2023-04-05 617 浏览
而家疫後旅遊潮,周圍滿滿遊客,想輕輕鬆鬆歎返杯啡,去屯門先好啲而且有呢間隱世cafe,全是驚喜,交通費冇蝕到冇諗過嚟到咁遠,都食到好似樣嘅炸魚薯條,薯條係幼切,炸得好有感炸魚勁大塊,外皮煙煙韌韌,魚肉嫩滑鹹豬手pizza喺市區就唔見喇,貪得意試吓,豬手味道好香,餅底薄脆,仲有好有芝士香,又唔會膩想邪惡又怕太惡,嚟返個焗西蘭花,全是白汁,全是芝士拉起嚟仲有啲拉絲,焗得香濃同時保持水分,係大胃食過最好食嘅焗西蘭花呢度嘅cocktail有好多款,當中唔少係酒啡,呢杯Luna好有榛子香,啡酒balance,可可嘅香氣撲脷呢杯藍色嘅cocktail,完全唔藥水味,荔枝味濃唔會好假,酒底好清新,喺假期飲一杯,心情染成chill blue如果係咖啡愛好者,都可以試吓French Press,其中一款係用嚟自哥倫比亞嘅豆,飲到有果香同酒香有咖啡當然要有甜品,佢地嘅乾果蛋糕整到好吸引,實而不華先係大胃至愛,味道好香莓味,配咖啡不錯

而且有呢間隱世cafe,全是驚喜,交通費冇蝕到

英式炸魚薯條

炸魚勁大塊,外皮煙煙韌韌,魚肉嫩滑

手撕德國鹹豬手薄餅

白汁芝士焗西蘭花

想邪惡又怕太惡,嚟返個焗西蘭花,全是白汁,全是芝士

Coffee Luna

Iceberg

Columbia Cafe Granja La Esperanza Natural

白色紅乾果蛋糕

Coffee Luna
Iceberg
白色紅乾果蛋糕
2023-04-05 28 浏览
相信好多朋友囝都知道屯門碼頭多平靚正嘅美食 而今次我就黎到 Fantasy Coffee食好西🥰🍀脆炸德國鹹豬手鹹豬手係其中一道廚師推介美食之一 即叫即整 所以需要啲時間烹調🤫 好大份 份量夠2-3個人分享🤣 豬手表面炸得好香脆 肉質軟嫩 鹹度適中👍🏽 點埋黃芥末食 除左中和鹹味之外 仲更加入味🤤 必叫食物之一😝🍀唐揚炸雞炸雞有8塊 每塊都幾大件 兩個人食超夠飽🍗 炸粉厚薄適中 雞肉肉質鮮嫩多汁 好香口🤩🍀香辣蒜片欖油大蝦意粉意粉有得簡吾同辣度 而我就簡左少辣 辣度岩岩好 可以提升香味同時吾會太辣🍝 大蝦剝左蝦殼 所以辣味吸晒入蝦身 食落更加入味🦐 意粉軟硬適中 有嚼勁 份量夠兩個人食😉🍀Iced Mint Chocolate Latte有4個size選擇 咁我就簡左最大杯嘅size🥤 薄荷味夠濃郁 同時咖啡底都好香濃☕️ 份量調配得好好 兩種味道溝埋一齊好夾😍

