2013-05-29 109 浏览
話說三四年前朋友K帶我去沙田個間, 食完唔會再去, 點解? 唔係因為佢野食唔好味, 而係佢用紙碟膠刀叉嘛, 好cheap咁, 原因我開頭都唔明.到上個禮拜朋友A先話我知哥陣裝修先係咁, 其實都唔錯架. 咁一個人行開荃灣, 小小地諗住試下.一見佢牆身餐牌, 諗住$50落樓算. 揀來揀去諗住叫半份Pizza加野飲算. 點知去到收銀先知原來身後有下午差同set 既餐牌.咁就叫左個set, $41蚊, 有個百寶Pizza+沙律+野飲, 仲有幾蚊budget, 原來加多個$8芒果班戟都得個四眼女收銀出奇地好禮貌, 未試過晌同類型餐廳 (de..fr..., etc.)見過. 好啦, 叫完搵位坐, 兩點幾唔使等位都幾好, 一個人霸四個位唔使爭.坐近窗邊無耐, 個男侍應擺隻吉碟都幾求其, 個底要自轉幾秒先等到隻碟完全貼檯. 跟住放低個沙律又好pea 咁, 但佢語氣又好好架播, 真係唔明.跟住介紹Pizza同野飲個女侍應都好有禮貌. 出奇既係, 全間餐廳 D 員工都好有笑容, 真係除左大排檔之外, 唔會咁多笑容, 仲要係斯文笑,唔係玩到唔認真個隻) .至於野食50蚊黎講我覺得算係超值.環境, 已經係

至於野食50蚊黎講我覺得算係超值.

環境, 已經係用膠碟鐵刀叉, 唔係紙碟膠刀叉, 檯又乾淨, 好丫. 但頭頂有3盞射燈壞左做咩唔換呀, 扣分!

由唔會再去到 ” I'll be back ", 朋友A, 你得左.
2013-05-28
  • 百寶Pizza
2012-11-13 96 浏览
前陣子公司比較忙, 這晚加班到八點多...肚餓得很, 便去荃灣找東西吃~每次經過euro go go, 店肉的香味總是吸引我進去, 加上店內沒什麼人, 就選這間吧!~這店是先點餐, 之後會有侍應送到你的桌上~我點了個凱撒沙律, 辣肉腸火腿煙肉意粉及一杯蜜桃茶~侍應首先是送來沙律及蜜桃茶, 這個沙律得一款菜, 幾粒面包及大一堆沙律醬, 感覺很單調蜜桃茶超香濃, 蜜桃很fresh 與紅茶很配合~正最後意粉送到, 配料很多, 煙肉碎有輕微烤焦更可口, 辣肉腸辣度適中, 整體來說味道不錯, 只是會越吃越咸, 一定要一邊吃一邊喝飲品才可中和...

這店是先點餐, 之後會有侍應送到你的桌上~
我點了個凱撒沙律, 辣肉腸火腿煙肉意粉及一杯蜜桃茶~

侍應首先是送來沙律及蜜桃茶,
凱撒沙律
這個沙律得一款菜, 幾粒面包及大一堆沙律醬, 感覺很單調
很香濃的蜜桃茶
蜜桃茶超香濃, 蜜桃很fresh 與紅茶很配合~正
辣肉腸火腿煙肉意粉

只是會越吃越咸, 一定要一邊吃一邊喝飲品才可中和...

很香濃的蜜桃茶
辣肉腸火腿煙肉意粉
2012-09-18 85 浏览
當日下午去eurogogo吃lunch, 今次service不錯的~order果陣問member card 積分果陣可以解答到 環境不錯~ORDER 法式田螺薯茸 $32~重薯粉的成份....6隻田螺的size normal....滿滿的芝士味~另order honey雞翼~ $30共5隻,不太便宜...因平時出外吃也很少吃雞翼,不過又想試1次係咪真的咁好味~ 果然有好多honey塗在雞翼之上,幾好味,烤成金黃色~very hot!!! 用coupon free 蜜桃茶凍 原價$21很大杯,少冰少,如果叫埋少甜更好..略為甜......一片片的蜜桃本身也很甜...再吸收茶中的甜..所以很甜 香草汁海鮮煙通粉有墨魚仔,龍利柳,蝦,個醬汁的味道唔係咁突出~還好,還有少許芝士粉~肉醬辣意粉 很多鮮茄,肉醬, 芝士焗後很好味~辣得來也不錯~
當日下午去eurogogo吃lunch,
門面~
環境不錯~
出餐處~
ORDER
法式田螺薯茸 $32~
法式田螺薯茸
得個樣....
另order
honey雞翼~ $30
honey雞翼
用coupon
free 蜜桃茶凍 原價$21
free 蜜桃茶凍 ,太甜

