2024-09-25 1681 浏览
餐廳樓底極高 又有翠綠既植物做背景綠意盎然 之餘仲好高級Tin!🌱🌿🍃🪴☘️輕鐵站落車就行到人均都係$150-200咋特別慶祝仲可以要求寫字係朱古力心太軟碟上 有氣氛有誠意! ☺️🥗前菜:沙律、南瓜湯南瓜湯濃稠的南瓜富天然的甘甜好幼滑☺️即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞結合了松露的獨特風味和忌廉的絲滑口感濃濃既黑松露味☺️ 🦀蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子北海道刺身級帶子肥大肉厚的帶子充滿彈性,刺身級特別清甜鮮美,幼滑的香草牛油泡沫帶香甜,檸檬橄欖油帶出濃濃鮮味。 🍫 朱古力心太軟 +$30熱辣辣新鮮出爐既熔岩流出黎la!!中間切一刀朱古力漿就從中心一瀉而出 加上冷冰冰既雲妮拿🍨 平衡返個甜度👍🏻🍓芝士奶蓋士多啤梨四季春芝士奶蓋以忌廉芝士和淡忌廉調成,不會馬虎地用芝士粉溝開,好creamy大滿足~士多啤梨都好咬感 加上清新既回甘四季春好fresh ~沒有油膩感~~
餐廳樓底極高 又有翠綠既植物做背景
綠意盎然 之餘仲好高級Tin!
🌱🌿🍃🪴☘️
輕鐵站落車就行到
人均都係$150-200咋

🥗前菜:沙律、南瓜湯
南瓜湯濃稠的南瓜富天然的甘甜好幼滑☺️

即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞
結合了松露的獨特風味和忌廉的絲滑口感
濃濃既黑松露味☺️

🦀蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子

🍫 朱古力心太軟 +$30
熱辣辣新鮮出爐既熔岩流出黎la!!

🍓芝士奶蓋士多啤梨四季春
士多啤梨都好咬感 加上清新既回甘四季春
好fresh ~沒有油膩感~~
2024-09-16 1843 浏览
Dineland嘅人氣都幾旺盛,經常都聽到大西北嘅朋友講西餐廳都會提起呢間嘢🥳平日夜晚都好爆場,喺呢個時勢算係相當難得,更加印證咗餐廳嘅實力😈餐包熱辣辣黑糖麵包,黑糖味夠晒開胃👻煙三文魚沙律沙律菜好新鮮,配兩大片煙三文魚,簡簡單單好好味😎食親西餐都好期待餐湯,最象徵到儀式感!龍蝦汁大通粉 配 香蒜焗龍蝦尾龍蝦尾賣相好吸引,肉質好彈牙,啖啖肉真係零舍有食慾😜肉、殼本身係已經預先分離,進食嘅時候就唔駛咁狼狽去處理👍大通粉吸收晒龍蝦汁嘅精華,有少少咬口,質地係我鍾意嘅!脆皮德國咸豬手 配 椰菜 (蜜糖黑椒汁)咸豬手就係Dineland嘅皇牌之一,價錢合理之餘,份量仲非常驚人😝豬手外皮香脆,唔會太硬身🤪同樣地,豬手已經斬件切好一塊塊,進食好方便😁豬手肉身軟滑,但又不失肉汁😋跟餐椰菜分別有薯條,甘筍、粟米仔,一啲都唔馬虎!醬汁係自家調配蜜糖黑椒汁,酸酸咸咸,幾夾咸豬手嘅風味😍朱古力心太軟講開就發覺都一段時間冇食心太軟喇😃朱古力味香濃誘人,甜度拿挰得剛好😃表皮略脆,內裡軟滑,配埋雲呢拿雪糕一冷一熱嘅配搭真係無得輸呢😈
餐包
熱辣辣黑糖麵包,黑糖味夠晒開胃👻
煙三文魚沙律
沙律菜好新鮮,配兩大片煙三文魚,簡簡單單好好味😎
食親西餐都好期待餐湯,最象徵到儀式感!
龍蝦汁大通粉 配 香蒜焗龍蝦尾
脆皮德國咸豬手 配 椰菜 (蜜糖黑椒汁)
朱古力心太軟
2024-09-14 1718 浏览
Dineland (屯門) 有驚喜的小店🫶🏻今晚放工同朋友去咗屯門一間高質隱世餐廳🧡好有外國風情🫶🏻🫶🏻分別有戶外同埋室內環境,今次嗌咗兩份dinner set餐,已包括前菜沙律以及蘑菇忌廉湯🍄‍🟫▪ 經典芝士肉醬千層麵LASAGNA CLASSICA $188 肉醬意粉一醬汁濃郁 意粉嘅份量都非常足夠▪ 即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞
MEZZELUNE WITH BLACK TRUFFLE CREAM SAUCE $198 濃郁嘅黑松忌廉汁加上鮮味十足嘅雲吞 成個配搭味道都很出色👏🏼▪芝士奶蓋四季春配水蜜桃🍑$22 芝士奶蓋非常濃郁香滑🥰四季春嘅水蜜桃味道 非常清新🤞🏻▪提拉米蘇 及 朱古力心太軟🍫 兩款甜品嘅甜度都適中!tiramisu甚至帶有香酒味道😝食物:🌕🌕🌕🌖🌑價錢: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭指數 :🌕🌕🌕🌕🌑📍屯門良德街3號豐連地下1號舖
Dineland (屯門) 有驚喜的小店🫶🏻