🍀脆炸德國鹹豬手

🍀唐揚炸雞

🍀香辣蒜片欖油大蝦意粉

🍀Iced Mint Chocolate Latte
2023-04-05 122 浏览
最鍾意就係去海邊嘅地方chill 下 吹下海風🛟⚓️琴晚我哋就去咗屯門碼頭嗰邊嘅fantasy 🍽️ 見到佢有室外同埋室內嘅地方 如果好天坐室外應該好舒服 一路食嘢一路聞下d海風🤭餐廳室內以工業風水泥裝修為主 環境乾淨整齊 (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)餐廳主打西餐 有薄餅、意大利粉🍝/飯、全日早餐、漢堡飽、手撕豬手沙律🥗自創菜式輕食類美食等等,選擇款式都唔少 而且價錢都比一般Cafe平 份量都好多😍💕好抵食!仲要用QR code手機落單非常方便 餐單價錢一目了然 仲有即時record睇返👍🏻酥炸單骨雞翼(10隻)$68一上枱熱辣辣🤤每條都炸得金金黃黃靚靚仔仔 單骨雞翼 咬落啖啖肉好脆口德國薯仔沙律$58+$25 煙三文魚片煙三文魚好有心思整成玫瑰花型,爽口既沙律菜配上車厘茄 同埋好creamy嘅薯仔沙律 呢個組合唔會太油膩🥦又清新🥔好味🤤香煎煙鴨胸伴薯菜配黑椒汁$128 厚切鴨胸肉 咬落肉質好鮮嫩 肉質軟腍加埋微微煙燻味😍而且醬汁同薯蓉好夾 加埋配菜炒茄子🍆、翠玉瓜、蕃茄仔 🍽️開胃又抵食冬陰功海鮮意大利🇮🇹飯$108呢個fusion意大利飯,好有驚喜 冬陰功味酸酸辣辣非常開胃 而且好足料有:青口、大蝦
最鍾意就係去海邊嘅地方chill 下 吹下海風🛟⚓️
琴晚我哋就去咗屯門碼頭嗰邊嘅fantasy 🍽️

酥炸單骨雞翼(10隻)$68

德國薯仔沙律$58
+$25 煙三文魚片
呢個組合唔會太油膩🥦又清新🥔好味🤤

香煎煙鴨胸伴薯菜配黑椒汁$128

冬陰功海鮮意大利🇮🇹飯$108
呢個fusion意大利飯,好有驚喜 冬陰功味酸酸辣辣非常開胃 而且好足料有:青口、大蝦🍤、仲有木魚碎🍽️ 咬落仲有八爪魚🐙西芹🍴蕃茄🍅粒 調味夠而且份量多 好抵食!!

意大利巴馬火腿薄餅$128
Pizza我最鍾意嘅就係薄身餅底 咁先夠鬆脆又香 即叫即整既薄餅上台熱辣辣🤤🤤
巴馬火腿本身已經夠晒鹹香味加埋🧀&蕃茄醬配埋爽口嘅香草🌿 推介!

Lychee soda 🥤 $30
淡淡荔枝味 加埋充滿起泡嘅Soda
好開胃 解膩👍🏻

Blueberry 🫐 milkshake $46
+$6加大
好creamy嘅blueberry milkshake 唔會死甜有果香味🫐💕
加$6仲可以加大咁大杯
重點係佢仲可以揀甜度🤤

總結而言,屯門碼頭呢間小店非常推介!
食物質素高,而且份量大價錢唔算好貴,推介大家喺天氣好🌞藍天白雲嘅時候嚟 坐室外好chill 迎面海風吹住ho relax 💕🌿
值得一讚嘅係佢哋小店店員嘅服務好細心
主動幫我哋加水 而且環境又乾淨企理
一定會再encore!🐷🐷

📍 屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖

2023-04-04
2023-03-31 34 浏览
假期想外出走走放鬆一下,去Cafe絕對係個好選擇!最近去咗間好特色嘅Cafe "Fantasy Coffee",食物質素高,又好relax嘅地方!餐廳以工業風水泥裝修,好有格調,更有落地大玻璃,環境寫意,加上設有戶外用餐區,空間夠大,感覺開揚。餐廳主打咖啡、酒、薄餅、意大利粉、全日早餐、漢堡飽、蛋糕、手撕豬手沙律是自創菜式以及輕食類美食等等,選擇款式都唔少。咖啡方面係採用深度烘焙嘅巴西豆,令有一番獨特炭燒回甘濃香口味。而店內亦有本港手工啤酒,外面較為少有,擁有獨特的啤酒味道。晚上6點至9點cocktail 買一送一,好抵呀!仲有值得推介俾大家嘅coffee cocktail 都唔錯架。全日早餐     $138All day breakfast 擺盤好有心思,見到都吸引。食材非常豐富,包括有煙肉、炒蛋、香草豬肉腸、火箭菜、茄汁豆、蕃茄扒、啡菇、小牛角酥和炸薯餠,每款食物好新鮮,多重口感,味道又非常配合,值得推薦的菜色。鮮茄醬牛柳粒意大利飯     $108這個創意獨特嘅西餐,賣相精美。絲絲藏紅花增添色彩,牛柳味道濃厚,肉質鮮嫩,米飯沾滿鮮蕃茄醬汁,粒粒分明,意大利飯食起嚟有咬口,不錯的

