2022-08-16
🚩 Follow估唔到長沙灣呢邊有間咁有情調嘅餐廳,門口出面已經擺滿咗好多盆栽,唔講以為係花店黎🤤我哋夜晚過嚟食,餐廳嘅環境比較昏暗,加上外國風情嘅音樂,都真係幾適合拍拖黎嫁~〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈二人套餐 $488✨凱撒沙律可以講係高配版嘅凱撒沙律😆平時都係用煎到脆曬嘅煙肉碎同麵包粒,而依間餐廳落咗好多Parma ham同我哋早餐食嘅嗰啲穀物代替~穀物細細粒又夠脆,我覺得好咬過大大粒嘅麵包😆沙律雖然淨係用咗一款生菜,但勝在超級新鮮❣️✨是日餐湯今日係椰菜花湯,好特別嘅西式湯第一次飲~聞落真係好濃嘅椰菜花味🤤一入口有驚喜喎,好重忌廉味,椰菜花亦都打得好蓉,完全飲唔到一粒粒,不過呢個湯都幾飽肚✨意大利雲吞總共有三大粒,蕃茄醬汁嘅調味啱啱好,唔會太酸,食落好舒服😌雲吞比我哋平時食嘅大,入面嘅芝士味都好重,係想encore嘅菜式✨ 燒西班牙豬鞍配薯菜豬扒表面煎得焦脆,煎嘅時間亦都啱啱好唔會好乾身,調味亦都足夠!薯菜配嘅係薯餅粒,同紫薯餅好特別,啱晒勁鍾意食薯餅嘅我✨酸奶忌廉封門柳手工闊條麵超級creamy嘅醬汁,俾我哋平時食嘅白汁偏甜少少,不過就略嫌有啲濟😮💨闊條麵夠厚而且好筋道❣️
🌈二人套餐 $488
✨凱撒沙律
✨是日餐湯
✨意大利雲吞
✨ 燒西班牙豬鞍配薯菜
✨酸奶忌廉封門柳手工闊條麵
超級creamy嘅醬汁,俾我哋平時食嘅白汁偏甜少少,不過就略嫌有啲濟😮💨闊條麵夠厚而且好筋道❣️封門柳嘅肉味好重又冇筋😍
✨焦糖脆脆咖啡沙冰 +$26
咁熱嘅天氣梗係要整返杯沙冰,沙冰打得好碎,冰感唔會好重🥹咖啡味亦都算濃郁,面頭嘅焦糖脆脆份量啱啱好,唔會多到黐晒牙
✨Melon Ball +$29
由於我唔飲酒就試唔到係咩味,不過酒鬼男朋友就話係酸酸甜甜,好香果味