2025-02-20 860 浏览
IG 見到,睇落吸引,專登約媽咪嚟食 lunch。睇 menu 樣樣都想試,叫咗一個定食,一個小食,一個甜品 & 兩杯咖啡。樣樣都好味,好滿足。。可以再嚟。。👍🏼出餐唔慢,服務好。注意嘅係要早啲嚟,或預咗要等位。。
IG 見到,睇落吸引,專登約媽咪嚟食 lunch。
樣樣都好味,好滿足。。可以再嚟。。👍🏼
出餐唔慢,服務好。
注意嘅係要早啲嚟,或預咗要等位。。

鹹蛋黃薯條
招牌奶蓋咖啡
桂花拿鐵
  • E For Egg 鹹蛋黃薯條
2025-02-20 337 浏览
真的 到訪次數也忘記了 ⍥ 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 必食盒子吐司,原隻軟殼蟹炸得香脆可口,坐在吐司上霸氣非常,賣相令人心動,吐司一如既往的烘得外脆內軟,盒子雖小卻注滿了滑蛋等餡料,二人分享邪惡,剛好!⍥ 和風烤雞扒定食 雞扒烤得挺香,不是走脆皮的那種,而是嫩嫩的,淋上類似串燒醬的醬汁,香甜好下飯,旁邊是泡菜跟蛋絲,如果問我意見,我覺得是個全熟蛋或蛋餅,一定比蛋絲吸引得多。⍥ 開心果特調 只有冷的,冰量甜度不能改。嗯,大慨就是開心果跟鮮奶的相遇,最後豆腐也來湊熱鬧,聽起來有點奇怪,但這個化學作用滿新奇滿搭的,飲到開心果也飲到豆腐本人。⍥ 鮮奶咖啡 沒有過問史生,應該正常吧
真的 到訪次數也忘記了

⍥ 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司

⍥ 和風烤雞扒定食

⍥ 開心果特調

⍥ 鮮奶咖啡
沒有過問史生,應該正常吧

2025-02-20 552 浏览
Bookmark 咗啲間Cafe好耐,今天放假去啟德體育園,回程順道到大圍站嚟試吓😋果然不負所望,🍹開心果特調香濃好味🍞三重魚子皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司👍🌰栗子蒙布朗窩夫🧇雞蛋白是芝士奶蓋,栗子蓉香濃,𥚃面包裹着一粒雪糕糯米糍,最底層是窩夫,芝士奶蓋嘅淡淡鹹香配埋雪糕糯米糍嘅甜,雙重味覺享受😋
🍹開心果特調香濃好味
生薑燒豚肉定食
三重魚子皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司
  • 開心果特調
2025-02-19 246 浏览
已經bookmark左呢間餐廳好耐今日終於同朋友試到😆整體黎講,餐廳提供左創新又美味的料理搭配輕鬆舒適的用餐環境用餐體驗好好!!🔥.💎$65 黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司這道菜絕對是我最期待的亮點之一濃郁的黑松露香氣撲鼻而來拉絲的芝士融合了各種雜菌的鮮美口感滑順,香氣四溢讓每一口都充滿驚喜搭配輕微的香脆吐司😎真是一道不可錯過的美味.💎$108 金沙軟殻蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司這道盒子吐司非常特別軟殼蟹炸至金黃酥脆搭配鮮嫩的海鮮獲得了無比的口感層次感三文魚籽為整道菜增添了一絲奢華😍沙律醬則恰到好處不會蓋過食材本身的味道非常推薦.💎$62 蟹籽章魚小丸子小丸子外焦內嫩蟹籽的加入令整道菜增添了更多的海鮮風味一口咬下去章魚的鮮美和脆皮的口感相得益彰並且每一口都有濃郁的蟹籽味🥹讓人忍不住再來一份.💎$86 日式牛肉定食配溏心蛋 (微辣)這道日式牛肉定食非常值得一試。牛肉嫩滑😆溏心蛋的黃澄澄略帶甜味為整體添增了豐富的口感和味道讓人倍感滿足.💎$118 炙燒帶子蟹肉三文魚丼一碗色香味俱全的丼飯炙燒帶子外層微焦內部卻保持著鮮嫩的口感蟹肉和三文魚的搭配更是讓這道料理顯得奢華搭配香醇的飯讓人一口接著一口🫶
已經bookmark左呢間餐廳好耐
今日終於同朋友試到😆
整體黎講,餐廳提供左創新又美味的料理
搭配輕鬆舒適的用餐環境