全日早餐     $138

全日早餐
鮮茄醬牛柳粒意大利飯     $108

這個創意獨特嘅西餐,賣相精美。絲絲藏紅花增添色彩,牛柳味道濃厚,肉質鮮嫩,米飯沾滿鮮蕃茄醬汁,粒粒分明,意大利飯食起嚟有咬口,不錯的。
鮮茄醬牛柳粒意大利飯
炒蒜蓉辣椒腸    $58

蒜味香濃,炒到熱騰騰,香腸切片,每一口都係脆脆的,是最佳小食。
炒蒜蓉辣椒腸
黑松露炒野菌     $58

菇菌炒到香噴噴,散發著黑松露味,香氣十足,什菌爽脆,吸收了黑松露獨特香,好惹味。
黑松露炒野菌
芝士煙肉焗啡菇    $52

看起來好精緻,啡菇大大個,釀入煙肉同芝士,兩樣都係濃味,配合啡菇非常夾,香脆可口。加上新鮮嘅沙律菜拌碟,翠綠爽口。
芝士煙肉焗啡菇
Black Sesame Latte     $38

Latte 拉花圖案漂亮,好精美。特別嘅黑芝麻Latte,都係初次品嘗,充滿黑芝麻香味,奶泡幼滑,與濃濃黑芝麻非常配,喜歡黑芝麻嘅人就唔好錯過啦!
Black Sesame Latte
Frozen Mango    $48

好大杯嘅沙冰,芒果味道清新,甜度恰當,冰冰涼涼,口感爽滑、解膩。
2023-03-30
黑松露炒野菌
芝士煙肉焗啡菇
Black Sesame Latte
2023-03-31 25 浏览
屯門碼頭海旁Cafe 炒蒜茸辣椒腸 $58超重蒜油香味,同辣椒腸好夾,啖啖肉仲要開邊好有咬口,雖然辣度都算係微辣,反而同蒜味入口層次仲更加惹味!辣肉腸薄餅 $108香脆嘅薄餅底加埋係薄批口感更加爽脆,小小芝士配蕃茄醬加上辣肉腸真心一流嘅組合,果一種風味截然不同,加上香脆口感食落愈食愈滋味!千層麵$128濃厚嘅香層麵,餡料超級豐富,每層都包含晒肉碎同醬汁,仲有加上菇類調味,麵底麵夠晒彈牙好咬口,食落一啲都唔滯,濃郁嘅鮮茄味道反而更開胃!Lychee Martini $62Sapporo (310ml) 買一送一 $52Frozen Mango $48加一服務費Fantasy Coffee (屯門)屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
屯門碼頭海旁Cafe

炒蒜茸辣椒腸 $58

辣肉腸薄餅 $108

千層麵$128

Lychee Martini $62
Sapporo (310ml) 買一送一 $52
Frozen Mango $48

加一服務費

Fantasy Coffee (屯門)
屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖
2023-03-29 25 浏览
同朋友行海邊食飯,食杯雪糕,飲杯cocktail/ ☕️ 不但可以消暑,仲可以chill一番!😆😆Espresso Martini~ $62Vodka+EspressoQuite surprising !冇諗過可以咁樣溝,又醒神又fresh, 夏日好岩😆😆😆Irish coffee ~ $58(Irish whiskey+ black coffee+ whip cream)依杯係熱飲,以為酒精一預熱就會消失佢嘅味道,點知雖然係熱飲,仲飲到好犀利嘅酒味!😆😆😆脆炸德國鹹豬手~ $208有好靚,鹹酸菜,薯蓉,沙律菜,一大個鹹豬手,仲幫你切埋!鹹豬手個味道好好,唔會太鹹。個皮燒到脆卜卜,裏面既肉又好有肉汁。😆😆😆Bailey ice cream ~$50百利甜酒細細杯,倒落兩球雪糕上邊,成個甜品好有質感,甜得來少少苦,齒頰留香!

