2022-08-23
今日隊友放假,同佢岀去諗住睇野,天氣真係好熱🥵行到一半頂唔順,但我發覺…呢條街要搵啲似樣嘅餐廳真係難😤好彩12點半,又好彩呢到有新開餐廳!性價高新張期仲有8折!食物九層塔野菌意粉 🔥必試🔥呢個堅好食😋真係好creamy,啲菇應該係用牛油炒過,好好食招牌番茄半熟蝦飯超鮮甜嘅番茄飯❤️隻半熟蝦好大隻工人黑松露薯條 🔥必食🔥原來淨係睇到lunch menu ,係等食飯嘅同時我上OpenRice睇呢間餐廳有咩食🤣我見到薯條呀🤣上菜嘅時候就問下有冇得嗌薯條🍟佢就俾埋另一個小食menu我🧚🏻♀️個沙律醬混黑松露超香!一桶薯條,份量上都幾多,我哋呢啲食醬人士🤣食晒啲醬都未食晒一半薯條檸檬茶四川辣椒軟殼蟹呢個其實唔辣!個漿好薄,食到軟殼蟹個蟹鮮味同個殼🤣慢煮檸檬雞卷呢個雞卷真係好嫩滑!煙燻鴨髀呢個應該係炸過?因為佢個皮好脆隊友話咁大個人第一次食炸鴨髀🤣環境呢到真係可以用chillax黎形容!環境好舒服😌可以慢慢食,慢慢傾偈。侍應們都好安靜係附近等人落order,所以同岀面好大對比成個環境都好正!啱晒三五知己、情侶一齊嚟食嘢傾偈出邊都有好多唔同巴士路線,都好方便。我影完呢張相然後好多人放lunch入嚟🤣因
好彩12點半,又好彩呢到有新開餐廳!性價高新張期仲有8折!
食物
上菜嘅時候就問下有冇得嗌薯條🍟
佢就俾埋另一個小食menu我🧚🏻♀️
檸檬茶
四川辣椒軟殼蟹
呢個其實唔辣!個漿好薄,食到軟殼蟹個蟹鮮味同個殼🤣
慢煮檸檬雞卷
呢個雞卷真係好嫩滑!
煙燻鴨髀
呢個應該係炸過?因為佢個皮好脆
隊友話咁大個人第一次食炸鴨髀🤣
侍應們都好安靜係附近等人落order,所以同岀面好大對比
成個環境都好正!啱晒三五知己、情侶一齊嚟食嘢傾偈
出邊都有好多唔同巴士路線,都好方便。
我影完呢張相然後好多人放lunch入嚟🤣
因為真係好抵食呀🤣