香草汁海鮮煙通粉
香草汁海鮮煙通粉
香草汁海鮮煙通粉,無食意粉咁悶~
肉醬辣意粉
用餐优惠
其他
honey雞翼
香草汁海鮮煙通粉,無食意粉咁悶~
肉醬辣意粉
(非会员)
2012-08-17 24 浏览
tea time, 見這鋪環境優靜.價格ok , 就進去了... 我叫的是 肉醬意粉加湯及蒜蓉包一片.. $42 TEA SET 是可接受的價錢. 侍應服務:和善.隨和.勤快. 地方整齊. 乾淨. 光亮. 環境真是很ok. 可惜...食物真的... 如果可以改進一下就很好了...蕃茄湯, '傑' 無論看上去和喝入口, 都是意粉屋配薯條的茄醬. 是 一 碗 熱了 的 '醬'口感是: 酸, 澀. 我是首次飲這樣的 '蕃茄湯' .. 實在不懂欣賞. 向侍應反映後, 侍應友善,也隨和. 願意讓我改要cream soup可惜的cream soup, 入口是濃濃燶 味. 也咸..我看到磨菇碎. 想吃時,見到湯面有一少團燶了的淺啡色麵粉依. 連白湯都煮燶.?!... 燶了. 還要摌起底部燶了的部份. 才會整碗都咁強烈燶味...那片蒜蓉包, 外觀是10分,, 吃入口---唔合格. 吃不出牛油香或蒜香. 可能没用牛油而是用植物油處理也不出奇. 那怪怪的咸味. 是 '怪' 得黎唔好食的唔知咩味+咸味.. (湯+包, 我很懷疑廚房没試味就拿出來.. 因為我巳好耐日子無食過這樣難入口的東西...)

可惜...食物真的... 如果可以改進一下就很好了...

蕃茄湯, '傑'

連白湯都煮燶.?!...

那片蒜蓉包, 外觀是10分,, 吃入口---唔合格.

只有肉醬意粉似樣少少... 可惜,, 也太咸...咁多樣野... 樣樣都是陣陣的咸味... 我所叫的任何一樣, 没有一樣勝得過大家x, 大快x or 美x... 這太失望了.

$42 價錢是ok,,, 但比我再選,我會prefer 慳返$42 or 比貴少少/平少少, 幫襯第二度. 環境再好.這里是賣食物的吧..最重要的食物卻處理成這個樣....唉...
  • -
2012-07-22 50 浏览
到6:10pm左右,euro gogo神奇地少人~我今次來買tea set 3色薯皮 外賣點知一等就等左20min........都幾耐.....用coupon由$60,減至$50~ 薯皮共3款,有辣雞肉,煙肉芝士,吞拿魚味(又唔會好乾,很香口)~辣雞肉又唔覺有辣的味道~雞肉乾身左d...呢件焗薯皮最大件沙律醬很yummy+入味~份量足夠~扲回家也是熱騰騰的!!!
到6:10pm左右,euro gogo神奇地少人~
我今次來買tea set
3色薯皮 外賣
薯皮共3款,有
辣雞肉,煙肉芝士,吞拿魚味(又唔會好乾,很香口)~
辣雞肉又唔覺有辣的味道~雞肉乾身左d...呢件焗薯皮最大件
外賣袋
焗薯皮外賣盒~
3色焗薯皮x6
好味道~
member宣傳單張~
题外话/补充资料: 點知我見到1個女客人投訴由差唔多6pm,等到6:30, 2份tea set都未上,連飲品也沒有~她說「我未黎呢道食過,但而家印象真係好差,下次一定唔會再黎! 竟然上菜的意粉仲有1撮頭髮,到底點搞架??」 無經理在場.....但個女職員連say sorry都無講............只係低著頭無言,真係幾可惡!!:huffy: :huffy:
20 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
其他
3色焗薯皮x6
好味道~
2012-06-16 44 浏览
當日下午因為發生左d事,搞到一肚氣夜晚要食返餐好的~等食~~~因為當時仲係會員,買一送一的pizza 堂食 百寶PIZZA $60,顏色非常colourful!!!送的那1款pizza也是自己選,選了千島海鮮take away鮮茄墨魚意粉,這個月discount is --free加cheese 非常美味~酸酸甜甜香腸,火腿,雞絲意粉(改煙斗粉) free加cheese~ 非常creamy呢款share吃好了..一個人KO太Oily...我在想,這款意粉的名稱太似茶餐廳feel..可以改過另1個更好的名字.. 沙律 10蚊~幾好味
買1送1的千島海鮮pizza, 外帶回家吃~
非常美味喔~
等食ing...
鮮茄墨魚意粉
香腸,.火腿,雞絲煙斗粉
單叫salad
煙斗粉
堂食的百寶PIZZA
非常美味~
外帶盒
  • 百寶pizza
2012-05-22 43 浏览
綠楊坊最頂的一層,食肆林立,與太座來到這裡下午茶,太座想喝西茶,就揀了Euro Go Go。兩個人叫了兩個餐,太座要了甜脆香蕉酥餐,飲品要了熱檸茶。我揀了三式薯皮餐,凍飲要了Cappuccino,加5元要多個茄汁通粉。上述食物中,最喜歡就是那道三式薯皮,即是三種款式的薯皮,用料分別為煙肉芝士、吞拿魚及辣香雞肉。其他食物水準都不俗,價錢經濟又實惠。
綠楊坊最頂的一層,食肆林立,與太座來到這裡下午茶,