😆😆Espresso Martini~ $62
Vodka+Espresso
Quite surprising !
冇諗過可以咁樣溝,又醒神又fresh, 夏日好岩

😆😆😆Irish coffee ~ $58

😆😆😆脆炸德國鹹豬手~ $208

😆😆😆Bailey ice cream ~$50
2023-03-28 37 浏览
啟豐商場中頗有特色嘅西餐廳,開咗個小嘅corner位,喺室外,天氣好嘅時候,可以吹吹海風,看看海景,聽聽海鷗叫聲,看到居民悠閒地在海邊行動,有啲似去咗外國/離島嘅感覺。如果有外國朋友嚟香港探你,不妨帶佢哋嚟依度試吓!事不宜遲,講吓嘢食先!❤️❤️❤️Stir-fried Wild Mushrooms with Black Truffle黑松露炒野菌~ $58送上嚟熱辣辣,炒得好乾身!好香黑松露同牛油味!雜菌一向係比較沉色,佢加一啲沙律菜,令到成件事好靚,好吸引人食!茶餐廳嘅價錢,足夠兩個人食嘅份量,質素一流!❤️❤️❤️Espresso Martini(Cold) ~ $62Vodka+Espresso伊杯嘢飲,淨係講外貌都不得了,上面擺幾粒咖啡豆, 望落去就好醒神!❤️❤️❤️Irish coffee (hot)~ $58(Irish whiskey+ black coffee+ whip cream)依杯嘢酒精濃度很足夠!飲到香濃嘅whiskey,但也不失咖啡香!❤️❤️❤️ Crispy German pork knuckle 脆炸德國鹹豬手~ $208擺盤好靚,仲幫你切埋一件件!一碟已經滿足晒你嘅所有

黑松露炒野菌~ $58

Vodka+Espresso

❤️❤️❤️Irish coffee (hot)~ $58

擺盤好靚,仲幫你切埋一件件!
一碟已經滿足晒你嘅所有願望,有沙律,有薯蓉(澱粉質)仲有調味好好嘅鹹豬手(蛋白質)。
口感方面,有脆卜卜嘅豬手皮,薯蓉軟滑,仲有鹹酸菜!一對情侶來食,又甜蜜,又飽肚!
一個家庭來食,又繽紛,又滿足!

❤️❤️❤️Bailey ice cream ~$50
黎返個飯後甜品!雪糕有兩大球,分量十足!性價比很高!加上百利甜酒,口感更佳,香濃嘅酒味提升整個甜品嘅質素,為餐飯畫上完美嘅句號。
我覺得夏天嘅時候,同朋友行海邊行到咁上下,就咁嚟食杯雪糕,不但可以消暑,仲可以chill一番!

整體嚟講,依間餐廳我比滿分,價錢真係好抵食,大眾化,但係份量好足夠,而且水準好高!無論係咖啡飲品, Cocktail,主菜,都冇令我哋失望!服務態度仲好好添!

真係會推介朋友嚟食!
2023-03-28 19 浏览
Fantasy Coffee屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖星期日一早11:30就去fantasy coffee 嘆個靚brunch 😛 岩岩開舖唔洗等位,坐左張四人枱可以擺袋。平時會坐近窗bar 枱,但果日落雨,都冇乜景觀。手撕德國咸豬手法包三文治配薯條沙律🥗 ($138)個法包🥖烤得好脆,薯條係幼身,都好脆,而且份量都幾多,食唔晒呀,不過略嫌豬手上嘅醬太多喇。鮮茄醬牛柳粒意大利飯 ($108)個味道好好!我中意鮮茄,好過成日揀黑松露意大利飯。男朋友食完之後話下次要再嚟試其他嘢呀🥰 嚟cafe 一定要試下佢嘅咖啡啦,chill 下ma:Mint Chocolate Latte (Oat Milk) ($49)拉花幾靚,Mint 同朱古力🍫ge 味就唔係好重。Caramel Latte ($49)有好大pat cream 我嘅最愛,好味,我試左一啖🤣 唔會好甜星期日坐左一陣就愈來愈多人喇,想嚟嘅朋友記得早少少嚟喇。我男朋友話fantasy coffee 暫時係屯門入面食過比較好嘅餐廳,要encore。我自己就已經來過2-3次喇!
Fantasy Coffee
屯門湖翠路138號啟豐商場地下1A9號舖

手撕德國咸豬手法包三文治配薯條沙律🥗 ($138)

鮮茄醬牛柳粒意大利飯 ($108)

嚟cafe 一定要試下佢嘅咖啡啦,chill 下ma:

拉花幾靚,Mint 同朱古力🍫ge 味就唔係好重。

Caramel Latte ($49)