📍屯門良德街3號豐連地下1號舖
  • 黑糖餐包
  • Tiramisu
2024-09-12 1588 浏览
今次夜晚嚟到食西餐,餐廳位於健身輕鐵站附近,經常性爆滿,想去食嘅朋友記得預約啦🙆🏻‍♀️餐廳內裏裝修採用大落地玻璃嘅設計,配搭柔和嘅燈光,開放式嘅廚房同酒吧,另外仲設有戶外位置,帶寵物嚟都冇問題👍🏼菜式選擇都多,另外仲可以叫生蠔食,又選擇困難症嘅可以叫set,價格適中法式龍蝦湯味道香濃,帶甜味唔算好Creamy手切生牛肉他他配搭香脆嘅法包,先將生雞蛋同牛肉撈勻,再放上包上面一齊食,口感層次分明,牛肉淋嫩唔會好多筋位脆皮德國鹹豬手配酸椰菜配菜除咗酸椰菜,仲有焗薯條,甘筍同粟米仔,帶骨鹹豬手表皮香脆,肉質軟嫩傳統提拉米蘇咖啡同冧酒味都好濃,中間係蛋糕層,Creamy
2083 浏览

法式龍蝦湯
味道香濃,帶甜味唔算好Creamy

手切生牛肉他他

脆皮德國鹹豬手配酸椰菜

傳統提拉米蘇
咖啡同冧酒味都好濃,中間係蛋糕層,Creamy
2024-09-11 1446 浏览
屯門好少有呢類靚靚嘅Cafe,dinner set仲要由前菜、餐湯麵包、主菜、飲品都好味🤭蘑菇忌廉湯用料十足,配埋鬆軟熱辣辣嘅麵包仔,令人感覺良好,兩款主菜各有千秋,即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞,黑松露味濃郁,雲吞大大粒同忌廉汁嗰種Creamy口感好夾,西班牙黑毛豬豬扒厚切得嚟外脆內軟,一啲都唔會太韌,口感適中,連側邊嘅甘筍西蘭花同粟米仔薯角都煎得剛剛好🧡 加咗個甜品系心太軟配雪糕,朱古力唔會過甜,夾埋雲呢拿雪糕嘅口感一流,加上地方好舒服,好適合坐低傾偈chill下🙌🏻今次揀呢間生日飯餐廳唔錯,我相信好快會再encore,簡直係屯門牛牛恩店🙌🏻🙌🏻

蘑菇忌廉湯用料十足,配埋鬆軟熱辣辣嘅麵包仔,令人感覺良好,

2024-09-10
  • 朱古力心太軟
2024-09-09 1696 浏览
DINELAND屯門值得一去既西餐廳位於屯門良德街3號豐連地下3號鋪(建生輕鐵過行過去5分鐘)屯門近期新開無耐既西餐廳,室內環境清靜開陽,樓底高,裝修有格調,有幾棵綠色植物作點綴,室內室外均有座位,環境舒適。開放式廚房,沒有油煙味,反而隱約傳來烹調食物而發出的香氣。兩次到訪都是平日午餐時段,有午市套餐優惠好抵食,性價比高,非常飽。食物選擇多元化,可加配不同小食,還包含餐前麵包,是日餐湯/沙律,飲品(凍飲加3蚊),留意到餐牌會間中更新—黑糖麵包香噴噴暖笠笠黑糖餐包,外脆內鬆軟,黑糖味四溢,配上牛油,yummy~喜歡~,覺得勝於Outback 黑糖包——是日餐湯(南瓜湯)南瓜湯熱辣辣,充滿南瓜甜味,個人本身非常喜歡南瓜湯,這個餐湯是我喜歡的味道蟹肉南瓜意大利飯- $98有驚喜,南瓜味非常之香濃,配搭菇菌和蟹肉以及少許的芝士點綴,意大利飯軟硬剛好,每一味都掛著醬汁,又一個合我心意的味道,如果更多蟹肉我會更開心👍🏻———蟹肉南瓜意大利飯- $98有驚喜,南瓜味非常之香濃,配搭菇菌和蟹肉以及少許的芝士點綴,意大利飯軟硬剛好,每一味都掛著醬汁,又一個合我心意的味道,如果更多蟹肉我會更開心👍🏻—法式
DINELAND
屯門值得一去既西餐廳
位於屯門良德街3號豐連地下3號鋪
(建生輕鐵過行過去5分鐘)