一口咬下去
章魚的鮮美和脆皮的口感相得益彰
並且每一口都有濃郁的蟹籽味🥹
讓人忍不住再來一份
💎$86 日式牛肉定食配溏心蛋 (微辣)

這道日式牛肉定食非常值得一試。
牛肉嫩滑😆

這是一道非常受歡迎的小食
薯條外脆內軟🥰
鹹蛋黃的濃郁味道襯托得十分出色
絕對是與朋友分享的理想選擇
💎$56 開心果特調(ICE)

飲品中我特別喜歡這款開心果特調
清淡中帶有堅果的香氣
適合在用餐時搭配
而且冰涼的口感在炎熱的日子裡十分解渴😆
💎$38 抹茶鮮奶(熱)

最後
這杯熱抹茶鮮奶讓人感受到抹茶的濃郁與奶香的圓潤結合
十分舒服🥳
是餐後放鬆的好選擇
2025-02-16 2724 浏览
👉🏻E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫 $88窩夫外脆內軟,搭配濃郁的芝士奶蓋,鹹甜交織,口感非常特別。製作需時約15-30分鐘,但絕對值得等待!👉🏻期間限定- 三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司 $88用料豐富,三重魚籽的鹹香、皇帝蟹柳的鮮甜,再加上滑蛋的柔軟,口感層次分明!👉🏻E For Egg大拼盤 $98薯條、台式黑椒腸、酥炸雞軟骨等共5款小食,適合多人分享!👉🏻蒲燒星鰻茶漬丼 $108蒲燒星鰻燒得恰到好處,醬汁香甜,魚肉嫩滑,搭配茶漬飯的清新口感👉🏻新品-炙燒帶子蟹肉三文魚籽丼 $ 133.00用料十足,炙燒帶子鮮甜,蟹肉和三文魚籽的搭配讓口感更豐富,。加$15配糖心蛋👉🏻(凍)招牌奶蓋咖啡(含酒精) $48奶蓋綿密順滑,帶點鹹香,底下的咖啡濃郁但不苦澀,酒精味輕輕點綴,不會搶走咖啡的風頭,整體平衡得剛剛好。👉🏻開心果特調(ICE)$56開心果的香氣完美融入,口感濃郁但不會過甜#EforEgg #大圍美食 #隱世美食 #創意料理 #茶漬丼 #窩夫 #期間限定 #芝士奶蓋 #開心果特調 #美食分享 #lamfoodie2021大圍 #lamfoodie2021西餐 #大圍美食 #大
👉🏻E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫 $88

👉🏻期間限定- 三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司 $88

👉🏻E For Egg大拼盤 $98
薯條、台式黑椒腸、酥炸雞軟骨等共5款小食,適合多人分享!