2023-03-26 19 浏览
屯門碼頭旁邊的小商場內有一間cafe,好天時的戶外座位感覺應該不錯🫣可憎今天天氣不佳,只好坐室內位置🍴 白酒忌廉汁煮藍青口($98)廚師推介🧑‍🍳青口新鮮🍴 美國啤酒味脆漿薯條($58)雖然沒有啤酒的味道,但非常香脆,大概這就是啤酒的作用吧🍴 鮮茄醬牛柳粒意大利飯($108)茄醬的酸甜與巴馬臣芝士的味道合起來有種異國風情的味道🍴 手撕德國鹹豬手薄餅($108)薄餅非常薄脆,表面的醬料除了芝士及沙律醬外,還吃到一點芥末味,而鹹豬手帶點咸香,個人還是比較喜歡鬆厚批🍴 黑松露炒野菌($58)菇味突出,黑松露味較輕☕️ Ice Mint Chocolate($32)這裡有很多除了咖啡外的選擇,像這杯薄荷朱古力,是非常不錯的選擇☕️ Piccolo($38)短笛用的奶比latte少,咖啡味亦較香濃🚩 想睇多啲好玩好食推介,即刻follow我既ig page 🔗 soyum_sogood

🍴 白酒忌廉汁煮藍青口($98)

廚師推介🧑‍🍳青口新鮮

🍴 美國啤酒味脆漿薯條($58)

雖然沒有啤酒的味道,但非常香脆,大概這就是啤酒的作用吧

🍴 鮮茄醬牛柳粒意大利飯($108)

茄醬的酸甜與巴馬臣芝士的味道合起來有種異國風情的味道

🍴 手撕德國鹹豬手薄餅($108)

🍴 黑松露炒野菌($58)

菇味突出,黑松露味較輕

☕️ Ice Mint Chocolate($32)

☕️ Piccolo($38)

短笛用的奶比latte少,咖啡味亦較香濃

2023-03-26
  • 白酒忌廉汁煮藍青口
  • 美國啤酒味脆漿薯條
  • Ice Mint Chocolate
2023-03-25 24 浏览
屯門碼頭一日遊👯‍♀️你到呢間位於啟豐商場嘅Cafe,週末嘅lunch time人山人海🤣叫咗三樣主菜全部都好出色👏🏻最鍾意係佢哋嘅迷迭香春雞($168),整得超級juicy而且調味啱啱好,薯菜毫不馬虎仲有幾款茄子,翠玉瓜等等。另外都好推介飛魚子蟹肉忌廉汁意大利粉($128)細細碟好精緻,但係超級多蟹肉!冬陰功海鮮薄餅($108)少少辣加上好多海鮮,上面嘅木魚花錦上添花🥰叫咗大size嘅鮮奶咖啡,尺寸真的很驚人,兩個人喝都有點飽。
2023-03-24 22 浏览
.🔺Fantasy Coffee自小住在屯碼的小編 對呢個地方有份情意結💕Cafe位置對著海旁 有室外位置飲品選擇多,晚上吹著微風飲返2杯都唔錯💓今次試埋cafe嘅主食,又幾驚喜喎😯.蟹肉牛油果大蝦沙律🥗大蝦爽口彈牙,牛油果夠晒creamy!蟹肉是真蟹肉,食到海鮮的鮮味😆.飛魚子蟹肉忌廉汁意大利粉🍝意粉不過硬或過淋,忌廉汁包裹着每條意粉,而且份量十足👍🏻.挪威三文魚扒配薯菜配牛油檸檬汁🐟魚扒煎得岩岩好,肉質嫩滑。檸檬汁酸酸地中和三文魚的油脂感😆
🔺Fantasy Coffee
自小住在屯碼的小編 對呢個地方有份情意結💕
Cafe位置對著海旁 有室外位置
飲品選擇多,晚上吹著微風飲返2杯都唔錯💓
今次試埋cafe嘅主食,又幾驚喜喎😯
cafe座落海邊,餐廳座位十分闊落,想聽聽海風chil D嘅,可以坐外面,想安靜少少亦可以坐裡面位置!裡面裝修走工業風格, 感覺悠然舒適!而且cafe還是pet friendly 的, 當日去到都見到好多主人帶埋狗狗坐外面,真的感覺很寫意 🔮燒墨魚咀串(5串)純粹覺得好少食墨魚咀,所以叫來試吓!點知一試又有驚喜!先是大大串,每串4大件,墨魚咀爽口彈牙之餘 ,自家燒汁更咸甜有至,可謂零失手燒物!仲要有成5串咁多,好食又抵食呀! 🔮唐揚炸雞 (8件)   這個炸雞完全沒有欺場呀!每塊都大大件,重點係好好食呀!廚師用咗雞腿肉, 肉質嫩滑有嚼口,重點係火喉剛剛好,外脆內juicy, 雞肉醃得入味之餘,咬落去仲有流汁出來, 好有驚喜呀! 🔮辣肉腸薄餅     完全無諗過辣肉腸pizza會有咁多芝士, 多到可以拉絲呀!舖到滿滿的!這家pizza是我偏愛的薄身脆底,即叫即焗, 辣肉腸微辣而已, 與茄膏芝士等,味道十分匹配,辣辣地更添惹味! 🔮美國啤酒脆漿薯條     我好鍾意食Beer Battered Fries ,店家薯條炸得十分出色,外層炸得好似薯片咁脆!完全沒有油膩感,而上面曬上蒜鹽和少少h