太座想喝西茶,就揀了Euro Go Go。

兩個人叫了兩個餐,太座要了甜脆香蕉酥餐,飲品要了熱檸茶。

其他食物水準都不俗,價錢經濟又實惠。

三式薯皮
甜脆香蕉酥
茄汁通粉
Cappuccino , 熱檸茶
三式薯皮
2011-12-28 17 浏览
是日同朋友仔到荃灣行街街~於是就決定去Euro gogo食喇xd當日好多人,,不過好彩都有雙人位之後朋友出去落order喇~我叫左肉醬意粉加套餐有凱撒沙律&汽水!朋友叫左辣肉腸意粉又係加套餐都係凱撒沙律&汽水~沙律好快到~但沙律醬都幾酸下~另外我同朋友個意粉就等左好耐~當到左喇~意粉好大碟呀!!^^好香呢~味道方面都唔錯~不過較濃...可能係因為我落左好多芝士粉掛不過真係好好味xd
是日同朋友仔到荃灣行街街~
於是就決定去Euro gogo食喇xd
當日好多人,,不過好彩都有雙人位

之後朋友出去落order喇~
我叫左肉醬意粉加套餐有凱撒沙律&汽水!
朋友叫左辣肉腸意粉又係加套餐都係凱撒沙律&汽水~

沙律好快到~但沙律醬都幾酸下~
另外我同朋友個意粉就等左好耐~
當到左喇~意粉好大碟呀!!^^好香呢~
味道方面都唔錯~不過較濃...
可能係因為我落左好多芝士粉掛
不過真係好好味xd
2011-12-28
2011-11-14 24 浏览
難得同很久不見的友人食飯..由於大家相約的時間比較夜...所以又唔知食咩好..突然朋友話去.EURO啦..我都無咩意見...點知係無期望既心情下..發現了食物很有驚喜..朋友之前都食過.就由佢發板啦.. 肉醬意粉..熱騰騰咁送到,,,意粉食落唔係一PAPA..唔會有多餘水份//蓄茄味香濃..又多肉粒..加埋芝士粉.一流//PIZZA /,,正...我鍾意佢個底..薄薄的又脆又香口..材料滿佈////雞亦.好快送到..都唔好理佢係咪即整....至少食落.充滿肉汁.又夠味.外層又甜甜地.唔知係咪.掃佐少少蜜糖...好回味...蜜桃Tea..解渴之選..清清地..唔係太甜..多謝朋友既介紹..最緊要唔係貴..上桌又新鮮...值得返轉頭...

朋友之前都食過.就由佢發板啦..
蜜糖...好回味...
蜜桃Tea..解渴之選..清清地..唔係太甜..

