnut  latte
  • Coffee
  • Americano
2020-10-05 506 浏览
趁第三波疫情稍為緩和,梗係要把握機會喺中秋節前聚一聚。我同好朋友揀咗呢間新店試吓,一入去就已經好chill🤟🏼 我哋叫咗3個set lunch 蜆肉湯意粉、risotto、牛肉闊條麵,食物即叫即做,最喜歡係後上的嘅Flat white。咖啡師用心介紹同講解佢哋嘅咖啡.....咖啡豆係用兩個產地(危地馬拉⋯⋯同唔記得咗🙈)Mix埋一齊,沖嘅時候,只係要頭20秒嘅 Ristretto精華 (希望我冇記錯啦😜),完全感受到沖咖啡嘅滿腔熱誠。Flat white 完全啱我口味,濃香奶滑,重有回甘,加上服務用心,大家記得試吓佢哋啲咖啡呀!支持小店!💪🏻💪🏻💪🏻

咖啡師用心介紹同講解佢哋嘅咖啡.....
支持小店!💪🏻💪🏻💪🏻
Flat  White
2020-09-30
Flat  White
2020-07-11 619 浏览
朋友生日帶佢嚟呢間小店度食飯,之前已經過嚟食嗰啲lunch set覺得好好食,見到有德國鹹豬手好想試吓今次終於可以試到😊,德國鹹豬手外脆外院而且佢個沙律菜都係好好食同平時出邊食唔同,而且老闆好有心思為我朋友請個生日蛋糕❤️,非常值得一試😋😋
德國鹹豬手
德國鹹豬手
2020-06-24 446 浏览
好友歡聚揀咗呢間餐廳,估唔到細細間餐廳有咁多酒嘅選擇,職員好細心介紹紅白酒,而且價目冇花冇假已經寫咗樽上想大大隻字🤨德國腸好Juice😊雞肉沙律絕對唔係柴皮😆白汁蜆意粉軟硬適中有驚喜🥳乜嘢雞翼唔記得咗不過非常好味🤗仲有個黑松露薯條個醬好香😊最後仲有香濃咖啡因為好傾又好坐後來發現原來,我哋已經過咗人哋收工時間!都冇人趕我哋走😅
德國腸好Juice😊
雞肉沙律絕對唔係柴皮😆
白汁蜆意粉軟硬適中有驚喜🥳
乜嘢雞翼唔記得咗不過非常好味🤗
仲有個黑松露薯條個醬好香😊
最後仲有香濃咖啡
2020-06-23
2020-05-20 912 浏览
無意中經過這裡,發現新開了一間餐廳,被它外面的poster吸引! 因為我是dirty lover! 不是間間coffee shop 都有dirty飲😉進入餐廳,被它的裝修吸引!很有格調!店員亦很友善。牆身的字句亦很有意思!相信老闆一定係coffee die hard fans😂叫左一杯dirty 同expresso on rock 。兩杯都不錯!dirty有冰火效果!不錯!因不是間間都做到依個效果!expresso on rock都幾新奇!因expresso 大多都是熱飲,很少做凍的!食物叫左肉醬千層闊條面及檸檬雞翼。肉醬千層闊條麵味道非常好!應該係我近年吃過最好味既😄佢選用既香料好突出,令醬汁配合芝士再配上千層面,味道好好👍🏻而檸檬雞翼係用雞腿的,黎到已經好靚,食落去竟然仲有肉汁😱食得出唔係冰封十幾年既雪藏雞翼🤣又食到淡淡的檸檬味!將感簡單既野食都煮得感好味,相信廚師一定好用心製作及選購食物!依次用餐體驗充滿驚喜同開心,令我回家後仍好回味! 下次我一定要嚐嚐其他咖啡和食物。

進入餐廳,被它的裝修吸引!很有格調!店員亦很友善。

叫左一杯dirty 同expresso on rock 。

食物叫左肉醬千層闊條面及檸檬雞翼。

• 肉醬千層闊條麵
  • 檸檬雞翼
  • Dirty
2020-04-18 924 浏览
琴日上環見完客未食lunch經過見到呢間新開既餐廳,走咗入去試個tea set。佢話today special 係蕃茄肉醬溫泉蛋闊條麵我就叫咗。闊條麵非常al dente,蕃茄肉醬汁食得出自家製打好fresh好味,份量仲好夠,一個女仔可能食唔哂~聞說佢地咖啡都唔錯,不過我過咗中午就唔飲咖啡嘅關係所以無叫到,下次一定會試吓,誠意推介
蕃茄肉醬溫泉蛋闊條麵
蕃茄肉醬溫泉蛋闊條麵