👉🏻蒲燒星鰻茶漬丼 $108

👉🏻新品-炙燒帶子蟹肉三文魚籽丼 $ 133.00

👉🏻(凍)招牌奶蓋咖啡(含酒精) $48

👉🏻開心果特調(ICE)$56
開心果的香氣完美融入,口感濃郁但不會過甜

#EforEgg #大圍美食 #隱世美食 #創意料理 #茶漬丼 #窩夫 #期間限定 #芝士奶蓋 #開心果特調 #美食分享 #lamfoodie2021大圍 #lamfoodie2021西餐 #大圍美食 #大圍甜品 #打卡cafe #大圍cafe #reu #情人情好去處 #親子好去處 #假日好去處
1955 浏览
  • E for Egg 芝士奶蓋招牌窩夫
  • 開心果特調
  • E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫
  • 三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司
2025-02-12 292 浏览
大圍有間人氣既Café,bookmark左一段時間,襯住放假順便去行街順便去埋,餐廳設有室內同室外既座位,好適合帶埋寵物一齊去🐕‍🦺🔸三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司期間限定‼️配料多到滿瀉,吐司烘到金黃色,好香脆,配左三種魚籽,咬落脆卜卜,口感非常豐富🤤🔸冬蟹三重奏茶漬丼主食揀左個期間限定既茶漬丼,蟹既份量好多,除左蟹肉,仲加左蟹膏,令蟹既鮮味更加特出😋🔸E FOR EGG鹹蛋黃薯條邪惡之選😈每條薯條都沾滿鹹蛋黃粉,食到停唔到口🔸E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫外型好可愛😍面頭舖滿厚厚既奶蓋,窩夫外脆內軟,份量岩岩好🔸美式咖啡咖啡濃淡適中,回甘🔸抹茶鮮奶抹搽味香濃,面頭厚厚一層奶泡,味道唔會甜

🔸三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司

🔸冬蟹三重奏茶漬丼

🔸E FOR EGG鹹蛋黃薯條
邪惡之選😈每條薯條都沾滿鹹蛋黃粉,食到停唔到口

🔸E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫
外型好可愛😍面頭舖滿厚厚既奶蓋,窩夫外脆內軟,份量岩岩好

🔸美式咖啡
咖啡濃淡適中,回甘

🔸抹茶鮮奶
抹搽味香濃,面頭厚厚一層奶泡,味道唔會甜
早排經過大圍上網見到這間cafe很有人氣主打日式fusion西餐 樓上還有榻榻米坐位原來西營盤附近都有一間分店▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂☞ 三重熔岩芝士煙肉滑蛋盒子吐司 $看到名字已經知道極邪惡(〃'▽'〃) 完整一整磚吐司上桌 上面滿滿流心芝士一刀切開入面大量香滑炒蛋立即湧出炒蛋內有煙肉碎 增添一點鹹香吐司超鬆脆!☞ 冬蟹三重奏茶漬丼 $性價比超高 有整松葉蟹腳 蟹膏 蟹籽!附上手套和剪刀 方便吃蟹腳按個人口味加入熱湯攪拌成茶漬飯☞ 炙燒帶子蟹肉三文魚籽丼 $大大粒三文魚 拌飯超鮮味炙燒帶子份量多 足足就四粒配上蟹肉碎 口感超豐富☞ 芝士奶蓋招牌窩夫 $必點之選 (๑•̀ㅁ•́ฅ) 吃完正餐已經9成飽 但為了這個招牌菜仍然要繼續吃~芝士奶蓋非常出色 濃郁而不漏☞ 草莓布朗尼蛋糕 $冬日期間限定~ 平常布朗尼多數是朱古力味餐廳推出士多啤梨口味一口配淡忌廉吃 不會太甜▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂📍E FOR EGG大圍城河道19-25號城河樓地舖
早排經過大圍上網見到這間cafe很有人氣
主打日式fusion西餐 樓上還有榻榻米坐位
原來西營盤附近都有一間分店
☞ 三重熔岩芝士煙肉滑蛋盒子吐司 $
看到名字已經知道極邪惡(〃'▽'〃)
完整一整磚吐司上桌 上面滿滿流心芝士
一刀切開入面大量香滑炒蛋立即湧出
炒蛋內有煙肉碎 增添一點鹹香
吐司超鬆脆!