2011-11-11
  • 蜜糖雞翼
當日同朋友行左陣街街,去eurogogo坐低食野先~買左一份Tea Set牛角酥 配鮮茄香腸火腿通粉 $24當主菜未到果陣,職員扲左2小盒東東俾我..原來係士多啤梨果jam同埋牛油(made in German), 因我很喜歡吃草莓,所以將果jam加入牛角酥內~牛角酥 明顯用微波爐將佢翻熱過的....很酥脆~口感很不錯的! 但呢款草莓果jam如「1 pai」 jelly似的....味道也ok的~但鮮茄香腸火腿通粉 的質素確實麻麻地....通粉口感非常差勁..食落去好「粉」的質感..........仲比KFC好少少o既,但唔多滿意.........上菜效率高!
當日同朋友行左陣街街,去eurogogo坐低食野先~
買左一份Tea Set
牛角酥 配鮮茄香腸火腿通粉 $24
當主菜未到果陣,職員扲左2小盒東東俾我..
未上菜前,職員俾左呢2小盒東東俾我.. 左:草莓果jam 右:butter
大大個牛角酥~
賣相雖然討好,但味道too bad
通粉的口感令我失望透了..:(
Tea Set配熱檸水
大大個牛角酥~
收銀的女職員的service非常之好呢,我地好多時黎幫襯都會見到佢,而今次佢幫我地落單後覆單又好清晰無錯,臉上常常掛著笑容~很棒 雖然當日星期日-1:38pm才到達,幸好找到卡位呢~較為寧靜的~2pm開始有tea set~所以我地先order少少食物過下口癮再等tea set~ 先點左1客 鮮茄墨魚煙斗粉 $38滿滿的一碟~由意粉改為煙斗粉唔駛加錢~非常多磨菇,墨魚美味~茄汁很入味!開胃之選~~因當時有member 卡的年曆discount,當月係半價薯茸,點知只需用member卡就可以,張coupon可以留返下次用,so good!! 煙肉磨菇薯茸 $24半價→ $12軟綿綿的~間唔中食下就唔會厭~雖然別的食家話啖啖是薯粉,質素差,不過過下口癮也是不錯的~非常多料,colourful~好飽肚!!當2pm之際,我地再點左2款tea set 芝士蒜茸包 $22 (共4件)非常香濃的芝士味~~卜卜脆+香口喔!!加左$5的 雜菜通粉薯皮 (香雞肉,煙肉,吞拿魚)共3件 100% hot!!非常讚,從此愛上eurogogo的薯皮 多於薯茸 ~每件的餡料仲附上車打芝士呢~非常美味~大家也
等候牌~
收據
先點左1客
鮮茄墨魚煙斗粉 $38
滿滿茄汁的鮮茄墨魚煙斗粉,煙斗粉口感還不錯

煙肉磨菇薯茸 $24半價→ $12
煙肉磨菇薯茸 半價優惠~質量仲keep到~

當2pm之際,我地再點左2款tea set
芝士蒜茸包 $22 (共4件)
超級好吃的芝士蒜茸包
非常香濃的芝士味~~卜卜脆+香口喔!!

加左$5的
雜菜通粉
tea set加$5有鮮茄通粉,口感一般
薯皮 (香雞肉,煙肉,吞拿魚)共3件
薯皮 (香雞肉,煙肉,吞拿魚)
100% hot!!非常讚,從此愛上eurogogo的薯皮 多於薯茸 ~每件的餡料仲附上車打芝士呢~非常美味~大家也讚不絕口呢!!!!
每件薯皮切開後,齊齊share!!!
高抄1張~
tea set飲品揀左
熱朱古力--
心形泡沫的熱朱古力!
心形的泡沫,真的很美~~~很大杯~另1杯揀左
熱鮮奶--
上:滿滿的一杯熱鮮奶 下:熱朱古力
無乜甜味,味道較為淡~很多泡沫的奶~enjoyable!!!
等候牌~
收據
滿滿茄汁的鮮茄墨魚煙斗粉,煙斗粉口感還不錯
煙肉磨菇薯茸 半價優惠~質量仲keep到~
心形泡沫的熱朱古力!
上:滿滿的一杯熱鮮奶 下:熱朱古力
超級好吃的芝士蒜茸包
薯皮 (香雞肉,煙肉,吞拿魚)
每件薯皮切開後,齊齊share!!!
高抄1張~
  • 薯皮
  • 芝士蒜茸包
2011-08-21 92 浏览
放假無野做,到處行下,睇下有無咩野買,行到點幾午餐自己去左euro go go,多人到要搭台,好無聊,自己一個人好淒涼,快快食完就走,芝士吞拿魚意粉(都幾多吞拿魚,好鍾意)+ Hot Cream Chocolate(覺得味道有D淡,再濃D就好啦),可能因為一路有掃街,不是太餓,就舉得有點膩,之前不食野去食的話,應該就不會有甘的感覺。跟著第2日同我表妹又去左下午茶,因為我遲起身,連早餐午餐都無食,叫左個菠菜龍利柳意粉(都OK啦,不過不失)+Ice Caramel Latte(好一般,我口味重,覺得味道唔濃),表妹叫左下午茶餐凍檸茶(唔好飲,茶餐廳比佢好,表妹話+6蚊系甘水平)+芝士焗薯蓉(表妹非常喜歡,因為此次都叫呢個)總體唔錯,服務態度唔錯

