2021-05-26
今日去左鰂魚涌等個朋友收工,晚餐就由佢發板,佢係度返工呢頭佢熟路我地去了一間叫「Flames 」既西餐廳,全戶外座位,老實講去到門口果陣的確有點擔心但目測餐廳有兩大部專業吹風機,坐下來又的確一點都唔熱,至少呢餐飯無流過一滴汗除左晚餐客,都有唔少收工客坐低飲返杯鬆一鬆餐廳食物選擇不算很多,但前菜小食沙律、主菜意粉牛扒雞等都有蒜香雜菇$38份量出奇地多,蒜味超香濃,每粒都好夠味,而且沒有草青味,超鐘意鐘意蒜味一定必點魔鬼辣雞翼$68有六大隻,隻隻都勁厚肉,皮脆、肉質嫩滑,辣醬不是很辣,但個味很好,開胃惹味!雞肉卡邦尼意粉$88有很多又大塊既雞胸,雖然是胸,但絕不鞋口,汁很濃郁不是稀稀的!意粉份量絕對唔少,食極都有,$88呢個價錢食到呢個份量同味道確實驚喜十安士肉眼扒配薯條$168薯條很好味,不懂形容,有調味粉及香草吊味,格外好食!牛扒份量大兼厚身,肉味很濃,食得出是靚肉整體比預期驚喜,而且以這區來說價錢很經濟了,每人消費才二百多,吃得超滿足
除左晚餐客,都有唔少收工客坐低飲返杯鬆一鬆
餐廳食物選擇不算很多,但前菜小食沙律、主菜意粉牛扒雞等都有
蒜香雜菇$38
魔鬼辣雞翼$68
雞肉卡邦尼意粉$88
十安士肉眼扒配薯條$168
薯條很好味,不懂形容,有調味粉及香草吊味,格外好食!
牛扒份量大兼厚身,肉味很濃,食得出是靚肉