——

是日餐湯(南瓜湯)
蟹肉南瓜意大利飯- $98

蟹肉南瓜意大利飯- $98

法式龍蝦汁大蝦闊蛋麵 -$118
龍蝦汁闊蛋麵,想像中的味道,意粉不是手工意粉所以不夠煙靭,就是普通的意粉,不過不失,比較喜歡蟹肉南瓜意大利飯

—-

+精選生蠔 (太平洋)2隻 -$30

+法式焦糖燉蛋- +$28
即叫即燒的香甜焦脆糖衣,配上香濃蛋香的軟滑燉蛋,標準絕配~味道質感與卡達拉娜相似,值得加配

有機會會再到訪嘗試其他食物🌟

2024-07-31
午餐
  • 蟹肉南瓜意大利飯
2024-09-09 1204 浏览
今日放工經過屯門同個同事去左食E間好浪漫西餐廳@dineland_hk 我地兩個人叫咗好多嘢食頭盤 八爪魚沙律是日餐湯 龍蝦湯蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子$238燒美國安格斯特級肉眼扒(10OZ)$398Add on $88 香草忌廉紐西蘭藍青口$88 鵝肝多士仲有焦糖燉蛋同埋Tiramisu 間餐廳氣氛唔錯 之前仲見到有人包場求婚真係好感動估唔到見到人哋求婚我覺得都算屯門幾有feel嘅餐廳而且野食好好味都會下次再回購
今日放工
經過屯門同個同事
去左食E間好浪漫西餐廳
@dineland_hk

我地兩個人叫咗好多嘢食
頭盤 八爪魚沙律
是日餐湯 龍蝦湯
蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子$238
燒美國安格斯特級肉眼扒(10OZ)

Add on

我覺得都算屯門
幾有feel嘅餐廳

而且野食好好味
都會下次再回購
走進神秘角度,黎到屯門呢間幾出名嘅西餐,無論環境定食物都幾好黑糖包圓碌碌暖暖的,外脆內軟,有埋cream cheese食,咸咸甜甜質感幾好Starter 沙律菜新鮮,配埋Parma ham, 味道更佳Soup 是日餐湯順滑的南瓜湯,飲落充滿南瓜香味,香草味,有質感嘅🤩Main Course 即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞 $198雲吞份量多,忌廉汁好濃郁,好多黑松露片,有蘑菇片,芝士碎,生菜片完全中和左忌廉汁嘅油膩感意大利雲吞外皮煙韌,索曬忌廉汁,餡料非常飽滿,有香濃芝士,豬肉,一定要趁熱食,漿住左凍左就冇咁好食烤美國牛柳伴香煎鵝肝 $368 擺盤伴碟都幾靚,香煎鵝肝放係牛柳表面,牛柳煎到微微燶,牛柳腍身容易切開,牛肉味濃,配合燒汁味道不錯本身都幾鐘意食鵝肝,size 唔算好大件,外層有焦糖甜味,咬時鵝味在口中揮之不去,食落creamy軟滑,伴碟有薯角蘆筍,健康又不失美感Tiramisu 要食整得好食嘅 Tiramisu 真係唔容易,咖啡酒唔會過濕,餅底厚度、忌廉份量都剛剛好,食到咖啡嘅香,上面灑上滿滿朱古力粉,呢個飯後甜品寫上完美句號飲品揀凍檸茶都係補 $3, 抵呀!
黑糖包
Starter
沙律菜新鮮,配埋Parma ham, 味道更佳
Soup 是日餐湯
順滑的南瓜湯,飲落充滿南瓜香味,香草味,有質感嘅
🤩Main Course
即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞 $198
烤美國牛柳伴香煎鵝肝 $368
Tiramisu
飲品揀凍檸茶都係補 $3, 抵呀!
2024-08-10
  • 即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞
  • Tiramisu
2024-08-29 1672 浏览
第一次食試咗羊架同Tiramisu,羊架幾好,但Tiramisu真係唔得,可能本身對甜品要求有啲高。第二次係朋友為我慶生,朋友點咗心太軟 想好好地有個甜品做結尾。但係真係好差。心太軟入面嘅流心 一上嘅時候,已經爆曬,成隻碟都係,用朱古力醬寫Happy birthday,客人名都寫錯。公道講,佢嘅主菜係屯門區緊嚟講係唔差嘅,但甜品真係唔得,而且兩次都係一準時就催交枱,唔係坐定唔走,而係食緊心太軟嘅時候都催你走。希望甜品同服務態度都可以改進一下。