☞ 冬蟹三重奏茶漬丼 $
性價比超高 有整松葉蟹腳 蟹膏 蟹籽!
附上手套和剪刀 方便吃蟹腳
按個人口味加入熱湯攪拌成茶漬飯

☞ 炙燒帶子蟹肉三文魚籽丼 $
大大粒三文魚 拌飯超鮮味
炙燒帶子份量多 足足就四粒
配上蟹肉碎 口感超豐富

☞ 芝士奶蓋招牌窩夫 $
必點之選 (๑•̀ㅁ•́ฅ)
吃完正餐已經9成飽 但為了這個招牌菜仍然要繼續吃~
芝士奶蓋非常出色 濃郁而不漏

一口配淡忌廉吃 不會太甜
📍E FOR EGG
大圍城河道19-25號城河樓地舖
2025-02-09 587 浏览
一提起雞蛋窩夫就一定諗起呢間,嘢食一定打到卡,價錢又唔貴,性價比唔錯🔸三重熔岩芝士煙肉滑蛋盒子吐司 $88招牌盒子吐司用牛油煎香,鬆軟又香脆,入面有滿滿滑溜既滑蛋,淋上芝士及煙肉,層次豐富🔸E For Egg大拼盤 $98即叫即炸炸物拼盤有五種,薯條撒滿紫菜粉、台式黑椒腸煙韌、酥炸雞軟骨外脆內軟、餃子一口食得方便、炸魷魚煙韌香口🔸栗子蒙布朗窩夫 $88栗子蒙布朗賣相吸引,除左表面有甜栗子蓉後,裡面仲有大大粒忌廉大福雪糕,唔止咁仲有窩夫,依個甜品好誠意🔸開心果特調 $56開心果配鮮奶+豆腐,啖啖開心果味,再有陣豆腐既豆香味,杯邊沾滿開心果碎,飲落有層次有口感

🔸三重熔岩芝士煙肉滑蛋盒子吐司 $88

🔸E For Egg大拼盤 $98

🔸栗子蒙布朗窩夫 $88

🔸開心果特調 $56
呢間位於大圍嘅小清新日系cafe - E for egg,樓高兩層,上層仲有榻榻米座位,氣氛悠閒舒適,仲擺放咗幾隻mofusand公仔同咕𠱸可以打卡,好可愛呢🥰!🦀金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108軟殼蟹大大隻,炸到好香脆,吐司外脆內軟,加上滑蛋同三文魚籽,口感好豐富!💛黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司 $65炒蛋好嫩滑,加上黑松露、雜菌同芝士,更加香口惹味,而且份量都好足!🧡E For Egg鹹蛋黃薯條$68薯條炸得好香脆,每一條都沾滿鹹蛋黃粉,好啱做小食!🐥和風烤雞扒定食 $72烤雞扒烤得不錯,肉質嫩滑,醬汁都好好味,配菜仲有泡菜、蛋絲同沙律,我哋另外+$15糖心蛋,蛋味好香濃!🧇E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫 $88窩夫賣相好打卡,窩夫鋪上一層芝士奶蓋同可可粉,上面仲有一隻可愛嘅煎蛋造型裝飾,切開後內裏仲有兩粒麻糬雪糕,好軟糯,窩夫亦整得外脆內軟,幾好食呀!🧀春日限定-焙茶巴斯克芝士蛋糕$62蛋糕香濃滑順,焙茶味好香濃,甜而不膩!💚開心果特調(ICE)$56開心果味好香濃,杯邊沾滿開心果碎,入面仲加入豆腐,更添口感!🤎(熱)招牌奶蓋咖啡$45咖啡帶有少少酒香,面頭加上可可

呢間位於大圍嘅小清新日系cafe - E for egg,
樓高兩層,上層仲有榻榻米座位,氣氛悠閒舒適,

仲擺放咗幾隻mofusand公仔同咕𠱸可以打卡,
好可愛呢🥰!

🦀金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108
軟殼蟹大大隻,炸到好香脆,吐司外脆內軟,
加上滑蛋同三文魚籽,口感好豐富!

💛黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司 $65
炒蛋好嫩滑,加上黑松露、雜菌同芝士,
更加香口惹味,而且份量都好足!

🧡E For Egg鹹蛋黃薯條$68
薯條炸得好香脆,每一條都沾滿鹹蛋黃粉,
好啱做小食!

🐥和風烤雞扒定食 $72
烤雞扒烤得不錯,肉質嫩滑,醬汁都好好味,

🧇E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫 $88

🧀春日限定-焙茶巴斯克芝士蛋糕$62
蛋糕香濃滑順,焙茶味好香濃,甜而不膩!

💚開心果特調(ICE)$56
開心果味好香濃,杯邊沾滿開心果碎,
入面仲加入豆腐,更添口感!