🔮燒墨魚咀串(5串)

🔮唐揚炸雞 (8件)

🔮辣肉腸薄餅

🔮美國啤酒脆漿薯條
我好鍾意食Beer Battered Fries ,店家薯條炸得十分出色,外層炸得好似薯片咁脆!完全沒有油膩感,而上面曬上蒜鹽和少少herbs做調味!
更加香脆可口!

🔮飛魚籽蟹肉忌簾汁意大利粉
這個意大利粉可以話係一道會令你印象深刻的一道菜!廚師用料絕不吝嗇,蟹肉和魚籽的份量十分多,而忌簾汁creamy幼滑,又吸收了蟹肉的鮮味!汁底既香濃又蟹鮮味十足,忌廉汁比例不多也不少,使每條意粉都掛滿香濃嘅忌廉汁,意粉口感又煙韌有嚼口,加上啖啖的蟹肉和魚籽,做味道口感等更有層次!thumb up呀👍
🔮Latte
其實店家的咖啡有不同的size,最特別係可以order成隻碗咁大嘅size.當然我都係要番normal cup啦!咖啡豆味香,入口順滑!咖啡師還送我一個心形拉花呢!

🔮Frozen Mango
上枱時都surprise一吓,因為真係好大杯!用鮮芒果打成,新鮮大杯又抵飲呀!

🔮 Starwberry Milkshake
偏甜了一點,不過飲落有陣陣的士多啤梨香滲出來!也不錯呀!
燒墨魚咀串
美國啤酒脆漿薯條
Starwberry Milkshake
Latte
辣肉腸薄餅
题外话/补充资料: 個人覺得cafe除咗pet friendly 之外, 更是family friendly, cafe以app落單唔怕漏,而且侍應們都好有禮貌呀!俾個credit 佢地先🙂👍
燒墨魚咀串
美國啤酒脆漿薯條
Starwberry Milkshake
Latte
辣肉腸薄餅
聽聞屯門碼頭有間好chill嘅cafe,襯今日咁靚天氣,便去屯碼行下。落左車沿著海邊行,一直去到啟豐商場末段就搵到Fantasy coffee了。幾乎所有食客都揀坐外邊,一有人走就有新客坐落去,哈哈😆天氣好係唔同啲。坐低睇下餐牌先,店員示意用qr code落單,仲提醒廚房會在四點落場,但咖啡、輕食、蛋糕等不受影響。見枱上有香港嘅手工啤酒推介,仲有🍹cocktail 買一送一優惠,不過就只限晚上6點到9點。🍳全日早餐朋友點左份all day breakfast,賣相很不錯😚大啡菇水嫩多汁,炒蛋勁滑,牛角包烘過香軟好味,下層仲墊左火箭菜沙律,苦苦地又幾夾。🍟英式炸魚薯條自己就揀左fish & chips,又係擺盤擺得好靚,睇見就忍唔住要打卡啦。炸魚大大件,好香脆呀,魚肉厚身嫩滑,點下他他醬勁好食。🍕手撕德國鹹豬手薄餅仲點左個pizza share食,餅底烘得香脆,上面除左鹹豬手外,仲有三色椒、洋蔥等,醬汁係蜜糖芥末,好睇又好味,芝士下了幾種,厚身芝味十足,仲有拉絲效果添。🍌Banana chocolate milkshake & ☕Latte朋友一向鍾愛香蕉産品,見到有香蕉奶就梗係要叫啦,

