2015-10-31
今晚同兩個同事收工,落到灣仔食晚飯,經過呢間餐廳,見門口無人等位就諗住入去試試,好彩我地都無選擇錯誤!我地坐底後,服務員就介紹左呢間餐廳既熱賣推介!先黎個非一般既龍蝦湯香濃的龍蝦味道, 飲落去就知道唔係罐頭湯, 原來係用龍蝦殼熬出黎架, 仲有好多龍蝦肉絲, 勁香濃又滑,超正!有湯,當然要有包啦,呢到唔係用法包,係用蒜蓉包!呢個蒜蓉包不得了,勁香脆,牛油味又重,食完再食!接著,就是蟹肉牛油果沙律。。牛油果製成醬,又香又滑,配上蟹肉食再加上柑桔醬汁,連平時唔食牛油果既我都食左大半碟!墨魚汁炸大蝦配凱撒沙律一上枱,唔太吸引,但食落竟然發現大蝦加上墨魚汁再炸到好香脆,大蝦好彈牙,點上沙律醬食一啲都唔膩!最後,黎多個比目魚扒配檸檬汁,厚厚既比目魚,好肥美滑嫩,配上微酸既檸檬汁,完全可以encore!
我地坐底後,服務員就介紹左呢間餐廳既熱賣推介!
先黎個非一般既龍蝦湯
墨魚汁炸大蝦配凱撒沙律
一上枱,唔太吸引,但食落竟然發現