🤎(熱)招牌奶蓋咖啡$45
咖啡帶有少少酒香,面頭加上可可粉同奶蓋,
加埋感覺有啲似Tiramisu味,咖啡都好香濃!

🌼桂花香梨茶(熱)$56
桂花加上香梨,清甜又滋潤!

午餐
2025-02-06 581 浏览
朋友介紹我必定要去試嘅E for Egg, 係一間大圍隱世日系文清Cafe,西環同樣都有分店,人氣一直在年輕人之間不差,但因為住嘅地方不近,今次係聖誕期間終於抽時間專程過去用餐🩷期待精緻食物打卡時間到啦!店舖位置唔屬於好旺嘅地段,但交通絕對算得方便,大圍站行過去都算好方便🫡接落黎直接開餐啦🍽️E for egg 大拼盤 :  薯條、台式黑椒腸、雞軟骨、魷魚酥、吉列蠔 共五款炸物,香脆可口,同朋友分享一流冬蟹三重奏茶漬丼: 儀式感最高,清新嘅茶漬,鮮甜嘅松葉蟹腳同蟹鉗,整個飯仲要有滿滿的蟹籽黑魚籽煙鴨胸定食: 抵食之選,發揮正常,鴨胸同黑魚籽數量算好多蟹籽章魚小丸子: 一份有6粒,價錢非常相宜,佈滿紫菜、木魚絲及蟹籽,小丸子不會太粉,真材寶料。三重熔岩芝士煙肉吐司:此店名物之一,吐司非常香脆,滿滿嘅熔岩芝士非常邪惡,但我喜歡!早,中,晚都食得之選!赤之E 窩夫(草莓):賣相同間店好有共鳴,擺法非常之有趣及精緻,味道不會太甜太膩。另外特飲都非常清新,咖啡拉花都好靚😄整體黎講都好唔錯,值得有時間再訪😄

接落黎直接開餐啦🍽️

另外特飲都非常清新,咖啡拉花都好靚😄
整體黎講都好唔錯,值得有時間再訪😄
题外话/补充资料: 職員後生可畏
2024-12-22
  • 冬蟹三重奏茶漬丼
  • 三重熔岩芝士煙肉吐司
2025-02-06 494 浏览
人氣日式 Café 以簡樸嘅木系風🪵為主調,柔和嘅燈光💡營造出溫馨舒適嘅氛圍,真係好chill😌!坐喺榻榻米上面打卡📸,真係人生一大享受啊!🥰🧇🧀E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫外脆內軟嘅窩夫,上面加有隻蛋形狀。啱晒打卡。入面係麻糬同芝士奶蓋,又邪惡又好味!😈🥪🦀金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒吐司原隻軟殼蟹插入厚多士,脆口又有鮮味,真係既美味又打卡!外層金黃酥脆的盒子吐司包裹著八爪魚粒同海鮮粒粒,份量十足,啖啖都係鮮味!搭配鮮埋三文魚籽,讓人垂涎欲滴,口感飽滿,味道誘人🍰🍵春日限定嘅焙茶巴斯克芝士蛋糕講到食物,梗係要試吓佢哋嘅厚吐司🍞同甜品🍰啦!茶香濃郁,口感幼滑,真係令人甜入心!😍 🥗🐟羽衣甘藍三文魚籽煙三文魚沙律配意大利黑醋鍾意食沙律🥗嘅朋友仔,可以試吓,清新開胃☕️招牌奶蓋咖啡入口有點點Bailey酒香~ 奶蓋綿密細滑,咖啡香濃💚開心果特調都係必試之選!杯邊塗抹著濃郁的開心果。入口首先感受到濃厚的開心果香氣,隨後軟滑清甜味道逐漸滲透入口,風味獨特🍟E for Egg 大拼盤拼盤啱晒想食鹹點,薯條、台式黑椒腸、酥炸雞軟骨等等5款炸物都好香口好好食