🍳全日早餐

🍟英式炸魚薯條

🍕手撕德國鹹豬手薄餅

朋友一向鍾愛香蕉産品,見到有香蕉奶就梗係要叫啦,加大都係加$5,抵😋香蕉好香甜,但又無蓋過朱古力味,兩者味道balance,又香又滑好好飲👍

自己點左latte,咖啡有四個size揀,叫左最大杯加$15,上枱時嚇一嚇😱,真•係•好•大•杯‼️對咖啡豆無乜研究,但聞到好香,不加糖都無苦澀味,好啱口味🥰

呢個價錢食到優質西餐,好味又大份,仲要無加一服務費,真係好抵食呀😍
2023-03-16
2023-03-12 32 浏览
平日多數中午路過享用午餐,今晚朋友相約一起試一試,晚餐會如何。街坊不少,陸續坐滿坐場。決定開心隨心食,三色藜麥水牛芝士沙律沙律大碟,口感清新。美國啤酒味脆漿薯條:脆,真係好脆,涼了都好味。唐揚炸雞:真雞脾肉,外脆內滑。白酒忌廉汁煮藍青口:必點之菜,白酒帶出青口的海洋味,同朋友搶住食。Parma Ham Pizza:皮脆又薄 ,好味,^^。Hazelnut latte唔會太甜,係上佳之選。白色紅乾果蛋糕:朋友係咁話要外賣回家吃。

街坊不少,陸續坐滿坐場。

決定開心隨心食,三色藜麥水牛芝士沙律沙律大碟,口感清新。

美國啤酒味脆漿薯條:脆,真係好脆,涼了都好味。

唐揚炸雞:真雞脾肉,外脆內滑。

Parma Ham Pizza:皮脆又薄 ,好味,^^。

Hazelnut latte唔會太甜,係上佳之選。

白色紅乾果蛋糕:朋友係咁話要外賣回家吃。
有海有陽光有美食,唔一定要去西貢或者淺水灣☀️。屯門碼頭都係一個可以好hea 嘅優閒好地方。屯門啟豐商場,人流主要街坊多,外來客少之又少,今次入嚟探朋友,帶左我去一間好正嘅西餐,可以坐outdoor,不過太full 唯有坐室內,一樣舒服🍹🔸脆炸椒鹽雞軟骨 $52 🔸美國啤酒味脆漿薯條$58兩個小食即叫即炸,上檯時熱氣騰騰,最正係薯條,脆卜卜有咬口,質感同平時食開唔同,份量都幾大,最後都食得晒🤗🔸蟹肉牛油果大蝦沙律$88 對於牛油果控,呢個必口叫!牛油果好creamy,三隻大蝦體積非常龐大😂,同埋蟹肉簡直絕配👍👍🔸水牛芝士番茄薄餅 $98 薄餅餅底屬於脆薄種類,香口脆薄,加上大量芝士及鮮甜車厘茄,好開胃,絕對唔覺膩😌🔸冬陰功海鮮意大利飯 $108主力推介💯以泰式冬陰功製作意大利飯fusion菜,辣中帶酸,非常匹配。 🍹Pineapple Soda $30🍹Frozen Lemonade $42 餐廳以咖啡為招牌飲品,但天氣有d 熱,叫左兩杯解渴凍飲,好清新自然!尤其係檸檬沙冰,出面好少飲得到😌🔸檸檬撻 $20今日甜品有是日蛋糕或檸檬批,檸檬批係友人最愛,當然要試下,價錢相宜,輕柔口感加上薄

🔸脆炸椒鹽雞軟骨 $52
🔸美國啤酒味脆漿薯條$58

🔸蟹肉牛油果大蝦沙律$88

🔸水牛芝士番茄薄餅 $98

🔸冬陰功海鮮意大利飯 $108

🍹Pineapple Soda $30
🍹Frozen Lemonade $42

🔸檸檬撻 $20
今日甜品有是日蛋糕或檸檬批,檸檬批係友人最愛,當然要試下,價錢相宜,輕柔口感加上薄弱餅底,恰到好處🫰🏻
美國啤酒味脆漿薯條
冬陰功海鮮意大利飯
2023-03-11
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
美國啤酒味脆漿薯條