總體唔錯,服務態度唔錯

Hot Cream Chocolate
芝士吞拿魚意粉
芝士焗薯蓉
Ice Caramel Latte
菠菜龍利柳意粉
  • 芝士吞拿魚意粉,焗薯蓉
2011-05-29 35 浏览
綠楊坊的分店比愉景新城的要別致些,充斥著英倫風格,落地窗折門;褐色的柚木地板;復古的灰色配白色菱形小磚;木凳皮墊子,以西式快餐店來講裝修一點也不馬虎!餐牌就掛在進門的牆上,一目了然,選擇頗多,有套餐也可自由組合,大致上分為意粉類、薄餅類及少許的小吃。我樣樣都想試試,可胃只有一個,意粉自家煮得到,不如吃pizza吧,烤薄餅始終是餐廳的廚具火力強勁些!煙肉蘑菇半份pizza餐(包飲品):煙肉是顆粒狀,許是炸過,較乾身,不怎麼脆,咸香味倒也足,蘑菇份量不少,應該是新鮮貨色,罐頭裝顏色偏黑且扁平些,切片鮮蘑菇雖經烤焗但還能保持水份,水牛芝士滿滿地鋪在薄餅上,拿起來時一絲絲地拖著,好玩又好吃,餅底是薄薄的,脆極了,像在吃蘇打餅似的,不過我喜歡吃厚身的薄餅,覺得較有嚼頭。此餐可搭配沙律或蒜蓉包,我選了蒜蓉包,蒜末少了點,牛油也抹少了(我愛牛油的程度是直接放入口中,不用塗抹麵包都行),香草碎純屬點綴,沒什麼味道,烤得還算焦脆。半份薄餅加上一塊麵包也吃得飽飽的,雖然不是超美味,但以快餐店的水準來看不差啦!何況是既叫既焗的,比起坊間的中式連鎖快餐店有誠意多了!
),香草碎純屬點綴,沒什麼味道
,烤得還算焦脆。
把號碼牌放桌上,食物做好就送來。
!何況是既叫既焗的,比起坊間的中式連鎖快餐店有誠意多了
2011-05-25
把號碼牌放桌上,食物做好就送來。
2011-03-29 25 浏览
地方舒適,有禮貌的服務,可以relax因平日去人流不多,有輕鬆音樂聽.soft食物來得也快.熱熱的.水準好,價錢抵食.但快餐式先付款後取牌等食.感覺即降grade芝士吞拿魚意粉:好多芝士,好match吞拿魚,粉量足,意粉易入口.好滿意因為熱哄哄,食物來得又快,味道又好半份千島海鮮pizza:三片,簿身翠口,有蝦蝦.好多料,醬汁恰到好處.令人值得回味薯蓉類:熱熱的,份量多.飽肚.但不是很香口的薯蓉overall 好食,好happy~ ^+++^建議一try~*
地方舒適,有禮貌的服務,

可以relax因平日去人流不多,有輕鬆音樂聽.soft

食物來得也快.熱熱的.水準好,價錢抵食.

但快餐式先付款後取牌等食.感覺即降grade

薯蓉類:熱熱的,份量多.飽肚.但不是很香口的薯蓉

• 千島海鮮pizza
  • 芝士吞拿魚意粉
2011-01-23 20 浏览
原本想同好友到來食lunch的,但看離看電影時間很短,所以就決定食它們下午茶,來到很快就有位了,分別買左(單買)芝士吞拿魚意粉 $36好好味!!!!!上面有一層焗過的芝士,醬汁不會過鹹,醬汁吞拿魚也很足超級 (黑椒牛肉, 辣肉腸, 菠蘿, 煙肉) 全個$60新鮮熱辣^皿^,個人十分喜愛pizza的,所以覺得十分正,先說說上面的料黑椒牛肉鹹鹹辣辣的很不錯,辣肉腸薄薄的吃不出味,煙肉是碎粒的,如果有多D芝士就更好,而pizza餅底很脆,一個字形容""正"" 下次一定要吃更多其他食物
下午茶,來到很快就有位了
,分別買左(單買)
芝士吞拿魚意粉 $36

我們的單
最早來的[芝士吞拿魚意粉]$36照片可見焗過的芝士
超級 (黑椒牛肉, 辣肉腸, 菠蘿, 煙肉)$60,食左一塊先記得影照
下次一定要吃更多其他食物
2011-01-22
我們的單
最早來的[芝士吞拿魚意粉]$36照片可見焗過的芝士
  • 芝士吞拿魚意粉、超級薄餅