🧇🧀E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫

🥪🦀金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒吐司

🍰🍵春日限定嘅焙茶巴斯克芝士蛋糕

🥗🐟羽衣甘藍三文魚籽煙三文魚沙律配意大利黑醋
鍾意食沙律🥗嘅朋友仔,可以試吓,清新開胃

☕️招牌奶蓋咖啡
入口有點點Bailey酒香~ 奶蓋綿密細滑,咖啡香濃

💚開心果特調

🍟E for Egg 大拼盤

2025-02-02
下午茶
2025-02-05 387 浏览
大圍有一間長期排隊嘅日系cafe☕️,無論係區內區外嘅人都會專程嚟食,今次同朋友約埋一齊去朝聖下,店內環境行日系簡約風,樓上更加係榻榻米座位,非常有特色~🌟期間限定·冬蟹三重奏茶漬丼🦀 ($168)蟹肉份量多,食落非常鮮甜、而蟹膏就好香濃,配合蟹籽享受三重口感,加埋茶漬湯汁落白飯一齊食,感覺格外清新!😋金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司🍞 ($108)嚟到嘅時候賣相已經相當吸引,軟殼蟹炸得好酥脆,三文魚籽鹹味配合沙律醬汁同滑蛋平衡得宜,吐司散發住濃濃嘅牛油香,非常滋味!🤤生薑燒豚肉定食🐷($80)豚肉嘅份量同埋配菜都非常多,生薑嘅味道唔會蓋過咗豚肉原有嘅香味,整體感覺好有家庭式feel!另外我哋叫咗幾款小食,分別係香脆魷魚鬚、E FOR EGG鹹蛋黃薯條同蟹籽章魚小丸子,每款味道都相當好,一啲都唔Hea!👍🏼開心果巴斯克芝士蛋糕🍰($62)絕對係呢度嘅招牌甜品,勁香濃嘅開心果味,配合質地軟滑味道濃厚嘅巴斯克芝士蛋糕,喜愛開心果嘅你不容有失喇!Cafe☕️又點少得飲品呢?我就選擇咗草莓抹茶鮮奶,朋友就非常之養生揀咗呢度嘅玫瑰紅茶~😌

期間限定·冬蟹三重奏茶漬丼🦀 ($168)

金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司🍞 ($108)

生薑燒豚肉定食🐷($80)

開心果巴斯克芝士蛋糕🍰($62)

2025-01-10
  • 冬蟹三重奏茶漬丼
  • 香脆魷魚鬚
  • 金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司
~ 三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司($88) 🍞吐司真係厚到要切開先食到呀😯,滑蛋多到瀉出嚟。每一啖都係滿足到爆燈☺️,打卡一流呀📸。~ 三重熔岩芝士煙肉滑蛋盒子吐司($88) 🍞滑蛋加埋芝士拉絲夠哂邪惡😈,配埋煙肉🥓味道岩岩好。呢個真係建議要share😝,如果唔係就食唔落甜品啦😎。~ 冬蟹三重奏茶漬丼 ($168) 🍵食完吐司食茶漬飯幾清新🍵,蟹肉絲,蛋絲同三文魚籽加埋蟹膏鋪滿食個飯🤤,上面仲有蟹腳比你剝,性價比十足呀🤑。~ 炙燒帶子蟹肉三文魚子丼 ($118)🍚帶子灸燒過幾香🔥,岩岩好一人一粒添😛。蟹肉同三文魚子份量夠足,另外加咗$15流心蛋撈飯好正🥚。~ 鹹蛋黃薯條 ($68) 🍟即炸夠哂熱辣辣同脆😋,感覺有少少似麥當勞搖搖薯條但係升級版😝。~ 羽衣甘藍三文魚籽煙三文魚沙律 ($78) 🥗健康之選🥗,配埋煙三文魚同三文魚籽夠清新🍀,黑醋酸酸哋幾開胃 。~芝士奶蓋招牌窩夫 ($88) 🧇即焗外脆內軟🧇,配埋上面嘅奶蓋甜度岩岩好😚。中間竟然係雪糕糯米糍,超驚喜🤩。~開心果特調 ($56) 堅果味濃🌰奶蓋夠厚,杯邊仲圍滿開心果碎。果然係必叫嘅招牌呀😚。~招牌奶蓋咖啡 ($48) ☕呢杯幾特
~ 三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司($88) 🍞

