2006-02-27 24 浏览
Excellent service, good quality food and cheap price. Half price for sandwiches, salad and cake after 5:30 p.m.
2005-06-05 46 浏览
聽聞呢間用illy咖啡豆o既coffee bar, 但每次經過都係星期日, 關門日, 一直無縁品嚐. 終於星期五下午要去銅鑼灣開會, 就黎"grap-and-go". 架上o既homemade muffin大大個, 好吸引, 好似不斷同我講"食我啦""食我啦"咁, 就要左個chocolate crumble muffin. 俾錢至知要成$18一個, 都幾貴. 本來想試下illy coffee, 但係難得捱到一個星期最後一日工作日, 唔想飲完咖啡夜晚眼光光, 唯有下次先.個muffin外皮好脆, 唔太甜亦好少油, 不過質感較似cup cake, 而且無朱古力味. 好處係食完唔膩, 壞處係唔夠填肚, 開完會就要去搵雪糕食!另外, 睇黎睇去, 都唔覺呢個muffin有何矜貴之處, 何解較一眾五星級酒店如半島, 文華還要貴一半? 怡東都係由文華經營咋播!
2005-04-22 48 浏览
此新店位於酒店地下lift lobby旁,標榜用illy咖啡和酒店出品的sandwich和cake。坐位不足10個,而且是高凳,相信因為是以takeaway為主。那位男店員非常有禮,而且很主動向顧客查詢對食物的comment以作日後改善之用。另外,唔知點解(可能是新開張又或於閉門前光顧),食物半價。但可惜,食物只是普普通通:1. Cappuccino ($25/medium;$28/large): 用illy咖啡,味道OK,惟milk foam不夠smooth,而且奶味不夠。2. Pecan & walnut muffin (原價$18/特價$9): 此店的muffin屬較乾身的那種,味道一般。3. Chocolate overload cake (原價$16/特價$8): 濃郁chocolate味,但較乾身。