希望甜品同服務態度都可以改進一下。

心太軟
2024-08-28
2024-08-22 1341 浏览
一直都好想試呢間餐廳因為屯門黎黎去去都係得啲大集團想搵間小店都真係幾難今日終於有機會過嚟試啦😍😍😍成個裝修好有feel 仲有室外嘅位置仲可以帶寵物添🩷黑糖麵包好軟熟 我覺得仲好食過outback嗰黑糖麵包🤤前菜好新鮮 個沙律汁酸酸地好開胃🩷餐湯係熱辣辣㗎好滑好香好好飲😍蜂蜜牛油雞翼件件都大大隻,啖啖肉好Juicy👍🏻南瓜帶子意大利飯呢個真係非常之驚艷好香濃嘅南瓜味感覺好南瓜湯嚟煮咁搭埋菇菌帶子,真係非常之惹味🩷🩷西班牙伊比利亞黑毛豬肉眼扒配青蘋果燒汁一上枱我仲諗緊係唔係Overcook但係切開好有驚喜入口唔乾之餘,仲有豬肉汁配埋佢個青蘋果燒汁真係冇得頂連配菜薯仔都煎到好香口💯兩杯餐飲就正正常常👍🏻整體嚟講呢間餐廳真係唔錯價錢唔貴之餘,而且味道好食睇嚟屯門終於有間好食嘅西餐啦😍😍😍
一直都好想試呢間餐廳

前菜好新鮮 個沙律汁酸酸地好開胃🩷

餐湯係熱辣辣㗎
好滑好香好好飲😍

蜂蜜牛油雞翼
件件都大大隻,啖啖肉好Juicy👍🏻

南瓜帶子意大利飯
呢個真係非常之驚艷
好香濃嘅南瓜味
感覺好南瓜湯嚟煮咁
搭埋菇菌帶子,真係非常之惹味🩷🩷

西班牙伊比利亞黑毛豬肉眼扒配青蘋果燒汁
一上枱我仲諗緊係唔係Overcook
但係切開好有驚喜
入口唔乾之餘,仲有豬肉汁
配埋佢個青蘋果燒汁真係冇得頂
連配菜薯仔都煎到好香口💯

兩杯餐飲就正正常常👍🏻

整體嚟講
呢間餐廳真係唔錯
價錢唔貴之餘,而且味道好食
睇嚟屯門終於有間好食嘅西餐啦😍😍😍

2024-08-20 1360 浏览
位於屯門區環境不錯的一間餐廳,地方不算太大,但裝修環境開陽舒適,係一個朋友聚會嘅好地方。平日晚上又不同既晚餐, 晚餐菜式齊全,包括有沙律, 餐湯, 餐包, 主菜, 飲品。沙律感覺新鮮, 開胃,係不錯既頭盤。 接住係餐包同餐湯, 餐湯今次係粟米湯,粟米味夠,濃度適中。最驚喜嘅係個餐包, 不同一般既餐包,黎既時候仲係熱, 外脆內軟, 好好食! 主菜我地叫左一個香煎智利鱈魚, 份量都足夠, 魚皮煎得好脆, 魚食落一d 都唔會有魚腥味, 唔錯👍🏻另外一個主菜叫左即刨黑松露忌廉汁意大利雲吞, 菜如其名,上面真係有即刨既黑松露, 仲唔少添, 貨真價實, 意大利雲吞都唔係出面急凍嗰啲, 呢個雲吞大大粒一粒, 入面放滿滿既菌類, 成碟充滿左濃郁而清新嘅香味,鍾意食菌類既朋友一定唔可以錯過😊總括而言,成餐飯嘅感覺唔錯,員工衣着整齊,配合裝修,整體感覺舒服relax,食物都好有質素,可以一試!