~ 三重熔岩芝士煙肉滑蛋盒子吐司($88) 🍞

~ 冬蟹三重奏茶漬丼 ($168) 🍵

~ 炙燒帶子蟹肉三文魚子丼 ($118)🍚

~ 鹹蛋黃薯條 ($68) 🍟

~ 羽衣甘藍三文魚籽煙三文魚沙律 ($78) 🥗

~芝士奶蓋招牌窩夫 ($88) 🧇

~開心果特調 ($56)

~招牌奶蓋咖啡 ($48) ☕
呢杯幾特別,除咗有窩夫同款個奶蓋之外,入面仲加咗bailey🙂‍↕️。

~抹茶鮮奶 ($38)
茶味夠甘唔會死甜又唔會得奶味🍵 。

~熱朱古力 ($38) 🍫
飲落幾香可可味,而且係黑朱古力唔會太甜👍🏻。

~開心果鮮奶咖啡 ($52)
呢杯同特條各有特色😙,不過加咗啲咖啡就相對冇咁甜同埋味道豐富啲🤓。

~凍美式 ($35) ☕
咁啱朋友生日搵間靚cafe食dinner平日夜晚都好full 好彩book左樓上Tatami位連個招牌都係粒蛋 差點兒行過龍😂每樣野食都好高質!食得好開心❤️又夠特別 唔係普通cafe野絕對會再幫襯!.✨芝士奶蓋招牌窩夫 $88✨招牌奶蓋咖啡 $45奶蓋愛好者大推 外型係隻蛋好得意呀~唔會太甜又夠杰身窩夫有麻薯 外皮脆唔會太硬👍🏻.✨三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司 $98盒子吐司切開係滿滿嘅滑蛋!用料實在非常豐富😋.✨冬蟹三重奏茶漬丼 $168真蟹腳可以慢慢剝殼 加上茶別有一番風味.✨鹹蛋黃薯條 $68唔會太鹹蛋 淡淡味 唔點醬都好好食🤤.✨玫瑰紅茶 $52✨草莓抹茶鮮奶 $46
咁啱朋友生日搵間靚cafe食dinner
平日夜晚都好full 好彩book左樓上Tatami位
連個招牌都係粒蛋 差點兒行過龍😂
每樣野食都好高質!食得好開心❤️
又夠特別 唔係普通cafe野
絕對會再幫襯!
✨芝士奶蓋招牌窩夫 $88
✨招牌奶蓋咖啡 $45
奶蓋愛好者大推 外型係隻蛋好得意呀~
唔會太甜又夠杰身
窩夫有麻薯 外皮脆唔會太硬👍🏻
✨三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司 $98
盒子吐司切開係滿滿嘅滑蛋!
用料實在非常豐富😋
✨冬蟹三重奏茶漬丼 $168
真蟹腳可以慢慢剝殼 加上茶別有一番風味
✨鹹蛋黃薯條 $68
唔會太鹹蛋 淡淡味 唔點醬都好好食🤤
✨玫瑰紅茶 $52
✨草莓抹茶鮮奶 $46

2025-02-04 296 浏览
經過兩次晚上都好多排隊,今日初六反而冇咩人,有機會試,但呢度有啲偏僻。 對住河道附近都冇咩食肆,要花少少時間搵。呢度出名系食蛋同厚多士,叫咗:🍽金沙軟殼蟹,三文魚籽海鮮沙律盒子吐司($108) - IG able , 滿滿嘅海鮮撑爆吐司盒 👍👍👍👍👍🍽蒲燒星鳗茶漬丼($108) - 兩種風味,有飯焦底👍👍👍👍🍽桂花香梨茶($56 for 2) - 有得refill,略為甜👍👍👍座位同枱面有啲窄,唔夠擺曬以上嘅食物,雖然晚上多人,但都唔趕客,可以慢慢坐同傾計

呢度出名系食蛋同厚多士,叫咗:
👍👍👍👍👍

🍽蒲燒星鳗茶漬丼($108) - 兩種風味,有飯焦底