生日飯book 左黎呢間餐廳食,已經提前打電話request 甜品想插生日牌,送上黎漏左搞到我好失望,開聲同侍應講我remark 左生日,你地冇幫我插到生日牌,侍應冇講sorry,冇表達歉意,對客人態度冷漠本來見到有差評都唔信有伏,但呢間餐廳係真係值得一個中肯既差評,冇比錯佢既🤕實話實說呢食物質素一般,冇話好好食,龍蝦果個意粉唔平,但唔好食的,呢個價錢成日激嬲客既話就唔好搏了,係會有更好既選擇!🥶返工得閒會黎食的,食完今餐。。我想叫啲同事唔再幫襯了🫠open rice 差評堅料黎,絕對冇死錯人,生日飯真係咪揀呢度啦!

2024-08-16 1855 浏览
今日晚上6:45 order 一份意大利雲吞,一份煎鱈魚,耐心等到7:15仲未上餐,追問一位waitress:「唔該,有2份餐未到。」waitress重複我嘅說話一次:「有2份餐未到?」重複完就行開咗,無講話會跟進。其他俾我遲嚟嘅,客人都已經上咗餐,差不多食完。直至7:30, 有另一位waitress話個餐準備緊。我已經等左好耐,諗住等到7:35個餐仲未黎就叫埋單走人,因為要趕住返工。7:35分個餐仲到,咁我點就請一位waiter幫手埋單,我同waiter講啲食物冇嚟過,佢竟然覺得奇怪。最後啲嘢食7:37先到。其實你漏咗單咪講囉,完全一句都冇交低,職員態度不知所謂。呢間嘢食物唔差,但服務態度真心垃圾。
其實你漏咗單咪講囉,完全一句都冇交低,職員態度不知所謂。
呢間嘢食物唔差,但服務態度真心垃圾。
2024-08-16 1134 浏览
朋友提起最近這間西式小店很受歡迎 午餐性價比高 可惜平日午餐未能到來 所以今天再度二訪食晚餐最後點了2個晚市套餐 已經包了前菜 湯 主菜及餐飲 今天的前菜是salami配沙律 而湯是粟米湯 值得一提是這裏的粟米湯應該是自己用新鮮粟米打成的 飲落還有粟米碎增加口感 而個人最愛其實是這裏的黑糖包 上枱時有先焗熱 暖暖的包焗到外邊少少脆但內軟熟 黑糖味剛好 讚👍🏻🥩 烤美國牛柳伴香煎鵝肝 牛柳雖然沒有註明oz 但很厚身 份量很足夠 煎香的鵝肝放在上面 旁邊有薯仔蘆筍等配菜 發現牛柳配埋鵝肝一口吃會很夾🍝 經典芝士肉醬千層麵千層麵比想像中大盤 上面滿佈蕃茄醬及很重要的芝士!! 好飽但最後都忍唔住+$30點了心太軟 最期待當然是切開流心的一刻 配了一球雲尼拿雪糕 為晚餐劃上完美句號

🥩 烤美國牛柳伴香煎鵝肝

🍝 經典芝士肉醬千層麵
千層麵比想像中大盤 上面滿佈蕃茄醬及很重要的芝士!!

2072 浏览
2024-08-15 942 浏览
今日去屯門食西餐🥗🍕,餐廳裝修有格調,好有外國風情,加上落地大玻璃,幾chill🤭 可惜室內full哂,被安排坐室外,高溫焗桑拿咁,都幾影響心情🥵✨ 蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子 $238 👍🏻👍🏻👍🏻蟹肉加上滿滿嘅南瓜汁,配上香煎北海道帶子 ,好食😋✨ 經典芝士肉醬千層麵 $188👍🏻👍🏻👍🏻份量啱啱好,千層麵本身唔會太厚,每一層都有濃郁嘅肉醬,加埋面頭焗到啱啱好嘅芝士🧀 一絕😋😋✨ 心太軟配雪糕 $30 👍🏻👍🏻👍🏻朱古力味不會死甜,朱古力外面帶有微微脆,配上雪糕食🍨 剛剛好,為呢個咁熱嘅天氣降降溫🥵👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)

✨ 蟹肉南瓜意大利飯配北海道帶子 $238
👍🏻👍🏻👍🏻

蟹肉加上滿滿嘅南瓜汁,配上香煎北海道帶子 ,好食😋

✨ 經典芝士肉醬千層麵 $188

✨ 心太軟配雪糕 $30
👍🏻👍🏻👍🏻

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)